Resa till Costa Rica Tortuguero flodbåt
Resa till Costa Rica hängbro molnskogenResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica Strand

Costa Rica – från regnskog till strand, 15 dagar

Prisexempel: 33 200 kr

Häng med till Costa Rica – ett unikt resmål som erbjuder något för hela familjen! Costa Rica bjuder på fantastiska aktiviteter för alla åldrar: bada både i Stilla havet och Karibiska havet, vandra på hängbroar högt upp bland molnskogens trädtoppar, besök det vulkaniska området Arenal och utforska storstaden San Josés sevärdheter. Costa Rica har något för alla! Detta program är utformat och anpassat för att passa ett äventyrslystet sällskap med olika intressen.

Artikelnr: CRDT3 Kategori: Etiketter: , , ,

Costa Rica – från regnskog till strand

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Rekommenderad minimiålder: 8 år.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 nätter på hotell inkl. frukost. Allt boende sker i dubbelrum med extrasäng och familjerum i mellanklass- alternativt superiorstandard.
  • Nedan program med utflykter. Engelsktalande guider.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomst till flygplatsen möts ni av vår engelskspråkige representant som tar er till ert hotell i San José.
Boende: mellanklass Hotel Colonial 3* , alternativt superior Hotel Holiday Park Inn by Radisson eller likvärdigt boende.
Måltider: –

Dag 2: Karibiens färger 
Vår utresa från San José startar mellan kl. 6 och 7 på morgonen. Färden går med  luftkonditionerad buss (delas med andra turister) och med på resan har ni en tvåspråkig och naturkunnig guide. Ni åker genom Braulio Carrillo nationalpark som erbjuder fantastiska vyer och vacker natur. Ett stopp för frukost görs och sedan fortsätter resan förbi bananplantager innan vi når kajen. Här ni går ombord på en täckt båt som via Tortuguegos kanaler tar er till lodgen, ankomst ca kl. 13:00. Ni välkomnas vid lodgen med en uppfriskande cocktail, får era rum tilldelade och guiden informerar om eftermiddagens tillvalsutflykter (kostnad tillkommer)
På eftermiddagen har ni möjlighet att utforska Tortuguero tillsammans med en guide. Under besöket får ni lära er mer om den lokala befolkningens livssätt. Efter besöket och fri tid för egna utforskningar går ni tillbaka till lodgen stigen utmed stranden (om vädret tillåter det).
På kvällen avnjuter ni  middag på restaurangen som ligger intill strandnedgången.
Detta ingår: Transfer, engelsktalande guide.
Boende: mellanklass Hotel Laguna Lodge, alternativt superior Hotel Pachira Lodge eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch och middag.

Dag 3: Den häpnandsväckande karibiska kusten
Under dagen får ni, tillsammans med en naturkunnig guide, en båttur längs floder som är kantade av raffiapalmer. här finns vrålapor, kapucinapor, gröna leguaner och tropiska fåglar. Håll utkik efter vita Ägretthägrar och Montezumaoropendolas fåglarnas fantastiska bon. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter, som att t. ex. bada i lodgens pool eller njuta av trädgårdens tropiska blommor.
Detta ingår: Transfer, engelsktalande guide.
Boende: mellanklass Hotel Laguna Lodge, alternativt superior Hotel Pachira Lodge eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch och middag.

OBS!
Entrén till Tortuguero nationalpark ingår ej, (kostar 16:95 USD per person).

Aktiviteter kan ändras beroende på hotellens verksamhet. All service och alla aktiviteter delas med andra turister.
”Djungeln vaknar” turen (kl.05:00) ingår ej.

Costa Rica resa

Dag 4: Tortuguero till Arenal
Efter frukost åker ni till Guapiles där ni avnjuter en delikat lunch för att sedan få transfer vidare till Arenals vulkanområde. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Detta ingår: Delad transfer till Arenal.
Boende: mellanklass Hotel San Bosco, alternativt superior Hotel Magic Mountain eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch.

Dag 5: Njut av Fortunas hemligheter
Denna dag väljer ni en valfri halvdagstur i Fortunaområdet, se alternativ nedan. En engelsktalande guide hämtar upp er i lobbyn och tar er dit. Efter aktiviteten återvänder ni till hotellet i Fortuna.
Detta ingår: Halvdagstur i La Fortunaområdet, transfer, guide och eventuellt inträde eller utrustning.
Boende: mellanklass Hotel San Bosco, alternativt superior  Hotel Magic Mountain eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch.

Valbara rundturer

Alternativ 1: Arenals vulkanpark
Upplev en enastående utsikt över Arenalvulkanen på en stillsam vandring längs med foten på “eldberget”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida som tar er genom skogen och över nyligen stelnade lavaflöden, och sedan till den förstörda delen som nu sakta håller på att återhämta sig. Vi kommer så nära som 500 meter ifrån aktiva lavaflöden under denna cirka tre timmar långa vandring.
Rekommenderad utrustning: vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Det mer än sjuttio meter höga vattenfallet ligger i en spektakulär regnskog är en attraktion man inte får missa när man är i La Fortuna. Här finns ett rikt djur- och växtliv. Den medföljande guiden på vandringen kan peka ut alla viktiga sevärdheter i området, och ni har en underbar utsikt över det vackra vattenfallet från utsiktsplatsen. Ni kan gå en ca 300 m brant, men säker, för att komma närmare fallet.  Det går bra att bada i floden, men inte närmast vattenfallet. Denna vandring kräver en viss kondition.
Rekommenderad utrustning: bekväma kläder, vandrings- eller tennisskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsspray, badkläder och handduk, regnkläder.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 3: Athica Canopytur
Efter välkomnande får ni hjälp med att ta på utrustningen och får en säkerhetsgenomgång av våra  professionella, certifierade och tvåspråkiga guider. Njut av den spännande flygturen som totalt är ca 3 km lång. Ni börjar vid ett 13 m högt torn och glider ner för 8 kablar (gjorda i galvaniserad rostfritt stål) med längder från 80 m till 750 m och med en genomsnittshöjd på 38 m. Topphastigheten är 60 km/h! De 14 plattformarna är strategiskt placerade på olika höjder så att ni kan se regnskogen från olika vinklar och ge er möjlighet att ta perfekta foton över det fantastiska landskapet.
Rekommenderad utrustning: Lätta kläder, tennisskor och långbyxor.
Detta ingår: Transfer, guide och hyrd utrustning.*
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Sengångare & fåglar
Sengångarna är en symbol för Costa Ricas djurliv! Dessa små och graciösa djur är söta  med ett evigt leende som gör att de alltid ser glada ut, ingenting stressar dem.
Vi hoppas ni vill följa med på en kort vandring genom skogen i ett försök att hitta sengångare. På den speciella stigen ni följer – anpassad för hela familjen – ser man vanligtvis de små, gröna däggdjuren även om de försöker smälta in i vegetationen, våra guider vet hur man hittar dem. Ni kan även se flera fantastiska plantor och få lära er märkvärdiga saker om dem. Tack vare vegetationstypen får ni även se många olika sorters fåglar. Rekommenderas för er som älskar sengångare och fåglar! Ladda kameran och var beredd på att ta fantastiska bilder!
Rekommenderad utrustning: Lätta och bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka fyra timmar

Alternativ 5:  Forsränning på Sarapiqui floden
I regnskogens lågland, med hisnande utsikt över fåglar och frodiga djungellandskap är denna del av Sarapiquifloden perfekt för alla nivåer av paddling, från nybörjare och familjer till experterna. De kristallklara vattnen och de 2 ½ timmar actionfyllda klass II och III forsarna längs den 14 km långa sträckan kommer att ge en oförglömlig upplevelse för alla forsränningsentusiaster. Turen avslutas vid Family Sibajas property där ni har möjlighet att ta en dusch och byta kläder innan ni äter en landstypisk lunch på Soda Marielos.
Rekommenderad utrustning: Badkläder, handduk, sandaler, klädombyte, bekväma kläder, solskyddsmedel, insektsmedel.
Detta ingår: transport, guide, utrustning och lunch.
Varaktighet: cirka fyra timmar.
OBS! För detta val tillkommer en kostnad på cirka 300 SEK per person.

 

Dag 6: Fortunaområdet
Dagen spenderar ni på egen hand. Ni kan utforska området, hotellets anordningar eller ta en valfri aktivitet Fortunaområdet (ej inkluderat i priset).
Boende: mellanklass Hotel San Bosco , alternativt superior Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 7: Den fantastiska molnskogen
Efter avslutad frukost reser ni vidare till er nästa destination – Monteverde. Ni blir hämtade i lobbyn av chauffören som kör er till Arenalsjön, under vägen har ni en fantastisk utsikt över sjön och vulkanen. Vid ankomsten går ni ombord på en pontonbåt som tar er över sjön till den lilla staden  Rio Chiquito, båtresan tar ca 30-40 minuter, ni kan under färden få se olika fåglar, däggdjur och vid klart väder fina vyer över vulkanen. När ni kommit till Rio Chiquito tar ni en kort paus innan ni fortsätter till hotellet i en minibuss.  Efter incheckning kan ni utforska området på egen hand.
Detta ingår: Sjööverfart.
Boende: mellanklass Monteverde Rustic Lodge 3*, alternativt superior Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 8: Molnskogens hemligheter
Idag får ni åka på en valfri halvdagstur i området, se alternativ nedan. Ni blir upphämtade av en engelsktalande guide som tar er dit och efter turen återvänder ni till hotellet i Monteverde och tillbringar resten av dagen på egen hand.
Detta ingår: Halvdagstur i Monteverdeområdet, transfer, guide och eventuellt inträde eller utrustning.
Boende: mellanklass Monteverde Rustic Lodge 3*, alternativt superior Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Valbara rundturer

Alternativ 1: Hängbroarna
Vandra längs med de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar högt uppe bland trädtopparna. Under denna tur kommer ni de trädlevande djuren riktigt nära, och ni får en ordentlig inblick i molnskogens hemligheter.
Rekommenderad utrustning Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Besök El Trapiche sockerrörsplantage
Trapiche är det spanska ordet för socker. Denna rundtur leds av en lokal familj som lär er mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får ni också se hur kaffe produceras och lära er mer om andra grödor som traditionellt odlas i trakten.
Rekommenderad utrustning: Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 3: Don Juan Kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Under denna underhållande tur får ni lära er mer om hur kaffe odlas och bereds. Ni får också lära er mer om områdets traditioner.
Rekommenderad utrustning: Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 4: Canopy Tour
Den här canopyturen  är utformad så att ni kan beundra den spektakulära utsikten över bukten och även upptäcka flora och fauna. De 16 kablarna är från 15 m upp till 410 m långa. Ett av tornen är 50 m högt med en fantastisk 360 graders panoramautsikt som ger er möjlighet att beundra Nicoyabukten och delar av Monteverdes regnskogsreservat. Regnrockar finns ifall det regnar och en expertguide med flera års erfarenhet medföljer.
Rekommenderad utrustning: Vandringsskor, lätta kläder, myggmedel och kamera.
Detta ingår: transport, guide och hyrd utrustning.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

 

Dag 9: Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost checkar ni ut och åker till Samara i en minibuss. Nu väntar härliga dagar vid havet!
Detta ingår: Transfer.
Boende: mellanklass Hotel Giada, alternativt superior Hotel Nammbu eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost

Dag 10-13: Samara
Lediga dagar att avnjuta på stranden eller på hotellet där det bland annat finns två 2 pooler, jacuzzi och en lummig trädgård.
Boende: mellanklass Hotel Giada, alternativt superior Hotel Nammbu eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Åter till San José
Transfer med minibuss till San José. Efter incheckning är resten av dagen fri för egna aktiviteter.
Detta ingår: Transfer.
Boende: mellanklass Hotel Colonial 3* , alternativt superior Hotel Holiday Park Inn by Radisson eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost

Dag 15: Hemresa
Transfer till flygplatsen för ert flyg hem.
Måltider: Frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3*  33 200 SEK samt per barn 20 600 SEK.

Prisexempel per vuxen med hotell 4-5* 39 400 SEK samt per barn 21 100 SEK.

 

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – från regnskog till strand, 15 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm