Resa till Argentine Buenos Aires Plaza de la República,
Resa till Argentina Bueonos Aires tangoResa till Argentina IgúazufallenResa till Argentina Glaciär Los Glaciares Perito Moreno

Argentinas höjdpunkter, 10 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Den här rundresan på 10 dagar, tar dig till huvudstaden Buenos Aires, fortsätter till vattenfallen i Iguazu, vidare till Calafate och glaciären Perito Moreno. Därefter tillbaka till Buenos Aires. Med andra ord: denna resa tar dig till Argentinas höjdpunkter!
Resan sker med lokal engelsktalande guidning på plats.

Argentina är ett land med kontraster, från de stora slätterna i öster till Anderna i väst. Mångfalden av landskapet varierar från höga Altiplano i nordväst – med sina öknar, dalar, raviner och färgglada kullar, till sjöar, skogar, glaciärer, stäpper, berg och klippor i Patagonien. Från våtmarker, laguner, vattenfall och subtropisk regnskog i nordöstra, till vidsträckta plana Pampas i Buenos Aires-provinsen och de rullande kullarna i Cordoba.

Artikelnr: EST6 Kategori: Etiketter: ,

En resa till Argentinas höjdpunkter

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året runt. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Argentina

 • Flyg Skandinavien–Buenos Aires t/r.
 • Inrikesflyg i Argentina.
 • Alla flygskatter.
 • Program enligt nedan beskrivning.
 • All transfer.
 • Boende 9 nätter på mellanklasshotell inkl. frukost.
 • Delade utflykter med transfer inom programmet inkl. inträden och nationalparksavgifter (gäller ej tillvalsturer).
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Entréavgifter och bagagehantering.
 • Skatt och serviceavgifter på hotellen.

Detta ingår inte

 • Tillvalsturer.
 • Ev. lokala flygplatsskatter.
 • Personliga utgifter och dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Buenos Aires                                                                                   
Avresa från Skandinavien med ankomst till Ezeiza flygplats samma kväll. Vid ankomsten väntar en lokal representant som tar er till hotellet och hjälper till med incheckningen.
Boende: Hotel Bristol 3*

Dag 2: Buenos Aires
Efter frukost väntar en guidad stadstur till de viktigaste platserna i Buenos Aires. Turen inkluderar besök i National Congress, Metropolitan Cathedral, Government House och området Plaza de Mayo. Ni besöker den traditionella stadsdelen San Telmo där den sinnliga tangon dansas på gatan för förbipasserande att njuta av. Därefter besöker ni den färgstarka stadsdelen La Boca som de första italienska invandrarna adopterade till sitt nya hem. Idag är det en viktig hemvist för konstnärer. Efter det blir det ett besök till Palermo, ett bostadsområde med parker och eleganta byggnader. Slutligen besöker ni den exklusiva stadsdelen Recoleta där ni bland annat kan se den berömda kyrkogården och fina restauranger och kaféer.
Boende: Hotel Bristol 3*
Måltider: frukost.

Dag 3: Buenos Aires
Programfri dag att spendera på egen hand, kanske med shopping eller en utflykt.
Boende: Hotel Bristol 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Buenos Aires – Iguazú
Transfer till flygplatsen för att flyga till Puerto Iguazú. Vid ankomsten får ni hjälp av en lokal representant som tar er till hotellet och hjälper till med incheckningen.
Boende: Orquideas hotel 3+*
Måltider: frukost.

Dag 5: Iguazú
Efter frukost besöker ni den argentinska sidan av Iguazús vattenfall som 1984 utsågs till världsnaturarv av UNESCO. Här finns tre olika stigar att välja mellan. Den lägre stigen är 1 200 meter lång och låter er se vattenfallen från botten. Den högre stigen är 1 300 meter lång och tar er fram till kanterna på flera vattenfall. Högst upp finns en stig på 1 100 meter som tar er ut på en avsats på toppen av det högsta fallet, Djävulsgapet (Garganta del Diablo).
Boende: Orquideas hotel 3+*
Måltider: frukost.

Dag 6: Iguazú
Programfri dag för till exempel shopping eller valfri utflykt. Ett förslag är att att se den brasilianska sidan av Iguazú på egen hand eller med en organiserad utflykt.
Boende: Orquideas hotel 3+*
Måltider: frukost.

Dag 7: Iguazú – Calafate
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga till El Calafate. En lokal representant tar er till hotellet och hjälper er med incheckningen.
Boende: Hosteria Hainen 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Calafate
Efter frukost hämtas ni upp för att åka de 8 milen från El Calafate till den kända glaciären Perito Moreno i Los Glaciares nationalpark. Parken har utsetts till naturvärldsarv av UNESCO. Längs vägen kommer ni att se många spektakulära vyer, och längs sjön Brazo Rico kan ni börja se flytande isberg. Perito Moreno är en unik glaciär då den ständigt rör sig framåt.  Ni går här längs stigarna och njuter av den vackra naturen och fantastiska landskapet.
Boende: Hosteria Hainen 3*
Måltider: frukost.

Dag 9: Calafate
Egen tid i Calafate för shopping eller valfri utflykt.
Boende: Hosteria Hainen 3*
Måltider: frukost.

Dag 10: Calafate – Buenos Aires
Transfer till flygplatsen för att flyga till Buenos Aires där ni får hjälp att ta er till den internationella flygplatsen. Nattflyg till Skandinavien med ankomst dag 11.
Måltider: frukost.

Detaljerat program på engelska hittar du här.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 23 900 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum på mellanklasshotell 3*. Du kan uppgradera till 4–5*hotellstandard mot pristillägg.

Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Argentinas höjdpunkter, 10 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm