Resa till Costa Rica regnskog fågelspaning
Resa till Costa Rica DöskalleaporResa till Costa Rica regnskog Rödögda bladgrodorResa till Costa Rica Halsbandsaracari

Costa Rica – det gröna paradiset, 14 dagar

Prisexempel: 27 900 kr

Denna rundresa är för dig som vill uppleva Costa Ricas hänförande natur och rika djurliv i några av landets mest kända nationalparker. Vid den imponerade vulkanen Arenal vandrar ni över stelnade lavafloder, i Manuel Antonio får ni uppleva parkens varierade natur och vackra stränder, och i Corcovados regnskog möter ni en unik biologisk mångfald som inte finns på många andra platser i världen. Utflykterna är guidade, men ni får också en hel del tid att utforska platserna på egen hand.

Artikelnr: CRDT15 Kategori: Etikett:

Costa Rica – det gröna paradiset

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

 • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
 • Boende 13 nätter på hotell inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Privat flygtransfer till/från hotellet i San José.
 • Delad transport i minibuss utan guide från hotellen till utflykterna samt mellan orterna.
 • Delad båttransport från Sierpe till Corcovado t/r.
 • Halvdagsbesök till Doka Estate, Grecia och Sarchi.
 • Halvdagsbesök till nationalparken Arenal Volcano.
 • Halvdagsbesök till nationalparken Manuel Antonio.
 • Dagstur till Corcovados nationalpark San Pedrillo Station.
 • 3 luncher, 1 picknicklunch och 4 middagar. Exkl. dryck.
 • Engelsktalande guider.
 • Skatter* och avgifter.

*Observera att utreseskatt i San José tillkommer och betalas på flygplatsen vid hemresan.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomst välkomnas ni på flygplatsen av vår lokala arrangör som ordnar transfer till hotellet i San José.
Boende: Hotel Palm House Inn eller likvärdigt.

Dag 2: Rundtur med kaffeplantage och hantverksstaden Sarchi
Idag får ni en guidad tur till ett kaffeplantage och flera små städer där ni får en inblick i Costa Ricas kultur och vardagsliv. Ni börjar på kaffeplantaget Doka Estate där ni får lära er mer om kaffets gyllene bönor och produktionen av kaffe. Därefter fortsätter ni mot den lilla lantbruksstaden Grecia. Staden är ansedd som en av Latinamerikas renaste städer och har dessutom Centralamerikas enda kyrka i metall. För att få en glimt av det lokala vardagslivet besöker ni även stadens marknad.

Dagens sista stopp blir i den lilla pittoreska staden Sarchi, landets hantverkscentrum för konstnärer. Där får ni beskåda färdiga hantverk, men även se lokala konstnärer mitt uppe i sitt arbete med att bland annat tillverka de typiska dekorerade oxvagnarna som är en nationalsymbol för Costa Rica. Det finns också tid till att handla souvenirer. Efter turen återvänder ni till hotellet i San José och har resten av dagen fri.
Boende: Hotel Palm House Inn eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: San José – La Fortuna
Efter frukost får ni transfer till La Fortuna som ligger i området kring den aktiva vulkanen Arenal. Transfertiden är cirka 3,5 timmar. Efter incheckning på hotellet har ni resten av dagen fri att upptäcka omgivningarna på egen hand eller bara ta det lugnt.
Boende: Hotel San Bosco Inn eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Arenal
Efter frukost möter er guide upp och följer med er till nationalparken Arenal Volcano. Här får ni beskåda den extraordinära utsikten över den aktiva vulkanen under en vandring längs med foten av det makalösa “Eldsberget”. Ni startar på vulkanens aktiva sida och tar er genom skogen över färsk, nystelnad lava till det tidigare förstörda område som nu håller på att återhämta sig. Under den 3,5 timmar långa vandringen kommer ni så nära som 500 meter från de glödande lavafloderna. Efter besöket i nationalparken åker ni tillbaka till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel San Bosco Inn eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 5: La Fortuna på egen hand
Spendera dagen som ni vill. I området finns ett stort utbud av aktiviteter som kan bokas och betalas på plats. Du som är äventyrslysten kan åka på en spännande forsränning på floden Sarapiqui, eller varför inte ett linbaneäventyr högt upp bland trädtopparna. Är du naturintresserad kan du till exempel ta en båtsafari i vildmarksreservatet Caño Negro eller besöka Arenals nationalpark. För den kunskapstörstande och kulturintresserade kan exempelvis ett besök till Arenal Vida Campesina eller en chokladtur vara av intresse.
Boende: Hotel San Bosco Inn eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Arenal – Manuel Antonio Beach
Efter frukost och utcheckning fortsätter ni med minibuss till er nästa destination, Manuel Antonios vackra strand. Efter incheckning på hotellet är tiden fri att njuta av Stilla havet!
Boende: Hotel Verde Mar eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Den magiska Manuel Antonio nationalpark
Efter frukost bär det av mot nationalparken Manuel Antonio. Tack vare sin stora variation i flora och fauna är detta skyddade område väldigt omtyckt, och ni förstår snabbt varför under den guidade vandringen. Området har en varierande natur med de två vita stränderna Espadilla Sur och Manuel Antonio, kustnära regnskogar, mangroveträsk såväl som korallformationer och öar. Under vandringen kommer guiden att berätta mer om de olika arterna som ni ser längs vägen. Ta med kamera för att föreviga era upplevelser eller förundras bara över de fantastiska vyerna längs vägen. Efter turen återvänder ni till hotellet och har resten av dagen fri att njuta av området.
Boende: Hotel Verde Mar eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Sengångare i Manuel Antonio nationalpark, Costa Rica.          

Dag 8: Njut av stranden Manuel Antonio!
Dagen är fri att slappna av och ha det skönt på stranden. Ni kan också ta någon tur eller se vad hotellets faciliteter har att erbjuda.
Boende: Hotel Verde Mar eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Strand Manuel Antonio, Costa Rica

Dag 9: Manuel Antonio Beach – Corcovado
Efter frukost och utcheckning är ni redo för nästa destination, Corcovado. Ni får transfer i minibuss till Sierpes hamn där ni går ombord på båten som tar er till ert hotell i Corcovado. Efter incheckning har ni fritid att på egen hand upptäcka omgivningarna. På kvällen äter ni middag på hotellets restaurang.
Boende: Hotel Rancho Corcovado eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 10: Corcovado nationalpark
På morgonen väntar en av resans största höjdpunkter: Corcovado nationalpark. Parken som ligger vid Stilla havskusten har av National Geographic benämnts som den biologiskt mest aktiva platsen på vår planet. Den har blivit en av världens populäraste destinationer inom ekoturism, och efter ett besök i detta lummiga, tropiska paradis kommer ni att förstå varför.

I Corcovado lever en stor mängd olika djurarter varav några är utrotningshotade. Bland dem kan nämnas en rad olika arter apor, jaguarer, ozeloter, tapirer och myrslokar. Det finns också ett väldigt rikt fågelliv med arter som den praktfulla quetzalen och olika papegojor. Grodor, insekter och reptiler hör också till parkens invånare. Corcovado ligger också nära Marino Ballena National Park som är den bästa platsen för att beskåda valar och delfiner.
Boende: Hotel Rancho Corcovado eller likvärdigt. 
Måltider: frukost, lunchlåda, middag.

Costa Rica resa papegoja          Näsbjörn i Corcovado nationalpark.

Dag 11–12: Fria dagar i Corcovado
Dessa dagar kan du exempelvis ta det lugnt på stranden, kanske ta en valfri tur eller bara koppla av vid hotellet.
Boende: Hotel Rancho Corcovado eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 13: Corcovado – San José
Efter frukost och utcheckning tar ni båten från hotellet tillbaka till hamnen i Sierpe för att där fortsätta med minibuss till hotellet i San José. Väl där finns tid att upptäcka området på egen hand eller bara ta det lugnt på hotellet.
Boende: Hotel Palm House Inn eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till den internationella flygplatsen för hemresa till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 27 900 SEK.

Prisexemplet avser lägsta flygpris och del i dubbelrum. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – det gröna paradiset, 14 dagar”