Resa till Costa Rica Tukan
Resa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica Hängbro regnskogResa till Costa Rica Samara strand

Costa Rica adventure & beach, 10 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Följ med oss till Costa Rica på en spännande resa till vulkaner, regnskogar, sjöar och stränder vid Stilla havets kust. Resan är en kortare variant för dig som inte har så mycket tid. Du som vill kan förlänga resan med fler sol- och baddagar om så önskas. Resan går att genomföra året runt.

Artikelnr: CRDT1 ,

Costa Rica adventure & beach

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 9 nätter på hotell 3*/4* i dubbelrum inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Dagsprogram enligt nedan beskrivning.
  • All transfer inom programmet. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vid ankomst till flygplatsen i San José tar vår lokala representant emot er och ordnar transfer till hotellet.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* alt. Hotel Country Inn and Suites 4*
Måltider: frukost.

Dag 2: San José – Arenal

Efter frukost åker ni till den lilla staden La Fortuna i närheten av vulkanen Arenal (restid cirka tre timmar). Efter incheckning på ert hotell kan ni utforska området på egen hand.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* alt. Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: Valfri aktivitet i Arenal
Idag får ni välja en utflykt i området kring Arenal, läs mer om dem nedan.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* alt. Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Valbara utflykter dag 3

Alternativ 1: Vandring på Arenal
En trivsam vandring längs med vulkanens fot. Ni startar vid den aktiva sidan och tar er längs med och över nyligen stelnade lavaflöden. Vandringen tar cirka 3,5 timmar, och vi rekommenderar att ni tar med vandringsskor, solskyddsmedel och kikare.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Alternativ 2: Arenals hängande broar
Följ en tre kilometer lång vandringsled som inkluderar 15 hängbroar mellan fem och 100 meter långa som går genom regnskogens trädkronor. Med på vandringen följer en naturguide som ger er en inblick i regnskogens värld. Från broarna har man också en makalös utsikt över vulkanen. Vi rekommenderar att ni har på er lättare kläder med långbyxor och gymnastikskor eller liknande.

Alternativ 3: Ecocentro Danaus
Under ett fyra timmars långt besök på Danaus ekocenter får ni lära er mer om Costa Ricas fantastiska naturliv, och framför allt om landets fjärilar och pilgiftsgrodor. Du får också se en mängd tropiska växter och traditionella grödor som odlas ekologiskt i trädgårdarna.

 

Dag 4: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker ni vidare till Monteverde (restid cirka fyra timmar). Ni tar den snabbaste vägen dit som är med båt över Arenalsjön. Under båtturen har ni bland annat en fantastisk utsikt över den mäktiga vulkanen. Ni går iland i den lilla staden Rio Chiquito och åker därifrån minibuss till ert hotell.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* alt. Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: Ledig dag
Programfri dag att spendera på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* alt. Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6–8: Monteverde – Samara
Efter frukost åker ni vidare till Samara (restid cirka fyra timmar). När ni checkat in på hotellet har ni de kommande tre dagarna i lugn och ro på egen hand och kan njuta av hotellets bekvämligheter eller den fantastiska stranden.
Boende: Hotel Giada 3* alt. Hotel Montelaguna 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Costa Rica resa

Dag 9: Samara – San José
Ni lämnar Samara efter frukost och åker tillbaka till San José. Efter incheckning på hotellet spenderar ni dagen på egen hand.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* alt. Hotel Country Inn and Suites 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Hemresa
Transfer till flygplatsen i god tid före flygets avgångstid. Flygplatsskatten på 29 USD per person ingår inte i priset och betalas på plats.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 20 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum på hotell 3*. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica adventure & beach, 10 dagar”