Resa till Armenien Khor Virap Kloster
Resa till Armenien Sevanasjön SevanavankklostretResa till Armenia kurs i matlagning lavash brödResa till Armenien Geghard klostret körsångResa till Armenien TatevklostretResa till Armenien mat matlagning dolma tolmaResa till Armenien Kotajk GeghardklostretResa till Armenien Jerevan Araratberget

Gästvänliga Armenien, 10 dagar

Prisexempel: 13 900 kr

Genuina Armenien är ett spännande land att resa i. Den mångtusenåriga historien har gett ett rikt kulturarv där det gamla blandas med det moderna. Här finns också orörd natur som många gånger tar andan ur en. Med denna rundresa får du möjligheten att upptäcka detta gästvänliga och vackra land. Vi besöker bl.a. den levande huvudstaden Jerevan och den mycket vackra Sevansjön i bergen. Vi får också se de största sevärdheterna bland forntida tempel och kloster liksom moderna sevärda platser. Längs vägen möter vi lokalbefolkningen och tar del av deras vardagsliv, och utforskar landets mat- och dryckeskultur.

Gästvänliga Armenien

Gruppstorlek: 10–12 personer + färdledare.

Datum

2–11 oktober 2019.

Flygtider

2 oktober Arlanda–Kiev
Kiev–Yerevan
13.40–17.00
20.10–23.50
11 oktober Saigon–Doha
Doha–Arlanda
15.30–17.30
20.30–21.50

Detta ingår

  • Flyg Arlanda–Yerevan t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende fem nätter på hotell i Yerevan och en natt på B&B i Odzun, Dilijan, Yeghegnadzor och Goris. Frukost ingår.
  • Helpension dag 2–8.
  • Nedan program med guidade utflykter inkl. inträden.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande lokal guide.
  • En flaska vatten per person och dag.

Dagsprogram

2 okt: Ankomst till Jerevan
Ankomst till Jerevans internationella flygplats och transfer med guide till hotellet.
Boende: Silk Road Hotel 3*
Måltider: –

3 okt: Heldags rundtur i Jerevan
Efter frukost väntar en guidad stadsvandring i Jerevan som grundades på 700-talet f.Kr. Er guide tar er bland annat till Republikplatsen med de sjungande fontänerna, operahuset och avenyn Marshal Baghramyan med parlamentsbyggnaden och presidentens bostad. Ni besöker även Frihetstorget där Moder Armeniens stora staty vakar, och går in i Kaskaden som är ett monument med museum för samtida konst. Ni får också se den fina utsikten över staden som breder ut sig vid foten av det majestätiska Araratberget.

Efter stadsvandringen besöker ni Historiska museet. Här finns det armeniska folkets historia från de primitiva samhällena fram till idag. Ni kan bland annat se världens äldsta sko som hittats här i Armenien (5 500 år gammal). Ni äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen besöker ni Folkmordsmuseet och minnesmärket över folkmordet på armenier som skedde i början av 1900-talet. På kvällen äter ni välkomstmiddag på en traditionell restaurang.
Boende: Silk Road Hotel 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

4 okt: Utflykt till Zvartnots och Echmiadzin, sedan museibesök i Jerevan
Idag åker ni till UNESCO-världsarvet Etchmiadzins katedral från 300-talet e.Kr. Etchmiadzin är det religiösa centret för den armeniska kyrkan. På vägen dit stannar ni till vid Zvartnotsruinerna som även det är ett världsarv. Zvartnots byggdes på 600-talet och var då ett magnifikt tempel. Det byggdes just här då det enligt legenden är platsen där kung Trdat III omvändes till kristendomen och gjorde det till Armeniens statsreligion som första land i världen. Ni besöker också det lilla kapellet St. Hripsime innan ni fortsätter till Etchmiadzin.

Ni äter lunch på en konstskola som drivs av den fristående välgörenhetsorganisationen Cross of Armenian Unity. Där får ni också en kurs i hur man bakar den armeniska kakan gata.

Ni återvänder till Jerevan för att besöka Matenadaranmuseet. Här förvaras över 17 000 gamla manuskript och fler än 100 000 antika handskrifter och illustrationer som handlar om historia, geografi, filosofi och mycket mer. Därefter besöker ni Sergey Parajanovs hus och museum. Parajanov var regissör och en framstående armenisk konstnär. På museet kan ni se många av hans verk och även personliga tillhörigheter. Ni äter middag på en lokal restaurang.
Boende: Silk Road Hotel 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

5 okt: Jerevan – Ashtarak – Vanadzor – Odzun
Dagens utflykt går till staden Ashtarak. Här finns mycket att se och ni börjar dagen med ett besök i den lilla välbevarade kyrkan Karmravor. Därefter får ni delta i folkteatern Tonatsuyts. Tonatsuyts består av en grupp skådespelare och etnografer som introducerar er till de armeniska traditionerna och högtiderna genom sång och dans. Ni åker sedan vidare till det Saghmosavankklostret från 1200-talet som ligger vackert vid kanten av en ravin.

Efter lunch på en restaurang åker ni till Vanadzor där ni får träffa en korsstensskulptör. Korsstenskulpturer, khashqar på armeniska, är ett unikt hantverk och en av de mest utmärkande symbolerna för landet. Ni fortsätter sedan till Odzun där ni avslutar dagen med middag på ert B&B.
Boende: B&B Odzun
Måltider: frukost, lunch, middag.

6 okt: Odzun – Dilijan
Efter frukosten får ni prova på att destillera vodka. Ni besöker därefter Odzunklostret och återvänder sedan till ert B&B för lunch och provsmakning av familjens hemgjorda vodka.

Efter lunch åker ni vidare till den pittoreska staden Dilijan. Regionen har ett vackert bergslandskap och kallas av lokalborna för Armeniens Schweiz. På vägen dit stannar ni till i den lilla byn Fialetovo där ni får träffa folkgruppen molokaner. Denna ryska minoritetsgrupp har funnits i Armenien sedan 1700-talet, och ni får här lära er mer om deras kultur och vardagsliv. Ni fortsätter sedan till Dilijan där ni checkar in på ert B&B. Där får ni på kvällen vara med och tillaga den traditionella rätten tolma som ingår i er middag.
Boende: B&B Armenia
Måltider: frukost, lunch, middag.

7 okt: Dilijan – Yeghegnadzor
Dagens första aktivitet är en 1,5 timmars vandring i natursköna omgivningar mellan Goshavank och Goshsjön. Ni fortsätter sedan till Armeniens pärla, den stora Sevansjön som ligger 1 900 m ö.h. Sjön omges av ett otroligt vackert alpliknande landskap. På en halvö vid sjön ligger klostret Sevanavank som ni också besöker. Ni stannar även till vid kyrkogården Noraduz som har världens största korsstenssamling.

Efter lunch på en restaurang åker ni till karavanserajen i Selim. Denna fungerade som övernattningsplats för de karavaner som transporterade varor längs den berömda Sidenvägen. Ni åker sedan vidare till Yeghegnadzor där ni äter middag och övernattar på ett pensionat.
Boende: Gohar’s Guest House
Måltider: frukost, lunch, middag.

8 okt: Yeghegnadzor – Goris
Dagens första utflykt är den fascinerande grottstaden Khndzoresk som grävts ut ur det porösa berget. Staden beboddes fram till tidigt 1900-tal och är nu endast ruiner. De natursköna omgivningarna består dock, och ni får uppleva landskapet under en vandring på cirka 2–2,5 timmar.

Efter lunch på en restaurang tar ni världens längsta linbana upp till det vackra Tatevklostret. Det är en av Armeniens mest spektakulära arkitektoniska verk då det byggts på en klippa högt ovanför Vorotanflodens dalgång. Klostret har under århundraden varit en religiös plats såväl som ett center för vetenskap och kultur. Ni fortsätter sedan till ert boende i Goris där ni också äter middag.
Boende: Khachik’s B&B
Måltider: frukost, lunch, middag.

9 okt: Goris – Jerevan
Efter frukost åker ni till Arenigrottan. Här hittades 2011 fynd från världens nu kända äldsta vintillverkning. Redskapen är över 6 000 år gamla och innefattar bland annat en vinpress, burkar och bägare. Samma år hittades här också världens äldsta sko.

Ni fortsätter turen med att vandra till klostret Noravank. Klostret byggdes på 1200-talet, och med sin kuliss av tegelröda branta klippor är det ett av världens vackraste kloster. Vandringen tar cirka 2,5 timmar.

Efter lunch på en restaurang besöker ni klostret Khor Virap som grundades på 600-talet. Med sin ikoniska placering vid det bibliska berget Ararat är klostret en känd pilgrimsort för den armeniska apostoliska kyrkan. Från klostret har man en fantastisk utsikt över det mäktiga Ararat och den omgivande dalen. Ni åker vidare till Jerevan där ni äter middag och övernattar.
Boende: Silk Road Hotel 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

10 okt: Dagsutflykt till Garni och kulinariska aktiviteter
Idag besöker ni Geghardklostret från 1200-talet som ligger i en brant, scenisk kanjon. I klostret får ni lyssna på körsång med tolkningar av religiösa och sekulära sånger. Ni vandrar sedan cirka en timme till Garniravinen. Där besöker ni Garnitemplet som byggdes av den armeniske kungen Trdat på 00-talet e.Kr. Det hellenistiska templet ligger på kanten av ravinen ovanför Azatfloden och är tillägnat solguden Mitra. Inne i templet får ni lyssna på en konsert med den traditionella flöjten dukduk.

Ni äter lunch och får en kurs i hur man bakar det traditionella brödet lavash. Ni återvänder sedan till Jerevan där ni besöker en konjaksfabrik från 1887. Provsmakning ingår. Ni går också på en fruktmarknad. Kvällen avslutas med en avskedsmiddag på en traditionell restaurang.
Boende: Silk Road Hotel 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

11 okt: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 13 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 1 500 SEK.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftningar i valutakurserna och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer Terra1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: Terra1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Gästvänliga Armenien, 10 dagar”