Resa till Montenegro Kotor hamn
Resa till Kroatien ZagrebResa till Bosnien och Hercegovina SarajevoResa till Kroatien Dubrovnik havResa till Kroatien Plitvice nationalpark

Stora rundresan genom Balkan, 15 dagar

Prisexempel: 24 900 kr

Balkan är känd för sin långa historia, spännande mångkultur och vackra natur. Denna rundresa går till hela sex länder på Balkan: Kroatien, Serbien, Nordmakedonien, Albanien, Montenegro och Bosnien. Er guide tar er med till en mängd vackra, välbevarade städer och pittoreska platser både i inlandet och vid Adriatiska havet. Ni får höra om platsernas spännande historia och samtidigt möta det nutida Balkan. Stora naturupplevelser får ni bl.a. i den otroligt vackra Plitvice nationalpark. Flera av platserna ni besöker finns med på UNESCO:s världsarvslista och lämnar många bestående intryck och fina reseminnen.

Stora rundresan genom Balkan

Gruppstorlek: 2–20 personer.

Datum 2020

8–22 februari
7–21 mars
18 april – 2 maj
6–20 juni
11–25 juli
22 augusti – 5 september
26 september – 10 oktober
24 oktober – 7 november

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien–Ljubljana/Zagreb och Zagreb–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • Boende 14 nätter på hotell 3*/4* inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med guidade sightseeingturer i Zagreb, Novi Sad, Belgrad, Skopje, Ohrid, Tirana, Podgorica, Kotor, Budva, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo, Split och Pltivice nationalpark.
  • Inträden till Kalemegdanfortet, Diocletianus palats, Rektorspalatset och Plitvice nationalpark.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guide.
  • Måltider enligt programmet.
  • Turistskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Zagreb
Välkommen till Kroatiens huvudstad! Ni landar antingen direkt i Zagreb eller i Ljubljana och får då transfer till Zagreb. På kvällen väntar en gemensam middag och show med traditionell sång och dans där ni får ett första möte med den kroatiska kulturen.
Boende: I Hotel 3* eller Hotel Panorama 4*.
Måltider: –

Dag 2: Zagreb
Ni börjar dagen med en guidad sightseeingvandring i den pittoreska historiska delen av huvudstaden som består av stadsdelarna Gornji Grad och Kaptol. Under turen får ni se populära sevärdheter som medeltida kyrkor, palats, museer, gallerier och andra byggnader. På eftermiddagen utforskar ni staden på egen hand.
Boende: I Hotel 3* eller Hotel Panorama 4*.
Måltider: frukost.

Dag 3: Zagreb – Novi Sad – Belgrad
Ni reser idag vidare till Serbien. På väg dit stannar ni till i Serbiens näst största stad Novi Sad för lunch och en kortare sightseeingtur. Ni kommer fram till huvudstaden Belgrad sent på eftermiddagen och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Srbija 3* eller Hotel Mr. President 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 4: Belgrad
På morgonen får ni en sightseeingtur i Belgrad. Er guide tar er först med till den exklusiva stadsdelen Dedinje. Turen går sedan via kända platser som Republic Square med parlamentet, Terazije och Slavia innan ni avslutar vid det gamla Kalemegdanfortet. Härifrån kan njuta av en fantastisk utsikt över staden och de båda floderna Donau och Sava som flyter samman nedanför. Eftermiddagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel Srbija 3* eller Hotel Mr. President 4*.
Måltider: frukost.

Dag 5: Belgrad – Nis – Skopje
Idag reser ni vidare till Skopje i Nordmakedonien. På vägen dit stannar ni i Nis, en av Europas äldsta städer som sedan forntiden ansetts vara porten mellan öst och väst. Nis har en lång och turbulent historia, men är nu ett viktigt industri- och handelscenter i Serbien. Ni kommer fram till Skopje sen eftermiddag och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Best Western Hotel Turist 4* eller Hotel City Park 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 6: Skopje – Ohrid
Ni utforskar idag Nordmakedoniens huvudstad Skopje med en guidad tur till sevärdheter som Stenbron, St. Spas kyrka, Kale-fortet och moskén. Ni promenerar också genom den pittoreska gamla delen av staden, Stara Carsija. På eftermiddagen åker ni till den fantastiskt vackra Ohridsjön där ni även övernattar.
Boende: Hotel Belvedere 4* eller Hotel Drim 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Ohrid – Tirana
Regionen kring Ohridsjön finns med på UNESCO:s världsarvslista både för sin natur och kulturella betydelse. Ohrid är en av Europas äldsta bosättningar, och idag är den pittoreska staden en populär semesterort. Här besöker ni bland annat hamnen, kyrkorna St. Sofia och St. Jovan Kaneo och amfiteatern. Efter rundturen fortsätter resan till Albaniens huvudstad Tirana. Landets största stad har ett skönt medelhavsklimat och ett flertal vackra kyrkor och grönskande parker. Under sightseeingturen får ni bland annat se Et’hem Bey-moskén, klocktornet, kulturpalatset och Moder Albanien-statyn.
Boende: La Boheme 4* eller AS Tirana Hotel 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 8: Tirana – Skadarsjön – Podgorica
Idag åker ni vidare till Montenegro. På vägen dit stannar ni till vid Skadarsjön som är ett av Europas största fågelreservat. Här lever bland annat den utrotningshotade pelikanen. Ni kommer fram till Podgorica på eftermiddagen och får då en kortare guidad tur till fots genom stadens centrum.
Boende: Hotel Ramada 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9: Kotor – Budva – Dubrovnik
Ni fortsätter resan till Balkans pärlor, och ert nästa stopp är den lilla medeltida staden Kotor. Staden ligger vid en av Montenegros vackraste bukter och finns med på UNESCO:s världsarvslista. På den guidad turen till fots får ni se den välbevarade gamla stadskärnan. Ni fortsätter sedan till Budva som är Montenegros mest kända strandresort. Här kan ni strosa innanför den gamla stadsmuren och njuta av stranden och havet på egen hand. Sen eftermiddag åker ni vidare till Adriatiska havets pärla Dubrovnik i Kroatien.
Boende: Hotel Ivka 3* eller Hotel Albatros 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 10: Dubrovnik
Unika Dubrovnik är verkligen en av Adriatiska kustens pärlor. Staden anses vara en av världens vackraste städer och lockar många besökare årligen. Under en guidad rundtur promenerar ni ovanpå den medeltida ringmuren som omger gamla stan, utsedd till världsarv av UNESCO. Inne i den historiska stadskärnan får ni bland annat se sevärdheter som Pileporten, Franciskanklostret och Rektorspalatset. Eftermiddagen spenderar ni som ni vill. Du som vill kan följa med på en båttur ut till ön Lokrum som är känd för sin borg Fort Royal, botaniska trädgård och sitt kloster (turen betalas på plats).
Boende: Hotel Ivka 3* eller Hotel Albatros 4*.
Måltider: frukost.

Dag 11: Dubrovnik – Mostar – Sarajevo
Dags att besöka Bosnien! Ert första stopp blir Mostar, ett monument från det Osmanska rikets tid. Här kan ni strosa längs de medeltida gatorna och i gamla stan och titta på den berömda bron Stari Most som finns med på UNESCO:s världsarvslista. På eftermiddagen fortsätter ni till Bosniens huvudstad Sarajevo där ni övernattar.
Boende: Hotel Hollywood 4* eller Hotel Terme 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 12: Sarajevo
Ni börjar dagen med sightseeing till sevärdheter som den historiska stadsdelen Baščaršija, Begovamoskén och Stadshuset. Sarajevo är en mångkulturell stad, så under turen får ni se såväl en katolsk kyrka som en synagoga och en moské. Ni besöker också kurorten Ilidza. Under dagen finns även möjlighet att prova traditionella rätter som bosniska köttbullar, färsbiffar, den söta desserten tufahija och annat gott.
Boende: Hotel Hollywood 4* eller Hotel Terme 4*.
Måltider: frukost.

Dag 13: Sarajevo – Split
Resan fortsätter idag till Split som är Dalmatiens huvudort. I de gamla delarna i centrum ligger det romerska Diocletianus palats som är ett UNESCO världsarv. Palatset är omgivet av gamla, smala gator med många caféer och små butiker att upptäcka. Ni utforskar stadens centrum med en sightseeingtur och får utöver palatset se Dujekatedralen, Golden Gate och Splits riviera. På eftermiddagen får ni egen tid till att upptäcka staden.
Boende: Hotel Slavija 3* eller Hotel Rotondo 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 14: Split – Plitvice – Zagreb
Idag lämnar ni havet för Kroatiens inland för att besöka Plitvice nationalpark. Det är en av Europas vackraste platser, och finns även med på UNESCO:s världsarvslista. Nationalparken består av 16 insjöar som alla är anslutna via vattenfall. Här finns också flera kilometer av skogsstigar och träbroar. Ni får gott om tid att njuta av naturen här innan ni åker tillbaka till Zagreb.
Boende: I Hotel 3* eller Hotel Panorama 4*.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 15: Hemresa
Transfer till flygplatsen och hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 24 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 900 SEK.
Tillägg för halvpension: 3 000 SEK.

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong och med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: Palma3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Stora rundresan genom Balkan, 15 dagar”