Resa till Costa Rica Ozelot
Resa Costa Rica San JoséResa Costa Rica Poas vulkanparkResa till Costa rica TortugueroResa till Costa Rica kultur Arenal Vida CampesinaResa till Costa Rica Eco Centro Danaus MalekufolketResa till Costa Rica Manuel Antonio strand regnskog

Costa Rica Fair Trip-resa, 14 dagar

Prisexempel: 26 900 kr

Costa Rica har en unik biologisk mångfald och är en guldgruva för dig som älskar natur. Här får du uppleva både Costa Ricas natur och kultur genom aktiviteter som fokuserar på hållbar turism. Du besöker nationalparker och naturreservat för oförglömliga naturupplevelser av vulkaner, frodiga regnskogar och vilda djur. Du får också lära känna kulturen och möta lokalborna i deras vardag, bl.a. med besök på en ekologisk gård och en halv dags volontärarbete. Sista dagarna får du även njuta av sol och bad vid vackra stränder.

Artikelnr: CRDT20 ,

Fair trip-resa till Costa Rica

Costa Rica är en föregångare när det gäller ekoturism. Genom denna resa får du uppleva landets fantastiska natur samtidigt som du stödjer deras arbete med hållbar turism.

Resan ingår i vårt Fair Trip-koncept. Det innebär att den har strikta hållbarhetskriterier och att man kommer nära det lokala livet på resmålet. Till denna resa har vi valt ut hotell som är CST-certifierade, vilket innebär att de aktivt arbetar med hållbarhet (CST = Certificate for Tourism Sustainability). CST finns i nivåerna 1–5 beroende på i vilken grad arbetet är inriktat på hållbarhet. Aktiviteterna i programmet värnar också om miljön, naturen och människorna. Genom att besöka nationalparker och naturreservat stödjer du till exempel deras arbete med att bevara naturen och skydda den biologiska mångfalden. När du besöker familjeägda verksamheter stöttar du deras ekonomi och bidrar till regionens utveckling. I alla våra Fair trip-resor ingår även klimatreduktion via Fly Green Fund och en donation till ett lokalt projekt.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta turistgrupper, övrig tid spenderar du på egen hand. De lokala guiderna är engelsktalande och har stor kännedom om kulturen och platserna ni besöker. Vill du hellre ha en privat guide för utflykterna kan vi även arrangera det.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong i Costa Rica.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter i dubbelrum. Välj mellan olika boendestandarder.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Nedan program med utflykter inkl. inträden. Utflykter och aktiviteter
  • Måltider enligt program.
  • All transfer. Privat flygtransfer, övrig transfer sker med delade minibussar.
  • Engelsktalande lokala guider.
  • Klimatreduktion.
  • Donation till ett lokalt miljöprojekt.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vår lokala arrangör möter upp på flygplatsen och ordnar transfer till valt hotell i San José. I huvudstaden finns många museer och marknader där ni kan ta del av landets kultur och historia. På den myllrande Mercado Central kan man till exempel uppleva det genuina vardagslivet. Den stora marknaden fungerar som en mötesplats för lokalborna, och här säljs bland annat mat och hantverk.
Boende turiststandard: Hotel Vesuvio (CST nivå 2).
Boende superior: Hotel Park Inn San José (CST nivå 3).
Måltider: inga.

Dag 2: Poas vulkan och La Paz vattenfall
Idag besöker ni vulkanen Poas, naturskönt belägen i nationalparken med samma namn. Vulkanen har en av världens största kratrar på cirka 1,6 km i diameter, och kratersjön kastar upp kokande lera och gasmoln högt upp i luften. Kratern är också omgiven av en artrik molnskog. I Costa Rica arbetar man för att bevara nationalparkernas känsliga natur. Antal besökare per dag och hur lång tid man får vistas i de olika nationalparkerna är därför reglerat. I Poas Volcano nationalpark får besöket vara max 40 minuter.

Efter Poas åker ni vidare till La Paz, Costa Ricas mest kända vattenfall. La Paz består av inte mindre än fem olika vattenfall. En flera kilometer lång vandringsled tar er runt till de olika fallen, och fina fotomöjligheter finns från olika utsiktsplatser. Omkring La Paz finns både regn- och molnskog med en artrik flora och fauna med bland annat kolibrier och grodor. Här finns också världens största fjärilsfarm med mängder av fjärilar. Efter denna natursköna utflykt återvänder ni till hotellet i San José.
Boende turiststandard: Hotel Vesuvio (CST nivå 2).
Boende superior: Hotel Park Inn San José (CST nivå 3).
Måltider: frukost och lunch.

Dag 3: San José – Tortuguero
Idag åker ni vidare till Tortuguero via den vackra och frodiga nationalparken Braulio Carrillo. Ni tar sedan en båt längs kanalerna till Tortuguero nationalpark där er lodge ligger. Tortuguero har ett rikt djur- och växtliv och är hem för över 300 olika fågelarter. Här finns chans att se bland annat tukaner, papegojor, kungsfiskare och den sällsynta gröna aran. På eftermiddagen besöker ni byn i Tortuguero där ni får ta del av lokalbornas vardagsliv.

Ni kommer att bo två nätter på Mawamba Lodge som omges av tropisk grönska. På Mawamba är man noga med att minimera sin påverkan på miljön och det ömtåliga ekosystemet. I deras hållbarhetsarbete ingår bland annat att utvinna egen biogas. På lodgens område har man skapat Mawamba Park med två fjärilsträdgårdar och en grodträdgård. Här kan ni gå på egna strövtåg och få chansen att se dessa små djur som annars kan vara svåra att upptäcka i det vilda. Rummen har ingen TV, radio eller luftkonditionering, så ni kan höra regnskogens alla ljud och somna till Karibiska havets vågskvalp.
Boende: Mawamba Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 4: Tortuguero nationalpark
Idag kryssar ni tillsammans med en naturguide längs Tortugueros kanaler för att uppleva det vilda djurlivet och regnskogens grönska. Parken har en mångfald av olika djurarter. Här finns chansen att få se både apor, leguaner, tropiska fåglar och sengångare. Tortuguero är också hem för den utrotningshotade gröna havssköldpaddan som tillsammans med andra sköldpaddsarter kommer hit för att lägga sina ägg. Efter utflykten återvänder ni till lodgen där ni kan njuta av naturen eller ta ett dopp i poolen innan middagen.
Boende: Mawamba Lodge
Måltider: frukost, lunch och middag.

Dag 5: Tortuguero – Sarapiqui
På förmiddagen väntar ytterligare en båttur på kanalerna. Efter lunch åker ni vidare genom den vackra landsbygden till regionen Sarapiqui där ni ska bo två nätter. Välj mellan att bo på Hotel La Tirimbina Rainforest Center eller Selva Verde Lodge. Efter incheckning finns tid att utforska området på egen hand. På kvällen får ni följa med på en guidad promenad i La Tirimbina Rainforest Center.

Tirimbina är en icke vinstdrivande organisation som genom forskning, utbildning och ekoturism arbetar för att bevara och skydda den omgivande regnskogen och dess biologiska mångfald. Endast en tredjedel av Tirimbinas 345 hektar stora regnskog används för ekoturism, resten av naturreservatet är orört. I området finns nio kilometer av vandringsstigar där besökare kan uppleva regnskogen på nära håll.

Selva Verde är en ekolodge som arbetar för att bevara och skydda ett nästan 500 hektar stort område med regnskog. De stödjer också det icke vinstdrivande Sarapiqui Conservation Learning Center (SCLC). Här erbjuder man regionens invånare utbildningar i bland annat engelska, datorkunskaper och miljö. På det sättet ökar deras chanser att få jobb inom den växande turismen, vilket också bidrar till regionens utveckling. SCLC ordnar även aktiviteter för kulturella utbyten mellan lokalborna och oss turister, vilket också ingår i morgondagens program.
Boende budget: La Tirimbina Rainforest Center (CST nivå 5).
Boende superior: Selva Verde Lodge (CST nivå 3).
Måltider: frukost och lunch.

Dag 6: Kulturutbyte
Idag får ni möjligheten till ett kulturellt utbyte med lokalbefolkningen inom något av SCLC:s projekt. Ni kommer att få hjälpa till med att måla eller reparera skolor, kyrkor eller idrottscenter. Här får ni chansen att både träffa lokalborna och göra en insats för samhället. Dagens aktivitet omfattar cirka fyra timmar, därefter åker ni tillbaka till lodgen.
Boende budget: La Tirimbina Rainforest Center (CST nivå 5).
Boende superior: Selva Verde Lodge (CST nivå 3).
Måltider: frukost och lunch.

Dag 7: Sarapiqui – Arenal
På förmiddagen kan ni på egen hand utforska naturen runt er lodge. På eftermiddagen lämnar ni Sarapiqui och åker till La Fortuna där ni spenderar de kommande tre nätterna.
Boende budget: Monte Real Hotel (CST nivå 3).
Boende superior: Casa Luna Hotel (CST nivå 3).
Måltider: frukost.

Dag 8: Arenal Vida Campesina
Idag får ni en informativ guidad tur på Arenal Vida Campesina. Den familjedrivna ekologiska gården är självförsörjande och använder bara miljövänliga jordbruksmetoder. På gården odlas främst traditionella grödor som sockerrör, kaffe, majs, yucca, kakao och bananer. Ni får lära er mer om odlingen och hur man tar hand om grödorna. Ni som vill får också aktivt delta. En typisk lunch tillagad av gårdens produkter ingår. Ni som vill kan också bidra till ett skogsplanteringsprojekt genom att ge bidrag till nyplantering av träd. Efter utflykten återvänder ni till hotellet.
Boende budget: Monte Real Hotel (CST nivå 3).
Boende superior: Casa Luna Hotel (CST nivå 3).
Måltider: frukost och lunch.

Dag 9: Ecocentro Danaus
Idag väntar en guidad tur i det privata ekoreservatet Ecocentro Danaus som arbetar med hållbar utveckling och bevarande av naturen och den biologiska mångfalden. I verksamheten ingår bland annat att plantera nya träd och skydda de naturliga vattenkällorna som är viktiga livsmiljöer och häckningsplatser för olika arter. De driver också en fjärilsfarm. I det tre hektar stora reservatet finns lättillgängliga stigar där man kan uppleva regnskogens rika flora och fauna. Här lever bland annat sengångare, leguaner, kajmaner, röda pilgiftsgrodor, insekter och en stor mängd fågelarter.

Ecocentro Danaus arbetar även med att bevara urbefolkningen malekus kultur. Malekus är en av Costa Ricas minsta urbefolkningar, och de informerar här själva om sin livsstil och sina traditioner. Det finns också möjlighet att köpa deras hantverk.
Boende budget: Monte Real Hotel (CST nivå 3).
Boende superior: Casa Luna Hotel (CST nivå 3).
Måltider: frukost.

Dag 10: Arenal – Manuel Antonio
Efter frukost åker ni till Manuel Antonio på Stilla havets kust. Manuel Antonio är främst känd för sin nationalpark som också är Costa Ricas minsta park. Regnskog, vita sandstränder och en artrik flora och fauna har gjort nationalparken populär. Ideella organisationer arbetar här för en hållbar utveckling av området och för bevarandet av utrotningshotade djur och växter. Förutom att utforska naturen kan ni koppla av på de vackra stränderna och ta ett svalkande dopp i havet.
Boende budget: Hotel Verde Mar
Boende superior: Parador Resort & Spa (CST nivå 5).
Måltider: frukost.

Dag 11: Manuel Antonio nationalpark
Idag får ni uppleva den frodiga, tropiska regnskogen och djurlivet på nära håll under en guidad tur i nationalparken. Parken är ett riktigt paradis med grönska, mangroveträsk, en lagun och paradisstränder. Bland de djur som lever här finns olika arter av apor, sengångare och fåglar. Ni återvänder sedan till hotellet.
Boende budget: Hotel Verde Mar
Boende superior: Parador Resort & Spa (CST nivå 5).
Måltider: frukost.

Dag 12–13: Manuel Antonio
Dessa två dagar spenderar ni på egen hand. Koppla av vid poolen eller på den härliga stranden. Ni kan även göra utflykter i området (ingår inte).
Boende budget: Hotel Verde Mar
Boende superior: Parador Resort & Spa (CST nivå 5).
Måltider: frukost

Dag 14: Hemresa
Privat transfer till flygplatsen i San José och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 26 900 SEK.
Enkelrumstillägg från 5 500 SEK.

Minst två deltagare krävs för denna resa. Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT20

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica Fair Trip-resa, 14 dagar”