Resa till Vietnam Ho Chi Minh CityResa till Vietnam Ho Chi Minh City by nightResa till Vietnam strand

Ett äventyr genom Vietnam, 20 dagar

Prisexempel: 45 400 kr

Följ med på ett innehållsrikt äventyr i spännande Vietnam! Resan startar i mångmiljonstaden Ho Chi Minh City och fortsätter sedan upp genom Vietnams vackra och ibland dramatiska landskap. Längs vägen får du på nära håll bekanta dig med naturen, historien och landets kulturella mångfald. Resan tar dig både till moderna miljonstäder och små byar där minoritetsgrupper lever enligt gamla traditioner. Du som vill vandra i vackra omgivningar får flera tillfällen till det. Gillar du sol och bad är dagarna på Whale Islands vackra stränder något att se fram emot. Vissa sträckor åker du tåg och får då se det genuina Vietnam.

Artikelnr: ASI12 Kategori: Etiketter: , ,

Ett äventyr genom Vietnam

Denna resa är en privat, fristående resa med egen engelsktalande guide/chaufför. Guiden har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall då guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala, engelsktalande guider. Den utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar dig.

Datum

Inga fasta avresedatum. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i resan till Vietnam

 • Flyg Skandinavien–Ho Chi Minh City och Hanoi–Skandinavien i ekonomiklass.
 • Inrikesflyg Hue–Hanoi.
 • Alla flygskatter.
 • Nattåg i 4-bäddskupé soft berth på följande sträckor:
  – Ho Chi Minh City–Nha Trang
  – Hanoi–Lao Cai t/r.
 • Båt till Whale Island t/r.
 • Kryssning på Halong Bay 2 dagar/1 natt.
 • Boende på hotell 3* alt. 4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Nedan program med guidade turer inkl. inträden.
 • Måltider enligt dagsprogrammet.
 • Privat transfer, inkl. flygtransfer.
 • Engelsktalande guider.

Kostnader som tillkommer

 • Visum.
 • Valfria turer.
 • Drycker och måltider utöver de som ingår.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Andra personliga utgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Ho Chi Minh City
Ankomst till Ho Chi Minh City och transfer till hotellet. Staden grundades 1698 och har en lång och händelserik historia. Fransmännens kolonisation på 1860-talet har satt sina spår, och här finns mycket att se både från den tiden och tidigare perioder.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum), alternativt Harmony Hotel 4* (junior premierrum).
Måltider: –

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City

Dag 2: Utforska Ho Chi Minh City
I dag får du utforska mångmiljonstaden Ho Chi Minh City på egen hand. De främsta sevärdheterna är Chinatown med dess många vackra tempel, palatset Reunification och templet Mariamman. Den fantastiska katedralen Notre Dame är också väl värt ett besök. Du som vill shoppa kan strosa längs Dong Khoi, stadens främsta shoppinggata. Vill du hellre utforska Vietnams landsbygd finns en tillvalstur med en stillsam privat båttur på Mekongdeltat där du får se vardagslivet i byarna. Läs mer om turen nedan.
Boende: Vien Dong Hotel 3* (superiorrum), alternativt Harmony Hotel 4* (junior premierrum).
Måltider: frukost. 

Tillvalstur: Båttur på Mekongdeltat

Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur

På morgonen tas du från hotellet till Ben Tre, där du går ombord på en båt som tar dig längs Chet Say i Mekongdeltat. Fascineras av morgontrafiken på floden, fiskodlingar och livet som pågår längs strandkanten. Du  får se hur arbetet med att framställa tegelstenar går till i en tegelstensfabrik och du får se olika produkter framställas ur kokosnötter.  Du besöker en ugn där lokalborna framställer kokosnötsgodis. Självklart bjuds du att smaka av godiset tillsammans med säsongens frukter och honungste. Du kommer också besöka Nhon Than, byn där man väver mattor. På turen besöker du flera små byar och ser lokalborna arbeta med att framställa tegelstenar, bambukorgar, konhattar, risgodis och andra produkter. Med paddelbåt tar du dig längs ‘coconut water canal’ och en motorbåt tar dig sedan till varvet Hung Vuong för vidare färd till Ho Chi Minh City.

I turen ingår privat transfer och båttur i Mekongdeltat, engelsktalande guide, inträden, lunch på en lokal restaurang och två flaskor vatten per person.

Dag 3: Ho Chi Minh City – Nha Trang med nattåg
Utforska Ho Chi Minh City på egen hand tills nattåget mot Nha Trang avgår. Du som vill kan ta en tillvalstur till Tay Ninh och Cu Chi-tunnlarna, läs mer om den nedan. På kvällen kliver du ombord på nattåget Reunification Express SE4 som ankommer Nha Trang tidigt nästa morgon. Middag och frukost kan köpas ombord på tåget.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost.

Tillvalstur: Tay Ninh och Cu Chi-tunnlarna

På morgonen hämtas du på hotellet för en tre timmars bilfärd till templet Cao Dai, centrum för den färgstarka religionen Cao Dai, som grundades på 1920-talet och är en blandning mellan buddhism, konfucianism, taoism och kristna värderingar med inslag av islam. Det fantastiska templet är en explosion av färg och form, och här kan du bevittna den fascinerande ceremonin som äger rum klockan 12.00 varje dag.

Efter besöket fortsätter färden 1,5 timme till Cu Chi-tunnlarna för lunch på en lokal restaurang och besök i tunnlarnas underjordiska byar. Detta omfattande tunnelkomplex började grävas ut 1948 för att skydda den vietnamesiska gerillan från franska attacker. Tunnlarna fungerade både som transportvägar, förråd av vapen och mat, sjukhus och som bostäder för gerillakrigare under Vietnamkriget. Du återvänder till Ho Chi Minh City på kvällen.

I turen ingår privat transport, engelsktalande guide, inträde, lunch på en lokal restaurang och två flaskor vatten per person.

 

Resa till Vietnam Nha Trang

Dag 4: Nha Trang – Whale Island
Ankomst till Nha Trang station och transfer sex mil norrut till Van Ninh. Härifrån är det tio minuters båtfärd till Whale Island, ett sant paradis! Njut av vita palmkantade stränder, kristallklart vatten och den avslappnade atmosfären. Vill du bada och dyka är bästa tiden februari–oktober och från april till juni finns det dessutom möjlighet att se båda val och valhaj.
Boende: Whale Island Resort (standard garden viewrum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Whale Island Strand

Dag 5–6: Whale Island på egen hand
Spendera dagarna som du vill. Vill du inte bara sola och bada finns möjlighet att till exempel dyka, segla och paddla kajak. Du kan också ta en promenad genom de natursköna omgivningarna.
Boende: Whale Island Resort (standard garden viewrum).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Whale Island – Sa Huynh
I dag lämnar du Whale Island och tar båten tillbaka till fastlandet. Där fortsätter du med lokalbuss till den lilla kuststaden Sa Huynh. Här kan du till exempel koppla av på den underbara stranden eller strosa genom staden. Du som är intresserad av historia och arkeologi kan titta på de unika 2 000 år gamla gravurnorna från Sa Huynh-kulturen som upptäcktes här i början av 1900-talet.
Boende: Sa Huynh Resort (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 8: Sa Huynh – Hoi An
Nästa etapp av resan tar dig till Hoi An, halvvägs upp genom Vietnam. Den natursköna färden längs kusten tar mellan tre och fyra timmar. Många ser Hoi An som en av de vackraste platserna i Vietnam. Här finns de så kallade tunnelhusen, traditionella smala hus där köpmän och deras familjer bodde och sålde sina varor. En del av dessa hus kan du titta in i om du ger ägarna dricks. Här finns också ett vackert kinesiskt tempel och andra byggnader som är väl värda ett besök.
Boende: Phu Thinh Boutique hotel 3* (superiorrum) alternativt Belle Maison Hadana Hoi An resort & spa 4* (deluxerum)
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Hoi An

Dag 9: Hoi An på egen hand
I dag kan du utforska Hoi An på egen hand. Det finns många intressanta och spännande aktiviteter att välja mellan. Ta en tur i gamla stan, besök Japanska bron, marknaden eller museet för Sa-Huynh-kulturen. Du kan också lära dig mer om vietnamesisk matlagning i en traditionell matlagningskurs. Det finns också dagsturer till My Son, en samling med övergivna hindutempel. Dessa ruiner var en gång huvudstaden och det religiösa centrumet för chamkulturen som blomstrade mellan 900- och 1000-talen.
Boende: Phu Thinh Boutique hotel 3* (superiorrum) alternativt Belle Maison Hadana Hoi An resort & spa 4* (deluxerum)
Måltider: frukost. 

Dag 10: Hoi An – Da Nang – Hue
I dag fortsätter resan mot Hue längs den vackra kustvägen. På vägen stannar du till i Da Nang, Vietnams tredje största stad. Du som vill kan på egen hand besöka Chammuseet som har en imponerande samling med konst, statyer, skulpturer och andra föremål från chamkulturen (inträde ingår ej). Du kan också besöka de berömda marmorbergen, fem bergstoppar i kalksten med grottor som under lång tid har fungerat som religiösa platser (inträde ingår ej). Efter stoppet i Da Nang fortsätter den vackra turen längs kusten till den tidigare kejsarstaden Hue. Här kommer du att få besöka sevärdheter som världsarvet det kejserliga citadellet (inkl. Den förbjudna staden), Flaggtornet, den utsmyckade Nhon-porten, de nio kejserliga urnorna och Thai Hoa-palatset.
Boende: Cherish Hotel 3* (superiorrum), alternativt Eldora Hotel 4* (deluxerum med utsikt över staden).
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Kejsarstaden hue

Dag 11: Hue – Hanoi
Idag kan du börja dagen med en båttur på Parfymfloden (valfritt) innan du gör ett besök till Khai Dinh & Ming Mang Emperors mausoleum. På sen eftermiddag reser du vidare med inrikesflyg till Hanoi. En chaufför möter dig vid ankomst och tar dig till hotellet för incheckning.
Boende: Bonsella Hotel 3* (deluxerum city view), alternativt La Casa Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Hanoi

Dag 12: Hanoi stadstur
Idag väntar en stadstur med start från Hoan Kiem-sjön, en idealisk utgångspunkt för att utforska den gamla staden. Här finns också sköldpaddspaviljongen, Ngoc Son-templet och Thang Long-teatern. Thang Long-teatern är särskilt intressant då den är känd för sin water puppet show – en slags dockföreställning som utspelar sig på vatten. För den intresserade finns möjlighet att besöka den senare på kvällen.

Under dagens tur i Hanoi kommer du att se många charmiga koloniala byggnader och för den matintresserade finns chans att följa med på en 2,5 timmes matvandring genom gamla stan (valfritt).
Boende: Bonsella Hotel 3* (deluxerum city view), alternativt La Casa Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: Frukost, Lunch, Middag

Dag 13: Hanoi – Lao Cai med nattåg
Spendera dagen på egen hand i Hanoi innan nattåget avgår till Lao Cai. Det finns mycket att se och uppleva i denna färgsprakande stad. Kanske vill du lära dig mer om Vietnams olika etniska folkgrupper på etnologiska museet eller ta en stadstur i cykeltaxi? På kvällen tar du nattåget till Lao Cai som ligger vid den kinesiska gränsen.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Bac Ha marknad

Dag 14: Lao Cai – Can Cau-marknaden – Bac Ha
När du ankommer Lao Cai får du besöka lördagsmarknaden i Can Cau. De flesta av besökarna på marknaden tillhör h’mongfolket, så medan du strosar där får du också se mer av Vietnams kulturella mångfald. Efter marknaden åker du bil till Bac Ha. Du som vill kan därifrån ta en vandringstur till en h’mongby eller till det gamla Hmong King Palace.
Boende: Ngan Nga Bac Ha Hotel 3*  (superiorrum)
Måltider: –

Dag 15: Bac Ha-marknaden – Sapa
Dagen börjar på marknaden i Bac Ha som är norra Vietnams mest kända marknad. Hit kommer människor av olika folkslag för att sälja sina varor. Efter besöket på marknaden körs du cirka tre timmar till Sapa. Staden ligger vid foten av det massiva berget Lao Cai i ett vackert landskap med berg, djupa dalar, risfält och teplantage. I närheten ligger också Vietnams högsta berg Fan Si Pan, 3 143 m ö.h.
Boende: The View Sapa Hotel 3* (superiorrum), alt. BB Sapa Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Resa till Vetinam Sapa Landskap

Dag 16: Sapa på egen hand
Sapa är en ideal startpunkt för vandringar. Både dag 16 och 17 finns möjlighet att lägga till privata guidade vandringar, läs mer om dem nedan.
Boende: The View Sapa Hotel 3* (superiorrum), alt. BB Sapa Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Tillvalstur: Vandring i Thac Bac och Sinh Chai

På morgonen kör en privat buss från hotellet till Thac Bac (1 600 m ö.h.). Där startar vandringen upp för Muong Hoafloden till Silver Waterfall på 1 800 m ö.h. Ni tar er högt ovanför dalen där ni får se det dånande vattnet forsa ner. Ni vandrar vidare till byn Sinh Chai där minoritetsfolket black h’mong bor. Ni går längs vackra terrassodlingar med ris och lär er om detta folkslags unika traditioner och seder som de fortfarande lever efter. Ni äter picknicklunch nära en liten flod och tar sedan bussen tillbaka till Sapa.

I turen ingår privat transfer, engelsktalande guide, inträde, picknicklunch och två flaskor mineralvatten per person.

 

Dag 17: Sapa – Hanoi
Utforska Sapa på egen hand under dagen. Du som vill vandra och se mer av naturen och vardagslivet i byarna har möjlighet att lägga till en guidad tur, läs mer nedan. Senare på dagen hämtas du av en buss och återvänder till Lao Cai. Därifrån reser du vidare med nattåg tillbaka till Hanoi.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost.

Tillvalstur: Vandring Y Linh Ho – Lao Chai Village – Ta Van Village

På morgonen möter du guiden på hotellet för en kort genomgång av turen. Ni startar sedan med en lugn promenad ner genom den vackra dalen, längs floden och förbi hundratals risfält. Ni passerar byn Y Linh Ho och senare Lao Chai där ni också äter lunch. Här får du även titta in i ett klassrum, besöka ett h’monghus och lära dig mer om den lokala kulturen. Efter lunch fortsätter vandringen till byn Ta Van. Här får du se hur lokalbefolkningen bor och möta medlemmar av minoritetsfolket giay. Ni återvänder sedan till Sapa med buss.

I turen ingår privat transfer, engelsktalande guide, inträde, picknicklunch och två flaskor mineralvatten per person.

hämtas upp av bussen

 

Dag 18: Hanoi – Halong Bay kryssning
Idag väntar vackra Halong Bay. Frukost får du äta på ett lokalt ställe längs vägen. Den andlöst vackra Halong Bay är en av resans höjdpunkter. Tusentals kalkstensklippor och karstöar reser sig ur det smaragdgröna vattnet, och här finns mängder av stränder och vackra grottor. Delar av bukten finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du får en vacker tur med en traditionell vietnamesisk segelbåt. Övernattning på båten.
Boende: Pelican Gloru Cruise 3* (deluxehytt) alternativt Peony Cruise 4* (deluxehytt).
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 19: Halong Bay – Hanoi
Du vaknar i ett fantastiskt landskap innan du efter frukost åker tillbaka till fastlandet och tillbaka till Hanoi.
Boende: Bonsella Hotel 3* (deluxerum city view), alternativt La Casa Hotel 4* (deluxerum).
Måltider: brunch.

Dag 20: Hemresa
Efter frukost väntar en transfer som tar dig till flygplatsen. Trevlig hemresa!
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 45 400 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden enligt programmet. Prisexemplet gäller när fyra personer reser tillsammans.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr ASI12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ett äventyr genom Vietnam, 20 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm