Resa till Costa Rica Arenal vulkan
Resa till Costa Rica parmassageResa till Costa Rica Tamarindo Jardin del Eden Boutique HotelResa till Costa Rica Hotel Arenal ManoaResa till Costa Rica StrandResa till Costa Rica havResa till Costa Rica solnedgångResa till Costa Rica

Paket: Romantik i paradisets Costa Rica, 14 dagar

Prisexempel: 26 000 kr

Res bort på tu man hand till vackra Costa Rica! Här kan ni rå om varandra i hänförande vacker natur och koppla av på fina lugna resorts vid stranden. Stränderna lockar till avkoppling, men det finns också aktiviteter för er som vill utforska omgivningarna till lands eller havs. Chokladprovning, en privat båttur, parmassage och romantiska middagar är något av det ni upplever tillsammans. Njut av en romantisk semester i paradisets Costa Rica.

Artikelnr: CRDT12 ,

Romantik i paradisets Costa Rica, 14 dagar

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om, men december-april är högsäsong. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår i vår paketresa till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien-San José t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Flygplatstransfer.
  • Boende och måltider enligt dagsprogrammet.
  • Aktiviteter, transporter och inträden enligt dagsprogrammet.

Dagsprogram

Dag 1: Välkommen till Costa Rica
På flygplatsen välkomnas ni av den lokala arrangören som ger er era färdhandlingar. Ni får sedan transfer till ert hotell i San José för att vila ut efter resan.
Boende: Hotel Casa Roland eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Dag 2: Koppla av i San José
I dag har ni möjlighet att på egen hand utforska området i detta vackra hörn av Costa Rica. Ni som hellre vill kan koppla av på hotellet och i dess omgivningar.
Boende: Hotel Casa Roland eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Till Arenal
Efter hotellfrukosten reser ni vidare till det frodigt grönskande området Arenal och staden La Fortuna som ligger vid foten av den imponerande vulkanen Arenal. På eftermiddagen kan ni själva utforska de vackra omgivningarna eller bara ta det lugnt på hotellet.
Boende: Hotel Arenal Manoa eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Tropikernas smaker
Under morgonen får ni en två timmars kurs om kakao och choklad, som enligt Amerikas antika kulturer var mat för gudarna. Under kursen får ni lära er om kakaons ursprung och historia, hur den upptäcktes och användes i den tropiska delen av Amerika och utvecklingen fram till dagens produkter. Ni får delta i tillverkningsprocessen och vara med om såväl skörd och torkning som malning av bönorna. Självklart får ni också smaka på den utsökta ekologiska chokladen av högsta kvalitet som kommer från Costa Rica! Avnjut en resa genom historien, kulturen, traditionerna och smakerna. Efteråt får ni egen tid att njuta av hotellets faciliteter eller upptäcka omgivningen genom någon spännande aktivitet.
Boende: Hotel Arenal Manoa eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: Njut av La Fortuna
Under dagen kan ni på egen hand njuta av den vackra omgivningen. Ett tips är att koppla av i hotellets varmvattenkällor med utsikt över vulkanen. På kvällen finns ett bord reserverat till er på hotellets restaurang där ni får avnjuta en romantisk middag.
Boende: Hotel Arenal Manoa eller likvärdigt.
Måltider: frukost. Middag på hotellet.

Dag 6: Till Tamarindo Beach
I dag fortsätter ni till de fantastiska och exotiska stränderna i Tamarindo Beach vid Stilla havet. Eftermiddagen är fri och ni kan på egen hand njuta av de vackra omgivningarna.
Boende: Hotel Jardin del Eden eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: En avkopplande tur på havet
Förmiddagen spenderar ni på egen hand i området. Eftermiddagen tillbringar ni ombord på en katamaran som seglar längs Costa Ricas vackra kust. Detta är en mycket speciell segeltur som bäddar för en fantastisk eftermiddag tillsammans. Den trevliga besättningen står redo att servera er härliga cocktails, så sätt er i fören med en svalkande Mojito i handen och spana över havet efter delfiner, havssköldpaddor och valar. Ett kort stopp görs så att ni kan snorkla och paddla bräda eller kajak. Under tiden förbereder kocken delikata tilltugg som kycklingburritos, pico de gallo, guacamole, chips, färsk frukt och kakor. Den fantastiska solnedgången blir en underbar avslutning på en avkopplande och romantisk dag på havet.
Boende: Hotel Jardin del Eden eller likvärdigt.
Måltider: frukost. Lunch och drycker på båten.

Dag 8 – 11: Egen tid vid Stilla havet
Dessa dagar får ni på egen hand koppla av på Tamarindos strand. Ni som vill kan också leta upp en undangömd liten strand där ni får vara för er själva. För er som vill se något annat finns olika aktiviteter till lands och havs.
Boende: Hotel Jardin del Eden eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 12: Spa-besök och romantisk middag
Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen får ni tillsammans njuta av en parmassage i en superiorsvit på ett lokalt spa inne i Tamarindo. Efter massagen bjuds ni på mousserande vin och delikata snacks i ett privat VIP-rum. Därefter finns tid att vila eller förbereda er inför er romantiska middag på en lokal restaurang i Tamarindo.
Boende: Hotel Jardin del Eden eller likvärdigt.
Måltider: frukost. Middag på en lokal restaurang.

Dag 13: Tillbaka till San José
Ni återvänder till San José och er sista natt i Costa Rica. Efter incheckningen spenderar ni dagen som ni vill.
Boende: Hotel Casa Roland eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer till flygplatsen för vidare färd till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: från 26 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: CRDT12

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Romantik i paradisets Costa Rica, 14 dagar”