Katedralen i Léon Nicaragua

Paket: Centralamerika, Costa Rica, Panama och Nicaragua – upptäcktsresan, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Följ med oss på en rundresa till Centralamerika där du besöker tre länder i samma resa! Resan erbjuder dig en chans att utforska Costa Rica, Panama och Nicaragua. Likt Kristoffer Columbus får du upptäcka Boca del Dragos skärgård. Här kan du se sjöstjärnor, delfiner och koraller. Men denna spännande resa tar även med dig till Masayas vulkankrater och de hängande broarna mitt inne i Costa Ricas regnskogar. Dessutom får du även tid till shopping och besök i kolonistäder som Granada och Liberia.

Centralamerika, Costa Rica, Panama och Nicaragua – upptäcktsresan, 14 dagar

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om, men december-april är högsäsong. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Obs! Detta program gäller för minst två resenärer.

Detta ingår i resan

 • Flyg Skandinavien-San José t o r.
 • Boende 13 nätter på hotell 2½* – 3*, alternativt 4*-5* mot pristillägg. Frukost ingår.
 • Alla flyg- och hotellskatter.
 • Transporter till och från flyg, hotell och guidade turer.
 • Dagsprogram enligt nedan beskrivning.
 • Båtturer till och från Colon’s ö i Panama.
 • Inträdet vid Arenals hängande broar.
 • Guidade turer med engelsktalande guide.
 • Måltider: frukost och vissa andra måltider, se dagsprogrammet.

Detta ingår inte

 • Dricks.
 • Avgifter för kamera och videokamera vid sevärdheter.
 • Drycker till måltiderna.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vår lokala representant möter dig på flygplatsen och följer med transfern till hotellet i San José där du checkar in.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San José 5* eller likvärdigt.

Dag 2: Den Karibiska kusten
Efter frukost åker vi till Cahuita i minibuss. Vi checkar in på hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Suizo Loco Lodge 3* eller likvärdigt, eller Hotel Almonds and Corals 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Välkommen till Panama!
Tidigt på morgonen blir vi hämtade på hotellet och åker till gränsen mellan Costa Rica och Panama, vid Sixaola-Guabito. När vi har passerat gränsen åker vi till “Puerto Almirante” där vi åker båt till Colon’s ö för att checka in på hotellet. På eftermiddagen tar en guide med oss till Bocas del Drago där vi hittar Playa de las Estrellas (Sjöstjärnornas strand). Det var vid Boca del Drago som Kristoffer Kolumbus först landsteg när han kom till Panama. I dag är det här skärgårdsområdet en turistattraktion. I området hittar man vackra stränder och vandringsleder, och under vattnet finns korallrev som lockar till sig snorklare och dykare. Den största attraktionen i Boca del Drago är Sjöstjärnornas strand. Platsen är känd för sitt lugna kristallklara vatten och de vackra orange sjöstjärnorna som ligger på botten. Efter rundturen äter vi ett mål mat och återvänder till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Swan’s Cay 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och en måltid under dagen.

Dag 4: Njut av Bocas del Toro!
Efter frukost hämtar en guide upp oss och vi åker till Bahia de los Delfines (Delfinernas bukt) och Cayo Coral (Korallrevet). Delfinernas bukt är en lagun som är känd för sina flasknosdelfiner. Korallrevet är en liten ö omgiven av mangroveträd i kanalen mellan öarna Bastimentos och Popaom. Det är en mycket populär plats bland turister då korallformationerna är i väldigt gott skick.  Under dagen kommer du att ha tillfälle att snorkla på olika platser. Efter rundturen återvänder vi till hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Swan’s Cay 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och en måltid under dagen.

Dag 5: Tillbaks till Costa Rica
Efter frukost åker vi in till stan där det finns möjligheter till shopping. Vid lunchtid checkar vi ut från hotellet och åker tillbaka till Cahuita i Costa Rica. Efter att ha checkat in på hotellet har vi fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Suizo Loco Lodge 3* eller likvärdigt, eller Hotel Almonds and Corals 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Till Arenal
Efter frukost åker vi i minibuss till Arenals vulkanområde. Här kan man se norra regionens mest imponerande landmärke, vilket är den klassiska koniska Arenal vulkanen som sticker upp bakom den östra stranden av Arenalsjön. Vi checkar in på hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Upplev regnskogarna vid Arenals hängbroar
Efter frukost besöker vi Arenals hängbroar under en guidad tur. Det är en ny turistattraktion i La Fortuna som ligger 4 km väster om Tabacón i ett 250 hektars stort regnskogsområde. Området har fått sitt namn då det finns 15 hängbroar längs med rutten. Broarna är byggda av betong och stål, och är mellan 5 och 100 meter långa. Vi upplever naturen från det 3 km långa promenadspåret, som är byggt av gatstenar för att man inte ska halka. Vår guide berättar om platsens historia och visar den fascinerande och färgglada tropiska regnskogen. Vyerna av vulkanen från broarna är en oförglömlig syn. Efter turen återvänder vi till hotellet.
Inkluderas: En rundtur vid Arenal Hanging Bridges, vilket inkluderar resan dit, en engelsktalande guide och inträdet.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Den vita staden Liberia
Efter frukosten fortsätter vi till Liberia centrum i minibuss. Liberia är en kolonialstad som är huvudstad i provinsen Guanacaste. Då det är en av de äldsta städerna i Costa Rica har det länge varit ett centrum för handel och ekonomi i regionen. Liberia är också det kulturella centrumet i norra Costa Rica. I regionen finns också en av de största boskapsrancherna. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel Los Boyeros 2½* eller likvärdigt, eller Hotel Hilton Garden Inn 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Välkommen till Nicaragua!
Efter frukosten bär det av till Nicaragua. Vi blir hämtade på hotellet och åker till gränsen vid Peñas Blancas. Där kommer vi att mötas av en chaufför och en engelsktalande guide som tar med oss till Granada. Där checkar vi in på hotellet och tar sedan en båttur genom ”Isletas”, vilket är Granadas skärgård som består av 350 små vulkanöar.
På eftermiddagen besöker vi kolonistaden Granada och dess mest kända monument.
Boende: Hotel Alhambra 2 ½* eller likvärdigt, eller Hotel Plaza Colon 4* likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 10: Upptäck Masaya
Efter frukost beger vi oss ut på en guidad rundtur i regionen. Det första stoppet på rundturen är nationalparken vid Masayas vulkan, där vi utforskar Santiagokratern. Därefter beger vi oss till den färgglada marknaden i Masaya. Där kan man hitta en mängd olika handgjorda produkter så som skor, plånböcker, smycken, kläder med mera. Nästa stopp på turen är den traditionella staden Catarina. Staden har en fantastisk utsikt över Apoyos lagun och San Juan de Oriente, känd för sina keramiksaker. Vi återvänder sedan till Granada för övernattning.
Boende: Hotel Alhambra 2 ½* eller likvärdigt, eller Hotel Plaza Colon 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Tillbaka till Costa Rica
Efter frukost åker vi på en guidad tur till Mombachovulkanens molnskog vars högsta punkt är belägen 1 300 m ö.h. Mombacho har ett unikt mikroklimat för regionen då dess höga höjd gjort att regnskogen oftast är täckt av tjocka moln. Om vädret tillåter har man där en fantastisk utsikt över området. Vi fortsätter vår rundtur längs med den Panamerikanska vägen som tar oss till turistorten San Juan del Sur. Vi besöker staden och äter lunch vid någon av de många små restaurangerna längs med stranden. På eftermiddagen åker vi till gränsen vid Peñas Blancas, där vi möts upp och åker till Tamarindo beach. Vi checker in på hotellet och har sedan tid att på egen hand njuta av den vackra stranden eller strosa runt i staden Tamarindo.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt, eller Hotel Tamarindo Diria 4*, Tropical Poolside room eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Fri tid vid Stilla havet
I dag har vi fri tid och kan sola och bada på stranden, åka på dagsutflykter eller koppla av på hotellet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt, eller Hotel Tamarindo Diria 4*, Tropical Poolside room eller likvärdigt hotell.
Måltider: frukost.

Dag 13: Tillbaks till San José
Efter frukost åker vi tillbaka till San José i minibuss. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Vid en förutbestämd tid på dagen kommer du att åka från hotellet i San José till den Internationella flygplatsen där du flyger hem.
Inkluderas: Frukost och transport till flygplatsen.

Obs! Hemresan sker olika tider beroende på de internationella flygtiderna.

Övrig information

 • Det kostar 28.- USD per person i skatter att resa från Costa Ricas flygplats i lokal utreseskatt samt  3.- USD per person vid ankomst i Panama och  3.- USD per person när man lämnar Panama.
 • För att åka in i Nicaragua behövs det ett turistkort som kostar 10.- USD per person.
 • Man får betala en immigrationsavgift när man åker via gränsen i Peñas Blancas. Avgiften är på 3.- USD per person.

Pris

Prisexempel per person: 26 900 SEK.
Möjlighet att uppgradera boendestandarden till 4* standard mot pristillägg, från 3 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: CRDT9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Centralamerika, Costa Rica, Panama och Nicaragua – upptäcktsresan, 14 dagar”