Resa till Costa Rica Corcovado nationalpark leguan
Resa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica La Fortuna VattenfallResa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbroResa till Costa Rica Corcovado nationalpark NäsbjörnResa till Costa Rica hotell Poor Man's Paradise solnedgångResa till Costa Rica Manuel Antonio strand regnskogResa till Costa Rica Manuel Antonio strand

Costa Ricas juveler, 14 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Denna resa passar dig som vill uppleva natursköna Costa Ricas juveler. Resan tar dig bl.a. till Arenal, Monteverde, Corcovado och Manuel Antonio. Här finns en fantastisk natur med artrika regnskogar, mäktiga vulkaner och vackra stränder. I resan ingår en guidad tur i den unika Corcovado nationalpark och en valfri tur i Fortuna resp. Monteverde. Övriga dagar är programfria så att du kan fylla dem med aktiviteter enligt dina intressen. Här finns allt från lugna vandringar i regnskogen till magkittlande forsränning.

Artikelnr: CRDT18 Kategori: Tagg:

Costa Ricas juveler

Resan går alla dagar året runt, men december–april är högsäsong.

Utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper. De lokala, engelsktalande guiderna har alla stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du hellre ha en privat guide på utflykterna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du boka in fler utflykter än de som ingår i programmet hjälper vi gärna till med det. Vill du hellre ändra på något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa till dig. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. hotellskatter. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter och lokala engelsktalande guider.
  • All transfer. Flygtransfern är privat, övrig transfer sker med delade minibussar.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vår lokala arrangör välkomnar er på flygplatsen, lämnar över era färdhandlingar  och tar er till ert hotell.
Boende: Hotel The Palm House Inn eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Holiday Inn Forum eller likvärdigt boende.
Måltider: –

Dag 2: San José – Arenal
På morgonen, efter frukost, får ni transfer med minibuss till Arenal. Efter incheckning på ert hotell har ni resten av dagen fri för vila eller egna aktiviteter.
Boende: San Bosco Hotel eller likvärdigt boende, alternativt Magic Mountain Hotel eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 3: Valfri tur i Arenal
Idag väntar en valfri halvdagstur, se alternativ nedan. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: San Bosco Hotel eller likvärdigt boende, alternativt Magic Mountain Hotel eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 3Alternativ 1: Vandring i Arenals nationalpark

En lugn vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där ni går genom skogen och över lavafält med ödelagd skog som sakta håller på att återhämta sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömd ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att titta på. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 3: Athica Canopytur
Efter välkomnande får ni hjälp med att ta på utrustningen och får en säkerhetsgenomgång av våra  professionella, certifierade och tvåspråkiga guider. Njut av den spännande flygturen som totalt är ca 3 km lång. Ni börjar vid ett 13m högt torn och glider ner för 8 kablar (gjorda i galvaniserad rostfritt stål) med längder från 80 m till 750 m och med en genomsnittshöjd på 38 m. Topphastigheten är 60km/h! De 14 plattformarna är strategiskt placerade på olika höjder så att ni kan se regnskogen från olika vinklar och ge er möjlighet att ta perfekta foton över det fantastiska landskapet.
Rekommenderad utrustning: Lätta kläder, tennisskor och långbyxor.
Detta ingår: Transfer, guide och hyrd utrustning.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Sengångare & fåglar
Sengångarna är en symbol för Costa Ricas djurliv! Dessa små och graciösa djur är söta  med ett evigt leende som gör att de alltid ser glada ut. Ingenting stressar dem.
Vi hoppas ni vill följa med på en kort vandring genom skogen i ett försök att hitta sengångare. På den speciella stigen ni följer – anpassad för hela familjen – ser man vanligtvis de små, gröna däggdjuren även om de försöker smälta in i vegetationen, våra guider vet hur man hittar dem. Ni kan även se flera fantastiska plantor och få lära er märkvärdiga saker om dem. Tack vare vegetationstypen får ni även se många olika sorters fåglar. Rekommenderas för er som älskar sengångare och fåglar! Ladda kameran och var beredd på att ta fantastiska bilder!
Rekommenderad utrustning: Lätta och bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder.
Detta ingår: transport, guide och inträde.
Varaktighet: cirka fyra timmar

Alternativ 5:  Forsränning på Sarapiqui floden
I regnskogens lågland, med hisnande utsikt över fåglar och frodiga djungellandskap är denna del av Sarapiquifloden perfekt för alla nivåer av paddling, från nybörjare och familjer till experterna. De kristallklara vattnen och de 2 ½ timmar actionfyllda klass II och III forsarna längs den 14 km långa sträckan kommer att ge en oförglömlig upplevelse för alla forsränningsentusiaster. Turen avslutas vid Family Sibajas property där ni har möjlighet att ta en dusch och byta kläder innan ni äter en landstypisk lunch på Soda Marielos.
Rekommenderad utrustning: Badkläder, handduk, sandaler, klädombyte, bekväma kläder, solskyddsmedel, insektsmedel.
Detta ingår: transport, guide, utrustning och lunch.
Varaktighet: cirka fyra timmar.
OBS! För detta val tillkommer en kostnad på cirka 300 SEK per person.

 

Dag 4: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker ni vidare till Monteverdeområdet. Ni blir hämtade i lobbyn av chauffören som kör er till Arenalsjön, under vägen har ni en fantastisk utsikt över sjön och vulkanen. Vid ankomsten går ni ombord på en pontonbåt som tar er över sjön till den lilla staden  Rio Chiquito, båtresan tar ca 30-40 minuter, ni kan under färden få se olika fåglar, däggdjur och vid klart väder fina vyer över vulkanen. När ni kommit till Rio Chiquito tar ni en kort paus innan ni fortsätter till hotellet i en minibuss.  Efter incheckning kan ni utforska området på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 5: Molnskogens hemligheter
Idag väntar en valfri halvdagstur, se alternativ nedan. Efter er valda tur återvänder ni till hotellet och har tid för vila eller egna aktiviteter.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 5

Alternativ 1: Hängande broarna
Vandra på de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar som byggts högt uppe bland molnskogens trädtoppar. Du får en chans att på nära håll uppleva dess fantastiska biologiska mångfald och komma de trädlevande djuren riktigt nära.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: El Trapiche sockerrörsplantage
Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. De kommer att visa er runt på sitt jordbruk där de bland annat odlar sockerrör och kaffe. Förutom att lära er mer om vanliga grödor som odlas i Costa Rica får ni också se processen av att framställa kaffe.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide, tilltugg och inträden.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 3: Don Juan kaffetur
Även denna rundtur leds av en lokal familj, och den räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Den underhållande turen lär er mer om odling och produktion av kaffe förr och nu i detta vulkaniska område.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 4: Canopy Tour
Njut av ett unikt perspektiv över skogen när ni glider över det vackra landskapet, utsikten är oslagbar! De nio standard ziplinorna är häpnandsväckande men den extra upplevelsen får ni när ni åker de två stålmans ziplinorna som inkluderar den längsta ziplinan i Costa Rica! Sväng er som Tarzan i en långt rep, “flyg” över vattenfall  och håll balansen på en hängbro. Äventyret blir vad du gör det till!
OBS, restriktioner:
Lägsta ålder för deltagande är 5 år.
Maxvikt för deltagare är 108 kg.
Vandringsskor, lätta kläder, myggmedel och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

 

Dag 6: Monteverde- Dominical
Efter frukost lämnar ni Monteverde och fortsätter med turistbuss till Dominical Beach. Efter incheckningen på hotellet kan ni på egen hand njuta av de vackra omgivningarna vid Stilla havet.
Boende: Hotel Villas Rio Mar i ett superior rum.
Måltider: Frukost.

Dag 7: Dominical – Corcovado
Resan fortsätter idag till Corcovado som ligger på Osahalvön. Till Corcovado finns inga bilvägar, så ni kommer att ta minibuss till Sierpes hamn och därifrån båt till ert hotell. På kvällen väntar middag på hotellet.
Boende: Hotel Poors Man’s Paradise 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Aguila de Osa 3* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, middag.

OBS! Viktig information om Poor mans paradise!

Innan ni kommer till Sierpes hamn bör ni packa en mindre väska med de saker ni behöver för 2-3 nätter. Er resterande packning kommer att förvaras på ett säkert ställe i hamnen.

Bara att ta sig till Poor mans paradise är ett äventyr! Den cirka 2 timmar långa båtresan passerar genom den vilda Mangroveskogen och sedan längs med den vackra Stillahavskusten tills ni slutligen kommer till detta tropiska paradis  där ni ska spendera de följande dagarna.
Båten stannar på stranden så ni måste ta av er skorna och gå iland och sedan fortsätta via stranden till er lodge. Att ha med sig en lätt väska med utrymme för skorna, solskyddsmedel och en vattenflaska rekommenderas. Promenaden till lodgen tar minst 10 minuter (om sanden är hårt packad) i annat fall tar den längre tid.
Vid ankomsten till lodgen går ni direkt till restaurangen där ni serveras en god lunch och kyld, nypressad juice.
Efter lunchen tilldelas ni ert rum som är enkelt men har det ni behöver, en säng och ett eget badrum med dusch och toalett. Alla rum är standardrum och omges av regnskog, djur och havet.
När ni kommit till rätta på ert rum kan ni ta en (ca 20 min) promenad på stranden för att nå en härlig lagun där ni kan bada och snorkla. Här är ni nästan ensamma, om man inte räknar med apor och papegojor. På återvägen kan ni uppleva en fantastisk solnedgång och efter middagen kan ni, på väg till ert rum, ta en drink i den lilla baren. Ni kommer troligen att somna snabbt till ljudet från havet.

Lyckligtvis finns det knappt Wi-Fi här och mobiltäckningen är också dålig vilket ger själen en välbehövlig vila.

Dag 8: Ledig dag
I dag finns inget inplanerat. Ni är fria att njuta av stranden, ta en tilläggstur eller bara vila vid hotellet.
Boende: Hotel Poors Man’s Paradise 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Aguila de Osa 3* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch, och middag.

Dag 9: Corcovado nationalpark
I dag väntar en av resans största höjdpunkter – Corcovado nationalpark. Det är en fantastisk tur då ni tillsammans med en naturguide får uppleva det bästa av Costa Ricas natur och djurliv. I turen ingår picknicklunch.
Corcovado nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och den anses vara en av världens mest artrika platser. Området har tusentals olika växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Förutom ett stort antal reptiler och insekter finns här bland annat apor, jaguar, tvättbjörn, tapir, ozelot, myrslok, den praktfulla quetzalen, röd ara och rödögd bladgroda för att nämna några få.
Boende: Hotel Poors Man’s Paradise 3* eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Aguila de Osa 3* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 10: Corcovado – Manuel Antonio
Efter frukost och utcheckning tar ni båten tillbaka till Sierpe och fortsätter med minibuss till Manuel Antonios vackra stränder. Väl framme väntar några programfria dagar på egen hand.
Boende: Hotel Karahe (beachfront room) eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Shana eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 11 – 13 Manuel Antonio
Ta dagen som den kommer. Här kan du till exempel koppla av på stranden eller boka in dig på någon spännande utflykt i området.
Boende: Hotel Karahe (beachfront room) eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Shana eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3* i standard dubbelrum: 29 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsongen och med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris för dina önskade datum. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT18

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Ricas juveler, 14 dagar”