Resa till Costa Rica Tortuguero flodbåt
Resa till Costa Rica hängbro molnskogenResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica Strand

Costa Rica – från regnskog till strand, 15 dagar

Prisexempel: 25 500 kr

Häng med till Costa Rica – ett unikt resmål som erbjuder något för hela familjen! Costa Rica bjuder på fantastiska aktiviteter för alla åldrar: bada både i Stilla havet och Karibiska havet, vandra på hängbroar högt upp bland molnskogens trädtoppar, besök det vulkaniska området Arenal och utforska storstaden San Josés utbud av sevärdheter. Costa Rica har något för alla! Detta program är utformat och anpassat för att passa ett äventyrslystet sällskap med olika intressen.

Costa Rica – från regnskog till strand

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Rekommenderad minimiålder: 8 år.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass (från Arlanda, Göteborg, Köpenhamn, Oslo)
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 nätter på hotell inkl. frukost. Allt boende sker i dubbelrum med extrasäng och familjerum i mellanklass-standard.
  • Nedan program med utflykter. Engelsktalande guider.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av vår engelskspråkige representant som tar er till ert hotell i San José.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San José 5* eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Dag 2: San José
Välj mellan en av fyra rundturer, se nedan. Efter rundturen åker ni tillbaka till hotellet i San José.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San José 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost

Valbara rundturer

Alternativ 1: Stadstur i San José
Rundtur med bil genom staden där ni får se sevärdheter som nationalmuseet, universitetet, Calderón Guardia-museet, järnvägsstationen och nationalmonumentet tillägnat segern över filibustrarna vid Nicaraguas gräns 1856. Ni får även besöka kongresshuset, biblioteket samt guldmuseet och operahuset där ni får gå på visningar.
Rekommenderad utrustning: promenadskor.
Detta ingår: transport, guider och inträde.
Varaktighet: cirka 4 timmar.

Costa Rica resa

Alternativ 2: Irazu vulkanpark
Irazu kallas för “det mullrande berget” av urinvånarna och har fyra fantastiska kratrar. Vulkanen är landets högsta och sträcker sig nästan 4 000 meter över havet. På vägen upp åker ni genom byar och lantgårdar tills ni når vulkanens utomjordiska landskap. Från toppen kan man se både Stilla havet och Atlanten på vardera sida om Costa Rica.
Rekommenderad utrustning: vandringsskor, tunn jacka.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka 5 timmar.

Alternativ 3: Poas vulkanpark
Poas ligger i den soliga och varma provinsen Alajuela. Vid ankomsten kan ni som vill besöka parkens museum, annars fortsätter ni direkt till vulkanen. Poas har världens största geyserkrater, och dess enorma gulgröna kratersjö kastar upp kokande lera och gasmoln högt upp i luften. Kratern omges av en djup molnskog som är väldigt artrik. Ni passerar igenom molnskogen på väg till Botossjön, en sovande krater fylld med kallt, smaragdgrönt vatten. På vägen ner passerar ni kaffeplantage, jordgubbsfält, vackra ornamenterade växthus och fantastiska utsiktsplatser över dalen.
Rekommenderad utrustning: vandringsskor, lätt jacka.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka 5 timmar.

Costa Rica resa

Alternativ 4: Dokaherrgården och samhällena Grecia och Sarchi
Lär er mer om kaffeproduktionen på Dokaherrgården. Staden Grecia är känd för sin röda plåtkyrka, och i Sarchi kan man köpa souvenirer och se världens största oxkärra.
Rekommenderad utrustning: vandringsskor och tunn jacka.
Detta ingår: transport, lunch, guide och inträden.
Varaktighet: cirka 6 timmar.

 

Dag 3: San José – Tortuguero
Ni lämnar San José tidigt på morgonen i en buss med engelsktalande guide. Ni kör genom Braulio Carrillos nationalpark med fantastisk utsikt över den frodiga växtligheten. På vägen stannar ni för frukost på restaurang Rio Danta där de har en fjärilsträdgård med en mängd tropiska blommor.

Efter frukost fortsätter ni förbi bananplantage och anländer vid Pavonas hamn. Där bordar ni en båt som tar er genom Tortuguerokanalerna till er lodge. Vid ankomsten får ni en välkomstdrink medan personalen berättar om eftermiddagens aktiviteter. Därefter äter ni lunch.

På eftermiddagen kan ni som vill besöka byn Tortuguero tillsammans med er guide. Efter besöket vandrar ni längs en naturstig tillbaka till lodgen om vädret tillåter. På kvällen äter ni middag i restaurangen som ligger nära stranden.
Boende: Mawamba Lodge eller likvärdigt, eller Hotel Pachira Lodge eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Costa Rica resa

Dag 4: Utforska Tortuguero
Tidigt på morgonen tar ni en båttur på Tortugueros kanaler. Denna tur introducerar er till regnskogen och dess rika djurliv och låter er uppleva skogens uppvaknande på morgonen. Efter turen återvänder ni till lodgen för frukost. Under resten av förmiddagen tar er guide er till Mawamba Park som bland annat har fjärils- och grodträdgårdar. Efter lunch får ni ännu en båttur på en av kanalerna. På kvällen återvänder ni till lodgen för lunch och övernattning.
Boende: Mawamba Lodge eller likvärdigt, eller Hotel Pachira Lodge eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 5: Tortuguero – La Fortuna
Efter frukost lämnar ni Tortoguero och åker till Siquirres där ni äter lunch. Ni fortsätter sedan till La Fortuna i Arenals vulkanområde. När ni kommer fram checkar ni in på hotellet och kan sedan utforska omgivningarna på egen hand.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller likvärdigt eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Resa Vatenfall La Fortuna Costa Rica

Dag 6 & 7: La Fortunas hemligheter
På dagarna får ni åka på någon av de rundturer som finns att välja mellan i området, se nedan. Efter rundturen återvänder ni till hotellet i La Fortuna.
Boende: Hotel Arenal Montechuiari 3* eller likvärdigt eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara rundturer

Alternativ 1: Arenals vulkanpark
Upplev en enastående utsikt över Arenalvulkanen på en stillsam vandring längs med foten på “eldberget”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida som tar er genom skogen och över nyligen stelnade lavafloder, och sedan till den förstörda delen som nu sakta håller på att återhämta sig. Vi kommer så nära som 500 meter ifrån aktiva lavaflöden under denna cirka tre timmar långa vandring.
Rekommenderad utrustning: vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Alternativ 2: Cykeltur
En cykeltur i området där skogen, vulkanen och sjön möts.
Rekommenderad utrustning: insektsspray, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk.
Detta ingår: transport, guide, och hyresutrustning.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alterantiv 3: Safaritur på floden Peñas Blankas
Upplev skogens stillhet när vi paddlar nedströms för floden. Utan ljudet av motorn som stör friden kan ni få se mängder av djur, som apor, sengångare, leguaner, sköldpaddor, krokodiler och massor av olika fågelarter. Med på turen följer en erfaren naturvetare som kan berätta många fascinerande saker och växterna och djuren i området.
Rekommenderad utrustning: insektsspray, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk, regnkläder.
Detta ingår: transport, guide och hyra av utrustning.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Det sjuttio meter höga vattenfallet ligger i en spektakulär regnskog. Guiden som följer med på vandringen kan peka ut alla sevärdheter ni passerar, och tar er väldigt nära det mäktiga vattenfallet. Det går bra att bada i floden, men inte närmast vattenfallet. Denna vandring kräver en viss kondition.
Rekommenderad utrustning: oömma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsspray, badkläder och handduk, regnkläder.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 5: Canopy Tour
Spänn fast dig i en sele och flyg fram högt uppe bland trädkronorna! Banan med vajrar som går genom regnskogens trädtoppar är cirka tre kilometer lång och som högst nästan 40 meter. Under färden kommer man upp i hastigheter av 60 km/timme.
Rekommenderad utrustning: lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor.
Detta ingår: transport, guide och hyrd utrustning.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Costa Rica resa

Alternativ 6: Fågelskådningstur
Fåglarna är som aktivast tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen. Följ med på en vandring i La Fortunaområdet alternativt runt hotellet och håll utkik efter tukaner, papegojor, parakiter och tanager. Mer erfarna fågelskådare kan hålla utkik efter krontyrann, vitpannad nunnefågel och rödstrupad kastanjespett.
Rekommenderad utrustning: lätta kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsspray, regnkläder och långbyxor.
Detta ingår: transport och guide.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

 

Dag 8: Den fantastiska molnskogen
Efter frukost fortsätter ni till Monteverde via Arenalsjön. Båtturen till den lilla staden Rio Chiquito tar cirka 40 minuter. Därifrån tar en minibuss till hotellet i Monteverde varifrån man har storslagna vyer över Arenals vulkan och sjön.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, eller Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Molnskogens hemligheter
Välj en av fyra aktiviteter i området. Efter utflykten återvänder ni till ert hotell i Monteverde.
Dagen inkluderar: Frukost, halvdagstur i Monteverde (transport, guide och eventuellt inträde ingår)
Övernattning: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, eller Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara rundturer

Alternativ 1: Molnskogens hängbroar
Se regnskogens flora och fauna från ovan. Den tre kilometer långa leden med hängbroar går rakt igenom Monteverdes molnskog. De åtta broarna är mellan 50 och 200 meter långa och tar er mellan tolv och 50 meter upp i trädtopparna.

Resa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbro

Alternativ 2: Canopy Tour
En fartfylld tur med zipline genom regnskogens trädtoppar. Banan har 16 vajrar som är mellan 15 och 1 590 meter långa och upp till 50 meter över marken.
Rekommenderad utrustning: lätta kläder, vandringsskor, kamera.
Detta ingår: transport, guide och hyrd utrustning.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 3: Sockerproduktion i El Trapiche
El Trapiche betyder sockerkvarn på spanska, och syftar på Costa Ricas fabriker som framställer socker ur sockerrör. Monteverdes trapiche drivs av en lokal familj som gärna lär er mer om Costa Ricas kultur. Ni får även lära er om gårdens kaffeproduktion och andra typiska grödor som odlas på gården.
Rekommenderad utrustning: lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Detta ingår: transport, guide, tilltugg och inträde.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Don Juan kaffetur
Detta är en underhållande och gemytlig rundtur på det familjedrivna kaffeplantaget. Här får ni lära er allt om odling till rostning av kaffebönor i den vulkaniska trakten, och hur kaffeodlingen har gjort Costa Rica till ett så framskridet och fredligt land.
Rekommenderad utrustning: lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Detta ingår: transportmedel, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

 

Dag 10: Monteverde – Samara
Efter frukost åker ni vidare till Samara. När ni kommer fram checkar ni in på hotellet och har resten av dagen fri.
Boende: Hotel Giada 3* eller likvärdigt, eller Hotel Montelaguna 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 11–13: Samara
Koppla av på hotellet, stranden eller med egna aktiviteter.
Dagen inkluderar: frukost, busstransport, boende och hotellskatter.
Boende: Hotel Giada 3* eller likvärdigt, eller Hotel Montelaguna 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Costa Rica resa

Dag 14: Samara – San José
Efter frukost får ni transfer till San José. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Dagen inkluderar: frukost, busstransport, boende och hotellskatter.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San José 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 15: San José – Skandinavien
Privat transfer från hotellet till den internationella flygplatsen för flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen: 25 500 SEK.
Prisexempel per barn: 16 400 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica – från regnskog till strand, 15 dagar”