Strandhotell på Borneo
Resa till Borneo Kuching OrangutangElefantunge BorneoOrientnäshornsfågel BorneoManukan Island Resort Borneo

Paket: Bröllopsresa till Borneo, 12 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Res till Borneo för en exklusiv och upplevelserik bröllopsresa med både djur- och naturupplevelser och fantastiska stränder. Ni får se den utrotningshotade orangutangen, bo på djungellodge i den prisbelönta Sukau Rainforest Lodge och snorkla på paradisön Lankayan. Resan avslutas med sju härliga dagar på vald resort. Resan är på totalt 11 nätter på plats.

Bröllopsresa till Borneo

Detta ingår

  • Flyg Skandinavien–Sandakan/Kota Kinabalu t o r.
  • Alla flygskatter.
  • Alla inrikesflyg.
  • Boende 11 nätter i dubbelrum.
  • Nedan program
  • All transfer.
  • Engelsktalande guidning.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Sandakan
Flyg från Skandinavien. När ni anländer till Sandakans flygplats möts ni av vår lokala leverantör och får transfer till hotellet.
Boende: Sepilok Nature Resort 3* i dubbelrum, inkl. frukost.

Dag 2: Sepilok – Sukau
Efter frukost fortsätter ni till Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter. Efter 10 minuters vandring på spångar genom regnskogen får ni vara med när orangutangerna utfordras med mjölk och bananer. Ni får också se en film som beskriver arbetet på rehabiliteringscentret och hur man arbetar med att återanpassa orangutangerna till det vilda.

Ni fortsätter sedan till Sandakan för att göra en cirka två timmars båtfärd till den prisbelönta Sukau Rainforest Lodge på Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Under färden kan ni beskåda djurlivet i de orörda mangroveskogarna. Sent på eftermiddagen fortsätter ni med en två timmars flodfärd med båt (med elmotor för att komma så nära djuren som möjligt) för att försöka se några av de tio arter av apor som lever här, inklusive de utrotningshotade näsaporna. Har ni tur får ni se när näsaporna slår nattläger i trädtopparna vid Kinabatanganfloden. Tillbaka på resorten kan ni fräscha upp er med en varm dusch innan middagen som ni avnjuter i skenet från stearinljus. Efter middagen står naturguiden för underhållningen.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 3: Sukau
Tidig morgon vaknar ni upp till ljudet av apor och näshornsfåglar som gör sig redo för en ny dag i djungeln. Kl. 06.00 gör ni en ny flodfärd uppför Kinabatanganfloden för att studera fler fåglar och vilda djur. Båtfärden fortsätter till Kelenanap Oxbow Lake där ni tar en kort promenad längs sjön (om vädret tillåter).

På eftermiddagen gör ni ytterligare en tur på floden, och kommer då förhoppningsvis att upptäcka fler djur. Sukau är hem för flera olika arter av apor, bland annat orangutanger och näsapor. Här finns också pygméelefanter och åtta arter av näshornsfågel som kännetecknas av sin signifikativa näbb. Efter middagen erbjuds en nattsafari mot en liten avgift, om vädret tillåter. Med ficklampor åker ni då ut eller går runt vid lodgen för att se hur de nattaktiva djuren, krokodilerna och fåglarna lever.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 4: Sukau – Gomantong
Ni åker idag landvägen 27 km till Gomantonggrottorna med sitt unika ekosystem. För att komma till grottans öppning vandrar ni cirka 20 minuter genom regnskogen. Grottorna bebos av miljoner fladdermöss och salanganer (fågel inom segelfamiljen), liksom krabbor och många andra fågel- och djurarter. Under vissa tider på året kan man se på hur lokalbefolkningen plockar fågelbon med hjälp av bambustegar och pålar.

Sent på eftermiddagen fortsätter ni med en två timmars flodfärd med motorbåt för att försöka se näsapor och andra apor som bor här. Har ni tur får ni återigen en chans att se näsaporna slå nattläger i trädtopparna vid Kinabatanganfloden. Tillbaka på lodgen väntar en varm dusch och en god middag.
Boende: Sukau Rainforest Lodge.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5–6: Lankayan
Efter tidig frukost åker ni bil till färjan som går från Sandakan till Lankayan. Därefter åker ni båt cirka 1-1,5 timmar till den underbara ön Lankayan. Här är vattnet kristallklart och passar utmärkt för både snorkling och dykning. På Lankayan tar man hand om havssköldpaddornas ägg, och har ni tur får ni vara med och släppa ut nykläckta sköldpaddor i havet. Under februari till maj är det säsong för valhajar och då finns chans att se dessa fantastiska djur. På ön finns ett dykcenter där man kan hyra utrustning och dykturer. Snorkelutrustning finns också att hyra.
Boende: Lankayan Island Resort i Chalet med veranda mot havet, inkl. helpension.
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 7–12: Kota Kinabalu – Sol och bad
Efter tidig frukost tar ni båt tillbaka till Sandakan, får transfer till flygplatsen och tar inrikesflyget till Kota Kinabalu. Vid ankomst får ni transfer från flygplatsen till vald resort enligt nedan.

Manukan Island: Manukan Island Resort
Gaya Island: Gaya Island Resort
Kota Kinabalu: Shangri La’s Rasa Ria Resort & Spa

Ni som vill kan lägga till valfritt antal nätter i Kuala Lumpur.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 29 900 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta bokningsklass på flyget under billigaste säsongen och med billigaste boendealternativen enligt programmet. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Bröllopsresa till Borneo, 12 dagar”