Resa till chile Torres del Paine nationalpark
Resa till Argentina Buenos AiresResa till Chile Torres del Paine nationalparkResa till Chile Torres del PaineResa till Argentina Ushuaia End of the World tågResa till Chile Santiago de Chile

Argentina & Chile – upptäcktsresan, 15 dagar

Prisexempel: 33 900 kr

Denna Sydamerikaresa tar dig till Argentina och Chile där du får uppleva det bästa av dessa fantastiska länder. Under den två veckor långa resan får du uppleva Buenos Aires, Puerto Madryn, Ushuaia, Calafate, Torres del Paine nationalpark, Punta Arenas och Santiago. Rundresan sker med engelsktalande guidning och färdledning hela vägen. Allt boende sker i 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgradera till bättre standard.

Artikelnr: EST3 Kategorier: , Etiketter: , ,

Argentina & Chile – upptäcktsresan

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Argentina & Chile

 • Flyg Skandinavien–Buenos Aires, Santiago de Chile–Skandinavien.
 • Alla flyg inom programmet.
 • Alla flygskatter.
 • All transfer som nämns i programmet.
 • 14 nätter på mellanklassboende med möjlighet att uppgradera till bättre standard.
 • Måltider enligt programmet.
 • Nedanstående program med delade uflykter inkl. inträden (gäller ej tillvalsaktiviteter).
 • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Buenos Aires
Flyg Skandinavien – Buenos Aires och transfer till hotellet.
Boende: Bristol Hotel 3*

Dag 2: Buenos Aires
Efter frukosten besöker ni de viktigaste sevärdheterna på en tre timmar lång rundtur i staden. Ni åker till regeringsbyggnaden Plaza de Mayo med Casa Rosada (det rosa huset), Cabildo (rådhuset) och Metropolitankatedralen. Turen fortsätter till stadsdelen San Telmo, ett av de mest moderna och attraktiva ställen man kan bo på i Buenos Aires. Ni fortsätter till arbetarkvarteret La Boca, berömt för sina färgstarka hus. Ni besöker också den fashionabla stadsdelen Barrio Norte, även kallad Recoleta. Här finns den kända kyrkogården där Eva Duarte (Evita Perón) vilar. Ni fortsätter längs världens bredaste aveny, Avenida 9 de Julio, och vidare till Plaza Lavalle där den federala domstolen och Teatro Colón ligger. Därefter fortsätter ni till Palermo med sina parker och trädgårdar, och återvänder sedan till hotellet.

Eftermiddagen är fri. Du som vill kan på kvällen ta en tillvalsaktivitet med tangoshow inklusive middag på restaurangen och showhuset Viejo Almacen (bokas och betalas på plats). 
Boende: Bristol Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 3: Buenos Aires
Fri tid. Du som vill kan följa med på en heldags utflykt till en typisk estancia (ranch) inklusive lunch (betalas på plats). Utflykten måste bokas i förhand och genomförs endast om det finns tillräckligt många anmälda. Läs mer om utflykten nedan.

Njut av en hel dag på Pampas! Ni åker cirka två timmar till Los Cordales och Estancia Santa Susana. Där välkomnas ni med en drink av ranchens gauchos vars vardagsliv ni idag får se. Här får ni uppleva den argentinska landsbygdens charm, landskapet och dofterna i sulky och på hästrygg. Därefter blir det asado (bbq) med gott kött och korvar. Efter lunchen får ni se en folkloreshow, Fiesta Gauche, med musik och danser från trakten. I showen får ni se hur skickligt de argentinska cowboysen hanterar sina hästar. Ni får sent eftermiddagskaffe/te och återvänder därefter till Buenos Aires.
Boende: Bristol Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Buenos Aires – Trelew – Puerto Madryn
På morgonen får ni transfer till inrikesflygplatsen och flyger till Trelew. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet i Puerto Madryn vid Atlantkusten.
Boende: Villa Píren Hotel 3* 
Måltider: frukost.

Dag 5: Puerto Madryn – Valdés – Puerto Madryn
Heldagstur (ca 10 timmar) till naturreservatet på Valdéshalvön för att uppleva djurlivet och naturen där. Valdés är utsett till världsarv av UNESCO. Halvöns ovanliga geografiska förhållanden ger en idealisk miljö för åtskilliga enastående växt- och djurarter. Varje år simmar hundratals valar genom de södra haven för att söka skydd i bukternas lugna vattnen när de ska föda. De milslånga stränderna på halvöns östra sida är en idealisk miljö för sjöelefanter, och här finns en koloni med tusentals av dessa imponerande djur. Du som vill kan som tillvalstur åka på valsafari med båt för att se dessa bjässar på närmre håll (bokas och betalas på plats). Säsongen för valsafari är maj till mitten av december.
Boende: Villa Píren Hotel 3* 
Måltider: frukost.

Dag 6: Puerto Madryn – Trelew – Ushuaia
På morgonen besöker ni Punta Tombo, en av världens största kolonier av magellanpingviner. Här finns tusentals pingviner och de är överallt: på kullarna, på vägen och i havet. Ni fortsätter sedan till flygplatsen i Trelew och flyger till Ushuaia, världens sydligaste stad på Eldslandet. Vid ankomsten till Ushuaia får ni transfer till hotellet.
Boende: Hotel Ushuaia 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Ushuaia
På morgonen åker ni på en halvdags tur till Tierra del Fuego nationalpark. Här får man intrycket av att tiden går långsammare. Långa stormiga vintrar och den höga himlen har format ett mycket enkelt och anspråkslöst liv här. Nationalparken genomskärs av många älvar som rinner ut i Beaglekanalen. Ni åker genom parken för att beskåda landskapet och promenera lite.

På eftermiddagen kan du som vill boka en tillvalstur med katamaran på Beaglekanalen, namngiven efter Charles Darwins expedition. Ni passerar Casco Island där många sjöfåglar häckar, och ni kan se sjölejon på Island Los Lobos.
Boende: Hotel Ushuaia 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Ushuaia – El Calafate
Transfer till flygplatsen och flyg till El Calafate. Vid ankomst möts ni av en lokal guide som ordnar transfer till hotellet.
Boende: Hainen Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 9: Perito Moreno glacier
Idag väntar en fantastisk heldagstur till den kända glaciären Perito Moreno i Los Glaciares nationalpark. Detta är en av de få glaciärer som fortfarande växer. Vart fjärde till femte år täcker den gapet till fastlandet och växer ut i Lago Argentino. Till slut kan isen inte längre motstå trycket från vattnet. Isblock bryts då av med ett dånande ljud och rasar ner i sjön. Det är ett mäktigt naturskådespel och kan beskådas varje dag. Ni stannar två timmar vid glaciären innan ni åker tillbaka till Calafate.
Boende: Hainen Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 10: Calafate – Puerto Natales
På morgonen får ni transfer till bussterminalen för att på egen hand ta en allmän linjebuss till Puerto Natales. Där möts ni i bussterminalen och får transfer till hotellet.
Boende: Charles Darwin Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 11: Torres del Paine nationalpark
Efter frukost åker ni på en heldags utflykt till Torres del Paines nationalpark. Detta naturreservat vid världens ände är mycket spektakulärt. Reservatet ligger 150 km nordväst om Puerto Natalas. I detta skyddade område finns det en fruktbar kombination av sjöar, laguner, vattenfall, glaciärer, kullar och fjälltoppar. Inne i området ligger dussintals sjöar längs vägen vilket skapar en fin kontrast till kullarna och de snötäckta bergen. Här besöker ni bland annat vattenfallet Salto Grande. Sent på eftermiddagen åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Charles Darwin Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 12: Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago de Chile
Tidig morgon får ni transfer till bussterminalen i Puerto Natales. Där tar ni en allmän linjebuss cirka 4 timmar till flygplatsen i Punta Arenas för att flyga till Santiago de Chile. Vid ankomsten får ni transfer till hotellet.
Boende: Atton Las Condes Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 13: Santiago de Chile
Halvdags stadsrundtur. Santiago de Chile är en stad med kontraster. Huvudstaden har en oväntad blandning av kolonialtidens byggnader och ultramoderna skyskrapor i finanskvarteret. Stadens kultur har en tydlig europeisk karaktär.

Under stadsrundturen passerar ni San Franciscokyrkan som byggdes mellan 1572 och 1618. Ni fortsätter sedan västerut mot området Club Hipico som är en av de vackraste hästkapplöpningsbanorna i Sydamerika. Ni fortsätter in mot centrum och passerar Cousiñopalatset, monument och offentliga byggnader. Ni åker också förbi regeringskvarteren vid Constitution Plaza (Grundlagstorget) och besöker presidentpalatset känt som ”La Moneda”. På Plaza de Armas kan man se katedralen, huvudpostkontoret och nationalhistorisk museum. Ni fortsätter till Cerro Santa Lucia (Luciabacken) varifrån man har en fantastisk vy över Santiagos centrum. På vägen tillbaka till hotellet passerar ni Mapocho River, bostadsområden med vackra hus och parker.
Boende: Atton Las Condes Hotel 3*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Läs mer detaljerat program på engelska.

Förläng resan

Möjlighet finns att lägga till dagar/utfärder innan eller efter programmet, till exempel

 • Atacamaöknen 4 dagar
 • Påsköarna 4 dagar
 • Santiago vinpaket 3 dagar
 • vistelse i Buenos Aires och Santiago de Chile.

Resan kan även genomföras med uppgraderad hotellstandard (4–5*) mot pristillägg.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 33 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Argentina & Chile – upptäcktsresan, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm