Resa Gruppresa Tanzania
Resa till Tanzania safari elefantResa till Tanzania safari Serengeti lejonResa till Tanzania safari Tarangire elefanterResa till Tanzania safari Kenzan Tented Camp SerengetiResa Gruppresa Safari Kisura Serengeti CampResa Gruppresa Ndutu Serengeti Kenzan Luxury Tented CampResa till Tanzania safari Serengeti zebrorResa till Tanzania safari Ngorongorokratern grå krontranaResa till Zanzibar strand

Gruppresa till Tanzania, 12 dagar

Prisexempel: 42 900 kr

Följ med på vår årliga gruppresa till Tanzania och Zanzibar i februari 2020! Här får du besöka några av Tanzanias bästa parker för djurskådning: Serengeti, Ngorongorokratern och Tarangire. Ni får här chansen att komma de vilda djuren riktigt nära och studera dem i deras naturliga miljö. Efter en upplevelserik safari väntar några dagars härlig avkoppling på Zanzibar. Vår omtyckta färdledare Anders Broman följer med under hela resan. Du kan resa från de flesta flygplatser i Skandinavien.

Gruppresa till Tanzania – Livet på savannen

Följ med den svenska färdledaren Anders Broman på vår spännande safariresa till Tanzania i kombination med sol och bad på vackra Zanzibar. Syftet med resan är att studera och lära mer om mångfalden av arter och samspelet mellan dem på Östafrikas savanner.

Resan vänder sig till dig som kanske inte varit på safari ännu, men självklart också till dig som besökt Afrika och vill tillbaka. Inga förkunskaper krävs, men ett stort intresse för djur och natur är en fördel. Vi kommer att få möjlighet att möta djur på nära håll och få gott om tillfällen att studera deras beteenden.

Dagarna på safari
Vi besöker två nationalparker, Tarangire och Serengeti. Vi besöker också Ngorongoro Conservation Area och den världsberömda kratern. Vi går igenom de djurarter vi ser, diskuterar och försöker förstå deras olika beteenden. Det blir också bildvisning och föredrag med erfarenheter från tidigare resor. Vi kommer även att träffa masaiifolket i en av byarna vi passerar.

Under safarin gör vi game drives under för- och eftermiddagar då ljuset är som vackrast. Mitt på dagen återvänder vi oftast till lägret och vilar några timmar när solen står som högst. Vi följer djurens vandringar och rörelser, så dagens program kan variera beroende på var djuren befinner sig. Efter middagen i mässtältet sitter vi runt lägerelden, tittar på södra halvklotets stjärnhimmel, lyssnar till nattens ljud och diskuterar dagens upplevelser.

Fordon
Vi reser i två fordon som vardera tar max sju passagerare samt en lokal guide som också kör jeepen. Alla passagerare har fönsterplats, och hela taket på jeepen kan lyftas för fri sikt. Det blir många fantastiska fototillfällen av djur, natur och landskapet vi reser genom.

Boende och måltider
Tälten är bekväma med full ståhöjd, rinnande vatten, dusch, WC och dubbelsäng. Under safarin har vi helpension med tre mål per dag. På Zanzibar ingår frukost.

Gruppstorlek
Minst 10 och max 14 deltagare.
Vid färre antal anmälda erbjuder vi resan individuellt utan svensk färdledning.

Datum

7–20 februari 2020

Flygtider

Avresa (Qatar airways)
7 feb: 21.45–05.55 +1 Arlanda–Doha
8 feb: 08.00–14.20 Doha–Kilimanjaro

Till Zanzibar (Auric Air)
14 feb: 12.45–14.25 Seronera–Zanzibar

Hemresa (Qatar airways)
19 feb: 17.50-23.50  Zanzibar–Doha
01-50–06.20 +1 Doha–Arlanda

Dagsprogram

Dag 1, 8 feb: Kilimanjaro flygplats – Tarangire
Efter pass, visum och tullrutiner på flygplatsen i Kilimanjaro möter vi våra lokala guider som kommer att följa oss och köra fordonen under hela safarin.

Vi ger oss av mot staden Arusha som är utgångspunkten för många safariföretag. Efter cirka 2,5 timmars körning är vi framme i Tarangire nationalpark. Här börjar safarin ”på riktigt”, och strax befinner vi oss mitt bland djuren. Vi kryssar på småvägar genom parken och bekantar oss med livet på savannen. Tarangirefloden slingrar sig igenom landskapet och det finns vatten till djuren året om. På kvällen anländer vi till Tarangire Sopa Lodge 4* för middag och övernattning.

Elefanter, Tarangire, Tanzania

Dag 2, 9 feb: Tarangire
Efter frukost kl 08 lämnar vi Tarangire Sopa Lodge med packade lunchlådor för en tur i Tarangire nationalpark, som främst är kända för sitt stora antal elefanter. Vi förväntar oss att se allt från lejon i träd till elefanter, kuduer och leoparder till den fräcka mungon. Picknick serveras i parken. Senare på eftermiddagen kör vi till Karatur och checkar in på Kudu Lodge där vi serveras en trevlig middag med övernattning.

Dag 3, 10 feb Karatu – Serengeti
Efter frukost lämnar vi Kudu Lodge med picknicklådor och kör mot Ngorongorokratern. Den ovala kratern är 300 kvadratkilometer bred och 610 meter djup. Här har vi en fantastisk möjlighet att se Afrikas vilda djur när de är som bäst. ‘The big five’ existerar på kraterns botten och de är så trygga att vi kan röra oss mitt bland dem. Klockan 15.00 lämnar vi kratern och kör mot  Kenzan Ndutu Camp vid Ndutu i södra Serengeti för middag och övernattning. Som överallt i Tanzania blir vi varmt mottagna, och personalen går igenom rutiner för mat, boende, varmvatten, säkerhet m.m.

Dag 4, 11 feb: Serengeti
Efter frukost drar vi ut på en safari  i Ndutu. Lejon, gepard, hyenor, zebror, gnuer, antiloper och många fågelarter kan dyka upp här. Vi spanar efter och studerar djur runt sjöarna och käkar medhavd lunch innan vi fortsätter vår safari. Vi återvänder till Kenzan Ndutu Camp när solen börjar sjunka och ljuset är som vackrast. En välförtjänt dusch och kanske en ”sundowner” utanför tältet väntar innan vår trerätters middag är klar.

Dag 5, 12 feb: Serengeti nationalpark
Vi stiger upp redan kl 06.00 för en tidig morgonsafari. Vid 09.00 är vi tillbaka på Kenzan Ndutu Canp för fukost, innan vi åker mot Gol Mountais. Området är känt för sina sora kattdjur, såsom geparder, lejon och leoparder. Vi äter picknick vid Gol-bergen. Senare på eftermiddagen checkar vi in på Kenzan Central Camp i Seronera där det vankas middag och övernattning.

Lejon, Ngorongoro, Tanzania

Dag 6, 13 februari: Serengeti
Idag har vi lunchlådor med oss då vi är ute hela dagen. Det blir en heldag i ett mycket vackert område där vi kan förvänta oss att se mycket djur, bland annat stora hjordar av buffel. Senare på eftermiddagen kör vi till Kenzan Central Camp för middag och övernattning.

Zebra, Serengeti

Dag 7, 14 feb: Seronera – Zanzibar
Efter en rejäl frukost lämnar vi Kenzan Central Tented Camp med packade lunchlådor och färdas mot Seronera flygplats för transfer mot Zanzibar. Vi äter medhavd lunch före flygresan över till Zanzibar dit vi anländer under eftermiddagen. Inkvartering på Langi Langi Bungalows 3–3+*. Standardrum inkl. frukost.  Möjlighet att gradera upp rumstypen mot pristillägg.

Dag 8–11, 15–18 feb: Zanzibar
Sol, bad, fiske, snorkling, dykning, segling eller lata dagar på stranden? Under dessa dagar har vi inget gemensamt program. Här kan du slappna av ordentligt och samla intrycken efter de händelserika dagarna på savannen.

Dag 12, 19 feb: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg hem.

Pris

Pris per vuxen i dubbelrum: 42 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 900 SEK.

Detta ingår i gruppresan

 • Flyg Arlanda–Kilimanjaro, Seronera–Zanzibar, Zanzibar–Arlanda.
 • Alla flygskatter.
 • 6 dagars lodge- och tältcampsafari. Helpension exkl. dryck.
 • 5 nätters boende i dubbelrum på Langi Langi Bungalows på Zanzibar. Standardrum inkl. frukost.
 • All transfer.
 • Professionell svensktalande färdledare. Safariguider och andra lokala guider är engelsktalande.
 • Flying doctors-försäkring¹.
 • Alla parkavgifter.
 • Rekommenderad miniminivå på dricks.
 • 4×4 Land Cruiser med fönsterplats till alla och öppningsbara tak. Max sju personer per fordon.
 • Två flaskor à 0,5 liter vatten per person och dag.

¹Försäkringen täcker kostnaderna för en transport (vid sjukdom eller olycka) med intensive care air ambulance (ICAA) till Nairobi. Detta gäller under hela er vistelse i Östafrika.

Detta ingår inte

 • Dricks utöver rekommenderad miniminivå.
 • Övriga drycker.
 • Privata försäkringar.
 • Visum.

Färdledare Anders Broman

Anders Broman

Svensk färdledare under resan är Anders Broman. Anders arbetar som gymnasielärare vid Marina Naturbruksprogrammet på Campus Väst i Lysekil. Han har tidigare arbetat med bevarande av hotade arter som djurvårdare och guide vid Nordens Ark. Djur, natur och fotografering har alltid varit stora intressen. Anders har varit färdledare för Kenzan Tours i Tanzania sedan 2012.

”Serengeti nationalpark erbjuder fantastiska möjligheter att komma nära det vilda och faktiskt vårt eget ursprung”

Se Anders inspirerande film med bilder från hans tidigare resor i Tarangire, Ngorongorokratern och Serengeti.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: grupptnz

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Gruppresa till Tanzania, 12 dagar”