Resa till Costa Rica quetzal fågel
Resa till Costa Rica Rincon de la Vieja nationalpark vattenfallResa till Costa Rica Manuel Antonio strand regnskogResa till Costa Rica Manuel Antonio nationalpark SengångareResa till Costa Rica San Gerardo de Dota

Utforska det orörda Costa Rica, 14 dagar

Prisexempel: 27 500 kr

Costa Rica är ett paradis för dig som är naturintresserad. Denna rundresa tar dig till såväl kända som mindre besökta nationalparker. Du reser till Manuel Antonio med sin varierande natur och till Corcovado där flera endemiska och utrotningshotade djurarter lever. Du åker också till den mindre kända parken Rincon de la Vieja med sina vulkaner och till Los Santos på jakt efter den praktfulla quetzalen, mayaindianernas heliga fågel. Följ med på en rundresa fylld av fantastiska naturupplevelser!

Artikelnr: CRDT16

Utforska det orörda Costa Rica

Denna resa är en fristående resa på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa och ett program som passar dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

 • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
 • Flygskatter och avgifter*.
 • Privat flygtransfer t/r.
 • Boende på hotell 13 nätter inkl. frukost. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
 • Delade transporter i minibuss till aktiviteter och mellan orterna. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
 • Delad båttransport från Sierpe till Corcovado t/r.
 • Hotellfrukost, 1 lunch, 1 picknicklunch, 3 middagar. Exkl. dryck.
 • Halvdagsbesök till nationalparken Manuel Antonio.
 • Dagstur till nationalparken Corcovado, San Pedrillo station.
 • Turen “Jakten på Quetzalen”.
 • Engelsktalande guider.

*Eventuellt tillkommer en lokal utreseskatt i Costa Rica som ni betalar på flygplatsen vid hemresan.

Dagsprogram

Dag 1: Välkommen till Costa Rica!
På flygplatsen välkomnas ni av den lokala arrangören som tar er till hotellet i San José. Efter incheckning har ni fri tid.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* alternativt Hotel Holiday Inn Express San Jose Forum 4*

Dag 2: Fri dag i San José
Utforska staden på egen hand eller koppla av på hotellet.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* alternativt Hotel Holiday Inn Express San Jose Forum 4*
Måltider: frukost.

Dag 3: San José – Rincon de la Vieja
Efter frukost fortsätter ni resan till Rincon de la Vieja nationalpark i nordvästra Costa Rica. Parken är uppkallade efter den aktiva vulkanen med samma namn vilken också är parkens huvudattraktion. I nationalparken ligger också flera andra vulkaner. I Rincon de la Vieja finns vandringsleder som går förbi varma källor, fumaroler, bubblande lerpölar och vattenfall. Förutom guidade vandringar finns också andra aktiviteter som canopy genom trädtopparna, forsränning och mountainbike. Med sitt lite avskilda läge i norr upplevs Rincon de la Vieja som mindre besökt än andra nationalparker i Costa Rica. Färden från San José tar cirka 5,5 timmar, och efter incheckning har ni fri tid.
Boende: Hotel Buena Vista Lodge 3* alternativt Hotel Hacienda Guachipelin 4*
Måltider: frukost.

Dag 4: Fri dag i Rincon de la Vieja
Egen tid att utforska området. Aktiviteter och utflykter finns att boka på plats för er som vill.
Boende: Hotel Buena Vista Lodge 3* alternativt Hotel Hacienda Guachipelin 4*
Måltider: frukost.

Dag 5: Rincon de la Vieja – Manuel Antonio
Efter frukost och utcheckning fortsätter ni söderut till nästa destination, Manuel Antonios vackra stränder. Förutom stränderna är Manuel Antonio också en av Costa Ricas mest populära nationalparker. Resan tar cirka 6,5 timmar, och efter incheckning på hotellet är tiden fri att njuta av Stilla havet.
Boende: Hotel Verde Mar 3* alternativt Hotel Parador 4*
Måltider: frukost.

Dag 6: Manuel Antonio nationalpark
Efter frukost möter en guide upp er för en guidad tur i Manuel Antonio nationalpark. Tack vare sin stora variation i flora och fauna är denna nationalpark väldigt omtyckt. Den varierande naturen består av de två vita stränderna Espadilla Sur och Manuel Antonio, regnskogar, mangroveträsk såväl som korallformationer och öar. Under vandringen kommer guiden att stanna till och berätta om olika djur och växter ni ser. Olika arter av apor, sengångare och fåglar tillhör invånarna här. Efter turen återvänder ni till hotellet och har resten av dagen fri att njuta av området.
Boende: Hotel Verde Mar 3* alternativt Hotel Parador 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Fri tid i Manuel Antonio
Dagen är fri att koppla av och ha det skönt på stranden eller kanske ta någon utflykt i området. Det finns allt från lugna ridturer och segelturer med snorkling till adrenalinfylld forsränning.
Boende: Hotel Verde Mar 3* alternativt Hotel Parador 4*
Måltider: frukost.

Dag 8: Manuel Antonio – Corcovado
Efter frukost och utcheckning fortsätter resan till Corcovado på södra Stilla havskusten. Ni åker buss till Sierpes hamn där ni kliver ombord på båten som tar er till hotellet i Corcovado. Efter incheckning har ni fri tid att på egen hand upptäcka omgivningarna vid Stilla havet. På kvällen äter ni middag på hotellets restaurang.
Boende: Hotel Rancho Corcovado 3* alternativt Hotel Casa Corcovado Jungle Lodge 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 9: Nationalparken Corcovados skatter
Efter frukost är det dags för nästa äventyr, ett besök till den unika nationalparken Corcovado på Osahalvön. Nationalparken är känd som en av världens mest biologiskt aktiva platser, och det är en av världens mest populära destinationer inom ekoturism. I Corcovados regnskog lever en stor mängd djurarter unika för Osahalvön som för länge sedan var en isolerad ö. Flera av arterna utrotningshotade, bland annat vissa apor, jaguarer, ozeloter, tapirer och myrslokar. Regnskogen hyser också grodor, insekter, reptiler och ett mycket rikt fågelliv med bland annat färggranna aror och de praktfulla quetzalerna. Corcovado ligger också nära Marino Ballena nationalpark som är den bästa platsen för att skåda efter valar och delfiner. Efter denna unika naturupplevelse återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Rancho Corcovado 3* alternativt Hotel Casa Corcovado Jungle Lodge 4*
Måltider: frukost, picknicklunch, middag.

Dag 10: Fri dag i Corcovado
I dag kan ni exempelvis ta det lugnt på stranden, ta någon spännande utflykt eller bara koppla av vid hotellet.
Boende: Hotel Rancho Corcovado 3* alternativt Hotel Casa Corcovado Jungle Lodge 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 11: Corcovado – Los Santos
Efter frukost och utcheckning tar ni båten tillbaka till Sierpe och fortsätter med buss till hotellet i San Gerardo de Dota. Staden ligger i ett område känt som La Zona de los Santos, Helgonzonen, då alla städer i området är döpta efter helgon. Efter cirka sex timmars resa är ni framme, och efter incheckning finns tid att upptäcka området på egen hand. Imorgon väntar en spännande tur i regnskogen för att söka efter den praktfulla quetzalen.
Boende: Hotel Suria 3* alternativt Hotel Trogon Lodge 4*
Måltider: frukost.

Dag 12: På jakt efter den praktfulla quetzalen
Vid soluppgången börjar ni tillsammans med en guide sökandet efter den praktfulla quetzalen i regnskogen. Urinvånarna i Nya världen beundrade den gyllene, glänsande quetzalens skönhet och uttrycksfullhet, och statyer av fågeln placerades ofta i närheten av deras gudar. Quetzalen var mayaindianernas heliga fågel, och den anses även vara Amerikas Fågel Fenix.

Quetzalerna lever i Centralamerikas skogar från södra Mexiko ända ner till Panama. Störst chans att se dessa vackra fåglar i det vilda är förmodligen i Costa Ricas höga molnskogar där viktiga populationer av quetzalerna lever. Förutom de vackra quetzalerna får du också möjligheten att se flera av de 175 fågelarter som har identifierats i området. Efter denna fantastiska vandring återvänder ni till hotellet för frukost och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Suria 3* alternativt Hotel Trogon Lodge 4*
Måltider: frukost. 

Dag 13: Los Santos – San José
Efter frukost checkar ni ut och återvänder till San José. Resan tar cirka tre timmar. Resten av dagen spenderar ni på egen hand.
Boende: Hotel The Palm House Inn 3* alternativt Hotel Holiday Inn Express San Jose Forum 4*
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till flygplatsen och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen: 27 500 SEK.

Prisexemplet avser resa med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT16

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Utforska det orörda Costa Rica, 14 dagar”