Kinabalu Park
Sam Poh Tong Temple., MalaysiaCameron Highlands.Langkawi, Malaysia

Erbjudande: Borneo och västra Malaysia, 14 dagar

Prisexempel: 32 900 kr

Denna gruppresa tar er både till norra Borneo och västra Malaysia där ni får uppleva landets spännande kultur och storslagna natur. Resan börjar i Kota Kinabalu där ni bland annat besöker världsarvet Kinabalu Park. Därefter väntar storstadspulsen i Kuala Lumpur innan ni åker upp till Cameron Highlands i de svalkande bergen. Resan fortsätter till ön Penang, även kallad ”orientens pärla”, och avslutas på vackra Langkawi med sina vita stränder. Under resans gång får ni också se andra intressanta platser som dyker upp längs vägen.

Borneo och västra Malaysia

Denna resa är en gruppresa med engelsktalande lokala guider/färdledare.

Gruppstorlek: 6–15 deltagare (endast från Kenzan Tours)

Är ni minst 6 personer i eget sällskap får ni en privat resa för bara er. Ni kan då välja avresedatum själva.

Avresedatum 2019

24 januari
7 och 21 februari
7 och 21 mars

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien–Kota Kinabalu och Langkawi–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • Boende 13 nätter på nedan angivna hotell (eller likvärdiga beroende på tillgänglighet).
  • Måltider: hotellfrukost, 1 lunch och 5 middagar.
  • All transfer.
  • Alla utflykter och entréavgifter som nämns i programmet.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kota Kinabalu och kvällsrundtur
Vid ankomst möts ni av vår lokala representant och får transfer till hotellet.

På kvällen får ni en rundtur i Kota Kinabalu. Hamnen förvandlas då till en livlig marknad som domineras av rader med matstånd som säljer allt från grillad fisk till stekt ris och friterade bananer. Allt tillagas på plats vilket fyller området med rykande väldofter. Bredvid marknaden fortsätter handlarna att sälja frukt och grönsaker till långt in på kvällen. Här finns möjlighet att provsmaka exotiska frukter som odlats lokalt. Ni strosar också längs den mer moderna strandpromenaden där små restauranger och caféer trängs och fungerar som träffpunkt för stadens ungdomar. Kvällen kulminerar på en närliggande fisk- och skaldjursrestaurang. Kota Kinabalu ståtar med Malaysias bästa skaldjur, och att prova det är ett måste för varje besökare.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort – Superior Rainforest view room.
Måltider: middag.

Dag 2: Kota Kinabalu – Poring Hot Spring – Kinabalu Park
Efter en tidig frukost på hotellet blir ni upphämtade för en tre timmar lång resa till Poring Hot Springs i Kinabalu Park. På vägen gör ni ett stopp vid byn Nabalu där du kan avnjuta lokal frukt eller köpa lokala hantverk. Kinabalu Park är utsett till världsarv av UNESCO. Här kan du observera djurlivet via hängbroarna som går genom trädens grenverk cirka 30 meter ovanför marken. Ni kan också ta ett dopp i en av de lugnande, varma källorna som ligger i vackert anlagda trädgårdar. Ni utforskar även bergsträdgårdarna där det finns många orkidéarter, insektsätande växter, fåglar, insekter och fjärilar. Ni återvänder till Kota Kinabalu senare på eftermiddagen.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort – Superior Rainforest view room.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 3: Kota Kinabalu
Efter morgonens frukost är resten av dagen fri för egna aktiviteter. På kvällen är det avskedsmiddag på hotellet.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resor– Superior Rainforest view room.
Måltider: frukost och middag.

Dag 4: Kota Kinabalu – Kuala Lumpur
Efter frukosten och utcheckning får ni transfer till flygplatsen för att flyga till Kuala Lumpur (KL). Vid ankomsten i KL möts ni av vår lokala representant som ordnar transfer till hotellet. Restiden in till staden är cirka 45 minuter. På kvällen får ni transfer till en lokal restaurang som serverar en typisk malaysisk middag. Under måltiden får ni också avnjuta ett färgstarkt, kulturellt uppträdande.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur – Deluxe room.
Måltider: frukost och middag.

Dag 5: Kuala Lumpur, stadsrundtur
Idag får ni utforska stadens spännande landmärken under en rundtur. Turen startar där de två floderna strålar samman, och fortsätter till det praktfulla Kungliga palatset. När ni besöker National Monument vid Lake Garden Park få ni se den rikliga grönskan som finns i staden. Ni fortsätter till den vackra National Mosque of Malaysia, åker sedan förbi tågstationen och gör ett stopp vid Independence Square. Som avslutning får ni en trevlig tur i Chinatown. Innan ni återvänder till hotellet har ni möjlighet att fota de magnifika Petronas Twin Towers vid ett kortare stopp där. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Stripes Kuala Lumpur – Deluxe room.
Måltider: frukost.

Dag 6: Kuala Lumpur – Cameron Highlands
Efter frukost och utcheckning reser ni vidare till Cameron Highlands, beläget på cirka 1 800 m. ö.h. Det vidsträckta området uppe i bergen består av flera byar som ligger utspridda utmed huvudvägarna. Cameron Highlands har lyckats bevara sin engelska karaktär med böljande gröna kullar, stugor, bondgårdar och golfbanor. Ni checkar in på hotellet och har sedan resten av dagen på egen hand.
Boende: The Lakehouse Cameron Highlands – Deluxe room.
Måltider: frukost.

Dag 7: Cameron Highlands
I dag åker ni till Mount Brinchang utmed de böljande kullarna och njuter av den svala och krispiga luften. På en av utsiktsplatserna får ni information om de téer som man odlar här. Ni åker sedan upp till det högsta berget i området, där man en klar dag har en fantastisk utsikt över omgivningen. Ni tar en informationsrik promenad in i den mossiga skogen där du får se exotiska växter som köttätande växter, orchidéer och ormbunkar. Guiden kommer också att visa dig kryddor och medicinalväxter som växer här. En kort åktur ned för berget tar er till den äldsta tefabriken i Malaysia, Sungai Palas. Ni får en rundtur i fabriken innan ni besöker tebutiken med sin stora variation av teer. Passa på och njut av en rykande kopp te innan ni åker tillbaka till hotellet.
Boende: The Lakehouse Cameron Highlands – Deluxe room.
Måltider: frukost och middag.

Dag 8: Cameron Highlands – Penang
På morgonen lämnar ni Cameron Highlands och reser till Penang. Ett stopp görs vid Sam Poh Tong eller Perak Tong Cave Temple, ett buddisttempel hugget i kalkstensberg. I templet finns många imponerande konstverk med olika Buddhastatyer sida vid sida med naturens stalaktiter och stalagmiter. Färden fortsätter sedan till Penang.
Boende: Holiday Inn Resort Penang – Ferringhi Tower Hillview room.
Måltider: frukost.

Dag 9: Penang
Efter frukosten åker ni på en informativ tur om Penangs förflutna, dess exciterande multikultur, kolonialhistoria och de brittiska och kinesiska bosättningarna. Penang var platsen där Francis Light år 1786 landsteg och grundade den första brittiska besittningen i Malaysia. Den första bosättningen gjordes runt hamnen där Fort Cornwallis byggdes som stadens försvar. Ett besök på Penang Museum ger er insikt i öns förflutna fram till hur det är idag. Ni får också se de kinesiska stylthusen  som byggdes så för att undgå beskattning. I Little India kan ni promenera och se hur deras affärer överlevde i dåtiden och hur de blomstrar idag. Efter det besöker ni Khoo Kongsi, ett av de mest utpräglade kinesiska klanhusen i Malaysia, och den liggande Buddhan innan ni äter lunch på Suffolk House Restaurant, en vackert bevarad herrgård.
Boende: Holiday Inn Resort Penang – Ferringhi Tower Hillview room.
Måltider: frukost.

Dag 10: Penang – Langkawi
Efter tidig frukost och utcheckning får ni transfer till hamnen för att ta färjan till Langkawi (restid 1½ timme). Vid ankomsten får ni transfer till hotellet, och har sedan resten av dagen fri för egna aktiviteter.

På Langkawi finns långa, vita stränder och en vacker natur med regnskog som klär bergen i en frodig grönska. Här kan ni koppla av på stranden eller i resortens spa, eller åka på utflykter och utforska Langkawi eller närliggande öar. Några tips är att ta en båttur i mangroveträsket, åka på en snorkel- och dyktur, promenera på Sky Bridge 100 meter ovanför marken eller åka till det 90 meter höga vattenfallet Seven Wells där man också kan ta ett dopp.
Boende: Berjaya Langkawi Resort – Rainforest Chalet.
Måltider: frukost.

Dag 11–12: Langkawi
Spendera dagarna på egen hand.
Boende: Berjaya Langkawi Resort – Rainforest Chalet.
Måltider: frukost.

Dag 13: Langkawi
Dagen spenderas på egen hand. På kvällen väntar en avskedsmiddag på Pahn-Thai Restaurant. Restaurangen är byggd på styltor över det klara havsvattnet och serverar utsökt thai-mat i en vacker miljö. De har också en omfattande vinlista.Boende: Berjaya Langkawi Resort – Rainforest Chalet.
Måltider: frukost och middag.

Dag 14: Hemresa
Utcheckning vid middagstid och transfer till Langkawi Internationella flygplats.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per vuxen i dubbelrum/3-bäddsrum: 32 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 11 500 SEK.

Observera att högsäsongstillägg kan tillkomma.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Borneo och västra Malaysia, 14 dagar”