Resa till Costa Rica Papegoja
Resa till Costa Rica forsränningResa till Costa Rica molnskogen hängbroResa till Panama PanamakanalenResa till Panama kanalResa till Panama båtarResa till Nicaragua GranadaResa till Nicaragua Katedralen Léon

Costa Rica, Panama & Nicaragua – upptäcktsresan, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Följ med oss på en rundresa till Centralamerika där du besöker tre länder i samma resa! Resan erbjuder dig en chans att utforska Costa Rica, Panama och Nicaragua. Likt Kristoffer Columbus får du upptäcka Boca del Dragos skärgård. Här kan du se sjöstjärnor, delfiner och koraller. Men denna spännande resa tar även med dig till Masayas vulkankrater och de hängande broarna mitt inne i Costa Ricas regnskogar. Dessutom får du även tid till shopping och besök i kolonistäder som Granada och Liberia.

Upptäcktsresa i Costa Rica, Panama & Nicaragua

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december-april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica, Panama & Nicaragua

 • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
 • Boende 13 nätter på hotell 2+*–3*, alternativt 4*–5* mot pristillägg. Frukost ingår. Namngivna eller likvärdiga hotell beroende på tillgänglighet.
 • Alla flyg- och hotellskatter.
 • Nedan dagsprogram med guidade utflykter.
 • Måltider enligt programmet.
 • All transfer inom programmet. Transporter mellan orterna på Costa Rica sker med minibuss utan guide.
 • Båtturer till och från Colon Island i Panama.
 • Engelsktalande guider.

Detta ingår inte

 • Ev. utreseskatt från flygplatsen i San José.
 • Avgifter vid gränspassage vid Panamas gräns, cirka 3 USD per person vi inresa resp. utresa.
 • Turistkort för att åka in i Nicaragua, cirka 10 USD per person.
 • Immigrationsavgift för gränspassage via Peñas Blancas. Avgiften är 3 USD per person.
 • Dricks.
 • Avgifter för kamera och videokamera vid sevärdheter.
 • Drycker till måltiderna.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vår lokala representant möter er på flygplatsen och följer med transfern till hotellet i San José.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller Hotel Radisson San José 5*

Dag 2: San José – Cahuita
På morgonen åker ni med minibuss till Cahuita på den karibiska kusten. Efter incheckning på hotellet har ni fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Suizo Loco Lodge 3* eller Hotel Almonds and Corals 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Cahuita – Colon Island
Tidigt på morgonen åker ni till gränsen mellan Costa Rica och Panama, vid Sixaola-Guabito. Ni fortsätter sedan till Puerto Almirante där ni åker båt till Colon Island för att checka in på hotellet.

På eftermiddagen tar en guide med er till Bocas del Drago och Playa de las Estrellas (Sjöstjärnornas strand). Det var vid Boca del Drago som Christofer Columbus först landsteg när han kom till Panama. I området finns vackra stränder och vandringsleder, och under vattnet finns korallrev som lockar till snorkling och dykning. Den största attraktionen i Boca del Drago är Sjöstjärnornas strand. Platsen är känd för sitt lugna kristallklara vatten och de vackra orange sjöstjärnorna som ligger på botten. Efter rundturen äter ni middag och återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hotel Swan’s Cay 3*
Måltider: frukost, middag.

Dag 4: Njut av Bocas del Toro!
Idag åker ni till Bahia de los Delfines (Delfinernas bukt) och Cayo Coral (Korallrevet). Delfinernas bukt är en lagun som är känd för sina flasknosdelfiner. Korallrevet är en liten ö omgiven av mangroveträd i kanalen mellan öarna Bastimentos och Popaom. Under dagen kommer får ni tillfälle att snorkla på olika platser. Efter rundturen återvänder ni till hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Swan’s Cay 3*
Måltider: frukost och en måltid under dagen.

Dag 5: Colon Island – Cahuita
Efter frukost åker ni in till stan där det finns möjligheter till shopping. Vid lunchtid checkar ni ut från hotellet och åker tillbaka till Cahuita i Costa Rica. Efter incheckning har ni fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Suizo Loco Lodge 3* eller Hotel Almonds and Corals 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Cahuita – Arenal
Resan fortsätter med minibuss till Arenals vulkanområde. Här kan man se norra regionens mest imponerande landmärke, den klassiska koniska vulkanen Arenal som reser sig bortom Arenalsjöns strand. Ni checkar in på hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Arenals hängbroar
Efter frukost får ni en guidad tur till Arenals hängbroar i La Fortuna. I ett 250 hektar stort regnskogsområde finns en rutt med stigar och 15 hängbroar som är mellan fem och 100 meter långa. Er guide berättar under turen om platsens historia och visar den fascinerande och färggranna tropiska regnskogen. Vyerna av vulkanen från broarna är en oförglömlig syn. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: Arenal – Liberia
Ni fortsätter med minibuss till den vita staden Liberia. Denna kolonialstad är en Costa Ricas äldsta städer och har länge varit ett centrum för handel och ekonomi i regionen. Liberia är också det kulturella centrumet i norra Costa Rica. I regionen finns även en av de största boskapsrancherna. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Los Boyeros 2+* eller Hotel Hilton Garden Inn 4*
Måltider: frukost.

Dag 9: Liberia – Granada
Efter frukosten åker ni till gränsen vid Peñas Blancas och vidare till Granada i Nicaragua. Efter incheckning på hotellet väntar en båttur genom Isletas, Granadas skärgård som består av 350 små vulkanöar. På eftermiddagen besöker ni kolonistaden Granada och dess mest kända monument.
Boende: Hotel Alhambra 2 +* eller Hotel Plaza Colon 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 10: Upptäck Masaya
Idag väntar en guidad rundtur i regionen. Det första stoppet är nationalparken vid Masayas vulkan där ni utforskar Santiagokratern. Därefter beger ni er till den färgglada marknaden i Masaya. Där kan man hitta en mängd olika handgjorda produkter som skor, plånböcker, smycken och kläder. Nästa stopp på turen är den traditionella staden Catarina. Här har man en fantastisk utsikt över Apoyos lagun och San Juan de Oriente, känd för sin keramik. Ni återvänder sedan till Granada.
Boende: Hotel Alhambra 2 +* eller likvärdigt, eller Hotel Plaza Colon 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Granada – Tamarindo Beach
Efter frukost åker ni på en guidad tur till Mombachovulkanens molnskog vars högsta punkt är belägen 1 300 m ö.h. Mombacho har ett unikt mikroklimat för regionen då dess höga höjd gjort att regnskogen oftast är täckt av tjocka moln. Om vädret tillåter har man där en fantastisk utsikt över området.

Ni fortsätter sedan längs med den Panamerikanska vägen som tar er till turistorten San Juan del Sur. Ni besöker staden och äter lunch på någon av de många små restaurangerna längs med stranden. På eftermiddagen fortsätter ni via gränsen Peñas Blancas till Tamarindo Beach i Costa Rica. Efter incheckning på hotellet har ni tid att på egen hand njuta av den vackra stranden eller strosa runt i staden.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Fri tid vid Stilla havet
Fri tid för sol, bad, dagsutflykter eller avkoppling på hotellet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost.

Dag 13: Tamarindo Beach – San José
Efter frukost åker ni till San José i minibuss och spenderar där resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller Hotel Radisson San José 5*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer från hotellet till flygplatsen och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 900 SEK.
Möjlighet att uppgradera boendestandarden till 4* standard mot pristillägg: från 3 000 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsongen och med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris för dina önskade datum.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica, Panama & Nicaragua – upptäcktsresan, 14 dagar”