Borneo Orangutang

Flex: Borneo EcoFlex, 14 dagar

Prisexempel: 17 300 kr

Borneo, världens 3:e största ö, är delad i tre länder: Indonesien, Brunei och Malaysia. Borneo erbjuder äventyr i lugnt tempo, wildlife, en unik kultur och härliga stränder. Vi erbjuder dig en blandning av allt detta i vårt resekoncept Borneo EcoFlex i den malaysiska delen av ön. Här väljer du mellan 2 – 14 dagarsprogram med ett gemensamt tema: Äventyr & upplevelser i ekoturismens tecken!

Artikelnr: BET8 ,

Detta är Borneo EcoFlex

I vårt Borneo EcoFlex-koncept kan du välja mellan olika typer av utfärder som du sätter ihop till ett unikt program. Alla turer delas med andra resenärer från hela världen. Du kan också välja strandnära boenden perfekta för en avkopplande vistelse med sol och bad. Priser för de turer som inte har ett utsatt pris får vi från Borneo vid förfrågan. Kontakta oss för mer information.

Börja med att läsa igenom turernas programupplägg. Varför inte börja på någon resort några dagar, åka ut på en tur för att sedan avsluta på Manukan Island?

Program

Norra Borneo – safari med kultur 2 dagar (1 natt)  BB 3B

Tvådagarstur till Kudat, Tanjung Simpang Mengayay och Kimihang Village.

Helpension

Dag 1: Ni blir upphämtade på ert hotell i Kota Kinabalu och åker cirka 2,5 timmar till Kudat. Om er tur infaller på en söndag kommer ni att besöka Kota Beluds marknad. Ni fortsätter sedan norrut till Tanjung Simpang Mengayau, Borneos yttersta spets.

Ni besöker Kimihang Village för att se när lokalbefolkningen producerar kokosolja och fortsätter sedan till Tinangol Village för övernattning. Möjlighet finns att cykla runt byn med er guide.

På kvällen väntar middag och underhållning med traditionell Rungusdans. Ni övernattar i tvåbäddsrum i ett longhouse på madrasser med moskitnät. Ta gärna med en varm tröja då nätterna kan bli lite kyliga.

Lunch och middag ingår.

Dag 2: Efter frukost besöker ni en närliggande by med en gummiträdsodling och provar på att utvinna gummi. På vägen tillbaka till Kota Kinabalu stannar ni till vid en lokal bomullstillverkning och en biodling. Turen avslutas med ett besök på en keramikfabrik nära Kota Kinabalu.

Frukost och lunch ingår.

 

Bra att ha med på turen: solskyddsmedel, personliga toalettsaker, insektsmedel, huvudbonad, ficklampa, sköna skor, regnkläder, vattenflaska, baddräkt och handduk.

Turen inkluderar: ovanstående program och transfer, boende med måltider enligt programmet, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Här presenteras tre dykturer till Lankayan, Mabul, Sipadan och Kapalai. Alla turer är på fyra dagar.

Dyk i Lankayan 4 dagar (3 nätter) BB 4B

Helpension

Dag 1: Ni samlas i Sandakan och får transfer till bryggan för en 75 minuters båtfärd till Lankayan Island. Incheckning och förberedelser för provdyk i området.

Övernattning på Lankayan Dive Resort. Lunch och middag ingår.

Dag 2–3: Ni gör tre dyk från båten per dag. Obegränsat antal dykningar från stranden.

Övernattning på Lankayan Dive Resort. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Avfärd med speedboat mot Sandakan. Frukost ingår.

Möjlighet finns att utöka vistelsen på ön.

 

Detta ingår: transfer, måltider enligt program, övernattning i tvåbäddsrum, obegränsat antal dyk från stranden, lån av tuber, vikter och bälten.


Dyk i Mabul-Kapalai 4 dagar (3 nätter)  BB 4C

Helpension

Dag 1: Ni samlas i Tawau och åker cirka två timmar till Semporna. Efter detta följer en timmes båtfärd till Mabul Island följt av förberedelser för provdyk från stranden. Övernattning i stuga på Mabul Island. Lunch och middag ingår.

Dag 2–3: Ni gör tre dykningar från båten per dag. Dykning från klippor är obegränsat.
Övernattning i stuga på Mabul Island. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Transfer till Semporna/Tawau för flyg till Sandajkan/Kota Kinabalu. Vid ankomst transfer till ert hotell.

 

Detta ingår: måltider enligt program, övernattning i tvåbäddsrum, lån av tuber, vikter och bälten.


Dykresa till Sipadan – Kapalai 4 dagar (3 nätter) BB 4D

Helpension

Dag 1: Ni anländer till Tawau där ni möts av personal för transfer till båtbryggan. Båtfärden ut till Kapalai tar cirka en timme och där gör ni ett dyk från stranden för att orientera er i området. Övernattning i stuga. Lunch och middag ingår.

Dag 2–3: Ni gör tre dyk från båten per dag och har sedan obegränsade dykmöjligheter från stranden.

Dag 4: Transfer till Semporna/Tawau för flyg till Sandakan/Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Möjlighet finns att utöka vistelsen på ön.

Detta ingår: transfers på land och hav, måltider och övernattning enligt ovan. Tre dyktillfällen dag 2 resp. 3, obegränsade dykningar från stranden, lån av lufttuber, vikter och viktbälten.

Här presenteras två dagsturer med rafting till Kulu och Padas.

Kiulu River Rafting BB 6A

Lunch ingår.

Dagstur (från ca 09.00-15.00): Dagen börjar med transfer till Tamparuli genom det natursköna landskapet fram till Kilulufloden. Efter en förberedande säkerhetsgenomgång börjar raftingen nedför Kilulu River. Medan ni färdas på floden genom det ljumna vattnet passerar ni gummiodlingar, fruktträdgårdar, risfält och isolerade Dusun-byar. Flotten kan behöva bäras över grunt vatten. Utflykten är idealisk för familjer.

Bra att ta med: badkläder, sko med gummisula, extra ombyte med torra kläder. Ta inte med några värdesaker. Flytväst och hjälm är obligatoriskt.

Alla deltagare måste skriva på ett ansvarsformulär innan turen och ett certifikat delas sedan ut vid turens slut.


Rafting – Padas Whitewater BB 6B

Lunch ingår

Dagstur (från ca 05.15 – 19.30): Ni lämnar Kota Kinabalu tidig morgon för att åka cirka 1,5 timme till Beaufort och fortsätter därifrån 1,5 timme med tåg till Pangi. Efter ombyte och en säkerhetsgenomgång med guiden ger ni er iväg på ett två timmars spännande äventyr. Under turen far ni fram genom forsar med namn som Headhunter, Lambada, Cobra, Scooby Doo, Washing Machine, Mary Go Round, Snake House and BBQ Rapids. Glöm dock inte att njuta av den fridfulla regnskogen när ni avnjuter av en härlig lunch, innan det är dags att återvända. (Grad 34.)

Bra att ta med: badkläder, sko med gummisula, extra torra kläder. Ta inte med några värdesaker. Flytväst och hjälm är obligatoriskt.

Alla deltagare måste skriva på ett ansvarsformulär innan turen och ett certifikat delas sedan ut vid turens slut.

Summit of Kinabalu 3 dagar (2 nätter) BB 5A

Helpension

Dag 1: Efter cirka två timmar är ni framme vid foten av Kinabalu (5000 ft höjd). På vägen gör ni ett stopp vid en lokal marknad för att njuta av färsk frukt. Ni tittar in i besökscentret och Mountain Garden. Temperaturen i parken är cirka mellan 14 och 25 grader. Övernattning i Kundasang. Frukost och lunch ingår.

Dag 2: Transfer till Timpohon Gate (1 800 m) där bergsguiden tar er med på en 4–6 timmars vandring till Laban Rata (3 353 m). Laban Rata är byggt som sovsalar och har varmvatten, badrum och restaurang. Missa inte att studera blommorna och de köttätande växterna längs stigarna. Temperaturen är cirka 5–10 grader. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Ni stiger upp cirka kl. 03.00 för att vandra till bergets topp (4 095 m) där ni njuter av den fantastiska soluppgången vid 06.00. Ni tar er tillbaka till parkens besökscenter där ni äter lunch innan transfern tillbaka till Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

Bra att ha med: pass, solskyddsmedel, personliga toalettsaker, insektsmedel, huvudbonad, ficklampa, regnkläder, vattenflaska, bra skor för vandring, vindjacka, handduk, ficklampa, vantar, energirika snacks och reseapotek.

Turen inkluderar: specificerat program och transfer, boende och måltider enligt programmet, entréavgift, tillståndsavgift, försäkring, certifikat, avgift för guide, engelsktalande guidning.


Crocker Range Jungle Trek 4 dagar (3 nätter)  BB 5B

Helpension

Ett perfekt sätt att uppleva naturen och samtidigt hålla sig i form.

Dag 1: Efter en timmes bilfärd är ni på toppen av Crocker Range, 1 500 m upp. Ni börjar vandra nedför genom byar, bergsskogar och urskog, och tar er över vattendrag och floder ner till havsnivån. På vägen möter ni också urinvånare. Man får räkna med 5–8 timmars vandring beroende på vattennivån i floderna och deltagarnas fysisk.  Övernattning sker antingen genom inkvartering i hus eller i allmänna sovsalar. Lunch och middag ingår.

Dag 2: Ni vandrar genom vacker terräng och över åsar, korsar floder, passerar lokala byar, regnskog och risfält. Ni övernattar i stugor längs med flodkanten. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Ni vaknar upp till ljudet av galande tuppar innan ni fortsätter er vandring genom flodbäddar och djungel. Ta ett dopp i det friska vattnet i Crocker Rangesfloden och njut av er medhavda lunch. Ni övernattar i stugor längs med flodkanten. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Efter frukost fortsätter turens sista djungelvandring (ca 5 timmar) där ni kommer att passera risfält och skogar. Ni återvänder till Kota Kinabalu efter lunch på ett lokalt kafé. Frukost och lunch ingår.

Ta med: regnkläder, sköna skor, ficklampa, badkläder, insektsmedel, vattenflaska, sovsäck, långbyxor och pannlampa.

Turen inkluderar: specificerat program och transfer, boende, måltider, väskbärare, engelsktalande guidning.


Maliau Basin Trek 6 dagar (5 nätter) BB 5C

Helpension

För att delta i den här trekkingen skall du vara i god fysisk och psykisk form. Endast ett fåtal deltagare i varje grupp.

Dag 1: Avfärd mot Agathis Camp. På vägen passerar ni Sook, Nabawan, Matiku och Tibou innan ni når fram till grindvakten vid Maliau Basin Conservation Area. Ni fortsätter till campen för övernattning. Efter middagen åker ni ut för att studera nattaktiva djur (turen är väderberoende). Lunch och middag ingår.

Dag 2: Efter frukost börjar ni en 7,5 km lång vandring genom regnskogen som tar er till Camel Trophy Camp. Där stannar ni till för lunch och vila innan ni fortsätter till Takob-Akob Falls & Giluks vattenfall där ni kan njuta av en paus och ett svalkande bad. Ni vandrar sedan tillbaka till Camel Trophy Camp där ni stannar för övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Idag vandrar ni 7 km till Ginseng Camp. Håll utkik efter de sällsynta växterna längs Jalan Babi. Efter ankomst till campen kan ni njuta av naturen och bada under vattenfall. Övernattning på Ginseng Camp. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Efter frukost vandrar ni till de spektakulära Maliau vattenfallen där ni kan ta en uppfriskande simtur. Vandringen är cirka 5 km enkel väg. Ni återvänder sedan till Ginseng Camp för övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5: Efter frukost lämnar ni Ginseng Camp för en vandring på cirka 9 km som tar er till Agathis Camp. Därifrån får ni transfer till Maliau Study Centre för övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6: Efter frukost lämnar ni Maliau Study Centre för färd mot Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

 

Ta med: sköna skor, regnkläder, badkläder, torra strumpor, insektsmedel, ficklampa och vattenflaska.

Ingår: specificerat program och transfer, boende, måltider, bärhjälp, entréavgift och engelsktalande guidning.

7 olika turer med sköldpaddor, orangutanger, näsapor, fåglar, krokodiler, sumatranoshörningar, elefanter och leoparder. Turerna är 2,  3, 4 resp. 5 dagar.

Sköldpadds- och Orangutangtur 2 dagar (1 natt) BB 7B

Helpension

Dag 1: Ankomst till Sandakan med morgonflyg där ni möts av personal för transfer till båten tar er till Silingan Island. Båtfärden tar cirka en timme, och vid ankomst checkar ni in på ert chalet. Därefter fri tid att undersöka omgivningen, bada och snorkla. Efter att ni ätit middag tar parkvakten med er i små grupper för att titta på när de gröna sköldpaddorna lägger ägg på stranden. Ni får se hur personal flyttar ägg till kläckningsanläggningar och även hur de nykläckta sköldpaddorna tar sig till havet. Övernattning i tvåbäddsrum. Lunch och middag ingår.

Dag 2: Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orangutang rehabiliteringscenter. Ni tar en tio minuters promenad genom regnskogen för att vara med när orangutangerna utfordras med mjölk och bananer. Ni får också se en videofilm om reservatet och dess djurliv. Efter lunch fortsätter ni till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. För er som åker vidare med kvällsflyg finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni bland annat kan gå på hängbroar och upptäcka den botaniska trädgården. Ni fortsätter till Sandakan Memorial Park innan ni åker till flygplatsen. Frukost och lunch ingår.

 

Bra att ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga toalettsaker, insektsmedel, sköna skor och regnkläder.

Detta ingår: specificerat program med boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameraavgifter och ej nämnda detaljer.


Det bästa av  Sandakans 3 dagar (2 nätter) BB 7J

Helpension

Dag 1: Efter ankomst till Sandakan flygplats möts ni upp och får ni transfer till Sepilok Nature Resort. Incheckning och fri eftermiddag.

Dag 2: Efter frukost åker ni till Labuk Bay Proboscis Sanctuary. Här tar ni en promenad längs strandpromenaden för att se när de gäckande näsaporna får mat. Efter lunch fortsätter ni till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter där ni får se en videoshow om hur centret arbetar. Ni vandrar tio minuters genom regnskogen för att vara med när orangutangerna utfordras klockan 15.00. Senare besöker ni Rainforest Discovery Centre, idealisk för djur- och fågelskådning. Ni återvänder sedan till ert boende för övernattning.  Frukost och lunch ingår.

Dag 3: Transfer till flygplatsen för flyg till er nästa destination. Frukost ingår.

 

Detta ingår: specificerat program och transfer, måltider och boende enligt program, entréavgifter, engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameravgifter och ej nämnda detaljer.


Orangutangtur 4 dagar (3 nätter) BB 7K

Dag 1: Ni anländer med flyg till Sandakan Airport och får transfer till Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Där får ni se en informationsfilm om orangutangerna och arbetet på rehabiliteringscentret. Ni går sedan en kort promenad genom regnskogen för att titta på när orangutangerna matas. Det blir också ett besök i ”barnkammaren” där de yngre orangutangerna håller till. Därefter besöker ni Borneo Sun Bear Conservation Centre där man arbetar för att rädda och bevara världens minsta björn.

Efter lunch transfer till Sandakans hamn för en 2,5 timme lång båtfärd till den flerfaldigt prisbelönta Sukau Rainforest Lodge. Lodgen ligger vid Kinabatangan, Sabahs längsta flod, och här kan man beskåda regnskogens djur- och fågelliv. Ni kan också göra en flodkryssning med motorbåt för att se mer av floran och faunan. På kvällen njuter ni av en middag i skenet från levande ljus och med utsikt över floden. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Lunch och middag ingår.

Dag 2: Klockan 06.00 åker ni på en tidig flodkryssning utmed Kinabatanganfloden till Kelenanap Oxbow Lake för att titta på mer fågel- och djurliv. Efter frukost tar ni en tur tillsammans med en guide längs med Hornbill Boardwalk som ligger i regnskogen bakom lodgen. Efter lunch kan ni delta i lodgens ”Orang Utan Talk activity”. På eftermiddagen gör ni ytterligare en flodtur. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Ni stiger upp tidigt för en flodtur längs Menanggolfloden. Ni glider tyst fram på vattnet, och förhoppningsvis får ni se några vilda djur. Efter lunch fortsätter ni landvägen 27 km tills ni är i närheten av Gomantong Cave, och vandrar sedan långt in i regnskogen mot grottan. I regnskogen växer det fullt med fikon, vilket gör den till en idealisk plats att upptäcka orangutanger på. Väl framme vid Gomatong Cave har ni gott om tid att utforska grottan som bebos av fladdermöss och salanganer (fåglar). Vid solnedgången kommer de över två miljoner fladdermössen fram och beger sig ut i natten. Efter denna överväldigande upplevelse återvänder ni till lodgen. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt, och på eftermiddagen flyger ni till Kota Kinabalu. För er som tar ett kvällsflyg i stället finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni kan gå på hängbroar och utforska den botaniska trädgården. Ni gör ett kortare besök i Sandakan Memorial Park innan flyget till Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

 

Bra att ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga hygienartiklar, insektsmedel, ficklampa, kikare, kamera, sköna skor, regnkläder och vattenflaska.

Turen inkluderar: specificerat program med transfer, boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guide.

Inkluderar ej: kameraavgifter och ej nämnda detaljer.


Kinabatangan Wildlife Safari 3 dagar (2 nätter) BB 7D

Helpension

Totalt pris per person från: 3 500 kr.

Dag 1: Ni landar på Sandakan flygplats och fortsätter direkt till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter.  Ni vandrar tio minuter genom regnskogen för att vara med när orangutangerna utfordras kl 10.00. Ni får också se en videoshow om hur centret arbetar. Efter lunch fortsatt färd till bryggan i Sandakan för att ta en cirka två timmars båtresa till Sukau Rainforest Lodge längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Under färden ser ni fåglar och andra vilda djur i de orörda mangroveträsken, våtmarkerna och längs regnskogens kant. Middagen äter ni i skenet från stearinljus, och naturguiden bjuder på underhållning. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Lunch och middag ingår.

Dag 2: Tidig morgon vaknar ni upp till regnskogens ljud med apor och näshornsfåglar som gör sig hörda. Kl. 06.00 gör ni en ny båttur uppför Kinabatanganfloden för att studera fler fåglar och vilda djur. Efter frukost tar ni tillsammans med er lokala guide en tur längs Hornbill Boardwalk som ligger i regnskogen bakom lodgen. På eftermiddagen tar ni ännu en tur på floden för att se mer av regnskogens djurliv. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Efter frukost återvänder ni till Sandakan med båt och äter lunch. Därefter fortsätter ni till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. För er som åker vidare med kvällsflyg finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni bland annat kan gå på hängbroar och utforska den botaniska trädgården. Ni fortsätter till Sandakan Memorial Park innan ni åker till flygplatsen. Frukost och lunch ingår.

 

Bra att ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga toalettsaker, insektsmedel, sköna skor, regnkläder, kamera och kikare.

Turen inkluderar: specificerat program med boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameraavgifter och ej nämna detaljer.


Sandakan Wildlife Safari 4 dagar (3 nätter) BB 7E

Helpension

Dag 1: Ni anländer med morgonflyg till Sandakan flygplats där ni möts upp och får transfer till bryggan för en timmes båtfärd till Selingan Island. Här har ni fri tid till att upptäcka ön, simma och snorkla. Efter middagen tar parkvakten med er för att titta på när de gröna sköldpaddorna lägger ägg på stranden. Ni får se hur personal flyttar ägg till kläckningsanläggningar och även hur de nykläckta sköldpaddorna tar sig till havet. Övernattning i tvåbäddsrum. Lunch och middag ingår.

Dag 2: Ni återvänder till Sandakan med båt och fortsätter till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter. Ni promenerar tio minuter på en träklädd vandringsled genom regnskogen för att vara med när orangutangerna utfordras med mjölk och bananer. Ni får också se en videofilm om reservatet och dess djurliv.

Efter lunch transfer till Sandakans hamn för en 2,5 timmes båtfärd till den flerfaldigt prisade Sukau Rainforest Lodge. Lodgen ligger vid Sabahs längsta flod, Kinabatangan, och här finns möjlighet att se regnskogens djur- och fågelliv. Från lodgen kan ni ta en flodkryssning med motorbåt för att beskåda djur och fåglar. Senare avnjuter ni en middag i skenet från levande ljus och med utsikt över floden, ackompanjerat av ett lokalt uppträdande. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Klockan 06.00 åker ni på en flodkryssning längs med Kinabatanganfloden till Kelenanap Oxbow Lake för att se mer av djur- och fågellivet.  Efter frukost tar ni tillsammans med er lokala guide en tur längs med Hornbill Boardwalk som ligger i regnskogen bakom lodgen. På eftermiddagen gör ni ännu en flodtur. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Efter frukost återvänder ni med båt till Sandakan, och efter lunch åker ni till flygplatsen för eftermiddagsflyg till Kota Kinabalu. För er som ska ta ett kvällsflyg finns möjlighet att besöka Rainforest Discovery Centre där ni bland annat kan gå på hängbroar och utforska den botaniska trädgården. Ni fortsätter till Sandakan Memorial Park innan ni åker till flygplatsen. Frukost och lunch ingår.

 

Bra att ta med: badkläder, solskyddsmedel, huvudbonad, personliga toalettsaker, insektsmedel, sköna skor och regnkläder.

Turen inkluderar: specificerat program med boende och måltider, entréavgifter och engelsktalande guide.

Inkluderar ej: kameraavgifter och ej nämnda detaljer.


Sukau – Tabin Wildlife 5 dagar (4 nätter) BB 7H

Helpension

Dag 1: Vid ankomst på Sandakan flygplats möter personal upp för transfer till Sepilok Orang Utan rehabiliteringscenter. Ni tar en tio minuters promenad genom regnskogen på träbroar för att vara med när orangutangerna utfodras med bananer och mjölk. Ni fortsätter sedan till Sandakan för en cirka två timmars båtfärd till Sukau Rainforest Lodge. Färden går längs Sabahs längsta flod Kinabatangan, och ni har här unika möjligheter att se fåglar och vilda däggdjur vid orörda mangroveträsk. Sent på eftermiddagen kan ni ta en två timmars båttur på floden för att se mer av regnskogens djur. Ni återvänder till lodgen och äter sedan middag i skenet av stearinljus och en lokal dans- och sånguppvisning. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Lunch och middag ingår.

Dag 2: Kl 06.00 åker ni ut på Kinabatanganfloden till Kelenanap Oxbow Lake där ni ser mer av fågel- och djurlivet. Efter frukost fortsätter ni med en informativ tur längs Hornbill Boardwalk bakom lodgen. På eftermiddagen tar ni ytterligare en flodfärd i regnskogen. Övernattning på Sukau Rainforest Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3: Ni fortsätter landvägen 27 km till Gomantong Caves och vandrar cirka 20 minuter genom regnskogen till grottans öppning. Grottan bebos av fladdermöss, salanganer, krabbor och många andra fågel- och djurarter. Man försöker bevara platsen genom balanserad ekologi och lokal ekonomi, och vid säsong kan man se på hur lokalbefolkningen plockar fågelbon med hjälp av bambustegar och pålar.

Efter det väntar en timmes färd på grusväg från Lahad Datu till Tabin Wildlife Resort. På eftermiddagen besöker ni den aktiva lervulkanen Lipad och vandrar till det högt belägna området kring vulkanen som besöks flitigt av vilda djur och fåglar. Ni kan också klättra upp i utkikstornet beskåda djurlivet och ta kort. Efter middagen väntar kvällsaktiviteter för att se hur djuren lever på kvällen. Övernattning på Tabin Wildlife Resort. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4: Idag kommer ni att vandra genom den grönskande djungeln för att besöka Lipads vattenfall. Här kan ni ta ett dopp i den naturliga poolen, utforska området eller bara ta det lugnt. På eftermiddagen återvänder ni till resorten. Vid skymningen går ni ut på en fågelskådningstur i området, och efter middagen kan ni ta en promenad längs stigen vid resorten för att beskåda djurlivet på natten. Övernattning på Tabin Wildlife Resort. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5: Efter frukost, promenera till den närliggande poolen eller flodkanten. Ta ett dopp eller bara njut av omgivningen. Transfer till Lahad Datu flygplats för eftermiddagsflyg till Kota Kinabalu. Frukost och lunch ingår.

 

Bra att ta med: badkläder, handduk, solkräm, personliga toalettsaker, insektsmedel, ficklampa, huvudbonad, torra strumpor, solglasögon, sköna skor, kamera.

Detta ingår: specificerat program och transfer, boende och måltider enligt programmet, entréavgifter och engelsktalande guidning.

Ingår ej: flyg, kameraavgifter och ej nämnda detaljer.

Vi har valt ur tre bra resorter som alla ligger i närheten av Kota Kinabalu: Shangri-La’s Rasa Ria Resort med 18-håls golfbana, Shangri-La’s Tanjung Aru Resort och Manukan Island Resort. Här kan du koppla av och njuta av semestern med sol och bad, dykning, golf, spa och god mat!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Flex: Borneo EcoFlex, 14 dagar”