Resa till Costa Rica Corcovado nationalpark leguan
Resa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica La Fortuna VattenfallResa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbroResa till Costa Rica Corcovado nationalpark NäsbjörnResa till Costa Rica hotell Poor Man's Paradise solnedgångResa till Costa Rica Manuel Antonio strand regnskogResa till Costa Rica Manuel Antonio strand

Costa Ricas juveler, 14 dagar

Prisexempel: 39 900 kr

Denna resa passar dig som vill uppleva natursköna Costa Ricas juveler. Resan tar dig bl.a. till Arenal, Monteverde, Corcovado och Manuel Antonio. Här finns en fantastisk natur med artrika regnskogar, mäktiga vulkaner och vackra stränder. I resan ingår en guidad tur i den unika Corcovado nationalpark och en valfri tur i Fortuna resp. Monteverde. Övriga dagar är programfria så att du kan fylla dem med aktiviteter enligt dina intressen. Här finns allt från lugna vandringar i regnskogen till magkittlande forsränning.

Artikelnr: CRDT18 Kategori: Etikett:

Costa Ricas juveler

Resan går alla dagar året runt, men december–april är högsäsong.

Utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper. De lokala, engelsktalande guiderna har alla stor kännedom om platserna du besöker. Vill du hellre ha en privat guide på utflykterna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du boka in fler utflykter än de som ingår i programmet hjälper vi gärna till med det. Vill du hellre ändra på något i programmet skräddarsyr vi gärna en resa till dig. Hör av dig med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass.
  • Flygskatter.
  • 13 nätter på hotell i dubbelrum inkl. hotellskatter. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Nedan program med utflykter och lokala engelsktalande guider.
  • All transfer. Flygtransfern är privat, övrig transfer sker med delade minibussar.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vår lokala arrangör välkomnar dig på flygplatsen, lämnar över dina färdhandlingar  och tar dig till ditt hotell.
Boende: mellanklass Hotel Colonial 3*, alternativt superior Hotel Holiday Park Inn by Radisson 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: –

Dag 2: San José – Arenal
På morgonen, efter frukost, är det transfer med minibuss till Arenal. Efter incheckning på hotellet har du resten av dagen fri för vila eller egna aktiviteter.
Boende: mellanklass San Bosco Hotel 3*, alternativt superior Magic Mountain Hotel 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 3: Valfri tur i Arenal
Idag väntar en valfri halvdagstur, se alternativ nedan. Efter turen återvänder du till hotellet.
Boende: mellanklass San Bosco Hotel 3*, alternativt superior Magic Mountain Hotel 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 3


Alternativ 1: Vandring i Arenals nationalpark

En lugn vandring längs foten av detta fantastiska ”eldberg”. Vandringen börjar vid vulkanens aktiva sida där du går genom skogen och över lavafält med ödelagd skog som sakta håller på att återhämta sig.
Vandringsskor, solskyddsmedel, hatt och kikare rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: Guidad vandring till La Fortuna-fallen
Gömt ute i regnskogen ligger detta över 70 meter höga vattenfall som är ett måste att se! Här finns också en mängd djur och växter att beskåda. Det går bra att bada i floden, men inte för nära vattenfallet. Vandringen rekommenderas bara för resenärer i god form.
Bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 3: Athica Canopytur
Upplev regnskogen från ovan med zipline högt uppe bland djungelns trädtoppar. Den tre kilometer långa leden är uppdelad i åtta etapper som är mellan 80 och 750 meter långa. Till och från susar du fram i över 60 km/h. Ett riktigt magkittlande äventyr!
Lätta kläder, långbyxor och gymnastikskor rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar

Alternativ 4: Sengångare & fåglar
Sengångarna är en symbol för Costa Ricas djurliv! Dessa små och graciösa djur är söta med ett evigt leende som gör att de alltid ser glada ut. Ingenting stressar dem.

Vi hoppas du vill följa med på en kort vandring genom skogen i ett försök att hitta sengångare. På den speciella stigen du följer – anpassad för hela familjen – ser man vanligtvis de små, gröna däggdjuren även om de försöker smälta in i vegetationen, våra guider vet hur man hittar dem. Du kan även se flera fantastiska plantor och få lära dig märkvärdiga saker om dem. Tack vare vegetationstypen får du även se många olika sorters fåglar. Rekommenderas för er som älskar sengångare och fåglar! Ladda kameran och var beredd på att ta fantastiska bilder!
Lätta och bekväma kläder, vandringsskor, kikare, kamera, solskyddsmedel, insektsmedel och eventuella regnkläder rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 5:  Forsränning på Sarapiqui floden
I regnskogens lågland, med hisnande utsikt över fåglar och frodiga djungellandskap är denna del av Sarapiquifloden perfekt för alla nivåer av paddling, från nybörjare och familjer till experterna. Det kristallklara vattnet och de 2 ½ timmar actionfyllda klass II och III forsarna längs den 14 km långa sträckan kommer att ge en oförglömlig upplevelse för alla forsränningsentusiaster. Turen avslutas vid Family Sibajas property där du har möjlighet att ta en dusch och byta kläder innan du äter en landstypisk lunch på Soda Marielos.
Badkläder, handduk, sandaler, klädombyte, bekväma kläder, solskyddsmedel och insektsmedel rekommenderas.
Varaktighet: cirka fyra timmar.
OBS! För detta val tillkommer en kostnad på cirka 400 SEK per person.

Dag 4: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker du vidare till Monteverdeområdet. Din chaufför hämtar dig i lobbyn för vidare färd till Arenalsjön, under turen njuter du av en fantastisk utsikt över sjön och vulkanen. Vid ankomsten går du ombord på en pontonbåt som tar dig över sjön till den lilla staden Rio Chiquito, båtresan tar ca 30-40 minuter, du kan under färden få se olika fåglar, däggdjur och vid klart väder fina vyer över vulkanen. När du har kommit till Rio Chiquito blir det en kort paus innan resan fortsätter till hotellet i en minibuss.  Efter incheckning har du tid att utforska området på egen hand.
Boende: mellanklass Monteverde Rustic Lodge 3*, alternativt superior Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 5: Molnskogens hemligheter
Idag kan du åka på en valfri halvdagstur i området, se alternativ nedan. Du blir upphämtad av en engelsktalande guide som tar dig dit och efter turen återvänder du till hotellet i Monteverde och tillbringar resten av dagen på egen hand.
Boende: mellanklass Monteverde Rustic Lodge 3*, alternativt superior Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Valbara turer dag 5

Alternativ 1: Hängande broarna
Vandra längs med de berömda hängbroarna i Monteverde, en kombination av hängbroar och plattformar högt uppe bland trädtopparna. Under denna tur kommer du de trädlevande djuren riktigt nära och får en ordentlig inblick i molnskogens hemligheter.Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide och inträden.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 2: El Trapiche sockerrörsplantage
Trapiche är det spanska ordet för socker. Denna rundtur leds av en lokal familj som lär dig mer om Costa Ricas kultur. Utöver besök vid ett sockerraffinaderi får du också se hur kaffe produceras och lära dig mer om andra grödor som traditionellt odlas i trakten.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera rekommenderas.
Turen inkluderar: transport, guide, tilltugg och inträden.
Varaktighet: cirka fyra timmar.

Alternativ 3: Don Juan kaffetur
Denna rundtur leds av en lokal familj och räknas som en av de bästa guidade turerna i Costa Rica. Under denna underhållande tur får du lära dig mer om hur kaffe odlas och bereds. Du får också lära dig mer om områdets traditioner.
Lätta kläder, vandringsskor, solskyddsmedel, solglasögon, hatt och kamera.
Varaktighet: cirka tre timmar.

Alternativ 4: Canopy Tour

Njut av ett unikt perspektiv över skogen när du glider över det vackra landskapet, utsikten är oslagbar! De nio standard ziplinorna är häpnandsväckande men den extra upplevelsen får du när du åker de två stålmans ziplinorna som inkluderar den längsta ziplinan i Costa Rica! Släng dig som Tarzan i ett långt rep, “flyg” över vattenfall och håll balansen på en hängbro. Äventyret blir vad du gör det till!
OBS, restriktioner:
Lägsta ålder för deltagande är 5 år.
Maxvikt för deltagare är 108 kg.
Vandringsskor, lätta kläder, myggmedel och kamera rekommenderas.
Varaktighet: cirka tre timmar.


Dag 6: Monteverde- Dominical

Efter frukost lämnar du Monteverde och fortsätter med turistbuss till Dominical Beach. Efter incheckningen på hotellet kan du på egen hand njuta av de vackra omgivningarna vid Stilla havet.
Boende: Hotel Villas Rio Mar 3* i ett superiorrum.
Måltider: Frukost.

Dag 7: Dominical – Corcovado
Resan fortsätter idag till Corcovado som ligger på Osahalvön. Till Corcovado finns inga bilvägar och du färdas i minibuss till Sierpes hamn och därifrån båt till ditt hotell. På kvällen väntar middag på hotellet.
Boende: mellanklass Hotel Poors Man’s Paradise 3* , alternativt superior Hotel Aguila de Osa 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, middag.

OBS! Viktig information om Poor mans paradise!

Innan du kommer till Sierpes hamn bör du packa en mindre väska med de saker du behöver för 2-3 nätter. Er resterande packning kommer att förvaras på ett säkert ställe i hamnen.

Bara att ta sig till Poor mans paradise är ett äventyr! Den cirka 2 timmar långa båtresan passerar genom den vilda Mangroveskogen och sedan längs med den vackra Stillahavskusten tills ni slutligen kommer till detta tropiska paradis  där du ska tillbringa de följande dagarna.
Båten stannar på stranden så dui måste ta av dig skorna och gå iland och sedan fortsätta via stranden till din lodge. Att ha med sig en lätt väska med utrymme för skorna, solskyddsmedel och en vattenflaska rekommenderas. Promenaden till lodgen tar minst 10 minuter (om sanden är hårt packad) i annat fall tar den längre tid.
Vid ankomsten till lodgen går du direkt till restaurangen där en god lunch och kyld, nypressad juice serveras.
Efter lunchen får du ditt rum som har en enkel standard men har det du behöver, en säng och ett eget badrum med dusch och toalett. Alla rum är standardrum och omges av regnskog, djur och havet.
Efter att ha kommit till rätta och checkat in kan du ta en 20 minuters promenad på stranden för att nå en härlig lagun där du kan bada och snorkla. Här är du nästan ensam, om man inte räknar med apor och papegojor. På återvägen kan du uppleva en fantastisk solnedgång och efter middagen kan du avsluta dagen med en drink i den lilla baren och du lär somna snabbt och skönt till ljudet från havet.

Lyckligtvis finns det knappt Wi-Fi här och mobiltäckningen är också dålig vilket ger själen en välbehövlig vila.

Dag 8: Ledig dag
I dag finns inget inplanerat och du är fri att njuta av stranden, ta en tilläggstur eller bara vila vid hotellet.
Boende: mellanklass Hotel Poors Man’s Paradise 3* , alternativt superior Hotel Aguila de Osa 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch, och middag.

Dag 9: Corcovado nationalpark
I dag väntar en av resans största höjdpunkter – Corcovado nationalpark. Det är en fantastisk tur då du tillsammans med en naturguide får uppleva det bästa av Costa Ricas natur och djurliv. I turen ingår picknicklunch.
Corcovado nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och den anses vara en av världens mest artrika platser. Området har tusentals olika växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Förutom ett stort antal reptiler och insekter finns här bland annat apor, jaguar, tvättbjörn, tapir, ozelot, myrslok, den praktfulla quetzalen, röd ara och rödögd bladgroda för att nämna några få.
Boende: mellanklass Hotel Poors Man’s Paradise 3* , alternativt superior Hotel Aguila de Osa 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost, lunch, middag.

Dag 10: Corcovado – Manuel Antonio
Efter frukost och utcheckning tar du båten tillbaka till Sierpe och fortsätter med minibuss till Manuel Antonios vackra stränder. Väl framme väntar några programfria dagar på egen hand.
Boende: mellanklass Hotel Karahe 3* (beachfront room) eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Shana 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 11 – 13 Manuel Antonio
Ta dagen som den kommer. Här kan du till exempel koppla av på stranden eller boka in dig på någon spännande utflykt i området.
Boende: mellanklass Hotel Karahe 3* (beachfront room) eller likvärdigt boende, alternativt Hotel Shana 4* eller likvärdigt boende.
Måltider: Frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till flygplatsen och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell 3* i standard dubbelrum: 39 900 SEK.

Prisexempel per vuxen med hotell 4-5* i standard dubbelrum: 53 600 SEK.

Prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minst två personer, resa under billigaste säsongen och med lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris för dina önskade datum. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT18

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Costa Ricas juveler, 14 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm