Resa till Costa Rica forsränning
Resa till Costa Rica SengångareResa till Costa Rica TukanResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica fyrhjulingResa till Costa Rica Hängbro regnskogResa till Costa Rica naturreservat strand

Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Drömmer du om att sväva fram över regnskogens maffiga trädkronor och se djurlivet som gömmer sig där? Vill du uppleva mullrande aktiva vulkaner? Låter häftig och säker forsränning rakt in i djungelns hjärta spännande? Längtar du efter strandlivet i Karibien med rafflande utflykter på 4-hjuling? Då är Costa Rica något för dig. Häng med på Adventure & Fun!

Costa Rica – Adventure and Fun

Alla utflykter och aktiviteter på denna resa sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Obs! Minimum två deltagare på denna resa.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året, om men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Välj mellan olika boendestandarder. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Nedan dagsprogram med guidade utflykter. Utrustning, engelsktalande guider och ev. inträden ingår.
  • All transfer inom programmet. Transporter mellan orterna sker med delad minibuss utan guide.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – San José
Flyg från Skandinavien med ankomst till San José samma kväll. Personal tar emot er på flygplatsen, ger er information om resan och arrangerar privat transfer till hotellet i huvudstaden.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller Hotel Radisson San Jose 5*
Måltider: –

Dag 2: Äventyr på Pacuarefloden
På denna två dagars resa på Rio Pacuare kommer ni att uppleva det mest förbluffande regnskogsäventyr som tänkas kan – både hisnande skönhet fjärran från civilisationens jäkt och svindlande spänning. Flodturen blir en höjdpunkt på er vistelse i Costa Rica. Rio Pacuare är med sina fantastiska landskap och forsar en av världens fem bästa forsränningsfloder. Att färdas på denna tropiska flod är en magisk resa.

Ni lämnar San José tidigt på morgonen för att åka till Karibien. På vägen passerar ni den fantastiska nationalparken Braulio Carrillo. Ni är framme vid aktivitetscentret i tid för frukost. Här kan ni även byta kläder och ordna de sista sakerna. När ni är klara förs ni till sjösättningsstället där guiderna packar era saker i vattentäta påsar. Första dagens klass 3-forsar hälsar er välkommen till Rio Pacuares bergsskreva medan ni glider djupt in i hjärtat av den primära regnskogen. Läs mer om forsränning och gradering av forsar.

Rafting i Costa Rica         linbana Costa Rica

Medan era guider tillagar en härlig picknick-lunch på flodbrinken visas ni vägen genom djungeln till ett betagande vattenfall med pool där ni kan bada. Snart anländer ni till den prisvinnande Rios Tropicales Lodge där ni kan fördriva eftermiddagen med att koppla av, gå turer eller ta ett dopp i vattenfall och pooler. Här kan ni även använda canopy-plattformer och linor gratis för att uppleva djungeln med fågelperspektiv.

Lodgen som ligger inbäddad i djungeln i ett privat reservat på 1 000 tunnland erbjuder all den bekvämlighet ni behöver i bungalows i cabecar-indiansk stil. Enkel- och dubbelrummen är rena och rymliga med moderna badrum och dusch. Lodgen är självförsörjande med el som produceras av en vattenturbin. Happy hour sätter er i rätta stämningen till en tropisk kväll med en delikat middag i skenet av stearinljus.
Dagen inkluderar: helpension, forsränning på Pacuare River (utrustning, turledare, transport, picknick-lunch och äventyrstur).
Boende: Hotel Rios Tropicales Lodge
Måltider: helpension.

Dag 3: Äventyr i djungeln
Efter en god frukost packar ni flottarna och paddlar ned för Rio Pacuare förbi forsande vattenfall, lugna pooler och mullrande forsar. Ni stannar till vid flodkanten för en liten rast där ni även får möjlighet att utforska flera vattenfall. Det blir en adrenalinspäckad eftermiddag som får er att jubla entusiastiskt när ni far genom forsarna. Senare serveras det varm lunch i New Rios Tropicales Operations Center. Här finns det duschar, omklädningsrum, kalla och varma drycker och snacks. Efter turen fortsätter ni till Sarapiqui. Resten av dagen spenderar ni på egen hand och kan njuta av området.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost, lunch.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 4: Molnskogens hemligheter
Efter frukost är det dags för en av Costa Ricas allra populäraste utflykter – The Canopy Tour. Rundturen äger rum vid foten av bergskedjan där Arenal också ligger. Äventyret börjar med en 45 minuters ridtur genom betesmarker och skogar där bland annat apor, sengångare, tukaner och många andra fågelarter lever.

Ni får sedan följa med på en kort upptäcktsfärd in i regnskogen där ni får lära er mer om dess växtlighet. Sedan börjar själva canopyturen, ett riktigt adrenalinfyllt och lärorikt äventyr. I skogen finns tolv plattformar högt uppe bland träden, sammankopplade med tio kablar som man glider fram på hängandes i selar. Den högsta plattformen är cirka 50 meter över marken, och kablarna är mellan 60 och 300 meter långa. Här får ni chansen att beskåda djurlivet och växterna från alla möjliga vinklar. Efter turen återvänder ni till hotellet för avkoppling och middag.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Kajakpaddling i Arenalsjön

Dag 5: Mountainbike och kajak vid Arenalsjön
Upptäck Costa Rica från vatten- och landvägen. Ni kommer idag att åka ut på en två timmars kajaktur för att utforska Arenalsjön och öarna i jakt på lokala fåglar och däggdjur såsom vrålapor, spindelapor och sengångare. Ni lägger sedan till vid strandkanten och njuter av utsikten med en picknick lunch innan ni sätter er på era mountainbikes. Äventyret går på naturstigar genom den frodiga skogen som omger sjön och foten av vulkanen. Ni passerar också traditionella små byar. Därefter återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost, picknick-lunch.

Rappellering Costa Rica

Dag 6: Rappelleringsäventyr
Efter frukost på hotellet väntar ett hisnande rappelleringsäventyr. Ni får hjälp med att ta på utrustningen och får en säkerhetsgenomgång av en professionell tvåspråkig guide. Efter det får ni pröva på en lätt nedfirning från ett fem meters vattenfall. Färden ned för denna vackra ravin kräver en del klättring, den är på sina ställen bara en och en halv meter bred. Ni firar er nedför fem ytterligare mindre vattenfall tills ni når det största vattenfallet på 70 meters höjd. Vattnet sköljer över er medan ni tar er ner. Sedan följer en tio minuters vandring upp för ravinens sida där ni tas emot med tropisk frukt, vatten, och hemlagad lunch. Sedan återvänder ni till hotellet för avkoppling. Resten av dagen är ni lediga och kan njuta av området på egen hand.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost, lunch.

Strand Tamarindo, Costa Rica

Dag 7: Arenal – Tamarindo Beach
Efter frukost får ni transfer med minibuss utan guide från Arenal till Tamarindo Beach för att njuta av Stilla havet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: En äventyrlig dag på fyrhjuling (ATV)
Idag kan ni uppleva ett riktigt spännande äventyr: en utflykt i bergen på fyrhjuling! Turen går genom Guacanastes torra tropiska skog, och tillsammans med de fantastiska vyerna från toppen av berget och naturens liv gör detta till en oförglömlig tur. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost.

Coata Rica resa

Dag 9–11: Tamarindo Beach
Koppla av på den underbara stranden eller delta i olika utflykter i området.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost.

Dag 12: Kryssning i solnedgången och snorkling
Förmiddagen är ledig. Till lunch tar er guide med er till en stor katamaran som går ut på Stilla havet. Glid längs med Costa Ricas guldkust, och spana efter sköldpaddor och delfiner från däck med en tropisk drink i handen. Ni stiger iland i en stillsam bukt med orörda vita sandstränder där ni kan snorkla. Under tiden tillreder besättningen en härlig lunch. Katamaranen kastar sedan loss igen och tar er tillbaka till hamnen medan solen går ner.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*
Måltider: frukost, lätt lunch.

Dag 13: Tamarindo Beach – San José
Transfer med minibuss utan guide från Tamarindo Beach till San José. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller Hotel Radisson San Jose 5*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet i San José till flygplatsen. Ankomst till Skandinavien dag 15.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar”