Resa till Costa Rica forsränning
Resa till Costa Rica SengångareResa till Costa Rica TukanResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica Hängbro regnskogResa till Costa Rica naturreservat strand

Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar

Prisexempel: 37 500 kr

Drömmer du om att sväva fram över regnskogens maffiga trädkronor och se djurlivet som gömmer sig där? Vill du uppleva mullrande aktiva vulkaner? Låter häftig och säker forsränning rakt in i djungelns hjärta spännande? Längtar du efter strandlivet i Karibien med rafflande utflykter på 4-hjuling? Då är Costa Rica något för dig. Häng med på Adventure & Fun!

Artikelnr: CRDT2 Kategori: Etiketter: , ,

Costa Rica – Adventure and Fun

Alla utflykter och aktiviteter på denna resa sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året, om men december–april är högsäsong.

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Välj mellan olika boendestandarder. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Nedan dagsprogram med guidade utflykter. Utrustning, engelsktalande guider och ev. inträden ingår.
  • All transfer inom programmet. Transporter mellan orterna sker med delad minibuss utan guide.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – San José
Flyg från Skandinavien med ankomst till San José samma kväll. Personal tar emot er på flygplatsen, ger er information om resan och arrangerar privat transfer (ca 30 min) till hotellet.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Park Inn 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: –

Dag 2: Äventyr på Pacuarefloden
På denna tvådagarsresa på Rio Pacuare kommer ni att uppleva det mest förbluffande regnskogsäventyr som tänkas kan – hisnande skönhet, fjärran från civilisationens jäkt och svindlande spänning. Flodturen blir en höjdpunkt på er vistelse i Costa Rica. Rio Pacuare är med sina fantastiska landskap och forsar en av världens fem bästa forsränningsfloder. Att färdas på denna tropiska flod är en magisk resa.

Ni lämnar San José tidigt på morgonen för att åka till Karibien. På vägen passerar ni den fantastiska nationalparken Braulio Carrillo. Ni är framme vid aktivitetscentret i tid för frukost. Här kan ni även byta kläder och ordna de sista sakerna. När ni är klara förs ni till sjösättningsstället där guiderna packar era saker i vattentäta påsar, förbereder er utrustning, ger er en säkerhetsgenomgång och paddlingsinstruktioner. Första dagens klass 3-forsar hälsar er välkommen till Rio Pacuares bergsskreva medan ni glider djupt in i hjärtat av den primära regnskogen. Läs mer om forsränning och gradering av forsar.

Rafting i Costa Rica

Medan era guider tillagar en härlig picknick-lunch på flodbanken går ni en stig genom djungeln till ett betagande vattenfall med pool där ni kan bada. Sedan anländer ni till Tropical Rivers Lodge där ni kan fördriva eftermiddagen med att koppla av, gå turer eller ta ett dopp i vattenfall och pooler. Här kan ni även använda canopy-plattformer och linor gratis för att uppleva djungeln med fågelperspektiv.

Lodgen som ligger inbäddad i djungeln i ett privat reservat på 1 000 tunnland erbjuder all den bekvämlighet ni behöver i bungalows i cabecar-indiansk stil. Enkel- och dubbelrummen är rena och rymliga med moderna badrum och dusch. Lodgen är självförsörjande med el som produceras av en vattenturbin. Happy hour sätter er i rätt stämning för en tropisk kväll med en delikat middag i skenet av stearinljus.
Dagen inkluderar: helpension, forsränning på Pacuare River (utrustning, turledare, transport, picknick-lunch och äventyrstur).
Boende: Tropical Rivers Lodge (Jungle Lodge) eller likvärdigt boende.
Måltider: Helpension.

Dag 3: Äventyr i djungeln
Dagen är fri från aktiviteter och ni får möjlighet att upptäcka den omgivande regnskogen på egen hand.
Boende: Tropical Rivers Lodge (Jungle Lodge) eller likvärdigt boende.
Måltider: Helpension.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 4: På väg till Arenal
På morgonen packar ni flottarna och förbereder er för att paddla nerför Pacuare gorge förbi svallande vattenfall, lugna pooler och pulserande forsar. Under ett stopp vid flodstranden kan ni utforska flera vattenfall och naturliga vattenrutschbanor. Det blir en adrenalinpumpad eftermiddag med forsränning vid Upper- och Lower Huacas, Cimarron, Dos Montañas m. fl. som kommer att få er skrika av förtjusning! En varm lunch serveras vid New Rios Tropicales Operation Center. Där finns tillgång till duschar, ombytesrum, kalla och varma drycker samt snacks. Efter turen fortsätter vi till vulkanområdet där ni kommer att få några dagar med fantastiska äventyr.
Dagen inkluderar: Pacuare River rafting (utrustning, guide, transport, picknicklunch, äventyrstur, transfer till Arenal)
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Magic Mountain 4*  eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch

Kajakpaddling i Arenalsjön

Dag 5: Canopy
Efter frukost på hotellet väntar ett hisnande canopy-äventyr. Ni får hjälp med att ta på utrustningen och får en säkerhetsgenomgång av våra  professionella, certifierade och tvåspråkiga guider. Njut av den spännande flygturen som totalt är ca 3 km lång. Ni börjar vid ett 13m högt torn och glider ner för 8 kablar (gjorda i galvaniserad rostfritt stål) med längder från 80 m till 750 m och med en genomsnittshöjd på 38 m. Topphastigheten är 60km/h! De 14 plattformarna är strategiskt placerade på olika höjder så att ni kan se regnskogen från olika vinklar och ta foton över det fantastiska landskapet.
Resten av dagen är ni lediga och kan njuta av området på egen hand.
Dagen inkluderar: Canopytur, transfer, turguide och hyra av utrustning.
Boende: Hotel San Bosco 3*  eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost

Rappellering Costa Rica

Dag 6: Repellering och kajak på Arenalsjön
En transfer hämtar er från hotellet och tar er med till en kanjon strax utanför La Fortuna. Ni åker med fyrhjulsdriven bil genom regnskogen och väl framme börjar förmiddagens kanjonäventyr. Repellera nedför vattenfall och bergväggar, klättra och prova på ett så kallat Monkey drop. När dagens första äventyr är avklarat är det dags för lunch och ni återvänder till er lodge.

På eftermiddagen väntar en ca 2 timmar lång kajakupplevelse. Upplev skönheten och charmen hos Costa Ricas största sjö när ni i glider över den blanka vattenytan i en singel- eller dubbelkajak tillsammans med en expertguide. Under paddlingen kan ni njuta av djurlivet som omger sjön, som apor, leguaner och ett stort antal tropiska fåglar. En bit in i paddlingen får ni ett utsökt mellanmål av färsk, lokal frukt Kajakturen framför den massiva vulkanen omgiven av den frodiga regnskogen är ett minne för livet! Efteråt återvänder ni till hotellet för avkoppling. Resten av dagen är ni lediga och kan njuta av området på egen hand.
Dagen inkluderar: Kajaktur, transfer, engelsktalande turguide och hyra av utrustning.
Boende: Hotel San Bosco 3*  eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt boende.
eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost och lunch.

Dag 7: Ridtur till Fortunavattenfallet
När frukosten är avslutad får ni transfer till parken där dagens äventyr startar. Efter en kort säkerhetsinformation startar ni ridturen på den ca 3 km långa stigen, tillsammans med er guide,  genom nyplanterade skogsområden och privata gårdar till Pino Blanko utsiktsplats. På vägen får ni njuta av skogarna längs med La Fortuna floden, korsa den spännande hängbron och upptäcka några av de grodor, tucaner, insekter och apor som har sitt hem här. När vi kommer till vattenfallet och sjön kan ni fotografera i omgivningen. Ta en uppfriskande simtur i sjön eller passa på att bara njuta av den vackra platsen. Vi rider tillbaka på samma stig och på återvägen har ni möjlighet att besöka projektet Maleku Indian Culture Rescue Center. Här får ni lära er mer om Costa Ricas förfäders traditionella klädsel, kulturer, hantverk, tro och språk. Tidigare erfarenhet av ridning behövs inte, guiderna ger er nödvändiga kunskaper inför ridningen och våra hästar är  friska och lugna.
Sedan återvänder ni till hotellet för avkoppling.
Dagen inkluderar: Ridtur, transfer, turguide och hyra av utrustning.
Boende: Hotel San Bosco 3*  eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 8: Arenal – Tamarindo Beach
Efter frukost får ni transfer till Tamarindo Beach.
Dagen inkluderar: Transfer
Boende: Hotel Luna Llena 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 9–12: Tamarindo Beach
Koppla av på den underbara stranden eller delta i tillvalsutflykten nedan (extra kostnad tillkommer).
Boende: Hotel Luna Llena 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt boende.
eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Kryssning i solnedgången och snorkling (tillvalstur – 95 USD per person)
Vid lunchtid tar er guide med er till den stora katamaranen som tar er till Stilla havs kusten. Ni passerar Guanacastes exotiska vikar, kritvita stränder och tropisk djungel när ni glider längs med Costa Ricas guldkust. Under tiden kan ni från däck se havssköldpaddor, delfiner, flygfisk och kanske till och med en val medan  ni har en tropisk drink i handen. Ni stiger iland i en stillsam bukt med orörda vita sandstränder där ni kan snorkla. Under tiden tillreder besättningen en härlig lunch. Katamaranen kastar sedan loss igen och tar er tillbaka till hamnen medan solen går ner.

I turen ingår en lätt lunch, snorkling och kryssning.

Dag 13: Tamarindo Beach – San José
Transfer med buss till San José. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Park Inn 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet i San José till flygplatsen.
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3* i standard dubbelrum: 37 500 SEK.

Prisexempel per vuxen med hotell 4-5* i standard dubbelrum: 40 400 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – Adventure and Fun, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm