Resa till Malaysia Borneo Lankayan Island Resort
Resa till Borneo Malaysia Sepilok OrangutangcenterResa till Malaysia Borneo Abai Jungle LodgeResa till Malaysia Borneo Kinabatangfloden elefanterResa till Malaysia Borneo Abai Jungle Lodge boardwalkResa till Malaysia Borneo MY Nature ResortResa till Borneo Malaysia Kinabatangfloden näsaporResa till Malaysia Borneo hotell Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa

Bröllopsresa till Borneo, 12 dagar

Prisexempel: 48 500 kr

Res till Borneo för en exklusiv och upplevelserik resa med både djur- och naturupplevelser och fantastiska stränder. Resan är perfekt för en romantisk bröllopsresa, men passar även er som bara vill ha en romantisk resa med naturupplevelser. Ni bor på flera djungellodger och utforskar regnskogens djurliv, och besöker rehabcenter för orangutanger och malajbjörnar. Ni spenderar också några nätter på den lilla paradisön Lankayan Island där du som vill kan boka till ett dykpaket. Resan avslutas med några dagar på en fin resort i Kota Kinabalu. Resan är på totalt 11 nätter på plats men kan förlängas enligt era önskemål.

Artikelnr: MALAY9 Kategorier: , Etiketter: , , , ,

Bröllopsresa till Borneo

Detta ingår i resan till Borneo

  • Flyg Skandinavien–Sandakan och Kota Kinabalu–Skandinavien i ekonomiklass.
  • Inrikesflyg i Malaysia.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 11 nätter i dubbelrum.
  • Nedan program. Utflykter delas med andra turister.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer inom programmet.
  • Engelsktalande guider och chaufförer.
  • Lokala skatter och serviceavgifter. Foto- och filmtillstånd ingår ej.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Sandakan
Flyg från Skandinavien och transfer från flygplatsen till MY Nature Resort tillsammans med en guide från vår lokala arrangör. Resorten ligger inom ett 25 hektar stort regnskogsområde och gränsar till Sepiloks regnskogsreservat som har ett rikt djurliv. Regnskogen här är också en av världens äldsta.

Fram till middagen kan ni koppla av på resorten eller ta en promenad i den intilliggande regnskogen. Framåt 18-tiden möter ni upp guiden vid en plattform intill resortens restaurang. Där får ni förhoppningsvis se de flygande jätteekorrarna som vid den här tiden kommer ut från sina bon i träden och flyger över området. Middagen serveras klockan 19, och efter det går ni på en tur i regnskogen på resortens område.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: middag.

Dag 2: Sepilok – Sukau
Efter frukost åker ni till Sepilok Orangutang Rehabiliteringscenter där tillfångatagna orangutanger återanpassas till det vilda. Ni får se dem vid deras matstation i regnskogen och på ’barnhemmet’ om det är öppet. Ni fortsätter sedan till Borneo Sun Bear Conservation Centre. Här rehabiliterar man malajbjörnar som suttit i fångenskap så att de kan släppas ut i det vilda igen. Över 30 björnar bor idag i björnhuset och i centrets stora inhägnade naturområden.

Ni återvänder till resorten för lunch. På eftermiddagen åker ni till Rainforest Discovery Centre i Kabili Sepilok regnskogsreservat. Här får ni uppleva regnskogen från ovan via de hängbroar som går genom regnskogen på upp till 28 meters höjd. Ni får här en unik upplevelse av Sabahs regnskog. Det är inte minst ett bra sätt att se några av de 250 fågelarter som finns här. Efter 1–1,5 timme återvänder ni till resorten där ni kan spana efter de flygande jätteekorrarna och äter middag.
Boende: MY Nature Resort
Måltider: frukost, lunch, middag (helpension).

Dag 3: Sandakan – Kinabatangan River – Abai
Resan fortsätter med en timmes båttur på nedre Kinabatangfloden. Längs vägen skådar ni efter djuren som lever i de orörda mangroveskogarna. Ni kommer fram till Abai Jungle Lodge lagom till lunch, och kan sedan utforska området på egen hand. Sen eftermiddag tar ni en båttur på floden för att försöka få syn på näsapor, elefanter, fåglar, reptiler och andra djur. När mörkret faller får ni se de glittrande eldflugorna bland mangroveträdens grenverk. Ni återvänder till lodgen för middag och får efter det en guidad kvällspromenad längs lodgens stigar för att spana efter insekter, fåglar och andra djur.
Boende: Abai Jungle Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 4: Utflykt till Pitassjön och Abaibyn
Ni tar en tidig båttur till den närbelägna Pitassjön där ni spanar efter fåglar och andra vilda djur som gör sig redo för en ny dag i djungeln. Ni återvänder sedan till lodgen för frukost. På förmiddagen besöker ni byn i Abai där ni får avnjuta en lunch tillagad och serverad av byborna. Ni som hellre vill äta lunch på lodgen kan göra det. Spendera eftermiddagen på egen hand tills det är dags för ännu en båttur på Kinabatangfloden för att skåda djur. Därefter åter till lodgen för middag.
Boende: Abai Jungle Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Abai – Kinabatanganfloden – Sukau – Menanggul
Egen tid på förmiddagen att koppla av eller utforska regnskogen kring lodgen. Efter lunch lämnar ni Abai Jungle Lodge och åker uppför floden mot Sukau där ni checkar in på Kinabatangan Riverside Lodge. Sen eftermiddag tar ni en tur på floden för att spana efter näshornsapor, fåglar och andra djur. Ni återvänder sedan till lodgen för middag.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 6: Utflykt till Oxbow Lake och Gomantong
Tidig morgon tar ni en båttur till den närbelägna Oxbowsjön för att skåda efter fåglar och andra vilda djur. Ni återvänder sedan till lodgen för frukost. Tidig eftermiddag tar ni en tur landvägen till Gomatonggrottorna som har ett unikt ekosystem. Grottorna bebos av miljoner fladdermöss och salanganer liksom krabbor och många andra fågel- och djurarter. Under vissa tider på året kan man se på hur lokalbefolkningen plockar salanganernas ätbara fågelbon med hjälp av bambustegar och pålar.
Boende: Kinabatangan Riverside Lodge
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 7: Sukau – Sandakan – Lankayan Island
Efter frukost lämnar ni lodgen och åker bil till Sandakan. Därifrån tar ni båten till den lilla lugna paradisön Lankayan Island. Här råder lugn och ro, och de vita stränderna lockar till avkopplande sol och bad. Det kristallklara vattnet med sin färggranna fauna passar perfekt för snorkling och dykning. Ön ligger inom ett marint reservat och det är nära till fina dykplatser. På ön finns ett dykcenter där man kan hyra utrustning och boka dykturer. Snorkelutrustning finns också att hyra. Du som vill kan boka till ett dykpaket, läs mer om det längre ner.

På Lankayan tar man hand om havssköldpaddornas ägg, och har ni tur får ni vara med och släppa ut nykläckta sköldpaddor i havet. Under februari till maj är det säsong för valhajar, och då finns chans att även se dessa fantastiska djur.

Alla rum ligger direkt vid stranden och har privata balkonger med havsutsikt. Rummen har privat badrum, minikylskåp och kaffe/te. Wifi finns i huvudbyggnaden. Måltiderna serveras på den gemensamma terrassen, och det finns en bar där det ibland ordnas grillkvällar.
Boende: Lankayan Island Dive Resort (Beach Chalet)
Måltider: helpension.

Dag 8: Lankayan Island
Spendera dagen på egen hand. Njut av de vackra stränderna, snorkling, dykning och andra aktiviteter.
Boende: Lankayan Island Dive Resort (Beach Chalet)
Måltider: helpension.

Dag 9: Lankayan – Sandakan – Kota Kinabalu
Ni checkar ut efter frukost och tar båten tillbaka till Sandakan. Transfer till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. Vid ankomst får ni transfer till Shangri La’s Rasa Ria Resort & Spa. Resorten ligger vid en vacker strand och alldeles intill ett naturreservat med tropisk regnskog. Bland faciliteterna finns pool, gym, tennisbana, spa och flera restauranger och barer. Rummen är inredda i en traditionell men modern stil med privat balkong eller uteplats med utsikt mot den tropiska trädgården. I rummen finns kabel-tv, wifi, säkerhetsbox, minibar och kaffe/te. Badrock och tofflor ingår, och det finns en kuddmeny. Resorten har också ett stort utbud av aktiviteter som bokas och betalas på plats.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa (Deluxe Garden View rum)
Måltider: frukost.

Dag 10–11: Kota Kinabalu
Spendera några härliga dagar på stranden och njut av resortens faciliteter.
Boende: Shangri-La’s Rasa Ria Resort & Spa (Deluxe Garden View rum)
Måltider: frukost.

Dag 12: Hemresa
Transfer till Kota Kinabalu internationella flygplats och flyg till Skandinavien.

Ni som även vill besöka Kuala Lumpur kan lägga till valfritt antal nätter där.

Lägg till dykpaket på Lankayan Island

Du som har dykcertifikat kan boka till ett dykpaket på Lankayan. I paketet ingår tre dyk från båt och obegränsat med dyk vid husrevet utanför dykcentret. Dyk vid husrevet sker utan guide och måste ske i annat sällskap. Dyken måste ske minst 24 timmar före din nästa flygresa.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum, utan dykpaket: 48 500 SEK.
Prisexempel per vuxen i dubbelrum inkl. dykpaket: 49 500 SEK.

Prisexemplen avser resa med lägsta bokningsklass på flyget under billigaste säsongen. Vi reserverar oss för prisändringar som beror på skiftningar i valutakurserna, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MALAY9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Bröllopsresa till Borneo, 12 dagar”