Resa till Azerbaijan Baku musik dans kultur traditioner
Resa till Azerbajdzjan Baku Heydar Aliyev Center. Foto: AZ Travel GroupResa till Azerbaijan Baku huvudstadResa till Azerbajdzjan Baku gamla stan old townResa till Azerbajdzjan GusarResa till Azerbajdzjan Nohursjön

Upplev spännande Azerbajdzjan, rundresa 8 dagar

Prisexempel: 10 900 kr

Upptäck Azerbajdzjan på en spännande resa till Baku och Kaukasus berg. Vi startar och slutar i Baku, en fascinerande kosmopolitisk stad där öst möter väst. Här får vi se såväl den världsarvslistade medeltida gamla stan som moderna sevärdheter. I Baku spenderar vi flera dagar för att hinna se så mycket som möjligt. Resan tar oss också norrut genom ett naturskönt, orört landskap där Kaukasus berg tronar. Här besöker vi städerna Guba och Gusar, den unika judiska bosättningen Krasnaya Sloboda (Röda staden) och skidorten Shahdaq Mountain Resort innan vi återvänder till Baku.

Upplev spännande Azerbajdzjan

Gruppstorlek: 10–25 deltagare.

Datum

1–8 oktober 2019

Flygtider

1 oktober Arlanda–Istanbul
Istanbul–Baku
11.25–15.55
17.15–21.05
Turkish Airlines
8 oktober Baku–Istanbul
Istanbul–Arlanda
12.55–15.10
19.35–22.05
Turkish Airlines

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda bokar vi även anslutningsflyg från andra flygplatser.

Detta ingår

  • Flyg Arlanda–Baku t/r i ekonomiklass.
  • Boende sju nätter på hotell i dubbelrum. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • All transfer inom programmet.
  • Helpension.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

1 okt: Ankomst till Baku
Avresa från Sverige till Baku. En representant från vår lokala arrangör möter er på Heydər Əliyevs internationella flygplats och följer med er till hotellet. Resten av dagen spenderar ni som ni vill.
Boende: Joy Hotel Baku 4*
Måltider: –

2 okt: Baku
Vi börjar dagen med en god frukost. Därefter blir vi upphämtade av vår buss som tar oss till gamla delen av Baku. Där vandrar vi runt i de UNESCO-skyddade gamla delarna i centrum av staden. De senaste åren har man lagt ner mycket kraft på att renovera ringmuren från medeltiden och de gamla byggnaderna. Vi besöker Shirvanshahpalatset från 1400-talet där vi vandrar runt på dess borggårdar, i de oändliga gångarna, ser moskén, gravkamrarna, badhuset och andra byggnader samt beundrar det vackra hantverket som visas upp i palatset.

Vi fortsätter vidare till Jungfrutornet. Tornet byggdes på 1100-talet och finns också med på UNESCO:s världsarvslista. Byggnaden är ett känt landmärke och finns bland annat med på azeriska sedlar. Jungfrutornet innehåller ett litet museum om den historiska utvecklingen i Baku. Vi klättrar upp i tornet och får som belöning en storslagen utsikt över strandpromenaden och Kaspiska havet. Vi besöker också basaren och ett par karavansarajer.

Vi äter en traditionell lunch och besöker sedan Haydar Aliyev Center. Här tillbringar vi eftermiddagen i 619 000 kvadratmeter arkitektonisk glans. Det är en enastående arkitektonisk skapelse och ett modernt landmärke för Baku. Enbart byggnaden som sådan är värt besöket. Här har man alltid intressanta utställningar, och landets historia beskrivs på ett tilltalande sätt. Med en stor konferenssal som hjärta, ett galleri och ett museum är denna byggnad en fantastisk plats som förenar alla dessa aspekter tillsammans. År 2012 blev byggnaden världsberömd när den presenterades på frimärken, och den har därefter blivit en viktig symbol för Azerbajdzjan. På kvällen äter vi en gemensam middag.
Boende: Joy Hotel Baku 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

3 okt: Baku – Guba
Efter frukost på hotellet reser vi vidare mot Guba. Färden tar oss genom natursköna landskap, och längs vägen besöker vi flera fantastiskt vackra platser som Nohursjön, Qudiyalchayfloden, vattenfall och Qachrashskogen. Väl framme i Guba checkar vi in på vårt hotell och äter lunch.

Därefter får vi en stadsrundtur där vi tillsammans med vår guide besöker flera lokala sevärdheter. Vi åker sedan till den världsberömda judiska staden Krasnaya Sloboda (Röda staden) där vi får en rundtur. Vi är tillbaka på hotellet runt kl. 19.00, och äter där en gemensam middag.
Boende: Mountain Hotel Guba
Måltider: frukost, lunch och middag.

4 okt: Guba – Gusar
Efter frukost fortsätter vår resa till staden Gusar. Efter incheckning på hotellet avnjuter vi en god lunch. Resten av dagen tar vi en stadsrundtur, andas frisk bergsluft, besöker Shahdaq Mountain Resort och låter oss förundras av den spektakulära utsikten från linbanan. Vi avslutar dagen med en utsökt middag.
Boende: Star Gusar Hotel
Måltider: frukost, lunch och middag.

5 okt: Gusar – Baku
Efter frukost reser vi tillbaka till Baku. Efter incheckning på hotellet äter vi en traditionell lunch. Därefter besöker vi Nobelmuseet och får höra historien om bröderna Nobels äventyr i Azerbaijan. Vi besöker också deras hus som numera är ett museum. På kvällen äter vi en gemensam middag.

År 1873 kom Alfred Nobels bror Robert till Baku för att studera om valnötsträden kunde användas för tillverkning av gevärskolvar. Det tog inte lång tid förrän han istället blev intresserad av olja och köpte en bit mark. Ett par år senare kom den tredje brodern Ludvig dit, och han såg snart till att Rysslands första oljeledningar skapades. Många anser att det var år 1876 som den ryska oljeindustrin tog fart på allvar, med hjälp av Ludvig. Bröderna Nobel lyckades senare rädda undan lite pengar genom att 1920 sälja tillgångarna när ryska revolutionen och bolsjevikerna svepte in.
Boende: Joy Hotel Baku 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

6 okt: Baku
Efter frukost fortsätter vi utforska Baku. Vi tar en härlig promenad längs med National Seaside Park och besöker Little Venice. Vi äter en traditionell lunch och tar oss därefter ner till stranden för en båttur. Under turen ser vi bland annat Kristallpalatset där finalen i Eurovision Song Contest hölls för några år sedan. Vi tar också en promenad längs strandpromenaden. På kvällen upplever vi Baku by night med traditionell azerbaijansk musik, dans och utsökt mat.
Boende: Joy Hotel Baku 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

7 okt: Baku
Spendera förmiddagen på egen hand innan vi samlas för lunch klockan 13.00. Därefter finns möjligheten att besöka ett traditionellt hamambad. Njut av orientaliska dofter, ånga, värme och ljudet av rinnande vatten. Du som inte vill besöka hamamen får några timmar på egen hand. På kvällen äter vi avslutningsmiddag tillsammans och delar alla de fantastiska upplevelser och intryck vi fått och tar med oss hem från resan.
Boende: Joy Hotel Baku 4*
Måltider: frukost, lunch och middag.

8 okt: Baku
Efter frukost avfärd med buss från hotellet till flygplatsen för flyg till Arlanda.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person: 10 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 1 500 SEK.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer AZ1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: AZ1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Upplev spännande Azerbajdzjan, rundresa 8 dagar”