Resa till Costa Rica Arenal zipline
Resa till Costa Rica regnskog fågelspaningResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica Arenal Vida Campesita sockerrörspressResa till Costa Rica Samara strand

Costa Rica – kul för hela familjen, 14 dagar

Prisexempel: 18 900 kr

Ta med familjen på en härlig, rolig och spännande resa till barnvänliga Costa Rica! Här får ni både utforska regnskogens växter och djur och njuta av sol och bad. Ni får också prova på Costa Ricas mest populära attraktion: att med zipline susa fram genom djungelns trädtoppar. Ni besöker även en ekologisk gård där ni lär er mer om Costa Ricas kultur och själva får prova på att t.ex. mjölka kor, baka bröd och skörda grönsaker. På slutet väntar fem nätter i Samara där ni kan njuta av sol och bad eller boka in er på någon av de många roliga aktiviteter som finns där.

Artikelnr: CRDT19 Kategori: Etiketter: , ,

Kul för hela familjen på Costa Rica

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa som passar just er. Hör i så fall av er med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass
  • Flygskatter.
  • 13 nätter på hotell i dubbel- eller trebäddsrum inkl. hotellskatter. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • All transfer.
  • Nedan program inkl. utflykter med lokala engelsktalande guider.
  • Måltider enligt programmet.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
På San Josés flygplats välkomnas ni av vår lokala arrangör. Ni får då era resedokument och transfer till hotellet i San José.
Boende: Hotel Sleep Inn 4* eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Arenal
Idag åker ni till La Fortuna som ligger i närheten av den imponerande vulkanen Arenal. Efter incheckning på hotellet kan ni utforska området på egen hand eller ta en valfri rundtur i trakten (ej inkluderad i priset).
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Zipline bland trädtopparna
Efter frukost är det dags för en av Costa Ricas allra populäraste utflykter: zipline genom regnskogens trädtoppar. Det är ett riktigt adrenalinfyllt och lärorikt äventyr där ni susar fram i upp till 60 km/h. I skogen finns 14 plattformar på olika höjder uppe bland träden. Mellan plattformarna går åtta vajrar som man glider fram på hängandes i selar. Kablarna är mellan 80 och 750 meter långa, och banans totala längd är cirka tre kilometer. Här får ni chansen att beskåda djurlivet och växterna från olika höjder och i alla möjliga vinklar. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Dagstur till Arenal Vida Campesina
Idag står er guide redo att ta er med på en resa i tiden. Ni kommer att få möta Costa Ricas traditioner på den familjedrivna ekologiska gården Arenal Vida Campesina. Under den guidade turen får ni se både traditionella och mer moderna odlingar. Ni får också aktivt delta genom att bland annat mjölka kor, baka tortillas, skörda grönsaker, pressa sockerrör och dansa traditionella danser. Ni får även möjlighet att bidra till en förbättrad miljö genom att plantera ett utrotningshotat träd. En ekologisk lunch ingår som består av produkter från gården. Efter denna lärorika utflykt återvänder ni till hotellet.
Bra att ta med: bra promenadskor, solskyddsfaktor och hatt/keps.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 5: Arenal
Spendera dagen på egen hand. Vill ni inte koppla av på hotellet finns ett stort utbud av aktiviteter i området.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Arenal – Samara Beach
Ni checkar ut från hotellet och åker vidare till Samara Beach där ni bara kan slappna av och njuta av tillvaron.
Boende: Hotel Giada 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7–12: Njut av stranden och Stilla havet!
Dessa dagar spenderar ni på egen hand vid Samaras vackra strand och havet. Om ni vill kan ni även göra utflykter i området, det finns ett stort utbud av aktiviteter på land och till havs.
Boende: Hotel Giada 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Samara – San José
Idag åker ni tillbaka till San José där ni får tid att utforska staden på egen hand.
Boende: Hotel Sleep Inn 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen i god tid före flygets avgångstid.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen i ordinarie bädd (dubbel- eller trebäddsrum): 18 900 SEK.
Prisexempel per barn t.o.m. 11 år i extrabädd (upp till 2 extrabäddar tillsammans med 2 vuxna): 10 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsong och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT19

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – kul för hela familjen, 14 dagar”