Costa Rica – från kust till kust, feb 2022

Prisexempel: 38 500 kr

Den 23 februari 2022 bär det av till Costa Rica för att upptäcka landet från kust till kust. Ni börjar er rundresa vid den östra karibiska kusten för att sedan ta er tvärs över hela Costa Rica och slutligen landa på Stilla havskusten. Längs er väg upptäcker ni flera av Costa Ricas nationalparker, lär oss om dess flora & fauna, vandrar till vattenfall och badar i varma källor. Några av nationalparkerna ni besöker är Cahuita, Arenal & Corcovado.

Kategori: Taggar: , ,

Costa Rica – från kust till kust

Datum 

Detta är en en gruppresa som går av stapeln mellan 23 februari – 9 mars 2022. Minimum antal personer är 12 och maximum 15 personer

Detta ingår i resan till Costa Rica 

 • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass (från Arlanda, Göteborg, Köpenhamn, Oslo) 
 • Alla flygskatter. 
 • Boende 14 nätter i dubbelrum på hotell inkl. frukost.  
 • Nedan program med utflykter.
 • Engelsktalande natur-fågelguide.
 • Svensk färdledare under hela vistelsen
 • Måltider enligt programmet 
 • Entréavgifter enligt program
 • Ev. hotell & turistskatter
 • Alla transfers

  Dagsprogram

23 februari 2022: Välkommen till Costa Rica

Vår lokala arrangör välkomnar er på flygplatsen, lämnar över eventuella  färdhandlingar och tar er till ert hotell i San José.

Boende: Hotel Colonial eller liknande/standard rum
Transfertid: Ca 30 min

24 februari, 2022: Från San Jose till Karibiska havet

Efter en god hotellfrukost reser ni till Costa Ricas östra kust längs Karibiska havet. Väl framme är dagen fri att njuta av hotell & strand. 

Boendet: Hotel La costa de Papito eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost
Transfertid: Ca 3 timmar

25 februari, 2022: Cahuita National Park

Idag står en vandring i Cahuita på programmet, en av de bästa nationalparkerna i Costa Rica på grund av dess fantastiska stränder, frodiga djungel och överflöd av vilda djur. Ni vandrar ungefär 7 km genom nationalparken och avslutar med en typisk karibisk lunch (ingår ej) och sedan transport tillbaka till hotellet.

Cahuita National Park
Cahuita National Park är en markbunden och marin nationalpark i  anslutning till staden Cahuita i Limón-provinsen. Parken skyddar stränder och lågland och lockar turister och andra besökare med snorkling i det skyddade marina området som innehåller korallrev och är en häckningsplats för havssköldpaddor. Nationalparken täcker ett landområde på 1 106 hektar och ett marint område på 22 300 hektar. Cahuita är en av de trevligaste och minst utvecklade stränderna i Costa Rica.

Revet på 242 ha är känt för att ha minst 35 korallarter, 140 arter av blötdjur, 44 arter av kräftdjur och 123 fiskarter. Det yttre revet är cirka 4 km långt.  På land finns det många typer av djur, fåglar & insekter, it.ex flera arter av apor, sengångare, fjärilar, kungsfiskare och tucaner.

Boende:  Hotel La Costa de Papito eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost

26 februari, 2022: Ledig dag

En skön dag till eget förfogande. Om så önskas kan ni följa med guiden på en tur till Puerto Viejo.  

Boende: Hotel La Costa de Papito eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost

27 februari, 2022: Från Cahuita till Sarapiqui 

Efter frukost checkar ni ut och fortsätter sedan resan mot Sarapiqui. Väl på plats på hotellet får ni uppleva en skön vandring i den costaricanska regnskogen och förhoppningsvis även möta några av skogens invånare. Dagen avslutas med välförtjänt vila på hotellet.

Tirimbina
I Tirimbina hittar ni 9 km vandringsleder genom reservatet. Lederna är fördelade på ett sätt som ger er en chans att se de olika miljöer området har att erbjuda, från trädgårdar till sekundär skog, våtmarker och flodstränder till den spännande primära regnskogen. Njut av deras hängbroar, den första som anses vara en av de längsta i Costa Rica med sina 262 m och upp till 22 meter hög; som tar er över Sarapiqui-floden tills ni når den majestätiska regnskogen. Den andra bron är 110 meter lång, belägen i den primära skogen på en höjd av 35 meter, från vilken ni kommer att ha tillgång till en av de minst utforskade delarna av regnskogen, trädtopparna.

Boende: Hotel La Tirimbina lodge eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost
Transfertid: Ca 3 timmar

28 februari, 2022: Från Sarapiqui till Arenal

Ni reser vidare mot nationalparken Arenal med sin respektingivande vulkan med just namnet Arenal. Eftermiddagen tillbringar ni med ett avkopplande besök vid de varma källorna med läkande minaralvatten. Här intar ni även dagens middag.

Volcán Arenal nationalpark
Volcán Arenal nationapark ligger i den nordvästra delen av Costa Rica, 90 km nordväst om huvudstaden San José. Nationalparken är uppkallad efter vulkanen Arenal som har sin högsta topp vid 1 670 meter över havet. Nationalparken är 121,5 kvadratkilometer.
Vulkanens lägre delar är täckta av molnskog men här finns även regnskog & heta källor. Nationalparken inrättades 1991.

Boende: Hotel Campos Arenal eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost & middag

Bild av BelaMarie från Pixabay

1 mars, 2022: Upplev Fortunas hemligheter

Idag bjuds på en vandring där ni ska få möta en av Costa Rica mest kända invånare, sengångarna! Sengångarna är en symbol för Costa Ricas djurliv. Dessa små och graciösa djur är söta med ett evigt leende som gör att de alltid ser glada ut. Ingenting stressar dem. Turen är ca 2 km och tar runt 2 timmar. Ni får även lära er om flera fantastiska plantor och fåglar som ni möter längs vägen. Resten av dagen bjuder på avkoppling på hotellet. Om så önskas kan er guide ta er på en tur till staden La Fortuna.

Overnight: Hotel Campos Arenal oeller liknande/standard rum
Måltider: Frukost

2 mars, 2022: En vandringstur till vattenfallet La fortuna

Börja dagen med en varm kopp costaricanskt kaffe innan ni ger er ut på vandring till vattenfallet La fortuna. Gömd ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Längs vandringen lär ni även möta  en mängd djur och växter att beskåda. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet.

Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Eftermiddagen avnjuts i hotellets omgivningar eller en tur till La Fortuna stad.

Boende: Hotel Campos Arenal eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost

3 mars, 2022: Välkommen till Dominical

Det är dags att resa vidare. I dag tar ni er till Dominical. Inga övriga aktiviteter är inplanerade idag.

Boende: Hotel Villas Rio Mar eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost

4 mars, 2022: Ett besök i Marino Ballena nationalpark 

På morgonen åker ni till den vackra Marino Bellena nationalpark för att skåda efter valar och delfiner. Rundturen avgår från Punta Uvitas strand och går till kända platser som Punta Uvitas udde, Isla Ballena, Tres Hermanas och Playa Ventanas grottor. Under rundturen håller ni utkik efter knölvalar och delfiner som håller till utmed Uvitas kustremsa. Ni har även möjlighet att snorkla vid reven utanför Punta Uvitas kust för att utforska det spännande marina livet.

Nästa stopp på turen är de fantastiska grottorna vid Ventanas strand. Om vädret tillåter kommer kaptenen att navigera båten genom dem. Under hela rundturen njuter ni av Uvitas vackra kustremsa och de gröna bergen i Costa Ballena. I utflykten ingår snorkelutrustning, frukt och vatten. Efter turen är ni ledig resten av dagen.

Boende: Hotel Villas Rio Mar eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost

Marino Ballena National park
Marino Ballena National Park ligger längs Costa Ricas södra Stillahavskust. Parken skapades 1990 för att skydda det rikliga marina livet i området. Majoriteten av besökarna i området kommer för val- och delfinobservation och för att njuta av de paradisiska stränderna. Marino Ballena National Park skyddar totalt 5 510 hektar , 110 hektar är på land, resten ligger i havet. Inom parken finns det flera habitat inklusive korallrev, regnskog och strand Det finns flera vandringsleder längs strandområdet. För att se delfiner och valar eller snorkla under den torra säsongen finns båtturer. Det finns gott om djur i Marino Ballena Park. Några av landdjuren inkluderar olika arter av apor, sengångare, tvättbjörnar och till och med någon enstaka puma eller ocelot. Några av de vanligaste fågelarterna inkluderar vita hökar, tukaner, måsar, sandpipor och pelikaner. Huvudattraktionen i området är de marina däggdjuren inklusive knölval, delfiner och havssköldpaddor.

Foto av: Selina Bubendorfer på Unsplash

5 mars, 2022: Från Dominical till Corcovado

Ni far vidare från Dominical mot Corcovado. I hamnen i Sierpe kliver ni ombord på en båt som tar er till ert hotell i Corcovado. Njut resten av dagen på egen hand innan ni samlas för gemensam middag på hotellet.

Boende: Hotel Poor’s Man Paradise eller liknande
Måltider: Frukost & middag

OBS! Viktig information om Poor mans paradise!

Innan ni kommer till Sierpes hamn bör ni packa en mindre väska med de saker ni behöver för 2-3 nätter. Er resterande packning kommer att förvaras på ett säkert ställe i hamnen.

Bara att ta sig till Poor mans paradise är ett äventyr! Den cirka 2 timmar långa båtresan passerar genom den vilda Mangroveskogen och sedan längs med den vackra Stillahavskusten tills ni slutligen kommer till detta tropiska paradis  där ni ska spendera de följande dagarna.
Båten stannar på stranden så ni måste ta av er skorna och gå iland och sedan fortsätta via stranden till er lodge. Att ha med sig en lätt väska med utrymme för skorna, solskyddsmedel och en vattenflaska rekommenderas. Promenaden till lodgen tar minst 10 minuter (om sanden är hårt packad) i annat fall tar den längre tid.
Vid ankomsten till lodgen går ni direkt till restaurangen där ni serveras en god lunch och kyld, nypressad juice.

Efter lunchen tilldelas ni ert rum som är enkelt men har det ni behöver, en säng och ett eget badrum med dusch och toalett. Alla rum är standardrum och omges av regnskog, djur och havet.

När ni kommit till rätta på ert rum kan ni ta en (ca 20 min) promenad på stranden för att nå en härlig lagun där ni kan bada och snorkla. Här är ni nästan ensamma, om man inte räknar med apor och papegojor. På återvägen kan ni uppleva en fantastisk solnedgång och efter middagen kan ni, på väg till ert rum, ta en drink i den lilla baren. Ni kommer troligen att somna snabbt till ljudet från havet.

Lyckligtvis finns det knappt Wi-Fi här och mobiltäckningen är också dålig vilket ger själen en välbehövlig vila.

6 mars, 2022: Corcovado National Parks skatter

Efter frukost väntar nationalparken Corcovados, en av de platser i världen som har absolut flest biologiska arter.

Corcovados nationalpark
Corcovados nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och är den största regnskogen längs med Stilla havskusten. Corcovado är en av de mest biologiskt intensiva platserna i världen. Området har 1 000-tals olika sorters växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Här finns ett stort antal arter av fjärilar, fåglar, däggdjur, groddjur, reptiler, färskvattenfiskar och trädarter som alla lever i symbios med varandra.

Boende: Hotel Poor’s Man Paradise eller liknande
Måltider: Frukost, lunchbox & middag


Foto av Ezgi Kimball på Unsplash

7 mars, 2022: Ledig dag

Efter alla upplevelser ni har haft de senaste dagarna är det dags för en skön stranddag.

Boende: Hotel Poor’s Man Paradise eller liknande
Måltider: Frukost, lunch & middag

8 mars 2022: Från Corcovado till San Jose

Allt har sitt slut, även en härlig resa från kust till kust i Costa Rica. Idag sluts cirkeln när ni åker tillbaka till San José för en sista natt innan hemresan.

Boende: Hotel Colonial eller liknande/standard rum
Måltider: Frukost
Transfertid: Ca 6 timmar

9 mars, 2022: Avresa, tillbaka till Sverige

I dag ser vi till att vara på flygplatsen i god tid före avgång (3 timmar) vilket är rekommenderat i Costa Rica. Ni reser på natten och är åter i Sverige 4 februari på kvällen.

Måltider: Frukost

Om så önskas kan ni förlänga resan med extra dagar för att få lite avkopplande strandliv i Manuel Antonio.

Program vid förlängning:

8 mars, 2022:  Manuel Antonio nationalpark & en avkopplande dag
Efter att ni besökt Manuel Antonios nationalpark under tidig morgon återvänder ni till Hotel Verde Mar för avkoppling och senare kanske ni besöker stranden. Mot tillägg kan ni välja att bo på Karahe Beach Hotel.

Boende: Hotel Verde Mar
Måltider: Frukost

9-10 mars, 2022:  Avkoppling i Manuel Antonio
Två avkopplande dagar. Upptäck den lilla staden Manuel Antonio, åk på någon av de utflykter som finns eller bara njut av de närliggande stränderna. Boende på Hotel Verde Mar eller mot tillägg Karahe Beach Hotel.

Boende: Hotel Verde Mar
Måltider: Frukost

11 mars, 2022:  Dags för hemfärd
Det är dags att åka hemåt. Vid utsatt tid blir ni upphämtade på hotellet för färd mot flygplatsen för ert flyg tillbaka hem. Ni reser på natten och är åter i Sverige 6 februari på kvällen.

Måltider: Frukost
Transfertid: Ca 3 timmar

Priser

Prisexempel per person:  38 500 SEK.

Prisexemplet avser utresa enligt program och boende i del i dubbelrum (3*) enligt förslag. Enkelrumstillägg 7 400 SEK.

Prisexempel för extra dagar enligt program: 4 500 SEK. Enkelrumstillägg 2 700 SEK. Kontakta oss för pris i fall ni vill bo på Karahe Beach Hotel istället för Hotel Verde Mar.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica – från kust till kust, feb 2022”