Resa till Argentina Igúazufallen
Resa till Argentina Bueonos Aires tangoResa till Argentina Buenos AiresResa till Brasilien Rio de JaneiroResa till Brasilien Rio De Janeiro Sockertoppen

Argentina & Brasilien – drömsemestern, 12 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

På denna resa får ni uppleva Argentinas pulserande huvudstad Buenos Aires, de berömda vattenfallen i Iguassú och Brasiliens storstad Rio de Janeiro. Ni avslutar drömsemestern med tre sköna dagar i badorten Buzios som är känd för sina vackra stränder, sin goda mat och ett spännande nattliv. Skådespelerskan Brigitte Bardot öppnade världens ögon för Buzios på 60-talet. I stället för Buzios kan du åka till Ilha Grande, en vacker ö några timmar från Rio de Janeiro. Resan har engelsktalande guidning.

Artikelnr: EST4 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Argentina & Brasilien – drömsemestern

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Argentina & Brasilien

  • Flyg Skandinavien–Buenos Aires, Rio de Janeiro–Skandinavien med KLM/Air France.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 11 nätter på mellanklasshotell.
  • Nedanstående program.
  • Måltider: hotellfrukost.
  • Inrikes transporter och flyg i rundresan.

Möjlighet finns att lägga till dagar i Buenos Aires innan rundresan och i Rio de Janeiro och/eller Buzios/Ilha Grande efter rundresan.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Buenos Aires
Ni flyger med kvällsflyg från Skandinavien till Buenos Aires, Argentina, och anländer lördag förmiddag (dag 2).
Måltider: –

Dag 2: Buenos Aires
Ni anländer till Buenos Aires och får transfer till hotellet. På eftermiddagen får ni en halvdags stadsrundtur för att se de viktigaste sevärdheterna, bland annat regeringens säte Casa Rosada (rosa huset) och Metropolitan Cathedral. Turen fortsätter sedan till San Telmo, stadens modernaste del, och arbetardistriktet La Boca med sina färgglada plåthus. På kyrkogården Recoleta får ni besöka graven där Eva Duarte vilar, mer känd som Evita Perón. Sedan får ni följa Avenida 9 de Julio, världens bredaste gata, förbi Plaza Lavalle med sin domstol och teater, till Palermo med sina parker och trädgårdar för att sedan återvända till hotellet på kvällen. Då finns det möjlighet till att gå på en tangouppvisning med middag på restaurang Viejo Almacen.
Boende på Bristol Hotel 3*
Måltider: –

Dag 3: Buenos Aires
Halvdagsutflykt till Tigredeltat för att uppleva underbar natur och en charmig semesterort. Ni får också åka på en timmes båttur genom deltat och se de vackra gröna öarna som är områdets höjdpunkt. På vägen tillbaka får ni en biltur längs med den Panamerikanska motorvägen.
Boende på Bristol Hotel 3*.
Måltider: frukost.

Dag 4: Buenos Aires
Ledig dag som ni kan använda till egna aktiviteter.
Boende på Bristol Hotel 3*
Måltider: frukost.

Som tillval finns en utflykt med heldags besök på en typisk argentinsk estancia (ranch) inklusive lunch. Utflykten förbokas på plats och genomförs endast om det finns tillräckligt många anmälda. Under dagen får ni uppleva en hel dag på pampasen. Ni åker cirka två timmar till Los Cordales och Estancia Santa Susana där ni välkomnas med en drink av ranchens gauchos. Ni får sedan besöka estancian och uppleva deras vardagsliv. Ni får också uppleva den argentinska landsbygdens charm och landskapet i en sulky och på hästryggen. Därefter väntar en härlig asado (bbq) med gott kött och korvar. Efter lunchen få ni se en folkloreshow, Fiesta Gauche, med musik och danser från trakten. I showen får ni med egna ögon se hur skickligt de sydamerikanska cowboyerna hanterar sina hästar. Det serveras sedan eftermiddagskaffe och te, och efteråt återvänder ni till Buenos Aires.

Det finns också möjlighet att spendera hela dagen i San Telmo med sin loppmarknad och tangofestival som hålls varje söndag. Torget är kantat av antikbodar och caféer där man kan sitta och insupa atmosfären.

Dag 5: Buenos Aires – Iguassú
Ni får transfer till flygplatsen och flyger till Iguassú. Denna dag besöker ni den brasilianska sidan av vattenfallen. Då får ni vandra nästan hela vägen ner till botten av Devil’s Throat för ytterligare spektakulära vyer. Ni tar sedan hissen tillbaka upp till vägen och åker buss tillbaka till hotellet. Eftermiddagen är ledig med tid till tillvalsutflykter för den som vill.
Övernattning i Iguazu på Orquideas Hotel i standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 6: Iguassú
Idag besöker ni den argentinska sidan av de berömda vattenfallen. Där får ni också besöka turistcentret och ta en tur med det ekologiska djungeltåget som tar er till Devil’s Throat, vattenfallens mest spektakulära plats. Efter besöket återvänder ni till hotellet.
Övernattning på Orquideas Hotel standardrum.
Måltider: frukost.

Dag 7: Iguassú – Rio de Janeiro
Ni får transfer till flygplatsen och flyger till Rio de Janeiro där ni får transfer till hotellet.
Övernattning på:  Atlantico Business Hotel 
Måltider: frukost.

Dag 8: Rio de Janeiro
Idag får ni åka på en halvdags stadsrundtur genom Rios handelsdistrikt där de traditionella områdena möter moderna skyskrapor. Ni får bland annat se Candelariakyrkan som tog 100 år att bygga, operahuset, Santo Antonios kyrka samt kontrasterna med moderna byggnader som Petrobras och katedralen. Sedan får ni besöka Flamengoparken där ni kan se höjdpunkten av rundturen, den berömda Sockertoppen. Denna kända bergstopp ligger 400 meter över Rio och nås via linbana. Utsikten över staden är en av de mest spektakulära i världen.

Du som vill kan ta en tillvalsutflykt (bokas och betalas lokalt): Rio by Night – kvällshow. Besök en folkloreshow och karneval med skickliga dansare, underhållare, sambaband och färgsprakande kostymer i en underbar uppvisning av Brasiliens traditioner.
Övernattning på:  Atlantico Business Hotel 
Måltider: frukost.

Se detaljerad dagspresentation dag 2–9 på engelska (pdf)

Dag 9–11: Rio de Janeiro – Buzios eller Ilha Grande
Ni får transfer till ert strandhotell i badorten Buzios eller ön Ilha Grande där ni bor tre nätter. I Buzios finns mer än 20 fantastiska stränder och kristallklart vatten i kontrast till det noggrant skulpterade landskapet och exotisk växtlighet. Här är det sommar året om. Staden uppfördes ursprungligen av europeiska pirater och slavhandlare. Detta ledde till att många olika folkslag tillsammans bildade denna pittoreska fiskeby, som har kallats en av världens tio vackraste platser.

Ilha Grande är en vacker ö med många fantastiska stränder. Här finns något för alla smaker med aktiviteter både till land och till havs.

Övernattning i Buzios: Pousada Aquarium 3* eller likvärdigt.
Övernattning på Ilha Grande: Naturalia Pousada Hotel 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Ilha Grande / Buzios – Rio de Janeiro – Skandinavien
Transfer till flygplatsen för flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Möjlighet finns att lägga till dagar i Buenos Aires innan rundresan och i Rio de Janeiro och/eller Buzios/Ilha Grande efter rundresan.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 900 SEK.

Hotellstandarden kan uppgraderas till 4-5* mot pristillägg.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Argentina & Brasilien – drömsemestern, 12 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm