Resa till Costa Rica Papegoja
Resa till Costa Rica Tortuguero flodbåtResa till Costa Rica SköldpaddorResa till Costa Rica LeguanResa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica hängbroResa till Costa Rica naturreservat strand

Costa Rica – naturupplevelser, 14 dagar

Prisexempel: 30 700 kr

Följ med oss till Costa Rica på en spännande resa till regnskogarna! Den här resan erbjuder naturälskare i alla åldrar en chans att uppleva den rika floran och faunan i några av Centralamerikas största regnskogar. I dessa jordens lungor lever 100-tals växter och djurarter i symbios med varandra. Här kan man se apor och andra däggdjur, fåglar och fjärilar, groddjur, reptiler och en stor mängd exotiska träd, blommor och andra växter. Bland höjdpunkterna finns en vandring i Corcovados nationalpark med dess stora biologiska mångfald. En annan minnesvärd tur är val- och delfinsafari längs med Marino Bellenas klippiga kustremsa som är full av grottor och hemligheter.

Artikelnr: CRDT4 Kategori: Etiketter: , , ,

Costa Rica – naturupplevelser

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Minsta antal resenärer för denna resa är två personer.

Datum

Vi rekommenderar inte denna resa i september, oktober eller början av november på grund av dåliga väderförhållanden i Stilla havsregionen. I övrigt kan resan genomföras året om. Costa Ricas högsäsong är december–april.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Boende 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost. Välj mellan olika boendestandarder. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Nedan beskrivna dagsprogram med guidade utflykter och aktiviteter inkl. inträden.
  • Måltider enligt programmet.
  • All transfer inom programmet. Transfer till/från utflykter sker med minibuss. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Lokala engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José 
Vår lokala representant möter er på flygplatsen och följer er till hotellet i huvudstaden där ni checkar in.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller Hotel Radisson San José 5*

Dag 2: San José – Tortuguero
Tidigt på morgonen lämnar ni San José med buss tillsammans med en naturguide. Ni stannar för frukost på restaurang Rio Danta där ni kan se fjärilsträdgården och tropiska blommor. Ni fortsätter sedan till Pavonas hamn, via den vackra Braulio Carrillo nationalpark och förbi bananplantage. Ni åker sedan med båt på Tortuguerokanalen till er lodge där ni checkar in och äter lunch.

På eftermiddagen besöker ni Tortuguero by  tillsammans med en guide som berättar om hur byborna lever. Om det är bra väder promenerar ni på stranden tillbaka till lodgen. På kvällen äter ni middag på en restaurang vid stranden.
Boende: Hotel Mawamba Lodge 3* eller Hotel Pachira Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 3: Tortuguero
Tidigt på morgonen väntar en båttur på Tortugueros kanal. Från kanalen får ni uppleva det rika vilda djurlivet i området när regnskogen vaknar till liv. Ni återvänder till lodgen för frukost, och följer sedan med er naturguide på en tur längs stigarna i Mawamba park. I parken finns bland annat fjärilar, grodor och leguaner. Ni äter lunch och åker på eftermiddagen ut på en båttur på en annan kanal i området. På kvällen äter ni middag på restaurang.
Boende: Hotel Mawamba Lodge 3* eller Hotel Pachira Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Costa Rica resa

Dag 4: Tortuguero – Arenal
Efter frukost åker ni till Sarapiqui där ni stannar till och äter lunch. Ni fortsätter sedan till Arenals vulkanområde. Här kan man se norra Costa Ricas mest imponerande landmärke, den klassiska koniska vulkanen Arenal som tornar upp sig bakom Arenalsjöns östra strand. Ni checkar in på hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost, lunch.

Vulkan i Arenal, Costa Rica

Dag 5: Arenal, utforska den vackra regnskogen
Efter frukost besöker ni Arenals berömda hängbroar som ligger i ett 250 hektar stort regnskogsområde. Genom regnskogen går en tre kilometer lång led med stenbelagda stigar och 15 hängbroar som är 5–100 meter långa. Under turen får ni uppleva regnskogens stora biologiska mångfald både från marken och uppe bland trädtopparna. Er naturguide berättar längs vägen om områdets historia, och visar den fascinerande och färggranna tropiska regnskogen. Vyerna från broarna är en oförglömlig syn! Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4*
Måltider: frukost.

Costa Rica resa

Dag 6: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker ni båt över Arenalsjön till La Fortuna i Monteverde. Det är en naturskön rutt där man har en fantastisk vy över sjön och vulkanen. Båten avgår från Arenalsjöns damm och båtresan till staden Rio Chiquito tar cirka 30–40 minuter. Vid Arenalsjön lever olika slags fåglar, och ibland kan man även se däggdjur. Ni stannar till i Rio Chiquito innan en buss tar er till hotellet i Monteverde. Efter incheckning har ni fri tid resten av dagen.

Naturreservatet i Monteverdes molnskog är ett av de mest fantastiska i den tropiska världen. Området ligger på 600–1 842 m ö.h. och har över 100 arter av däggdjur, 400 fågelarter, 10 000 olika insekter, 120 arter av groddjur och reptiler. I naturreservatet finns även över 2 500 växtarter, inklusive 420 arter av orkidéer. Området är känt för sitt rika djurliv, och här kan man bland annat se jaguarer, pantrar, tapirer och quetzaler.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller Hotel Poco a Poco 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Upplev Monteverdes vackra molnskog
På morgonen ger ni er ut på en fyra timmars vandring genom Monteverdes naturreservat. En professionell naturguide följer med er och pekar ut och berättar om reservatets varierande flora och fauna. I regnskogen växer fikonträd och avokadoträd sida vid sida med ananasväxter, orkidéer och mossor. I de djupa skogarna lever bland annat däggdjur, reptiler, den gyllene paddan, treflikig klockfågel samt Amerikas vackraste fågel, quetzalen. Efter vandringen återvänder ni till hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller Hotel Poco a Poco 4*
Måltider: frukost.

I Costa Rica får du kanske se den vackra fågeln quetzalen.

Dag 8: Monteverde  – Dominical
Efter frukosten fortsätter ni att utforska Costa Rica då ni åker till Dominical. Efter incheckning på hotellet har ni fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3*  standard- alt. superiorrum.
Måltider: frukost.

Dag 9: Marino Ballena nationalpark
På morgonen åker ni till den vackra Marino Bellena nationalpark för att skåda efter valar och delfiner. Rundturen avgår från Punta Uvitas strand och går till kända platser som Punta Uvitas udde, Isla Ballena, Tres Hermanas och Playa Ventanas grottor. Under rundturen håller ni utkik efter knölvalar och delfiner som håller till utmed Uvitas kustremsa. Ni har även möjlighet att snorkla vid reven utanför Punta Uvitas kust för att utforska det spännande marina livet.

Nästa stopp på turen är de fantastiska grottorna vid Ventanas strand. Om vädret tillåter kommer kaptenen att navigera båten genom dem. Under hela rundturen njuter ni av Uvitas vackra kustremsa och de gröna bergen i Costa Ballena. I utflykten snorkelutrustning, frukt och vatten. Efter turen har ni fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3*  standard- alt. superiorrum.
Måltider: frukost.

Dag 10: Mysterierna i Terrabas mangroveskog
Under förmiddagen besöker ni under en guidad båttur Terraba Sierpes mangroveskog som är Centralamerikas största. Skogen spelar en viktig roll för att skydda det artrika ekosystemet på halvön. Guiden kommer att berätta om skogens historia medan ni ser några av moder naturs mest intressanta flora och fauna. Från kanalbåten kan ni se en bred variation av tropiska blommor och växter, fotografera solbadande leguaner, beskåda lekfulla vita apor och se krokodiler och ormar. Fågelälskare kan här studera Terraba Sierpes fågelliv i sin naturliga ostörda miljö. I utflykten ingår frukt och vatten. Efter rundturen återvänder ni till hotellet och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3*  standard- alt. superiorrum.
Måltider: frukost.

Dag 11: Corcovado nationalpark
I dag väntar en fantastisk tur som låter er uppleva det bästa av Costa Ricas natur och djurliv. Tidig morgon åker ni båt cirka 1,5 timme från Punta Uvita till San Pedrillo skogsvaktarstation i Corcovado nationalpark. Där väntar två vandringsturer à två timmar tillsammans med en naturguide. Mellan vandringarna återvänder ni till skogsvaktarstationen för lunch. Under vandringarna kan man bland annat se spindlar, apor, grodor, tvättbjörnar och över 100 år gamla utrotningshotade träd. Ni tar sedan båten tillbaka till Punta Uvita, och under båtresan kan man se valar, delfiner, sköldpaddor och fåglar längs den fantastiska kustremsan. Ni är tillbaka i Punta Uvita kring kl. 16.00 och har fri tid resten av dagen. I utflykten ingår picknicklunch, frukt och vatten.

Corcovados nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och är den största regnskogen längs med Stilla havskusten. Corcovado är en av de mest biologiskt intensiva platserna i världen. Området har 1 000-tals olika sorters växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Här finns ett stort antal arter av fjärilar, fåglar, däggdjur, groddjur, reptiler, färskvattenfiskar och trädarter som alla lever i symbios med varandra.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3*  standard- alt. superiorrum.
Måltider: frukost, lunch.

Costa Rica resa papegoja         Costa Rica resa

Dag 12: Avkoppling vid Stilla havet
Idag har ni fri tid och kan sola och bada på stranden, åka på dagsutflykter eller koppla av på hotellet.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3*  standard- alt. superiorrum.
Måltider: frukost.

Dag 13: Dominical – San José
Efter frukost åker ni tillbaka till San José och har fri tid resten av dagen.
Boende: Hotel Sleep Inn San José 4* eller Hotel Radisson San José 5*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer från hotellet till San Josés internationella flygplats och flyg tillbaka till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 30 700 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i enklaste boendestandarden enligt programmet. Max två barn under elva år får dela rum med två vuxna.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Rica – naturupplevelser, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm