Resa till Costa Rica Corcovado nationalpark leguan
Resa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica La Fortuna VattenfallResa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbroResa till Costa Rica Corcovado nationalpark NäsbjörnResa till Costa Rica hotell Poor Man's Paradise solnedgångResa till Costa Rica Manuel Antonio strand regnskogResa till Costa Rica Manuel Antonio strand

Costa Ricas juveler, 14 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Denna resa passar dig som vill uppleva natursköna Costa Ricas juveler. Resan tar dig bl.a. till Arenal, Monteverde, Corcovado och Manuel Antonio. Här finns en fantastisk natur med artrika regnskogar, mäktiga vulkaner och vackra stränder. I resan ingår en guidad tur i den unika Corcovado nationalpark och en valfri tur i Fortuna resp. Monteverde. Övriga dagar är programfria så att du kan fylla dem med aktiviteter enligt dina intressen. Här finns allt från lugna vandringar i regnskogen till magkittlande forsränning.

Artikelnr: CRDT18

Costa Ricas juveler

Resan går alla dagar året runt, men december–april är högsäsong.

Utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper. De lokala, engelsktalande guiderna har alla stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du hellre ha en privat guide på utflykterna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du boka in fler utflykter än de som ingår i programmet hjälper vi gärna till med det. Vill du hellre ändra på något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa till dig. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. hotellskatter. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter och lokala engelsktalande guider.
  • All transfer. Flygtransfern är privat, övrig transfer sker med delade minibussar.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vår lokala arrangör välkomnar er på flygplatsen och tar er till hotellet i La Fortuna. När ni checkat in har ni resten av dagen fri.
Boende: Hotel San Bosco 3* alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: –

Dag 2: Valfri tur i Arenal
Idag väntar en valfri halvdagstur i området kring La Fortuna, se alternativ nedan. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel San Bosco 3* alt. Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 2


Alternativ 1: Vandring i Arenals nationalpark
En lugn vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där ni går genom skogen och över lavafält med ödelagd skog som sakta håller på att återhämta sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Cykeltur
Transfer till Arenaldammen där cykelturen startar. Ni tar er sedan fram på gamla stigar genom skogen och genom vulkanparken. På vägen finns chans att se olika fågelarter, apor och andra vilda djur liksom ett rikt växtliv.
Solskyddsmedel, insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 3:  Safariflodtur på Peñas Blancas
Upplev regnskogens lugn från en stillsam båttur på floden. Här finns chansen att se apor, sengångare, leguaner, sköldpaddor, krokodiler och mängder av fåglar. En erfaren naturguide följer med och berättar om de växter och djur ni ser.
Insektsmedel, jacka, kikare, kamera, badkläder och handduk rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömd ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att titta på. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 5: Zipline genom trädtopparna
En magkittlande aktivitet då du fastspänd i vajrar susar fram högt uppe bland djungelns trädtoppar. Till och från kommer ni upp i över 60 km/h! Åkturen börjar vid ett 13 meter högt torn, och är sedan uppdelad i åtta etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Den totala sträckan är cirka tre kilometer, och den genomsnittliga höjden är 38 meter.
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 6: Fågelskådning
Följ med på en vandring genom området kring La Fortuna där du kan se tukaner, papegojor och många andra tropiska och färggranna fåglar. Turen kan skräddarsys efter vilka arter ni helst vill se. Ni kan till exempel koncentrera er på att leta efter mer ovanliga arter som finns i området. Efter vandringen summerar ni dagen och de fåglar ni sett under turen.
Lätta kläder med långbyxor, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

 

Dag 3: Arenal – Monteverde
Efter frukost checkar ni ut och fortsätter till Monteverde. Ni tar den snabbaste vägen dit som är med båt över Arenalsjön, Costa Ricas största sjö. Det är en vacker tur som tar cirka 30–40 minuter. När vädret är klart har man en fantastisk utsikt över Arenals vulkan. Det finns också möjlighet att se olika fågelarter och en del däggdjur längs vägen. Ni går iland i den lilla staden Rio Chiquito och fortsätter sedan med minibuss till hotellet. Efter incheckning spenderar ni resten av dagen på egen hand.

Monteverdes molnskogsreservat anses vara ett av de bästa naturskyddsområdena i den här delen av världen. Här finns mer än 100 däggdjursarter, 400 fågelarter, 120 amfibie- och reptilarter och över 2 500 växtarter varav 420 är orkidéer. Därtill finns det tiotusentals insektsarter.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* alt. Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Valfri tur i Monteverde
I dag väljer ni själva en intressant och spännande halvdags aktivitet i Monteverdes molnskog eller på landsbygden, se alternativ nedan. Transport, guide, eventuella inträden och hyra av utrustning ingår. Efter turen återvänder ni till hotellet.
Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* alt. Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Valbara turer dag 4

Alternativ 1: Hängande broarna
Vandra på de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar som byggts högt uppe bland molnskogens trädtoppar. Du får en chans att på nära håll uppleva dess fantastiska biologiska mångfald och komma de trädlevande djuren riktigt nära.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Trädtoppsturen
Susa fram längs trädtopparna med zipline. Banan har 16 vajrar i olika etapper som är mellan 15 och 400 meter långa. Turen erbjuder fantastiska vyer över regnskogens flora och fauna liksom över Nicoyabukten. Vid dåligt väder finns regnkläder att låna.
Vandringsskor, lätta kläder och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och hyra av utrustning
Varaktighet: cirka fyra timmar

Alternativ 3: El Trapiche sockerrörsplantage
Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. De kommer att visa er runt på sitt jordbruk där de bland annat odlar sockerrör och kaffe. Förutom att lära er mer om vanliga grödor som odlas i Costa Rica får ni också se processen av att framställa kaffe.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide, tilltugg och inträden.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 4: Don Juan kaffetur
Även denna rundtur leds av en lokal familj, och den räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Den underhållande turen lär er mer om odling och produktion av kaffe förr och nu i detta vulkaniska område.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka tre timmar.

 

Dag 5: Monteverde – Dominical
Efter frukost lämnar ni Monteverde och fortsätter med minibuss till Dominical Beach. Efter incheckningen på hotellet kan ni på egen hand njuta av de vackra omgivningarna vid Stilla havet.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3* (standardrum alt. superiorrum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 6: Dominical – Corcovado
Resan fortsätter idag till Corcovado som ligger på Osahalvön. Till Corcovado finns inga bilvägar, så ni kommer att ta minibuss till Sierpes hamn och därifrån båt till ert hotell. På kvällen väntar middag på hotellet.
Boende: Hotel Poors Man’s Paradise 3* alt. Hotel Aguila de Osa 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag

Dag 7: Corcovado
Programfri dag för egna aktiviteter. Vill du inte koppla av på stranden finns utflykter som du kan boka på plats.
Boende: Hotel Poors Man’s Paradise 3* alt. Hotel Aguila de Osa 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 8: Corcovado nationalpark
I dag väntar en av resans största höjdpunkter: Corcovado nationalpark. Det är en fantastisk tur då ni tillsammans med en naturguide får uppleva det bästa av Costa Ricas natur och djurliv. I turen ingår picknicklunch.

Corcovado nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och den anses vara en av världens mest artrika platser. Området har tusentals olika växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Förutom ett stort antal reptiler och insekter finns här bland annat apor, jaguar, tvättbjörn, tapir, ozelot, myrslok, den praktfulla quetzalen, röd ara och rödögd bladgroda för att nämna några få.
Boende: Hotel Poors Man’s Paradise 3* alt. Hotel Aguila de Osa 3* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Corcovado – Manuel Antonio
Efter frukost och utcheckning tar ni båten tillbaka till Sierpe och fortsätter med minibuss till Manuel Antonios vackra stränder. Väl framme väntar några programfria dagar på egen hand.
Boende: Hotel Plaza Yara 3* alt. Hotel Parador 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10–13: Manuel Antonio
Ta dagen som den kommer. Här kan du till exempel koppla av på stranden eller boka in dig på någon spännande utflykt i området.
Boende: Hotel Plaza Yara 3* alt. Hotel Parador 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3* i standard dubbelrum: 29 900 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsongen och med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris för dina önskade datum. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT18

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Ricas juveler, 14 dagar”