Armenien

Res till Armenien

Reser du till Armenien får du oförglömliga upplevelser av ett genuint land där öst möter väst, där varje stad är som ett utomhusmuseum och där gästvänliga människor välkomnar dig med öppna armar. Följ med oss och upptäck spännande Armenien!

Res med oss till Armenien

Reser du till Armenien med oss får du utforska huvudstaden Jerevan och besöka många andra sevärdheter runtom i landet. Du får möta det genuina Armenien där de gästvänliga invånarna visar dig sin kultur, och du får utforska mat- och dryckeskulturen i landet.

Vill du veta mer om resor till Armenien är du varmt välkommen att ringa oss på 021-18 16 17 eller maila till info@kenzantours.se.

Läs mer om vår rundresa i Armenien.

Upptäck gästvänliga Armenien

Reser du till Armenien får du uppleva ett förtrollande land med en lång historia och ett rikt kulturarv. Armeniens historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden, och det finns en stor mängd sevärdheter att besöka. Några av dem har utsetts till världsarv av UNESCO.

Även om historien är närvarande överallt är Armenien ett modernt land. Traditionerna är starka och lever kvar, men har samtidigt anpassats till det moderna livet. Armenien är lite som ett utomhusmuseum över dåtid och nutid. I varje stad finns antika reliker, tusenåriga kyrkor, modern arkitektur och en kultur som länkar samman historien med nutid.

Natursköna Armenien
En resa till Armenien innebär också stora naturupplevelser. Här finns orörd, magiskt vacker natur som varierar stort mellan landets sju klimatzoner, allt från öken till alpina ängar och berg. Armeniens pärla är den stora Sevansjön belägen 1 900 m ö.h. i Armeniens högländer. Regionen har ett mycket vackert alpliknande landskap, och kallas också för Armeniens Schweiz av lokalbefolkningen. Det majestätiska Araratberget ses som en symbol för landet, även om toppen egentligen ligger i Turkiet.

Utforska Jerevan
Huvudstaden Jerevan är första anhalt för en rundresa i landet. Här finns ett levande kulturliv med kaféer, gallerier, livemusik, ett pulserande nattliv och jazzklubbar som jammar fram till soluppgången. Stadens gator smyckas med verk från några av världens bästa moderna konstnärer. Vill du veta mer om Armenien och dess historia finns många museer att besöka.

Matresa i det armeniska köket
Armeniens rika matkultur präglas av traditioner och det stora utbudet av lokala råvaror. Det traditionella tunnbrödet lavash som bakas i lerugnar, tolma som är köttfärsfyllda grönsaker eller vinblad och kakan gata är bara några få rätter ur det traditionella armeniska köket.

Det finns också en utbredd dryckeskultur som utvecklats från vinframställningen i den 6 100 år gamla grottan Vayots Dzor. Där har man funnit rester av vinpressar och andra föremål som visar att vinet länge varit en del av Armeniens kultur. Armenien är också känd för sin brandy.

Visum och pass

Passet ska vara giltigt minst 6 månader fr.o.m. utresedatumet från Armenien. Svenska medborgare behöver inget visum till Armenien för vistelser som understiger 180 dagar per år.

Observera att in- och utreseregler kan ändras med kort varsel. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i pass- och visumregler som inte kommit oss tillhanda. Kontrollera alltid aktuella inresebestämmelser med landets egna myndigheter eller närmsta ambassad/konsulat i god tid före avresan.