Resa till Vietnam Halong Bay kryssning
Resa till Vietnam Ho Chi Minh CityResa till Vietnam Ho Chi Minh City by night

Paket: Ett äventyr genom Vietnam, 20 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Följ med på ett innehållsrikt äventyr i spännande Vietnam. Resan startar i mångmiljonstaden Ho Chi Minh och fortsätter sedan upp genom Vietnams vackra och ibland dramatiska landskap. Längs vägen får du på nära håll bekanta dig med naturen, historien och landets kulturella mångfald. Resan tar dig både till moderna miljonstäder och små byar där minoritetsgrupper lever enligt gamla traditioner. Du som vill vandra i vackra omgivningar får flera tillfällen till det. Gillar du sol och bad är dagarna på Whale Islands vackra stränder något att se fram emot.

Artikelnr: ASI12 , ,

Ett äventyr genom Vietnam

Denna resa är en privat, fristående resa där du har en egen engelsktalande guide/chaufför. Guiden har stor kännedom om platserna ni besöker. I de fall då guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala, engelsktalande guider. Den utflykten kan då ske i lokalt sammansatta turistgrupper.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Har du andra önskemål skräddarsyr vi gärna ett program som passar dig.

Datum

Inga fasta avresedatum. Resan kan genomföras alla dagar året om.

Detta ingår i vår paketresa till Vietnam

 • Flyg Skandinavien – Ho Chi Minh City och Hanoi – Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Nattåg i 4-bäddskupé soft berth på följande sträckor:
  – Ho Chi Minh City – Nha Trang
  – Hue – Hanoi
  – Hanoi – Lao Cai t/r.
 • Båt Whale Island t/r.
 • Boende på hotell 3* alt. 4* inkl. frukost.
 • Vissa andra måltider utöver hotellfrukost, se programmet.
 • Privat transfer och transporter, inkl. flygtransfer.
 • Inträden.
 • Engelsktalande färdledare.

Kostnader som tillkommer

 • Visum till Vietnam
 • Flygplatsskatter.
 • Drycker.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Andra personliga utgifter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Ho Chi Minh City
Vid lunchtid träffar du din guide i hotellets lobby. Därefter får du ge dig ut och utforska staden. Staden grundades 1698 och har en lång och händelserik historia med perioder av kolonisation, och här finns mycket att se.
Boende: Asian Ruby Select hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Mường Thanh Sai Gon hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: –

Resa till Vietnam Ho Chi Minh City

Dag 2: Utforska Ho Chi Minh City
I dag får du utforska mångmiljonstaden Ho Chi Minh City på egen hand. De främsta sevärdheterna är Chinatown med dess många vackra tempel, palatset Reunification och templet Mariamman. Den fantastiska katedralen Notre Dame är också väl värt ett besök. Du som vill shoppa kan strosa längs Dong Khoi, stadens främsta shoppinggata. Vill du hellre utforska Vietnams landsbygd kan du som tillvalstur ta en stillsam båtfärd på Mekongdeltat och blicka ut över det vackra landskapet och byarna som passerar förbi. Läs mer om den turen nedan.
Boende: Asian Ruby Select hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Mường Thanh Sai Gon hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost. 

Tillvalstur: Båt på Mekongdeltat

Resa till Vietnam Mekongdeltat båttur

På morgonen får du transfer från hotellet till båten i My Tho. Sedan väntar en dag full av upplevelser av den vackra landsbygden och livet i Mekongdeltat. Båten färdas på Tien River och stannar till vid några av öarna. På vägen får du bland annat se fiskodlingar och fruktträdgårdar, besöka en biodling och lyssna på traditionell vietnamesisk musik. Du får också njuta av härlig tropisk frukt, färsk kokosmjölk och lokala specialiteter som honungste och kokosnötsgodis. Under dagen får du också kliva ombord i en roddbåt som glider fram på en liten kanal i det vackra landskapet. Du får också åka i en hästdragen vagn på en av öarna och får då se mer av lokalbefolkningens vardagsliv. Därefter återvänder du till båten som vid 15-tiden går tillbaka till My Tho varifrån du åker bil tillbaka till Ho Chi Minh City.

I turen ingår lunch på en lokal restaurang. I turen ingår: privat transport, engelsktalande färdledare, inträden, privat båtfärd på Mekongfloden och en lunch på en lokal restaurang.

 

Dag 3: Ho Chi Minh City – Nha Trang med nattåg
I kväll fortsätter resan till Nha Trang med. Fram till nattågets avgångstid kan du fortsätta utforska Ho Chi Minh City. Du som vill kan ta en tur till Tay Ninh och Cu Chi, läs mer om den tillvalsturen nedan. På kvällen kliver du ombord på nattåget Reunification Express SE4 som ankommer Nha Trang tidigt nästa morgon. Middag och frukost kan köpas ombord på tåget.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost. 

Tillvalstur: Tay Ninh och Cu Chi-tunnlarna

På morgonen hämtas du på hotellet för en tre timmars bilfärd till templet Tay Ninh, centrum för den färgstarka religionen Cao Dai. Det fantastiska templet är en explosion av färg och form, och här kan du bevittna en fascinerande ceremoni som äger rum klockan 12:00 varje dag.

Efter besöket fortsätter färden 1,5 timme till Cu Chi-tunnlarna för lunch på en lokal halalrestaurang och besök i tunnlarnas underjordiska byar. Detta omfattande tunnelkomplex började grävas ut 1948 för att skydda den vietnamesiska gerillan från franska attacker. Tunnlarna fungerade både som transportsystem, förråd av vapen och mat, sjukhus och som bostäder för gerillakrigare under Vietnamkriget. Du återvänder till Ho Chi Minh City på kvällen.

I turen ingår: privat transport, engelsktalande färdledare, inträde, lunch på en lokal restaurang.

 

Resa till Vietnam Nha Trang

Dag 4: Nha Trang på egen hand
Nha Trang är ett tropiskt paradis och ett populärt resmål både för vietnameser och utländska turister. Här hittar du vackra stränder och en levande stad med mycket att se och göra. Simma i havet, ta en promenad längs den 6 km långa stranden eller vila benen på ett kafé eller en restaurang vid vattnet. Nha Trang Bay är också perfekt för snorkling och dykning, bästa tiden är mellan mars och början av oktober. Här kan du bland annat se jättemuräna, den förunderliga grodfisken och den enastående vackra mandarinfisken.
Boende: Luxury Nha Trang hotel 3* (standardrum) eller likvärdigt, alternativt Michelia Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 5: Nha Trang – Whale Island
På morgonen hämtas du vid hotellet för transfer sex mil norrut till Van Ninh. Därifrån är det tio minuters båtfärd till Whale Island, ett sant paradis! Njut av vita palmkantade stränder, kristallklart vatten och den avslappnade atmosfären.
Boende: Whale Island Resort (standardrum med trädgårdsutsikt) eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Resa till Vietnam Whale Island Strand

Dag 6: Whale Island på egen hand
Spendera dagen som du vill på Whale Island. Sola, simma eller koppla av i en hammock med en god bok. Vill du vara mer aktiv kan du till exempel snorkla, dyka, segla eller paddla kajak. Du kan också ta en promenad genom de natursköna omgivningarna.
Boende: Whale Island Resort (standardrum med trädgårdsutsikt) eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 7: Whale Island – Sa Huynh
I dag lämnar du Whale Island och tar båten tillbaka till fastlandet. Där fortsätter du med lokalbuss till den lilla kuststaden Sa Huynh. När du kommer fram kan du koppla av på den underbara stranden eller strosa genom staden. Du som är intresserad av historia och arkeologi kan titta på de unika 2000 år gamla gravurnorna från Sa Huynh-kulturen som upptäcktes här i början av 1900-talet.
Boende: Sa Huynh Resort (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Sa Huynh – Hoi An
Nästa etapp av resan tar dig till Hoi An, halvvägs upp genom Vietnam. Den natursköna färden längs kusten tar mellan tre och fyra timmar. Många ser Hoi An som en av de vackraste platserna i Vietnam. Här finns de så kallade tunnelhusen, traditionella smala hus där köpmän och deras familjer bodde och sålde sina varor. En del av dessa hus kan du titta in i om du ger ägarna dricks. Här finns också ett vackert kinesiskt tempel och andra byggnader som är väl värda ett besök.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Green Heaven Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Hoi An

Dag 9: Hoi An på egen hand
I dag kan du utforska Hoi An på egen hand. Det finns många intressanta och spännande aktiviteter du kan välja mellan. Ta en tur i gamla stan, besök Japanska bron, marknaden eller museet för Sa-Huynh-kulturen. Du kan också lära dig mer om vietnamesisk matlagning i en traditionell matlagningskurs. Det finns också dagturer till My Son, en samling med övergivna Hindu-tempel. Dessa ruiner var en gång huvudstaden och det religiösa centrumet för Cham-kulturen som blomstrade mellan 900- och 1000-talen.
Boende: Kiman Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Green Heaven Hoi An Resort & Spa 4* (deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost. 

Dag 10: Hoi An – Da Nang – Hue
I dag fortsätter resan mot Hue längs den vackra kustvägen. På vägen stannar du till i Da Nang, Vietnams tredje största stad. Du som vill kan på egen hand besöka Cham-museet. Detta fascinerande museum har en imponerande samling med konst, statyer, skulpturer och andra föremål från Cham-kulturen. Du kan också besöka de berömda marmorbergen, fem bergstoppar i kalksten med grottor som under lång tid har fungerat som religiösa platser. Efter stoppet i Da Nang fortsätter den vackra turen längs kusten till den tidigare kejsarstaden Hue. Den förbjudna staden här är ett måste att besöka!
Boende: New Star Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alternativt Eldora Hotel 4* (deluxerum med utsikt över staden) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Kejsarstaden hue

Dag 11: Hue – Hanoi med nattåg
Fram till nattågets avgångstid under sen eftermiddag har du tid att utforska Hue på egen hand. Besök till exempel den forntida kungliga staden i centrala Hue eller de kungliga gravkamrarna nära staden. För dig som vill se staden från vattnet finns fina båtturer på Perfume River. Dong Ba-marknaden och Kim Longs sommarhus är också värda ett besök. På eftermiddagen kliver du på nattåget Reunification Express SE4 till Hanoi.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Hanoi

Dag 12: Stadstur i Hanoi
Nattåget ankommer till Hanoi på morgonen och du kan då ge dig ut och utforska denna myllrande huvudstad. Hanoi har många inbäddade sjöar, och vill du utforska gamla stan är Hoan Kiem-sjön en ideal plats att starta på. Här hittar du också sevärdheter som Turtle Tower, Ngoc Son-templet och Thang Long-teatern. Teatern är särskilt intressant och är berömd för sin dockteater med dagliga föreställningar. Det enorma Temple of Literature, Hanois första universitet som byggdes 1070, är också värt ett besök.
Boende: First Eden Hotel 3* (deluxerum) eller likvärdigt, alternativt Mường Thanh Hanoi Centre hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 13: Hanoi – Lao Cai med nattåg
Spendera dagen i Hanoi innan nattåget avgår till Lao Cai. Några tips är att lära dig mer om Vietnams olika etniska folkgrupper på etnologiska museet, ta en stadstur i en cykelrickshaw eller koppla av med massage. På kvällen tar du nattåget till Lao Cai som ligger vid den kinesiska gränsen.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost.

Resa till Vietnam Bac Ha marknad

Dag 14: Lao Cai – Can Cau-marknaden – Bac Ha
När du ankommer Lao Cai får du besöka lördagsmarknaden i Can Cau. De flesta av besökarna på marknaden tillhör Hmong-triben, så medan du handlar får du se mer av Vietnams kulturella mångfald. Efter marknaden åker vi bil till Bac Ha. Du som vill kan därifrån ta en vandringstur till en Hmong-by eller till det gamla Hmong King Palace.
Boende: Ngan Nga Hotel eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 15: Bac Ha-marknaden – Sapa
Dagen börjar på marknaden i Bac Ha, som är norra Vietnams mest kända marknad. Hit kommer människor av olika folkslag för att sälja sina varor. Efter besöket på marknaden kör vi cirka tre timmar till Sapa. Staden ligger vid foten av det massiva Lao Cai-berget i ett vackert landskap med berg, djupa dalar, risfält och teplantage. I närheten ligger också Vietnams högsta berg Fan Si Pan, 3 143 m ö.h.
Boende: Bamboo Sapa Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. Chau Long Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Resa till Vetinam Sapa Landskap

Dag 16: Utforska Sapa på egen hand
Sapa är en ideal startpunkt för vandringar. Du som vill kan ta en tillvalstur med vandring i områdena kring Thac Bac och Sinh Chai. Läs mer om turen nedan.
Boende: Bamboo Sapa Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. Chau Long Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Tillvalstur: Vandring i Thac Bac och Sinh Chai

På morgonen kör en privat buss från hotellet till Thac Bac (1 600 m ö.h.). Där startar vandringen upp för Muong Hoa-floden till Silver Waterfall på 1 800 m ö.h. Vi tar oss högt ovanför dalen där vi får se det dånande vattnet forsa ner. Vi vandrar vidare till byn Sinh Chai där minoritetsfolket Black Hmong bor. Vi går längs vackra terrassodlingar med ris och lär oss om detta folkslags unika traditioner, seder och metoder som de fortfarande lever efter. Vi äter picknicklunch nära en liten flod och tar sedan en privat buss tillbaka till Sapa.

I turen ingår privat transfer, engelsktalande guide, picknicklunch, inträde.

 

Dag 17: Sapa på egen hand
Utforska Sapa på egen hand. Ett tips är att gå upp till någon av stadens utkikspunkter där du har en fantastisk utsikt över landskapet. Är du naturfantast eller gillar att vandra bör du passa på att ta en vandringstur i bergen omkring Sapa under dag 16 och 17. Din erfarne guide tar dig med genom bergen, förbi små ängar och genom pittoreska byar. Du övernattar i en av dessa byar och kommer tillbaka till Sapa på eftermiddagen dag 17. Läs mer om turen nedan.
Boende: Bamboo Sapa Hotel 3* (superiorrum) eller likvärdigt, alt. Chau Long Hotel 4* (superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Tillvalstur: Vandring Y Linh Ho – Lao Chai Village – Ta Van Village

På morgonen möter du guiden på hotellet för en kort genomgång. Ni startar sedan med en lugn promenad ner genom den vackra dalen, längs floden och förbi hundratals risfält. Ni passerar byn Y Linh Ho och senare Lao Chai där ni också äter lunch. Du får här titta in i ett klassrum, besöka ett Hmonghus och lära dig mer om den lokala kulturen. Efter lunch fortsätter vandringen till byn Ta Van där vi korsar floden och hämtas upp av bussen. I Ta Van får du se ett privat boende (homestay) och möta medlemmar av minoritetsfolket Giay. Det finns också möjlighet att lära dig de färgtekniker som Black Hmong-folket använder. I turen ingår privat transfer, engelsktalande guide, en picknicklunch och inträde.

 

Dag 18: Sapa – Lao Cai – nattåg till Hanoi
På morgonen tar du bussen till härliga Lao Cai. Där spenderar du dagen fram tills nattåget avgår till Hanoi.
Boende: nattåg, 4-bäddskupé soft berth.
Måltider: frukost.

Dag 19: Hanoi – Halong Bay
Tidig morgon kör vi till vackra Ha Long Bay, en av resans höjdpunkter. Här reser sig tusentals kalkstensklippor och karstöar ur vattnet, och delar av bukten finns med på UNESCO:s världsarvslista. Vi tar en härlig tur på en traditionell Vietnamesisk segelbåt där vi också övernattar.
Boende: Glory Legend Cruise 3* (deluxehytt) alternativt Paloma Cruise 4* (superiorhytt) eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Resa till Vietnam Halong Bay

Dag 20: Halong Bay – Hanoi – Skandinavien
Du vaknar upp i ett andlöst vackert landskap. Efter frukost beger vi oss tillbaka till fastlandet och åker vidare till flygplatsen för att flyga hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 23 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden enligt programmet. Prisexemplet gäller när fyra personer reser tillsammans.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr ASI12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Ett äventyr genom Vietnam, 20 dagar”