Resa till Chile Patagonien
Resa till kryssning Argentina chile Buenos AiresResa till Argentina chile IguazúfallenResa till Argentina Chile Torres del PaineResa till Argentina Perito Moreno El Calafate

Argentina & Chile – rundresa inkl. kryssning i Patagonien, 18 dagar

Prisexempel: 79 200 kr

På denna resa får ni uppleva Argentinas och Chiles fantastiska landskap i det helt unika Patagonien. Resan börjar och slutar i tangons hemstad Buenos Aires som ni lär känna under en stadstur. Ni åker även till de mäktiga Iguazúfallen i Argentina och Brasilien. Däremellan utforskar ni södra Sydamerikas spektakulära landskap med mäktiga glaciärer, vattenfall och vackra sjöar. Några av många höjdpunkter är en 4-dagars kryssning i Patagonien till bland annat Kap Horns nationalpark, besök i Torres del Paine och vid den berömda glaciären Perito Moreno.

Argentina & Chile – rundresa inkl. kryssning i Patagonien

Denna resa är en gruppresa med skandinaviska deltagare. Resan har ett fast program som alla deltagare följer tillsammans. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det.

Datum

14–31 oktober 2019

Detta ingår i resan till Argentina & Chile

 • Flyg Skandinavien–Buenos Aires t/r i ekonomiklass.
 • Alla inrikesflyg.
 • Flygskatter. Ev. lokala flygplatsskatter tillkommer.
 • Flygtransfer.
 • Boende 13 nätter på hotell* i dubbelrum, inkl. frukost.
 • 4-dagars kryssning med Australis, 3 nätter i delad B-hytt.
 • Stadsrundtur i Buenos Aires.
 • Middag med tangoshow i Buenos Aires.
 • Tur till Tierra del Fuego.
 • Heldagstur i Torres del Paine nationalpark.
 • Tur till Perito Moreno.
 • Halvdagstur till den brasilianska sidan av Iguazufallen.
 • Heldagstur till den argentinska sidan av Iguazufallen.
 • Måltider enl. dagsprogrammet.
 • Engelsktalande guider.
 • Svensktalande färdledare.
 • Lokala professionella bussförare.

*Om de namngivna hotellen är fullbokade förbehåller vi oss rätten att boka ett likvärdigt hotell.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Buenos Aires
Ankomst till Buenos Aires och transfer till hotellet.
Boende: Hotel Broadway Suites 4*
Måltider: –

Dag 2: Buenos Aires
Idag väntar en halvdags stadsrundtur i Buenos Aires. Turen börjar med ett besök till det legendariska torget Plaza de Mayo där parlamentshuset Casa Rosada ligger. Ni besöker även stadshuset från 1754 och katedralen. Promenaden längs de trädkantade avenyerna ger ett inslag av lugn i denna annars pulserande storstadsmetropol. Vid 9 de Julio Avenue ser ni de obelisker som är en symbol för staden.

Nästa stopp blir pittoreska och färggranna distriktet La Boca, stadens äldsta område San Telmo och Puerto Madero beläget på kanten av Rio de la Plata. Turen går också förbi Palermo, den botaniska trädgården, stadens zoo och hippodromen innan ni avslutar vid Recoleta, ett av stadens mest förnäma bostadsområden. På den närliggande kyrkogården finns den legendariska Eva Peróns grav. Efter turen återvänder ni till hotellet. På kvällen väntar en middagsshow med argentinsk tango och god mat.
Boende: Hotel Broadway Suites 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Buenos Aires – Ushuaia
Transfer till flygplatsen och flyg till Ushuaia i sydligaste Argentina. Vid ankomsten möts ni upp och får transfer till hotellet.
Boende: Hotel Cilene del Faro 4*
Måltider: frukost.

Dag 4: Ushuaia
Ni åker idag söderut längs National Route 3 till den berömda nationalparken Tierra del Fuego som gränsar till Atlanten. Naturen i detta område är väldigt om­växlande med vyer över Anderna, Atlanten och den patagoniska skogen. Ni färdas längs bäverdammarna mot Lapataiafloden och den gröna lagunen innan ni kommer fram till Lapa­taia Bay. Här kan man se spår av de första nybyggar­na i området med lämningar av stort arkeologiskt värde. På vägen tillbaka till Ushuaia stannar ni vid Rocasjön för att beskåda hur vattnet skiftar färg beroende på vädret. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hotel Cilene del Faro 4*
Måltider: frukost.

Dag 5: Ushuaia – Australis kryssning
Idag startar er kryssning med fartyget M/V Via Australis. Efter ombordstigning bjuder kaptenen och hans besättning på en välkomstdrink i receptionen. Färden kommer sedan att ta er med till en av de mest avlägsna platserna på vår jord, det vidsträckta Patagonien med sin fantastiska natur. Färden går genom Magel­lansundet och Beaglekanalen till Tierra del Fuegos skärgård.
Boende: B-hytt på Australis kryssningsfartyg.
Måltider: frukost, middag.

Dag 6: Australis kryssning
Idag seglar ni genom Murraykanalen och Nassau Bay för att komma till Kap Horns nationalpark. Kap Horn upptäcktes 1616 och var under många år en viktig navigationsplats mellan Stilla havet och Atlanten, och brukade anses vara jordens ände. Parken utsågs 2005 till biosfärreservat av UNESCO. Om vädret tillåter går ni iland för att utforska området.

Under eftermiddagen går ni iland för att utforska den historiska Wulaia Bay. Här låg en gång en av region­ens största bosättningar med ursprungsfolket Yamana, och området är berömt för sitt vackra landskap. Ni får där en förtrollande promenad genom Magellanskogen med sina många träd och växter, och kommer sedan fram till en utsiktsplats där ni har en fantastisk panoramavy över bukten. Ni återvänder sedan till fartyget.
Boende: B-hytt på Australis kryssningsfartyg.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Australis kryssning
Ni seglar idag genom Brecknock, Ocasión, Cockburn och Magdalenakanalerna för att komma till de fantastiska De Agostinisunden i hjärtat av bergskedjan Darwin. Här kan man se glaciärer som sveper ned för bergssidorna ända ner i vattnet. På eftermiddagen åker ni i zodiakbåtar till Águi­laglaciären där ni tar en promenad. Här kan man se den kalla patagoniska regnskogen och hur naturen har format detta spektakulära landskap.
Boende: B-hytt på Australis kryssningsfartyg.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Australis kryssning – Torres del Paine Nationalpark
Om vädret tillåter gör ni ett tidigt besök på Magdalena Island som ligger mitt i Magellansundet. Ön brukade vara en viktig navigationspunkt och en plats för proviantering. I dag är ön befolkad av en stor koloni pingviner som ni studerar på vägen mot fyrhuset. Under september och april ersätts denna tur med ett besök till Marta Island där ni kan studera sjölejon.

Vid lunchtid kommer fartyget till hamn och ni går iland efter en spännande och naturskön kryssning i detta omväxlande landskap. Ni får transfer till Torres del Paine nationalpark där ni kommer att spendera de nästkommande två nätterna.
Boende: Hotel Rio Serrano 4*
Måltider: frukost.

Dag 9: Torres del Paine nationalpark
Idag spenderar ni hela dagen i Torres del Paine nationalpark. Parken skapades 1959 och utsågs senare till biosfäriskt reservat av UNESCO. Här kan man se många vackra vyer och gå längs trekkingleder genom slätter och täta skogar, förbi sjöar och dammar med isberg och imponerande glaciärer. Allt detta omges av de massiva bergen Cuernos del Paine. Under dagen besöker ni även Grey Lake, det stora vattenfallet Salto Grande, sjöarna Pehoe och Nordenskjold samt lagunerna runt Amarga. Här kan man få se rävar och kondorer som en vacker vy mot de panoramaliknande bergssluttningarna.
Boende: Hotel Rio Serrano 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 10: Torres del Paine – El Calafate
Transfer till El Calafate och incheckning på ert hotell. Under eftermiddagen beger ni er till UNESCO:s världsarv Los Glacia­res nationalpark och den berömda glaciären Perito Moreno. Under färden dit kommer ni att få se Argen­tino Lake och Bahía Redonda med dess många intressanta fågelarter. Landskapet ni färdas genom är typiskt för Patagonien med sina speciella gräs och blommande buskväxter. Där nationalparken tar vid förändras landskapet och får ett rikare växtliv.

Höjdpunkten på turen är den magnifika Perito Moreno som är hela 195 kvadratmeter stor och 30 kilometer lång. Dess front är fem kilometer bred och dess isväggar är mellan 30 och 60 meter höga. Denna frusna flod rinner ned från de söd­ra patagoniska isfälten, och då den är i konstant sakta rörelse ändras isformationerna ständigt. Ni tar en promenad framför de västra väggarna och får beskåda detta mäktiga naturfenomen.
Boende: Hotel Kosten Aike 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 11: El Calafate
Dagen börjar med en tur till en av El Calafates mest unika sevärdheter, El Calafate Balcony. Det är en stollift varifrån man har en otrolig 360-graders panoramautsikt över El Calafate med de höga Anderna och de mäktiga glaciärerna. Vid bra väder kan man se så långt som till Mt. Fitz Roy eller Mt Torre i El Chalten. Med lite tur kan man också se kondorer flyga förbi. Efter turen får ni transfer tillbaka till hotellet.
Boende: Hotel Kosten Aike 4*
Måltider: frukost.

Dag 12: El Calafate
Dagen är fri att spendera på egen hand. Ni kan förslagsvis ta en utflykt till glaciärerna Upsala eller Onelli.
Boende: Hotel Kosten Aike 4*
Måltider: frukost.

Dag 13: El Calafate – Buenos Aires
Transfer till flygplatsen i El Calafate och fly­g till Buenos Aires. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet.
Boende: Hotel Broadway Suites 4*
Måltider: frukost.

Dag 14: Buenos Aires – Iguazú
Transfer till flygplatsen och flyg till Iguazú. Un­der eftermiddagen utforskar ni dessa undersköna och mäktiga vattenfall som gränsar till Brasilien. Ni fortsätter på den brasilianska sidan av fallen via Das Cataratas Avenue för att ta er till Foz do Iguaçu nationalpark, en av Brasiliens största parker. Under vandringsturen har man panoramavyer över ön San Martin och några av de största vattenfallen som Bozzeti, Two Sisters, San Martin och Three Musketeers. När ni når utsiktspunk­ten har ni en fantastisk vy över det stora vattenfallet Devil’s Throat som bara ligger 150 meter bort. Utsikten här blir ännu mer magnifik av de permanenta regnbågar som syns över fallen. Vandringsturen slutar vid Floriano Fall där det finns en pano­ramahiss. Ni går sedan uppför trapporna till busshållplatsen för att få transfer tillbaka till hotellet.
Boende: Hotel La Aldea de la Selva 4*
Måltider: frukost.

Dag 15: Iguazú
Idag utforskar ni den argentinska sidan av Iguazúfallen. Iguazús nationalpark är den äldsta i Sydamerika och har utsetts till världsarv av UNESCO. Turen startar med en 15 minuters färd i ett öppet tåg upp till Cataratas. Därifrån beger ni er ut på en vandringstur som tar er riktigt nära de 275 vattenfallen där vattnet dånar ned hela 70 meter. Längs leden kan man även se många or­kidéer, begonior, fåglar och fjärilar.

Ni tar sedan tåget till Garganta och går cirka 1 200 meter till Devil’s Throat balcony. Här har man full utsikt över det gigantiska vattenfallet Devil’s throat, och man får vara med om ett av världens största naturskådespel! Ni tar sedan tåget tillbaka och får transfer till hotellet.
Boende: Hotel La Aldea de la Selva 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 16: Iguazú – Buenos Aires
Transfer till flygplatsen och flyg tillbaka till Buenos Aires. Vid ankomsten får ni transfer till ert hotell, och resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Broadway Suites 4*
Måltider: frukost.

Dag 17: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Bra att ha med sig på resan

Denna resa går både till ett kallt och blåsigt klimat och ett subtropiskt område. Därför behöver ni bekväma kläder lämpade både för kallt och varmt klimat. Vi rekommenderar att man klär sig i flera lager kläder, där lagret närmast kroppen inte är bomull utan ull. Det andra lagret bör bestå av en varm jacka eller fleecejacka, och utanpå det en vind- och vattentät jacka. På detta sätt kan man enkelt byta i takt med att temperaturen förändras. När det gäller byxor bör man ha vindtäta byxor i ett material som torkar fort. Annat som är bra att ha med är:

 • bra vandringsskor och sandaler
 • pass + en fotokopia av det
 • kopia av din reseförsäkring
 • vattenflaskor
 • kamera (gärna med vattentätt fodral)
 • extra kamerabatterier
 • myggmedel
 • solkräm, solglasögon, solhatt
 • ficklampa med extra batterier
 • badkläder
 • kikare
 • ett litet första hjälpen-kit.

 

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 79 200 SEK.
Enkelrumstillägg: 12 600 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer utanför vår kontroll som påverkar det slutgiltiga priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikkelnr: MAC6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Argentina & Chile – rundresa inkl. kryssning i Patagonien, 18 dagar”