Gruppresa Tanzania
Safari i Tanzania.Safari i SerengetiTarangireKenzan Tented Camp SerengetiKisura Serengeti Camp SerengetiKenzan Luxury Tented Camp Ndutu SerengetiSerengeti TanzaniaGrå krontranor i Ngorongorokratern.Zanzibar strand

Aktuellt: Gruppresa till Tanzania, 13 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Följ med på vår årliga gruppresa till Tanzania och Zanzibar i februari 2019! Här får du besöka några av Tanzanias bästa parker för djurskådning: Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire. Ni får här chansen att komma de vilda djuren riktigt nära och studera dem i deras naturliga miljö. Efter en upplevelserik safari väntar några dagars härlig avkoppling på Zanzibar. Vår omtyckta färdledare Anders Broman följer med under hela resan. Du kan resa från de flesta flygplatser i Skandinavien.

Gruppresa till Tanzania – Livet på savannen

Följ med den svenska färdledaren Anders Broman på vår spännande safariresa till Tanzania i kombination med sol och bad på vackra Zanzibar. Syftet med resan är att studera och lära mer om mångfalden av arter och samspelet mellan dem på Östafrikas savanner.

Resan vänder sig till dig som kanske inte varit på safari ännu, men självklart också till dig som besökt Afrika och vill tillbaka. Inga förkunskaper krävs, men ett stort intresse för djur och natur är en fördel. Vi kommer att få möjlighet att möta djur på nära håll och få gott om tillfällen att studera deras beteenden.

Dagarna på safari
Vi besöker två nationalparker, Tarangire och Serengeti. Vi besöker också Ngorongoro Conservation Area och den världsberömda kratern. Vi går igenom de djurarter vi ser, diskuterar och försöker förstå deras olika beteenden. Det blir också bildvisning och föredrag med erfarenheter från tidigare resor. Vi kommer även att träffa masaiifolket i en av byarna vi passerar.

Under safarin gör vi game drives under för- och eftermiddagar då ljuset är som vackrast. Mitt på dagen återvänder vi oftast till lägret och vilar några timmar när solen står som högst. Vi följer djurens vandringar och rörelser, så dagens program kan variera beroende på var djuren befinner sig. Efter middagen i mässtältet sitter vi runt lägerelden, tittar på södra halvklotets stjärnhimmel, lyssnar till nattens ljud och diskuterar dagens upplevelser.

Fordon
Vi reser i två fordon som vardera tar max sju passagerare samt en lokal guide som också kör jeepen. Alla passagerare har fönsterplats, och hela taket på jeepen kan lyftas för fri sikt. Det blir många fantastiska fototillfällen av djur, natur och landskapet vi reser genom.

Boende och måltider
Tälten är bekväma med full ståhöjd, rinnande vatten, dusch, WC och dubbelsäng. Under safarin har vi helpension med tre mål per dag. På Zanzibar ingår frukost.

Gruppstorlek
Minst 10 och max 14 deltagare.
Vid färre antal anmälda erbjuder vi resan individuellt utan svensk färdledning.

Datum

8–22 februari 2019

Flygtider

Avresa (Ethiopian Airlines)
8 feb: 20.50–06.20 +1 Arlanda–Addis Ababa
9 feb: 10.20–12.55 Addis Ababa–Kilimanjaro

Till Zanzibar (Auric Air)
16 feb: 12.45–14.25 Arusha Airport–Zanzibar

Hemresa (Ethiopian Airlines)
21 feb: 15.45–20.05 Zanzibar–Addis Ababa
23.40–05.40 +1 Addis Ababa–Arlanda

Dagsprogram

Dag 1, 9 feb: Kilimanjaro flygplats – Tarangire
Efter pass, visum och tullrutiner på flygplatsen i Kilimanjaro möter vi våra lokala guider som kommer att följa oss och köra fordonen under hela safarin.

Vi ger oss av mot staden Arusha som är utgångspunkten för många safariföretag. Efter cirka 2,5 timmars körning är vi framme i Tarangire nationalpark. Här börjar safarin ”på riktigt”, och strax befinner vi oss mitt bland djuren. Vi kryssar på småvägar genom parken och bekantar oss med livet på savannen. Parken är framför allt känd för sitt stora antal elefanter. Tarangirefloden slingrar sig igenom landskapet och det finns vatten till djuren året om. På kvällen anländer vi till Tarangire Sopa Lodge 4* för middag och övernattning.

Elefanter, Tarangire, Tanzania

Dag 2, 10 feb: Tarangire –  – Serengeti
Vi startar med bufféfrukost och ger oss sedan ut på en morgontur i Tarangireparken. Idag har vi med oss lunchlådor. Lunchen äter vi på någon trevlig plats inne i parken innan vi fortsätter mot Mosquito River där vi kan provsmaka röda bananer. Möjlighet finns att besöka ett barnhem i Karatu om intresse finns (ingår inte programmet). Vi passerar gaten till Ngorongoro Conservation Area och vidare genom lummiga skogar upp i bergen. Från kanten av Ngorongorokratern har vi en magnifik utsikt över ett stort savannområde. Mer om kratern senare då vi ägnar en hel dag här. Vi fortsätter längre in i masaiiland, och snart dyker de första byarna upp. Möjlighet finns att besöka en by om gruppen önskar (ingår inte i programmet men rekommenderas). Anders känner hövdingen och vi är alltid välkomna hit. Vår safari fortsätter mot Kenzan Luxury Tented Camp 4* vid Ndutu i södra Serengeti. Som överallt i Tanzania blir vi varmt mottagna, och personalen går igenom rutiner för mat, boende, varmvatten, säkerhet m.m.

Dag 3, 11 feb: Serengeti
Tidig morgonsafari vid Lake Ndutu och Lake Maseki. Lejon, gepard, hyenor, zebror, gnuer, antiloper och många fågelarter kan dyka upp här. Vi spanar efter och studerar djur runt sjöarna och återvänder sedan till en välförtjänt brunch. Efter några timmars skön vila vid lägret mitt på dagen ger vi oss ut på game drive igen. Vi återvänder till Kenzan Luxury Tented Camp när solen börjar sjunka och ljuset är som vackrast. En välförtjänt dusch och kanske en ”sundowner” utanför tältet väntar innan vår trerätters middag är klar.

Dag 4, 12 feb: Serengeti
Efter en tidig frukost ger vi oss av mot Seronera i centrala Serengeti. Här finns goda chanser att se leopard. Idag har vi lunchlådor med oss då vi är ute hela dagen. Det blir en heldag i ett mycket vackert område där vi kan förvänta oss att se mycket djur, bland annat stora hjordar av buffel. Det blir också besök vid ett informationscentrum med fakta om livet på savannen. Vi gör en kort vandring bland kullarna och lär mer om den stora migrationen. Vi undersöker skallar, ben och horn av vanliga arter. Vi möter säkert klippgrävlingar och sebramanguster som gärna håller till nära människor. På eftermiddagen checkar vi in på tältcampen Kisura Serengeti Camp 3* som är vackert belägen bland uppstickande bergkullar (kopjes) på savannen. Här stannar vi två nätter.

Zebra, Serengeti

Dag 5, 13 feb: Serengeti
Vi kör mot Hippo Pool där det finns gott om flodhästar och ibland krokodiler. Grupper av impalaantiloper håller till i galleriskogarna vi passerar, och här finns även bufflar, zebror, vattenbockar, markattor och babianer. Lunchlådorna är med då vi stannar ute hela dagen. Boende på Kisura Serengeti Camp.

Dag 6, 14 feb: Serengeti
Vi lämnar Kisura och utforskar kopjesområdena i södra Serengeti. Tidig eftermiddag kommer vi åter till Kenzan Luxury Tented Camp vid Ndutu. På kvällen blir det föredrag och bildvisning.

Dag 7, 15 feb: Serengeti – Ngorongorokratern
Tidig avresa mot en heldag i Ngorongorokratern. Här finns en stor del av Afrikas djurarter representerade, och vår bästa chans att se spetsnoshörning finns här. Kratern som i geologisk mening är en kaldera består av kollapsade vulkaner och är 304 kvadratkilometer stor. Själva kraterbotten ligger på 1 800 meters höjd, och högsta kanten är på 2 388 meter. Djuren här är vana vid safarifordon och turismen verkar inte störa dem. Man kan komma ganska nära många arter, så var beredd med kameror och kikare! Vi övernattar på mysiga Bougainvillea Lodge 4* i Karatu som ligger nära parkens entré.

Lejon, Ngorongoro, Tanzania

Dag 8, 16 feb: Ngorongoro – Zanzibar
Vi lämnar savannerna bakom oss och kör tillbaka till Arusha. Eventuellt hinner vi med ett kort besök vid Cultural Heritage för att titta på Afrikansk konst, stora målningar och vackra djurmotiv (fritt inträde). Vi äter medhavd lunch före flygresan över till Zanzibar dit vi anländer under eftermiddagen. Inkvartering på Langi Langi Bungalows 3–3+*. Standardrum inkl. frukost.

Dag 9–12, 17–20 feb: Zanzibar
Sol, bad, fiske, snorkling, dykning, segling eller lata dagar på stranden? Under dessa dagar har vi inget gemensamt program. Här kan du slappna av ordentligt och samla intrycken efter de händelserika dagarna på savannen.

Dag 13, 21 feb: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem.

Pris

Pris per vuxen i dubbelrum: 39 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 900 SEK.

Detta ingår i gruppresan

 • Flyg Arlanda–Kilimanjaro, Arusha–Zanzibar, Zanzibar–Arlanda.
 • Alla flygskatter.
 • 7 dagars lodge- och tältcampsafari. Helpension exkl. dryck.
 • 5 nätters boende i dubbelrum på Langi Langi Bungalows på Zanzibar. Standardrum inkl. frukost.
 • All transfer.
 • Professionell svensktalande färdledare. Safariguider och andra lokala guider är engelsktalande.
 • Flying doctors-försäkring¹.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 4×4 Land Cruiser med fönsterplats till alla och öppningsbara tak. Max sju personer per fordon.
 • Två flaskor à 0,5 liter vatten per person och dag.

¹Försäkringen täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår inte

 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Privata försäkringar.
 • Visum.

Färdledare Anders Broman

Anders Broman

Svensk färdledare under resan är Anders Broman. Anders arbetar som gymnasielärare vid Marina Naturbruksprogrammet på Campus Väst i Lysekil. Han har tidigare arbetat med bevarande av hotade arter som djurvårdare och guide vid Nordens Ark. Djur, natur och fotografering har alltid varit stora intressen. Anders har varit färdledare för Kenzan Tours i Tanzania sedan 2012.

”Serengeti nationalpark erbjuder fantastiska möjligheter att komma nära det vilda och faktiskt vårt eget ursprung”

Se Anders inspirerande film med bilder från hans tidigare resor i Tarangire, Ngorongorokratern och Serengeti.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: grupptnz

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Aktuellt: Gruppresa till Tanzania, 13 dagar”