Resa till Borneo Orangutang

Flex: Borneo EcoFlex, 14 dagar

Prisexempel: 37 300 kr

Borneo, världens tredje största ö, delas av tre länder: Indonesien, Brunei och Malaysia. Borneo erbjuder äventyr i lugnt tempo, wildlife, en unik kultur och härliga stränder. Vi erbjuder dig en blandning av allt detta i vårt resekoncept Borneo EcoFlex i den malaysiska delen av ön. Här väljer du mellan olika program med ett gemensamt tema: äventyr och upplevelser i ekoturismens tecken!

Artikelnr: BET8 Kategorier: , Etiketter: , ,

Detta är Borneo EcoFlex

I vårt Borneo EcoFlex-koncept kan du välja mellan olika typer av utfärder som du sätter ihop till ett unikt program. Alla turer delas med andra resenärer från hela världen. Du kan också välja strandnära boenden perfekta för en avkopplande vistelse med sol och bad. Priser för de turer som inte har ett utsatt pris får vi från Borneo vid förfrågan. Kontakta oss för mer information.

Börja med att läsa igenom turernas programupplägg. Varför inte börja på någon resort några dagar, åka ut på en tur för att sedan avsluta på Manukan Island?

Program

Norra Borneo – safari med kultur 2 dagar (1 natt)  BB 3B

Tvådagarstur till Kudat, Tanjung Simpang Mengayay och Kimihang Village.

Dag 1
Ni blir upphämtade på ert hotell i Kota Kinabalu och åker cirka 2,5 timmar till Kudat. Om er tur infaller på en söndag kommer ni att besöka Kota Beluds marknad. Ni fortsätter sedan norrut till Tanjung Simpang Mengayau, Borneos yttersta spets. Ni besöker där Kimihang Village för att se när lokalbefolkningen producerar kokosolja, och fortsätter sedan till Tinangol Village för övernattning. Möjlighet finns att cykla runt byn med er guide.

På kvällen väntar middag och underhållning med traditionell Rungusdans. Ni övernattar i tvåbäddsrum i ett longhouse på madrasser med moskitnät. Ta gärna med en varm tröja då nätterna kan bli lite kyliga. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Efter frukost besöker ni en närliggande by med en gummiträdsodling och provar på att utvinna gummi. På vägen tillbaka till Kota Kinabalu stannar ni till vid en lokal bomullstillverkning och en biodling. Turen avslutas med ett besök på en keramikfabrik nära Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: ovanstående program och transfer, boende med måltider enligt programmet, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Ta med: solskyddsmedel, personliga toalettsaker, insektsmedel, huvudbonad, ficklampa, sköna skor, regnkläder, vattenflaska, baddräkt och handduk.

Här presenteras tre dykturer till Lankayan, Mabul, Sipadan och Kapalai. Alla turer är på fyra dagar.

Dyk i Lankayan 4 dagar (3 nätter) BB 4B

Dag 1
Ni samlas i Sandakan och får transfer till bryggan för en 75 minuters båtfärd till Lankayan Island. Incheckning och förberedelser för provdyk i området.
Övernattning på Lankayan Dive Resort. Lunch och middag ingår.

Dag 2–3
Ni gör tre dyk från båten per dag. Antal dykningar från stranden är obegränsat.
Övernattning på Lankayan Dive Resort. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Avfärd med speedboat mot Sandakan. Frukost ingår.

Möjlighet finns att utöka vistelsen på ön.

Turen inkluderar: transfer, måltider enligt program, övernattning i tvåbäddsrum, obegränsat antal dyk från stranden, lån av tuber, vikter och bälten.


Dyk i Mabul-Kapalai 4 dagar (3 nätter)  BB 4C

Dag 1
Ni samlas i Tawau och åker cirka två timmar till Semporna. Efter detta följer en timmes båtfärd till Mabul Island följt av förberedelser för provdyk från stranden. Övernattning i stuga på Mabul Island. Lunch och middag ingår.

Dag 2–3
Ni gör tre dykningar från båten per dag. Dykning från klippor är obegränsat.
Övernattning i stuga på Mabul Island. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Transfer till Semporna/Tawau för flyg till Sandajkan/Kota Kinabalu. Vid ankomst transfer till ert hotell.

Turen inkluderar: måltider enligt program, övernattning i tvåbäddsrum, lån av tuber, vikter och bälten.


Dykresa till Sipadan – Kapalai 4 dagar (3 nätter) BB 4D

Dag 1
Ni anländer till Tawau där ni möts av personal för transfer till båtbryggan. Båtfärden ut till Kapalai tar cirka en timme och där gör ni ett dyk från stranden för att orientera er i området. Övernattning i stuga. Lunch och middag ingår.

Dag 2–3
Ni gör tre dyk från båten per dag och har sedan obegränsade dykmöjligheter från stranden.

Dag 4
Transfer till Semporna/Tawau för flyg till Sandakan/Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Möjlighet finns att utöka vistelsen på ön.

Turen inkluderar: transfers på land och hav, måltider och övernattning enligt ovan. Tre dyktillfällen dag 2 resp. 3, obegränsade dykningar från stranden, lån av lufttuber, vikter och viktbälten.

Här presenteras två dagsturer med rafting till Kulu och Padas.

Kiulu River Rafting BB 6A

Dagstur (från ca 09.00-15.00)
Dagen börjar med transfer till Tamparuli genom det natursköna landskapet fram till Kilulufloden. Efter en förberedande säkerhetsgenomgång börjar raftingen nedför Kilulu River. Medan ni färdas på floden genom det ljumna vattnet passerar ni gummiodlingar, fruktträdgårdar, risfält och isolerade Dusun-byar. Flotten kan behöva bäras över grunt vatten. Utflykten är idealisk för familjer. Lunch ingår.

Alla deltagare måste skriva på ett ansvarsformulär innan turen, och ett certifikat delas sedan ut vid turens slut. Flytväst och hjälm är obligatoriskt.

Ta med: badkläder, sko med gummisula, extra ombyte med torra kläder.
Ta inte med några värdesaker.


Rafting – Padas Whitewater BB 6B

Dagstur (från ca 05.15 – 19.30)
Ni lämnar Kota Kinabalu tidig morgon för att åka cirka 1,5 timme till Beaufort och fortsätter därifrån 1,5 timme med tåg till Pangi. Efter ombyte och en säkerhetsgenomgång med guiden ger ni er iväg på ett två timmars spännande äventyr. Under turen far ni fram genom forsar med namn som Headhunter, Lambada, Cobra, Scooby Doo, Washing Machine, Mary Go Round, Snake House and BBQ Rapids. Glöm inte att njuta av den fridfulla regnskogen när ni äter en härlig lunch innan det är dags att återvända. (Grad 34.) Lunch ingår.

Alla deltagare måste skriva på ett ansvarsformulär innan turen, och ett certifikat delas sedan ut vid turens slut. Flytväst och hjälm är obligatoriskt.

Ta med: badkläder, sko med gummisula, extra torra kläder.
Ta inte med några värdesaker.

Trekking är ett perfekt sätt att uppleva naturen på och samtidigt hålla sig i form.

Summit of Kinabalu 3 dagar (2 nätter) BB 5A

Dag 1
Efter cirka två timmar är ni framme vid foten av Kinabalu (5000 ft höjd). På vägen gör ni ett stopp vid en lokal marknad för att njuta av färsk frukt. Ni tittar in i besökscentret och Mountain Garden. Temperaturen i parken är cirka mellan 14 och 25 grader. Övernattning i Kundasang. Frukost och lunch ingår.

Dag 2
Transfer till Timpohon Gate (1 800 m) där bergsguiden tar er med på en 4–6 timmars vandring till Laban Rata (3 353 m). Laban Rata är byggt som sovsalar och har varmvatten, badrum och restaurang. Missa inte att studera blommorna och de köttätande växterna längs stigarna. Temperaturen är cirka 5–10 grader. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Ni stiger upp cirka kl. 03.00 för att vandra till bergets topp (4 095 m) där ni njuter av den fantastiska soluppgången vid 06.00. Ni tar er tillbaka till parkens besökscenter där ni äter lunch innan transfern tillbaka till Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: specificerat program och transfer, boende och måltider enligt programmet, entréavgift, tillståndsavgift, försäkring, certifikat, avgift för guide, engelsktalande guidning.

Ta med: pass, solskyddsmedel, personliga toalettsaker, insektsmedel, huvudbonad, ficklampa, regnkläder, vattenflaska, bra skor för vandring, vindjacka, handduk, ficklampa, vantar, energirika snacks och reseapotek.


Crocker Range Jungle Trek 4 dagar (3 nätter)  BB 5B

Ett perfekt sätt att uppleva naturen och samtidigt hålla sig i form.

Dag 1
Efter en timmes bilfärd är ni på toppen av Crocker Range, 1 500 m upp. Ni börjar vandra nedför genom byar, bergsskogar och urskog, och tar er över vattendrag och floder ner till havsnivån. På vägen möter ni också urinvånare. Man får räkna med 5–8 timmars vandring beroende på vattennivån i floderna och deltagarnas fysisk.  Övernattning sker antingen genom inkvartering i hus eller i allmänna sovsalar. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Ni vandrar genom vacker terräng och över åsar, korsar floder, passerar lokala byar, regnskog och risfält. Ni övernattar i stugor längs med flodkanten. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Ni vaknar upp till ljudet av galande tuppar innan ni fortsätter er vandring genom flodbäddar och djungel. Ta ett dopp i det friska vattnet i Crocker Rangesfloden och njut av er medhavda lunch. Ni övernattar i stugor längs med flodkanten. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Efter frukost fortsätter turens sista djungelvandring (ca 5 timmar) där ni kommer att passera risfält och skogar. Ni återvänder till Kota Kinabalu efter lunch på ett lokalt kafé. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: specificerat program och transfer, boende, måltider, väskbärare, engelsktalande guidning.

Ta med: regnkläder, sköna skor, ficklampa, badkläder, insektsmedel, vattenflaska, sovsäck, långbyxor och pannlampa.


Maliau Basin Trek 6 dagar (5 nätter) BB 5C

För att delta i den här trekkingen skall du vara i god fysisk och psykisk form. Endast ett fåtal deltagare i varje grupp.

Dag 1
Avfärd mot Agathis Camp. På vägen passerar ni Sook, Nabawan, Matiku och Tibou innan ni når fram till grindvakten vid Maliau Basin Conservation Area. Ni fortsätter till campen för övernattning. Efter middagen åker ni ut för att studera nattaktiva djur (turen är väderberoende). Lunch och middag ingår.

Dag 2
Efter frukost börjar ni en 7,5 km lång vandring genom regnskogen som tar er till Camel Trophy Camp. Där stannar ni till för lunch och vila innan ni fortsätter till Takob-Akobs och Giluks vattenfall där ni kan njuta av en paus och ett svalkande bad. Ni vandrar sedan tillbaka till Camel Trophy Camp där ni stannar för övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Idag vandrar ni 7 km till Ginseng Camp. Håll utkik efter de sällsynta växterna längs Jalan Babi. Efter ankomst till campen kan ni njuta av naturen och bada under vattenfall. Övernattning på Ginseng Camp. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Efter frukost vandrar ni till de spektakulära Maliau vattenfallen där ni kan ta en uppfriskande simtur. Vandringen är cirka 5 km enkel väg. Ni återvänder sedan till Ginseng Camp för övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5
Efter frukost lämnar ni Ginseng Camp för en vandring på cirka 9 km som tar er till Agathis Camp. Därifrån får ni transfer till Maliau Study Centre för övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6
Efter frukost lämnar ni Maliau Study Centre för färd mot Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: ovan specificerat program, transfer, boende, måltider, bärhjälp, entréavgift och engelsktalande guidning.

Ta med: sköna skor, regnkläder, badkläder, torra strumpor, insektsmedel, ficklampa och vattenflaska.

Välj mellan olika turer med unika upplevelser av Borneos djurliv. Här får du möjligheten att se sköldpaddor och orangutanger samt skåda efter regnskogens andra djur som näsapor, fåglar, krokodiler, sumatranoshörningar, elefanter och leoparder.

Sköldpadds- och orangutangtur 2 dagar (1 natt) BB 7B

Dag 1
Ankomst till Sandakan med morgonflyg och transfer till båten som ska ta er till Silingan Island. Båtfärden tar cirka en timme, och vid ankomst checkar ni in på ert chalet. Därefter fri tid att undersöka omgivningen, bada och snorkla. Efter middagen tar parkvakten med er i små grupper för att titta på när de gröna sköldpaddorna lägger ägg på stranden. Ni får se hur personal flyttar ägg till kläckningsanläggningar, och även hur de nykläckta sköldpaddorna tar sig till havet. Övernattning i tvåbäddsrum. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orangutang Rehabilitation Centre. Här får ni se en film om orangutangernas svåra situation och de rehabiliteringsåtgärder som pågår på centret. Därefter får ni gå en tio minuters promenad genom regnskogen för att se när orangutangerna utfordras. Ni fortsätter sedan till ‘barnkammaren’ där de yngsta orangutangerna bor. Ni fortsätter sedan till Borneo Sun Bear Conservation Centre. Där får ni lära er mer om arbetet med att bevara malajbjörnen som är världens minsta björn.

Efter lunch fortsätter ni till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. För er som ska vidare med kvällsflyg finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni bland annat kan gå på hängbroar och besöka den botaniska trädgården. Ni fortsätter sedan till Sandakan Memorial Park för ett kort besök innan ni åker till flygplatsen. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: specificerat program med boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameraavgifter och ej nämnda detaljer.

Ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga, vattenflaska, toalettsaker, insektsmedel, sköna skor, ficklampa och regnkläder.


Det bästa av  Sandakan 3 dagar (2 nätter) BB 7J

Dag 1
Vid ankomst till Sandakan flygplats möts ni upp och får ni transfer till Sepilok Nature Resort. Incheckning och fri eftermiddag.

Dag 2
Efter frukost åker ni till Labuk Bay Proboscis Sanctuary. Här tar ni en promenad längs strandpromenaden för att se när de gäckande näsaporna får mat. Efter lunch fortsätter ni till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter där ni får se en videoshow om hur centret arbetar. Ni vandrar tio minuters genom regnskogen för att vara med när orangutangerna utfordras klockan 15.00. Senare besöker ni Rainforest Discovery Centre, idealisk för djur- och fågelskådning. Ni återvänder sedan till ert boende för övernattning.  Frukost och lunch ingår.

Dag 3
Transfer till flygplatsen för flyg till nästa destination. Frukost ingår.

Turen inkluderar: specificerat program och transfer, måltider och boende enligt program, entréavgifter, engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameravgifter och ej nämnda detaljer.


Orangutangtur 4 dagar (3 nätter) BB 7K

Dag 1
Ni anländer med flyg till Sandakan Airport och får transfer till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Där får ni se en informationsfilm om orangutangerna och arbetet på rehabiliteringscentret. Ni går sedan en kort promenad genom regnskogen för att titta på när orangutangerna matas. Det blir också ett besök i ”barnkammaren” där de yngre orangutangerna håller till. Därefter besöker ni Borneo Sun Bear Conservation Centre där man arbetar för att rädda och bevara världens minsta björn.

Efter lunch transfer till Sandakans hamn för en 2,5 timme lång båtfärd till den flerfaldigt prisbelönta Sukau Rainforest Lodge. Lodgen ligger vid Kinabatangan, Sabahs längsta flod, och här kan man beskåda regnskogens djur- och fågelliv. Ni kan också göra en flodkryssning med motorbåt för att se mer av floran och faunan. På kvällen njuter ni av en middag i skenet från levande ljus och med utsikt över floden. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Klockan 06.00 åker ni på en tidig flodkryssning utmed Kinabatanganfloden till Kelenanap Oxbow Lake för att titta på mer fågel- och djurliv. Efter frukost tar ni en tur tillsammans med en guide längs med Hornbill Boardwalk som ligger i regnskogen bakom lodgen. Efter lunch kan ni delta i lodgens ”Orang Utan Talk activity”. På eftermiddagen gör ni ytterligare en flodtur. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Ni stiger upp tidigt för en flodtur längs Menanggolfloden. Ni glider tyst fram på vattnet, och förhoppningsvis får ni se några vilda djur. Efter lunch fortsätter ni landvägen 27 km tills ni är i närheten av Gomantong Cave, och vandrar sedan långt in i regnskogen mot grottan. I regnskogen växer det fullt med fikon, vilket gör den till en idealisk plats att upptäcka orangutanger på. Väl framme vid Gomatong Cave har ni gott om tid att utforska grottan som bebos av fladdermöss och salanganer (fåglar). Vid solnedgången kommer de över två miljoner fladdermössen fram och beger sig ut i natten. Efter denna överväldigande upplevelse återvänder ni till lodgen. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt, och på eftermiddagen flyger ni till Kota Kinabalu. För er som tar ett kvällsflyg i stället finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni kan gå på hängbroar och utforska den botaniska trädgården. Ni gör ett kortare besök i Sandakan Memorial Park innan flyget till Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: specificerat program med transfer, boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guide.

Inkluderar ej: kameraavgifter och ej nämnda detaljer.

Ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga hygienartiklar, insektsmedel, ficklampa, kikare, kamera, sköna skor, regnkläder och vattenflaska.


Kinabatangan Wildlife Safari 3 dagar (2 nätter) BB 7D

Pris per person: från 5 500 kr.

Dag 1
Ni landar på Sandakan flygplats och fortsätter direkt till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter. Här får ni se en film om orangutangernas svåra situation och de rehabiliteringsåtgärder som pågår på centret. Därefter får ni gå en tio minuters promenad genom regnskogen för att se när orangutangerna matas. Ni fortsätter sedan till den nyligen färdigbyggda ”barnkammaren” för de yngsta orangutangerna. Efter detta besöker ni Borneo Sun Bear Conservation Centre för att lära er om bevarandet av världens minsta björnart.

Efter lunch åker ni till Sandakans hamn för en 2,5 timme lång båtfärd till den flerfaldigt prisbelönta Sukau Rainforest Lodge. Lodgen ligger vid Kinabatangan, Sabahs längsta flod, och efter floden på vägen hit kan man beskåda regnskogens djur- och fågelliv. Vid ankomst får ni en uppfriskande dryck innan ni checkar in. Avnjut sedan en afternoon tea innan ni ger er ut på er första flodsafari.

Båtarna är utrustade med ekovänliga utombordsmotorer som används längs huvudfloden där strömmen är starkare, och elmotorer som används under safarin i de mindre flodgrenarna. Passa på att fotografera de fantastiska omgivningarna och dess djurliv efter vägen. På kvällen avnjuter ni en middag i skenet från levande ljus och med utsikt över floden. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge i Villa rooms. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Efter en lätt frukost vid 05.30 åker ni på flodkryssning mot Kelenanap Oxbow Lake. Här får ni uppleva regnskogens uppvaknande då många djur och fåglar är som mest aktiva tidigt på morgonen. När ni kommer tillbaka till lodgen väntar en andra frukost.

Efter frukosten tar ni en tur tillsammans med en guide längs med Hornbill Boardwalk som ligger i regnskogen bakom lodgen. Det finns även tid för att bara ta det lugnt och njuta av tillvaron. Om så önskas finns fler aktiviteter att tillgå mot en extra kostnad, till exempel fotbehandling, batikfärgning och andra avslappnande aktiviteter. Varje dag erbjuds också en gratis aktivitet.

På eftermiddagen beger ni er ut på en sista flodtur. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt och äter lunch. Därefter fortsätter ni till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. För er som åker vidare med kvällsflyg finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni bland annat kan gå på hängbroar och utforska den botaniska trädgården. Ni fortsätter till Sandakan Memorial Park innan ni åker till flygplatsen. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: specificerat program med boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameraavgifter och ej nämna detaljer.

Ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga toalettsaker, insektsmedel, sköna skor, regnkläder, kamera och kikare.


Sandakan Wildlife Safari 4 dagar (3 nätter) BB 7E

Dag 1
Ni anländer med morgonflyg till Sandakan flygplats där ni möts upp och får transfer till bryggan för en timmes båtfärd till Selingan Island. Här har ni fri tid till att upptäcka ön, simma och snorkla. Efter middagen tar parkvakten med er för att titta på när de gröna sköldpaddorna lägger ägg på stranden. Ni får se hur personal flyttar ägg till kläckningsanläggningar och även hur de nykläckta sköldpaddorna tar sig till havet. Övernattning i tvåbäddsrum. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Ni återväder till Sandakan med båt och fortsätter med transfer direkt till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter. Här får ni se en film om orangutangernas svåra situation och de rehabiliteringsåtgärder som pågår på centret. Därefter får ni gå en tio minuters promenad genom regnskogen för att se när orangutangerna matas. Ni fortsätter sedan till den nyligen färdigbyggda ”barnkammaren” för de yngsta orangutangerna. Efter detta besöker ni Borneo Sun Bear Conservation Centre för att lära er om bevarandet av världens minsta björnart.

Efter lunch transfer till Sandakans hamn för en 2,5 timmes båtfärd till den flerfaldigt prisade Sukau Rainforest Lodge. Lodgen ligger vid Sabahs längsta flod, Kinabatangan, och här finns möjlighet att se regnskogens djur- och fågelliv. Från lodgen kan ni ta en flodkryssning med motorbåt för att beskåda djur och fåglar. Senare avnjuter ni en middag i skenet från levande ljus och med utsikt över floden, ackompanjerat av ett lokalt uppträdande. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Klockan 06.00 åker ni på en flodkryssning längs med Kinabatanganfloden till Kelenanap Oxbow Lake för att se mer av djur- och fågellivet.  Efter frukost tar ni tillsammans med er lokala guide en tur längs med Hornbill Boardwalk som ligger i regnskogen bakom lodgen. På eftermiddagen gör ni ännu en flodtur. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Efter frukost återvänder ni med båt till Sandakan, och efter lunch åker ni till flygplatsen för eftermiddagsflyg till Kota Kinabalu. För er som ska ta ett kvällsflyg finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni bland annat kan gå på hängbroar och utforska den botaniska trädgården. Ni fortsätter till Sandakan Memorial Park innan ni åker till flygplatsen. Frukost och lunch ingår.

Turen inkluderar: specificerat program med boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guide.

Inkluderar ej: kameraavgifter och ej nämnda detaljer.

Ta med: badkläder, handduk, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga toalettsaker, vattenflaska, insektsmedel, sköna skor, ficklampa och regnkläder.

Vi har valt ur tre bra resorter som alla ligger i närheten av Kota Kinabalu: Shangri-La’s Rasa Ria Resort med 18-håls golfbana, Shangri-La’s Tanjung Aru Resort och Manukan Island Resort. Här kan du koppla av och njuta av semestern med sol och bad, dykning, golf, spa och god mat!

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Flex: Borneo EcoFlex, 14 dagar”