Flod Sukau Rainforest Lodge Borneo
Elefantunge BorneoHavssköldpadda på Borneo.Varan vid Sukau Rainforest Lodge BorneoOrangutang Borneo Sukau Rainforest LodgeApa Sukau Rainforest Lodge BorneoBorneo Strand

Paket: Borneo – Sabah & Danum Valley med sol och bad, 13 dagar

Prisexempel: 33 900 kr

Upplev Sabahs natur och djurliv på prisbelönta Sukau Rainforest Lodge som ligger utmed Kinabatangflodens  strand. Ni får också uppleva regnskogen i Danum Valley och besöka orangutangcentret Sepilok där får ni vara med när orangutangerna får mat. Att se havssköldpaddorna komma upp på stranden för att lägga sina ägg på Selingan Island är också en fantastisk upplevelse under denna resa. Resan avslutas runt Kota Kinabalu med sol och bad på vald resort.

Artikelnr: BET1 , , ,

Borneo – Sabah & Danum Valley med sol och bad

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien – Sandakan/Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg.
  • Boende 12 nätter.
  • Nedan program
  • All transfer.
  • Engelsktalande guidning.

Dag 1: Skandinavien-Sandakan
Flyg från Skandinavien. När ni anländer till flygplatsen i Sandakans flygplats möts ni av vår representant och får transfer till ert hotell. Här har ni tid att bli av med jetlag i en fantastisk miljö.
Boende en natt i Kota Kinabalu på Sepilok Nature Resort i dubbelrum, inkl. frukost.

Dag 2: Selingan Island
Tidig frukost och transfer till båten. Nu har vi ca en timmes båtfärd till Selingan Island där vi checkar in i chatlet. Fri tid att undersöka omgivningen, bada och snorkla. Efter vi ätit middag tar parkvakten med oss i små grupper, för att titta på när sköldpaddorna lägger ägg på stranden. Vi får se hur personal flyttar ägg till äggkläcknings-anläggningar och även hur de nykläckta sköldpaddorna får hjälp med att ta sig till havet. Ön blev naturreservat 1977 och sköldpaddor har grävt sina bon och lagt ägg här varje kväll sedan dess. Övernattning i tvåbäddsrum med bad.
Läs mer på: Selingan Island

Dag 3: Sepilok
Åter till Sandakan med båt och vi fortsätter till Sepilok Orang utan Rehabiliteringscenter. Efter 10 minuters vandring genom regnskogen får vi vara med när orangutangerna utfordras med mjölk och bananer. Vi får också se en videoshow om centret och dess djur. Vi fortsätter till Sandakan för att göra en ca två timmars båtfärd till Sukau Rainforest Lodge längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Längs båtfärden studerar vi fågel- och djurliv i de orörda mangrove-, och våtlandträsken. Sent på eftermiddagen fortsätter vi en två timmars flodfärd med motorbåt för att försöka se några av de tio aparterna, inklusive näsapor. Har vi tur får vi se när näsaporna slår nattläger i trädtopparna vid Kinabatangan floden. Väl hemma vid centret kan vi fräscha upp oss med varm dusch. Middagen avnjuter vi vid skenet från stearinljus. Naturguiden står för underhållning (show) under middagen.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 4: Sukau
Du vaknar till ljudet av apor och hornbills. Kl. 06.00 åker vi ut på Kinabatangan floden för att studera fågel- och djurliv. Vi fortsätter till Kelenanap ox-bow sjön där vi tar en kort djungelpromenad (om vädret tillåter). På eftermiddagen fortsätter vi med ytterligare en flodfärd i regnskogen. På kvällen, efter middag, har vi möjlighet att delta i en nattsafari för att studera de nattaktiva djuren som krokodiler och fåglar.
Övernattning på Sukau Rainforest Lodge.

Dag 5: Sukau – Gomantong – Borneo Rainforest Lodge
Vi fortsätter landvägen 27 km till Gomantong Caves. Ca 20 minuters vandring genom regnskogen till grottans öppning. Grottan bebos av fladdermöss, swiftlets (fågel), krabbor och många andra fågel- och djurarter. Man försöker bevara platsen genom balanserad ekologi och lokal ekonomi. Vid säsong kan man se på hur lokalbefolkningen plockar fågelbon. De använder bambustegar och pålar när de samlar bona i grottan.
Ytterligare två timmars färd genom skogen innan vi får lunch vid Lahad Datu. Efter lunch kör vi genom varsamt uthuggen regnskog 83 km. Färden går genom plantager innan vi anländer till Borneo Rainforest Lodge som ligger vid Danum-floden vid den oförstörda låglandsregnskogen. Lodgen ligger oerhört vackert i en sänka med gigantiska träd. Området kring lodgen är hem för många av Sabahs låglandsinvånare som den sällsynta Sumatra noshörning, elefanter, leoparder och orangutanger. 275 fågelarter har hittills räknats – men fler finns. På kvällen får vi lokal underhållning och om vädret tillåter går vi ut med ficklampor för att se hur de nattaktiva djuren lever.
Övernattning på Borneo Rainforest Lodge.

Dag 6 : Borneo Rainforest Lodge
Innan frukost går vi ut och tittar på fågellivet. Vi använder dagen till fortsatta studier av fåglar och däggdjur. Under vår promenad passerar vi en kyrkogård. De gamla antika urnorna ligger helt öppet i en cirkel på marken. Vi fortsätter med ett dopp vid vattenfallen innan vi äter lunch vid lodgen. På eftermiddagen, djungelpromenad på stigar som leder till Canopy walkway, som ligger ungefär 500 meter ifrån lodgen. Det är en serie hängbroar som går mellan tre jätteträd. På högsta stället står man trettio meter ovan mark och kan spana ut över ett väldigt hav av trädkronor.
Övernattning på Borneo Rainforest Lodge.

Dag 7: Lahad Datu – Kota Kinabalu
Tidig morgon för att studera fåglar och däggdjur. Vi äter lunch vid lodgen innan avfärd till Lahad Datu och flyg till Kota Kinabalu och sedan transfer till vald resort.

Dag 7-13: Kota Kinabalu – Sol och bad
Boende 6 nätter på vald resort inkl frukost.
Manukan Island
Gaya Island Resort
Shangri La Rasa Ria

Möjlighet finns att också lägga till extra nätter i Kuala Lumpur.

Dag 13: Hemresa
Transfer till flygplatsen i Kota Kinabalu för flyg till hem till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 33 900 SEK.

Priset avser billigaste bokningsklass på flyget, under lågsäsong och med billigaste boendealternativet enligt programmet. Priset påverkas av skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Borneo – Sabah & Danum Valley med sol och bad, 13 dagar”