Arenals vulkan Costa Rica.Hängbro i regnskogen Costa Rica.

Paket: Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Drömmer du om att sväva fram över regnskogens maffiga trädkronor och se djurlivet som gömmer sig där? Vill du uppleva mullrande aktiva vulkaner? Låter häftig och säker forsränning rakt in i djungelns hjärta spännande? Längtar du efter strandlivet i Karibien med rafflande utflykter på 4-hjuling? Då är Costa Rica något för dig. Häng med på Adventure & Fun!

Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om men december-april är högsäsong. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Obs! Minimum två deltagare på denna resa.

Detta ingår i vår paketresa till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien-San José t o r.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Boende 13 nätter på hotell 3* inkl. frukost. Uppgradering till 4* möjlig mot pristillägg.
  • Måltider: hotellfrukost. Andra måltider ingår vissa dagar, se dagsprogrammet.
  • Alla transporter till och från flyg, hotell och aktiviteter. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Aktiviteter enligt dagsprogrammet. Utrustning, guide och ev. inträden ingår.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Costa Rica
Flyg från Skandinavien (Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn) vid lunchtid. Ankomst San José i Costa Rica samma kväll.
Personal tar emot er på flygplatsen, ger er information om resan och arrangerar privat transfer till hotellet i San José.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Äventyr på Pacuarefloden
På denna två dagars resa på Rio Pacuare kommer ni att uppleva det mest förbluffande regnskogsäventyr som tänkas kan – både hisnande skönhet fjärran från civilisationens jäkt och svindlande spänning. Flodresan blir en höjdpunkt på er vistelse i Costa Rica. Rio Pacuare är med sina fantastiska landskap och forsar en av världens fem bästa forsränningsfloder. Att färdas på denna tropiska flod är en magisk resa.

Ni lämnar San José tidigt på morgonen för att åka till Karibien. På vägen passerar ni den fantastiska nationalparken Braulio Carrillo. Ni är framme vid aktivitetscentret i tid för frukost. Här kan ni även byta kläder och ordna de sista sakerna. När ni är klara förs ni till sjösättningsstället där guiderna packar era saker i vattentäta påsar. Första dagens klass 3-forsar hälsar er välkommen till Rio Pacuares bergsskreva medan ni glider djupt in i hjärtat av den primära regnskogen. (Mer information om forsränning och gradering av forsar här!)

Rafting i Costa Rica         linbana Costa Rica

Medan era guider tillagar en härlig picknick-lunch på flodbrinken visas ni vägen genom djungeln till ett betagande vattenfall med pool där ni kan bada. Snart anländer ni till den prisvinnande Rios Tropicales Lodge där ni kan fördriva eftermiddagen med att koppla av, gå turer eller ta ett dopp i vattenfall och pooler. Här kan ni även använda canopy-plattformer och linor gratis. Det är ett roligt och annorlunda sätt att uppleva djungeln. Högt uppe bland trädkronorna åker man lina mellan olika plattformer och svävar fram över träden. Lodgen som ligger inbäddad i djungeln i ett privat reservat på 1 000 tunnland erbjuder all den bekvämlighet ni behöver i bungalows i cabecar-indiansk stil. Enkel- och dubbelrummen är rena och rymliga med moderna badrum och dusch. Lodgen är självförsörjande med el som produceras av en vattenturbin. Happy Hour sätter er i rätta stämningen till en tropisk kväll med en delikat middag i skenat av stearinljus där vinet serveras av våra guider.
Dagen inkluderar: Helpension, Pacuare River forsränning (utrustning, turledare, transport, picknick-lunch och äventyrstur).
Boende: Hotel Rios Tropicales Lodge eller likvärdigt.
Måltider: helpension.

Dag 3: Äventyr i djungeln
Efter en god frukost packar vi flottarna och är redo att paddla ned för Rio Pacuare förbi forsande vattenfall, lugna pooler och mullrande forsar. Vi stannar till vid flodkanten för en liten snack-rast där ni även får möjlighet att utforska fler vattenfall och naturliga vattenkanor. Det blir en adrenalinspäckad eftermiddag som får er att jubla entusiastiskt när vi far genom forsar som Upper and Lower Huacas, Cimarron, Dos Montañas och många fler. Senare serveras det varm lunch i New Rios Tropicales Operations Center. Här finns det duschar, omklädningsrum, kalla och varma drycker och snacks. Efter turen fortsätter vi till Sarapiqui. Resten av dagen är ni lediga och kan njuta av området.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 4: Molnskogens hemligheter
Efter frukost är det dags att bege sig ut på en av Costa Ricas allra populäraste utflykter – The Canopy Tour. Rundturen äger rum vid foten av bergskedjan där Arenalvulkanen ligger och består av tolv plattformar högt uppe bland träden, sammankopplade med tio kablar som man glider nedför hängandes i selar. Den högsta plattformen är cirka 50 meter över marken, och den kortaste kabeln är cirka 60 meter lång medan den längsta är över 300 meter lång. Detta är ett väldigt spännande och adrenalinfyllt äventyr!
Äventyret börjar vid stallen där guiderna går igenom säkerhetsföreskrifterna och hjälper er på med er utrustning. Sedan får ni en trekvarts ridtur till häst genom betesmarker och skogar som är hem till apor, sengångare, tukaner och många andra fågelarter. När ni kommer fram till trädkronorna går guiderna än en gång igenom er utrustning innan vi får följa med på en kort upptäcktsfärd där vi får lära oss mer om skogen och dess växter och träd.
Sedan börjar själva Canopyturen som både är spännande och lärorik där ni får chansen att beskåda djurlivet och växterna från alla möjliga vinklar. På plattformarna kan ni under pauser fotografera omgivningarna och ställa frågor till guiderna. Efter rundresan återvänder ni till hotellet för avkoppling och middag.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Kajakpaddling i Arenalsjön

Dag 5: Mountainbike och kajak vid Arenalsjön
Upptäck Costa Rica från vatten- eller landvägen, njut av den unika upplevelsen med mountainbike genom den frodiga skogen som omger sjön och foten av vulkanen. Glid över den mystiska Arenalsjön och se samtidigt den extraordinära skönheten som vulkanen Arenal utstrålar.
Du kommer att åka ut på en två timmars kanotutfärd för att utforska sjön och öarna i jakt på lokala fåglar och däggdjur såsom vrålapor, spindelapor och sengångare. Efter kanotutfärden lägger vi till vid strandkanten och njuter av utsikten med en picknick lunch, innan du sätter dig på din mountainbike. Ett äventyr genom naturstigar där vi passerar traditionella småbyar. Därefter återvänder vi till hotellet där vi njuter av miljön.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, picknick-lunch.

Rappellering Costa Rica

Dag 6: Rappelleringsäventyr
Efter frukost på hotellet får ni hjälp med att ta på utrustningen och får en säkerhetsgenomgång av en professionell tvåspråkig guide. Efter det får ni pröva på en lätt nedfirning från ett fem meters vattenfall. Färden ned för denna vackra ravin kräver en del klättring, den är på sina ställen bara en och en halv meter bred. Ni nedstiger för fem ytterligare mindre vattenfall tills ni når det största vattenfallet på 70 meters höjd. Vattnet sköljer över dig medan du tar dig ner, en otrolig upplevelse. Sedan följer en tio minuters vandring upp för ravinens sida där ni tas emot med tropisk frukt, vatten, och hemlagad lunch. Sedan återvänder ni till hotellet för avkoppling. Resten av dagen är ni lediga och kan njuta av området på egen hand.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Strand Tamarindo, Costa Rica

Dag 7: Arenal – Tamarindo Beach
Efter frukost får ni transfer med minibuss utan guide från Arenal-området till Tamarindo Beach, där ni kan njuta av stillahavsmiljön!
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvädigt, alt. Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: En äventyrlig dag på fyrhjuling (ATV)
Idag kan ni uppleva ett riktigt spännande äventyr: en utflykt i bergen på fyrhjuling! Det är en medryckande tur genom Guacanastes torra tropiska skog. De fantastiska vyerna från toppen av berget och naturens liv gör detta till en otrolig tur! Efter detta fantastiska äventyr återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Coata Rica resa

Dag 9–11: Tamarindo Beach
I tre dagar kan ni koppla av på den underbara stranden eller delta i olika utflykter i området.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Solnedgångskryssning och snorkling
Förmiddagen är ledig. Till lunch tar er guide med er till en stor katamaran som tar er ut på Stilla Havet. Glid längs med Costa Ricas guldkust, och spana efter sköldpaddor och delfiner från däck med en tropisk drink i handen. Ni landstiger i en stillsam bukt med orörda vita sandstränder där ni kan snorkla. Under tiden tillreder besättningen lunch bestående av kyckling- eller pastasallad, frukt, chips, pico de gallo, guacamole och hembakta chokladkakor. Katamaranen kastar loss igen och tar er medan solen går ner tillbaks till hamnen där skjutsen till hotellet väntar.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lätt lunch.

Dag 13: Tamarindo Beach – San José
Efter frukost får ni transfer med minibuss utan guide från Tamarindo Beach till San José. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, alt. Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Idag får ni privat transfer från hotellet i San José till flygplatsen. Ankomst till Skandinavien dag 15.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 26 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar”