Resa till Costa Rica Arenal vulkan

Costa Rica – från kust till kust

Prisexempel: 39 900 kr

Upptäck Costa Rica från kust till kust. Ni börjar er rundresa vid den östra karibiska kusten för att sedan ta er tvärs över hela Costa Rica och slutligen landa på Stilla havskusten. Längs er väg upptäcker ni flera av Costa Ricas nationalparker, lär oss om dess flora & fauna, vandrar till vattenfall och badar i varma källor. Några av nationalparkerna ni besöker är Cahuita, Arenal & Corcovado.

Kategori: Etiketter: ,

Costa Rica – från kust till kust

Detta ingår i resan till Costa Rica 

 • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass
 • Alla flygskatter. 
 • Boende 14 nätter i dubbelrum på hotell inkl. frukost.  
 • Nedan program med utflykter.
 • Engelsktalande natur- och fågelguide.
 • Svensk färdledare under hela vistelsen
 • Måltider enligt programmet 
 • Entréavgifter enligt program
 • Ev. hotell & turistskatter
 • Alla transfers

  Dagsprogram

Dag 1: Välkommen till Costa Rica
Vår lokala arrangör välkomnar er på flygplatsen, lämnar över eventuella  färdhandlingar och tar er till ert hotell i San José.
Boende: Hotel Colonial 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Park Inn by Radisson 4* eller likvärdigt.

Dag 2: Från San Jose till Karibiska havet
Efter en god hotellfrukost reser ni till Costa Ricas östra kust längs Karibiska havet. Väl framme är dagen fri att njuta av hotell & strand.
Boende: Hotel Villas del Caribe eller likvärdigt, alternativt Hotel Cariblu 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Dag 3: Cahuita National Park
Idag står en vandring i Cahuita på programmet, en av de bästa nationalparkerna i Costa Rica på grund av dess fantastiska stränder, frodiga djungel och överflöd av vilda djur. Ni vandrar ungefär 7 km genom nationalparken och avslutar med en typisk karibisk lunch (ingår ej) och sedan transport tillbaka till hotellet.

Cahuita National Park
Cahuita National Park är en markbunden och marin nationalpark i  anslutning till staden Cahuita i Limón-provinsen. Parken skyddar stränder och lågland och lockar turister och andra besökare med snorkling i det skyddade marina området som innehåller korallrev och är en häckningsplats för havssköldpaddor. Nationalparken täcker ett landområde på 1 106 hektar och ett marint område på 22 300 hektar. Cahuita är en av de trevligaste och minst utvecklade stränderna i Costa Rica.

Revet på 242 ha är känt för att ha minst 35 korallarter, 140 arter av blötdjur, 44 arter av kräftdjur och 123 fiskarter. Det yttre revet är cirka 4 km långt.  På land finns det många typer av djur, fåglar & insekter, it.ex flera arter av apor, sengångare, fjärilar, kungsfiskare och tucaner.
Boende: Hotel Villas del Caribe eller likvärdigt, alternativt Hotel Cariblu 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Dag 4: Ledig dag
En skön dag till eget förfogande. Om så önskas kan ni följa med guiden på en tur till Puerto Viejo.
Boende: Hotel Villas del Caribe eller likvärdigt, alternativt Hotel Cariblu 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Dag 5: Från Cahuita till Sarapiqui
Efter frukost checkar ni ut och fortsätter sedan resan mot Sarapiqui. Väl på plats på hotellet får ni uppleva en skön vandring i den costaricanska regnskogen och förhoppningsvis även möta några av skogens invånare. Dagen avslutas med välförtjänt vila på hotellet.

Tirimbina
I Tirimbina hittar ni 9 km vandringsleder genom reservatet. Lederna är fördelade på ett sätt som ger er en chans att se de olika miljöer området har att erbjuda, från trädgårdar till sekundär skog, våtmarker och flodstränder till den spännande primära regnskogen. Njut av deras hängbroar, den första som anses vara en av de längsta i Costa Rica med sina 262 m och upp till 22 meter hög; som tar er över Sarapiqui-floden tills ni når den majestätiska regnskogen. Den andra bron är 110 meter lång, belägen i den primära skogen på en höjd av 35 meter, från vilken ni kommer att ha tillgång till en av de minst utforskade delarna av regnskogen, trädtopparna.
Boende: Hotel La Tirimbina Lodge 3* 
Måltider: Frukost

Dag 6: Från Sarapiqui till Arenal
Ni reser vidare mot nationalparken Arenal med sin respektingivande vulkan med just namnet Arenal. Eftermiddagen tillbringar ni med ett avkopplande besök vid de varma källorna med läkande minaralvatten. Här intar ni även dagens middag.

Volcán Arenal nationalpark
Volcán Arenal nationapark ligger i den nordvästra delen av Costa Rica, 90 km nordväst om huvudstaden San José. Nationalparken är uppkallad efter vulkanen Arenal som har sin högsta topp vid 1 670 meter över havet. Nationalparken är 121,5 kvadratkilometer.
Vulkanens lägre delar är täckta av molnskog men här finns även regnskog & heta källor. Nationalparken inrättades 1991.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alternativ Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Bild av BelaMarie från Pixabay

Dag 7: Upplev Fortunas hemligheter
Idag bjuds på en vandring där ni ska få möta en av Costa Rica mest kända invånare, sengångarna! Sengångarna är en symbol för Costa Ricas djurliv. Dessa små och graciösa djur är söta med ett evigt leende som gör att de alltid ser glada ut. Ingenting stressar dem. Turen är ca 2 km och tar runt 2 timmar. Ni får även lära er om flera fantastiska plantor och fåglar som ni möter längs vägen.

På eftermiddagen väntar ett spännande äventyr. Upplev regnskogen från ovan med zipline högt uppe bland djungelns trädtoppar. Den tre kilometer långa leden är uppdelad i åtta etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar du fram i över 60 km/h. Ett riktigt magkittlande äventyr! Efter utflykten åker ni tillbaka till ert hotell.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alternativ Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 8: En vandringstur till vattenfallet La fortuna
Börja dagen med en varm kopp costaricanskt kaffe innan ni ger er ut på vandring till vattenfallet La fortuna. Gömd ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Längs vandringen lär ni även möta  en mängd djur och växter att beskåda. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas. Varaktighet: cirka tre timmar.

Eftermiddagen avnjuts i hotellets omgivningar eller en tur till La Fortuna stad.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller likvärdigt, alternativ Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost.

Dag 9: Välkommen till Dominical
Det är dags att resa vidare. I dag tar ni er till Dominical. Inga övriga aktiviteter är inplanerade idag.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Dag 10: Ett besök i Marino Ballena nationalpark 
På morgonen åker ni till den vackra Marino Bellena nationalpark för att skåda efter valar och delfiner. Rundturen avgår från Punta Uvitas strand och går till kända platser som Punta Uvitas udde, Isla Ballena, Tres Hermanas och Playa Ventanas grottor. Under rundturen håller ni utkik efter knölvalar och delfiner som håller till utmed Uvitas kustremsa. Ni har även möjlighet att snorkla vid reven utanför Punta Uvitas kust för att utforska det spännande marina livet.

Nästa stopp på turen är de fantastiska grottorna vid Ventanas strand. Om vädret tillåter kommer kaptenen att navigera båten genom dem. Under hela rundturen njuter ni av Uvitas vackra kustremsa och de gröna bergen i Costa Ballena. I utflykten ingår snorkelutrustning, frukt och vatten. Efter turen är ni ledig resten av dagen.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Marino Ballena National park
Marino Ballena National Park ligger längs Costa Ricas södra Stillahavskust. Parken skapades 1990 för att skydda det rikliga marina livet i området. Majoriteten av besökarna i området kommer för val- och delfinobservation och för att njuta av de paradisiska stränderna. Marino Ballena National Park skyddar totalt 5 510 hektar , 110 hektar är på land, resten ligger i havet. Inom parken finns det flera habitat inklusive korallrev, regnskog och strand Det finns flera vandringsleder längs strandområdet. För att se delfiner och valar eller snorkla under den torra säsongen finns båtturer. Det finns gott om djur i Marino Ballena Park. Några av landdjuren inkluderar olika arter av apor, sengångare, tvättbjörnar och till och med någon enstaka puma eller ocelot. Några av de vanligaste fågelarterna inkluderar vita hökar, tukaner, måsar, sandpipor och pelikaner. Huvudattraktionen i området är de marina däggdjuren inklusive knölval, delfiner och havssköldpaddor.

Foto av: Selina Bubendorfer på Unsplash

Dag 11: Från Dominical till Corcovado
Ni far vidare från Dominical mot Corcovado. I hamnen i Sierpe kliver ni ombord på en båt som tar er till ert hotell i Corcovado. Njut resten av dagen på egen hand innan ni samlas för gemensam middag på hotellet.
Boende: Hotel Poor’s Man Paradise 3* eller likvärdigt, alternativt Aguila de Osa Lodge 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost & middag

OBS! Viktig information om Poor mans paradise!
Innan ni kommer till Sierpes hamn bör ni packa en mindre väska med de saker ni behöver för 2-3 nätter. Er resterande packning kommer att förvaras på ett säkert ställe i hamnen.

Bara att ta sig till Poor mans paradise är ett äventyr! Den cirka 2 timmar långa båtresan passerar genom den vilda Mangroveskogen och sedan längs med den vackra Stillahavskusten tills ni slutligen kommer till detta tropiska paradis  där ni ska spendera de följande dagarna.
Båten stannar på stranden så ni måste ta av er skorna och gå iland och sedan fortsätta via stranden till er lodge. Att ha med sig en lätt väska med utrymme för skorna, solskyddsmedel och en vattenflaska rekommenderas. Promenaden till lodgen tar minst 10 minuter (om sanden är hårt packad) i annat fall tar den längre tid.
Vid ankomsten till lodgen går ni direkt till restaurangen där ni serveras en god lunch och kyld, nypressad juice.

Efter lunchen tilldelas ni ert rum som är enkelt men har det ni behöver, en säng och ett eget badrum med dusch och toalett. Alla rum är standardrum och omges av regnskog, djur och havet.

När ni kommit till rätta på ert rum kan ni ta en (ca 20 min) promenad på stranden för att nå en härlig lagun där ni kan bada och snorkla. Här är ni nästan ensamma, om man inte räknar med apor och papegojor. På återvägen kan ni uppleva en fantastisk solnedgång och efter middagen kan ni, på väg till ert rum, ta en drink i den lilla baren. Ni kommer troligen att somna snabbt till ljudet från havet.

Lyckligtvis finns det knappt Wi-Fi här och mobiltäckningen är också dålig vilket ger själen en välbehövlig vila.

Dag 12: Corcovado National Parks skatter
Efter frukost väntar nationalparken Corcovados, en av de platser i världen som har absolut flest biologiska arter.

Corcovados nationalpark
Corcovados nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och är den största regnskogen längs med Stilla havskusten. Corcovado är en av de mest biologiskt intensiva platserna i världen. Området har 1 000-tals olika sorters växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Här finns ett stort antal arter av fjärilar, fåglar, däggdjur, groddjur, reptiler, färskvattenfiskar och trädarter som alla lever i symbios med varandra.
Boende: Hotel Poor’s Man Paradise 3* eller likvärdigt, alternativt Aguila de Osa Lodge 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost, lunchbox och middag


Foto av Ezgi Kimball på Unsplash

Dag 13: Ledig dag
Efter alla upplevelser ni har haft de senaste dagarna är det dags för en skön stranddag.
Boende: Hotel Poor’s Man Paradise 3* eller likvärdigt, alternativt Aguila de Osa Lodge 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost, lunch och middag

Dag 14: Från Corcovado till San Jose eller Manuel Antonio
Allt har sitt slut, även en härlig resa från kust till kust i Costa Rica. Idag sluts cirkeln när ni åker tillbaka till San José för en sista natt innan hemresan, eller så fortsätter er resa med några fina dagar i Manuel Antonio.
Måltider: Frukost

Boende San Jose: Hotel Colonial 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Park Inn by Radisson 4* eller likvärdigt.

Boende Manuel Antonio: Hotel Karahe 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Parador 4* eller likvärdigt.

Dag 15: Avresa, tillbaka till Skandinavien
I dag ser vi till att vara på flygplatsen i god tid före avgång (3 timmar) vilket är rekommenderat i Costa Rica.
Måltider: Frukost

Om så önskas kan ni förlänga resan med extra dagar för att få lite avkopplande strandliv i Manuel Antonio.

Program vid förlängning:

Dag 15-16:  Avkoppling i Manuel Antonio
Två avkopplande dagar. Upptäck den lilla staden Manuel Antonio, åk på någon av de utflykter som finns eller bara njut av de närliggande stränderna.
Boende Manuel Antonio: Hotel Karahe 3* eller likvärdigt, alternativt Hotel Parador 4* eller likvärdigt.
Måltider: Frukost

Dag 17:  Dags för hemfärd
Det är dags att åka hemåt. Vid utsatt tid blir ni upphämtade på hotellet för färd mot flygplatsen för ert flyg tillbaka hem. Ni reser på natten och är åter hemma nästa dag.
Måltider: Frukost

Priser

Prisexempel per person:  39 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden (3*) enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Prisexempel för extra dagar enligt program: 4 000 SEK.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – från kust till kust”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm