Gruppresa i Tanzania
Safari i Tanzania.Safari i SerengetiKenzan Tented Camp SerengetiTarangire

Aktuellt: Gruppresa till Tanzania, 13 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Följ med på vår årliga gruppresa till Tanzania och Zanzibar i februari 2018!

Tänk dig en blandning av det unika vilda djurlivet i norra Tanzanias bästa nationalparker och underbara vita sandstränder och spännande utflykter på Zanzibar. Resultatet blir vår oslagbara gruppresa som ger minnen, och kanske vänner, för livet! Vår mycket omtyckta svenska färdledare Anders Broman följer med under hela resan. Du kan resa från de flesta flygplatser i Skandinavien.

Gruppresa till Tanzania, februari 2018

Följ med den svenska färdledaren Anders Broman på vår spännande safariresa till Tanzania och sol och bad på vackra Zanzibar. Läs mer om Anders här (pdf). Vill du se vilka naturupplevelser som väntar under en safari i Tanzania? Se Anders inspirerande film med bilder från hans resor i Tarangire, Ngorongorokratern och Serengeti.

Flygtider

Avresa (Ethiopian Airlines)
9 feb: 21.50–07.20 +1 Arlanda–Addis Ababa
10 feb: 10.20–12.55 Addis Ababa–Kilimanjaro

Till Zanzibar (Auric Air)
16 feb: 12.45–14.25 Arusha Airport–Zanzibar

Hemresa (Ethiopian Airlines)
22 feb: 15.45–20.05 Zanzibar–Addis Ababa
23.50–05.40 +1 Addis Ababa–Arlanda

 

Dagsprogram

10 feb: Kilimanjaro flygplats – Tarangire nationalpark
Vid ankomst till Kilimanjaros flygplats får ni ett varmt välkomnande av er guide och tillika chaufför som tar er till Tarangire Sopa Lodge 4* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

11 feb: Serengeti nationalpark
Efter frukost åker ni på game drive genom Tarangire nationalpark och åker sedan till Serengeti för att fortsätta er spännande safari under de kommande dagarna. Dagen bjuder på djurskådning och picknicklunch i Tarangire, och sedan transfer till Ndudtu i södra Serengeti. Sen eftermiddag checkar ni in på Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

12 feb: Serengeti nationalpark
I dag väntar en spännande safari i den berömda Serengeti, Tanzanias största nationalpark.  Parken är lika stor som Nordirland och är världens största skyddsområde för vilda djur. Serengeti är fantastiskt vacker och har ett mycket stort vetenskapligt värde. I parken lever cirka fyra miljoner djur av olika arter som elefanter, bufflar och stora kattdjur som lejon, leoparder och geparder för att nämna några få. Här kommer ni att få njuta av en safari med game drive som ger er fantastiska möjligheter till djurskådning. Ni äter picknicklunch i parken och återvänder under sen eftermiddag till Kenzan Tented Camp 3+* för middag och övernattning.

13–14 feb: Serengeti nationalpark
Efter frukost checkar ni ut från campen i Ndutu och fortsätter till den centrala delen av Serengeti. Ännu en dag av spännande djurskådning i Serengeti med picknicklunch väntar. Under sen eftermiddag checkar ni in på Kisura Serengeti Camp 3*där ni äter middag och övernattar. Vill du uppleva Serengeti från ovan finns möjlighet att mot tillägg ta en fantastisk ballongfärd över vidderna.
Måltider: helpension.

15 feb: Serengeti – Ngorongorokratern
Efter frukost åker ni ner i Ngorongorokratern för en dag av djurskådning. Denna ovala krater är 300 km² stor och 610 meter djup, och där finns det bästa av Afrikas vilda djur samlade. Alla djurarter som ingår i the Big Five lever i en privilegierad tillvaro på kraterns botten, och så fridfullt att man kan röra sig mitt bland dem. Ni äter picknicklunch i kratern och fortsätter er game drive. Sen eftermiddag lämnar ni kratern och fortsätter till Hhando Coffee Lodge 3*för middag och övernattning.
Måltider: helpension.

16 feb: Hhando Coffee Lodge – Zanzibar
Efter frukost lämnar ni lodgen och åker med packade lunchlådor till Arusha Airport för att flyga till Zanzibar. Vid ankomst till Zanzibar får ni transfer till Spice Island Hotel & Resort 3* där ni kommer att övernatta de följande fem nätterna. Ni bor i superior bungalow.
Måltider: halvpension.

17–20 feb: Egen tid på Zanzibar
Njut av några avkopplande dagar på Zanzibar med sol, värme och kristallklart vatten.

21: Kryddtur – Jozani Forest – Stone Town
Efter frukost checkar ni ut och hämtas upp för att göra en kryddtur där ni får veta mer om alla de kryddor som odlas på Zanzibar. Ni äter lunch där och fortsätter sedan till Jozani Forest Reserve där ni vandrar i mangrovesträsk och tittar på djurlivet, bland annat den sällsynta och endemiska röda colobusapan. Efter detta åker ni vidare till Stone Town där ni övernattar på Tembo House Hotel 4*.
Måltider: halvpension.

22 feb: Stone Town – Hemresa
Guidad vandring i Stone Town (frivilligt) och sedan transfer till flygplatsen för att flyga hem.
Måltider: frukost.

 

Pris

Pris per person i dubbelrum: 39 900 SEK.

 

Detta ingår i gruppresan

 • Flyg Arlanda–Kilimanjaro, Arusha–Zanzibar, Zanzibar–Arlanda.
 • Alla flygskatter.
 • 5 dagars lodge- och tältcampsafari. Helpension exkl. dryck.
 • 5 nätters boende på Zanzibar inkl. halvpension.
 • 1 natt på hotell i Stone Town, inkl. frukost.
 • Utflykter på Zanzibar som beskrivet i programmet. Lunch ingår på ena utflykten.
 • Alla transfers.
 • Professionell svensktalande färdledare,  Safariguider och andra lokala guider är engelsktalande.
 • Flying doctors-försäkring¹.
 • I safarin ingår dessutom
  • alla parkavgifter
  • rekommenderad miniminivå på dricks
  • 4×4 Land Cruiser med fönsterplats till alla och öppningsbara tak. Max fem personer per fordon
  • två flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person.

¹Försäkringen täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår inte

 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Privata försäkringar.
 • Visum.

 

 

Artikelnr: grupptnz

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Aktuellt: Gruppresa till Tanzania, 13 dagar”