Resa till Costa Rica Arenal vulkan
Resa till Costa Rica PapegojaResa till Costa Rica LeguanResa till Costa Rica Strand hängmattaResa till Costa Rica Hängbro regnskogResa till Costa Rica näsbjörn

Paket: Costa Ricas vulkaner, 14 dagar

Prisexempel: 18 500 kr

Vulkanerna i Costa Rica är en viktig del av detta lands spektakulära naturliga mångfald. De anses vara bland Costa Ricas populäraste turistattraktioner och fångar uppmärksamhet både bland turister och forskare världen över. Costa Ricas vulkaner har spelat en viktig roll för utvecklingen av det lummiga landskapet. På grund av de många utbrotten under de senaste årtusendena, är marken i Costa Rica rik på många mineraler och är mycket bördig. Detta i sin tur har bidragit till tät grönskande skog, som inte bara stöder en myriad av fåglar och vilda djur utan är också hem för många tropiska och exotiska växter och träd.

Paket: Costa Ricas vulkaner, 14 dagar

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om, men december-april är högsäsong. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår i paketresan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien-San José t/r.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 13 nätter på hotell 3* inkl. frukost.
    Möjlighet att uppgradera boendestandarden till 4* standard mot pristillägg.
  • Alla transfers.
  • 14 dagars rundresa i Costa Rica enligt nedanstående dagsprogram.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomst till San José blir ni uppmötta för transfer till ert hotell i San José. Ni får även en presentation och resedokumentation inför era kommande dagar i Costa Rica.
Dagen inkluderar: Privat transport, logi och hotellskatter
Övernattning: 3* Hotel Palm House eller likvärdigt.

Dag 2: Den vackra vulkanen Poás
Under morgonen kommer ni åka på en tur till vulkanen Poás. Ni tar Pan-American Highway mot staden Alajuela och passerar jordbruk monument och den berömda Mango Park. När ni färdas upp mot vulkanen stannar ni för en kort förklaring om landets guldbönor, kaffet. Det blir en märkbar förändring i temperatur och vegetation, förbered er för nöjet i den översvallande molnskogen vid Poás-vulkanen.
Vid vulkanen kommer ni ha tid att njuta av den imponerande, stora kratern med svavelrök. Ni kommer vandra på en stig till den vackra Botos-lagunen och lär er om olika ekosystem i parken. Efter att ha besökt vulkanen återvänder ni till hotellet i San José.
Dagen inkluderar: Frukost, halvdagstur till Poás-vulkanen (engelskspråkig guide, transport och entré till Poás Volcano), logi och skatter.
Övernattning: 3* Hotel Palm House eller likvärdigt.

Dag 3: Irazú-vulkanen
Efter frukost på hotellet tar er guide er med transfer till det vackra Irazú. När ni kommer till vulkanen, kommer ni att bestiga det hisnande Irazú för att se denna enorma krater. En klar dag kan ni faktiskt se Atlanten och Stilla havet! Toppen av Irazu är nära trädgränsen. Vinden och vulkanisk aktivitet ger effekten av ett månlandskap. Det finns flera kratrar kantade av knotiga, brända träd. Det finns inte mycket djurliv i den här hårda miljön, men två fåglar du bör hålla utkik efter är Volcano Junco (Junco Vulcani, Vulkanjunco) och Volcano Hummingbird (Selasphorus flammula, Vulkankolibri). Det finns ett litet besökscenter som visar och förklarar.
Efter en spännande tur på vulkanen kommer ni ner till den historiska staden Cartago. Här kommer ni att besöka de mystiska ruinerna av den gamla kyrkan och se den vackra basilikan ”Virgen de los Angeles” med rika uppvisningar av sniderier, skulpturer och konst.
Dagen inkluderar: Frukost, Irazútur (tvåspråkig guide, transport och entré till Irazú), logi och skatter.
Övernattning: 3* Hotel Palm House eller likvärdigt.

Dag 4: Den imponerande vulkanen Arenal
Efter en läcker frukost är det dags att besöka Fortuna området, hemstad till vulkanen Arenal. Före den aktiva perioden 1968, var det ett ymnig växtlighet som omfattade Volcano.
Efter incheckning på hotellet, fri tid att njuta av området.
Dagen inkluderar: Frukost, transport (shuttle), inkvartering och hotell skatter.
Övernattning: 3* Hotel Lavas Tacotal  eller likvärdigt.

Dag 5: Äventyr på La Fortuna
Efter frukost på hotellet, upptäcker ni den fantastiska vulkanen Arenal. Njut av den fantastiska utsikten över Arenal Volcano på en enkel vandring längs vulkanen. Vandringen börjar på den aktiva sidan av vulkanen och tar er genom skogen på den senaste lavan och vidare till det förstörda området som nu i färd med förnyelse. Denna vandring på leden tar oss så nära som femhundra meter från lavan.
Efter denna fantastiska upplevelse, kommer ni tillbaka till hotellet.
Dagen inkluderar: frukost, Arenal Volcano National Park Tour (transport, guide och inträde till nationalparken), inkvartering och hotellskatter.
Övernattning: 3*Hotel Lavas Tacotal eller likvärdigt.

Dag 6: Norra Sabana
Efter frukost på hotellet, är det dags att njuta av de norra delarna i Guanacaste, Rincon de la Vieja nationalpark och dess omgivning.
En aktiv vulkan draperad med urskog, ligger i denna attraktiva park nordost om Liberia. Det är en tuff vandring till toppen men därifrån kan man se Lake Nicaragua en klar dag. Vulkanens backar är täckta av skogar som innehåller dolda sjöar, floder och vattenfall och ett rikt djurliv. Fåglar, fjärilar, tapirer och apor kan ses på vägen. Parken har också små gejsrar, bubblande lerpölar och varma källor.
Efter incheckning på hotellet har ni fri tid att njuta av området.
Dagen inkluderar: Frukost, transport (shuttle), inkvartering och hotellskatter
Övernattning: 3* Hotel Hacienda Guachipelin eller likvärdigt.

Dag 7: Njut av det minsta hörnet av Costa Rica
Efter frukost på hotellet är dags att utforska och vandra i Rincon de la Vieja National Parks omgivningar.
Uppkallad efter en indiansk legend är Rincon de la Vieja faktiskt en aktiv vulkan som är över en miljon år gammal. Den sprutade senast ut aska och lava ner på sidorna 1991 men har dock inte brutit ut sedan 1983. En dags klättring till toppen av vulkanen bjuder på en slående utsikt över Nicoyahalvön och Lago de Nicaragua. Högre upp och om vädret tillåter kan turister se den vackra Los Jilgueros sjön som ligger inom gränserna för von Seeback, den viktigaste kratern på Rincon de la Vieja. Om ni planerar att vandra uppför vulkanen kom ihåg att ta gott om dricksvatten samt en tunn jacka med eftersom vädret kan ändras ju högre upp ni kommer. Ni kommer att upptäcka ”Las Pailas” en unik plats i Costa Rica. På vägen kan ni observera ångöppningarna, kokande lera och vatten, en omisskännlig doft och en mycket varierad vegetation. Ni kommer även njuta av det klara varma vattnet, med massor av svavel och med en perfekt temperaturen.
OBS! Parken är stängd på måndagar
Dagen inkluderar: Frukost, Rincon de la Vieja National Park och Oropendola Vattenfall (ridning, guide och inträde till nationalparken), inkvartering och hotellskatter
Övernattning: 3* Hotel Hacienda Guachipelin eller likvärdigt.

Dag 8: Rincon de la Vieja – Tamarindo
Efter frukost får ni transfer från Rincon de la Vieja området till Tamarindo Beach. Njut av er tid vid Stilla havet!
Dagen inkluderar: Frukost, transport (shuttle), inkvartering och hotellskatter.
Övernattning: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt.

Dag 9 – 12: Tamarindo Beach
Nu kan ni njuta av stranden, koppla av på stranden eller ta på en valfri tur i området.
Dagarna inkluderar: Frukost, inkvartering och hotellskatter.
Övernattning: Hotel Pasa Tiembo 3* eller likvärdigt.

Dag 13: Tamarindo Beach – San José
Efter frukost får ni transfer till San José. Under resten av dagen har ni fri tid att upptäcka huvudstaden.
Dagen inkluderar: Frukost, transport (shuttle), inkvartering och hotellskatter.
Övernattning: 3 * Hotel Colonial eller liknande.

Dag 14: San José – Skandinavien
Transfer till flygplatsen för vidare flyg hem mot Skandinavien.
Dagen inkluderar: Frukost och privat transport.

Pris

Prisexempel per person: 18 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

 

Artikelnr: CRDT6

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Costa Ricas vulkaner, 14 dagar”