Resa till Costa Rica Poas vulkan
Resa till Costa Rica LandskapResa till Costa Rica PilgiftsgrodaResa till Costa Rica SpindelapaResa till Costa Rica Samara strand

Costa Rica i ditt tempo, 14 dagar

Prisexempel: 27 000 kr

Ta med familj och vänner och utforska Costa Ricas unika natur och djurliv kombinerat med sol och bad. Tillsammans med er privata guide och er chaufför reser ni första veckan runt i Costa Ricas spektakulära landskap med vulkaner och regnskogar. Under guidade vandringar i bland annat Arenals lavalandskap och längs hängbroarna i Monteverdes molnskog får ni utforska landets rika flora och fauna på nära håll. Ni besöker också en ekologisk gård och ett härligt avkopplande spa. Andra veckan kopplar ni av vid Still havets vackra stränder i någon av de fina orterna Samara, Tamarindo eller Manuel Antonio.

Artikelnr: CRDT14 , ,

Upplev Costa Rica i ditt tempo

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi en resa som passar just era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo.

Obs! Det angivna priset gäller när minst 5 personer reser tillsammans.

Rundresa med privat guide

Under första veckans rundresa har ni en privat guide och en egen chaufför som tar er till de olika platserna. Tack vare att ni har en egen bil får ni också möjlighet att stanna till vid intressanta platser och äta på små lokala restauranger som dyker upp längs vägen. Det är inte möjligt när ni åker med delade transporter i våra andra reseprogram.

Aktiviteterna sker i sammansatta internationella grupper med lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide även för aktiviteterna kan vi arrangera det också.

Detta ingår i resan till Costa Rica

 • Flyg Skandinavien–San José t/r.
 • Obs! Utreseskatt från San Josés flygplats tillkommer och betalas på plats.
 • Boende 13 nätter på hotell 3* inkl. frukost. Uppgradering till 4* hotell mot tillägg.
 • Flyg- och hotellskatter.
 • 2 luncher, 1 middag. Exkl. dryck.
 • Privat flygtransfer vid ankomst och hemresa.
 • Privat transport från dag 2 till 7.
 • Delad transport från hotellet vid stranden till hotellet i San José dag 13.
 • Privat engelsktalande lokal guide.
 • Entréavgift till Poas Volcano National Park, La Paz Waterfall Gardens, Paradise Hot Springs, Arenal Volcano National Park och Monteverdes hängande broar.
 • Tur till Arenal Vida Campesina.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till San José
Vid ankomst till flygplatsen välkomnas ni av den lokala arrangören som med busstransfer tar er till hotellet i San José. Efter incheckning har ni tid att på egen hand utforska hotellet eller området.

Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San José 4* eller likvärdigt.
Måltider: inga.

Dag 2: Poas vulkan – Waterfall gardens – Arenal
Efter frukost och utcheckning fortsätter ni mot dagens slutdestination, den lilla mysiga staden La Fortuna i det fantastiska området Arenal. Ni åker genom ett otroligt landskap täckt av vackra kaffeplantage, jordgubbsfält och dekorativa växthus innan ni når nationalparken Poas. Den 2 700 meter höga Poas vulkanen har världens största gejserkrater med sin gröna, kokande och svavelosande kratersjö. Ni tar sedan stigen genom molnskogen med sina många inhemska djurarter fram till den vilande kratern Botos Lake med sitt kalla och kristallklara vatten.

Efter Poas fortsätter ni till det över 70 hektar stora naturreservatet Waterfall Gardens med sina fem magnifika vattenfall. Där går ni längs med en led där ni kan beskåda, fotografera och framför allt känna kraften från de fem vattenfallen. Ni utforskar också ett fjärilsobservatorium och en kolibrifarm. Därefter väntar lunch och vidare resa mot La Fortuna. Vid ankomst checkar ni in på hotellet, och resten av dagen är fri.

Boende: Hotel San Bosco Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Dagstur till Arenal Vida Campesina
Efter frukost står er guide redo att ta er med på en resa i tiden då ni får möta Costa Ricas traditioner på den familjedrivna ekologiska gården Arenal Vida Campesina. Under en guidad tur får ni uppleva både traditionella och icke traditionella odlingar. Ni får också aktivt delta genom att bland annat mjölka kor, baka tortillas, plocka grönsaker, pressa sockerrör och dansa typiska danser. Ni får även en möjlighet att aktivt bidra till att förbättra miljön genom att plantera ett utrotningshotat träd. Ni avnjuter en ekologisk lunch som självklart består av produkter från gården och är tillagade på vedspis. Ni återvänder därefter till hotellet och eftermiddagen är fri. Utforska La Fortuna på egen hand, eller varför inte följa med på någon av de aktiviteter som erbjuds (bokas och betalas på plats), läs mer nedan.

Boende: Hotel San Bosco Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Aktiviteter i Arenal

Caño Negro Wildlife Refuge

Varaktighet: ca 8 timmar.

Naturskyddsområdet Caño Negro består av en sjö i söder, och resten av området täcks av träsk och sumpmark. Caño Negro-sjön täcker imponerande 800 hektar, är tre meter djup och beroende av årstid mynnar floden Frio här. Området har tre huvudsakliga habitat: örtartad vegetation, blandad träskmark beroende av period och blandad palmskog.

Överflödet och variationen av fåglar är anledningen till detta naturskyddsområde. Det finns extremt många fåglar, och under torrperioden kan man se hundratals av dem uppflugna i träd eller längs med sandbankarna. De vanligaste fåglarna att skåda här är amerikansk ormhalsfågel, rosenskedstork, vit ibis, nordisk jaçana, trästork och jabirustork som är reservatets största fågel, men tyvärr även utrotningshotad. Vidare kan du få se svartbröstad trädand och kohäger som samlas i hundratal längs med floden Frio.

Detta ingår: transport, guide och drycker.
Rekommenderad packning: lätta kläder, regnkläder, solskydd, kikare, hatt.

 

Forsränning på Sarapiquifloden

Varaktighet: ca 9 timmar.

Denna enastående regnskogsflod är ett utmärkt val för en första upplevelse av forsränning i Costa Rica. Naturen är spektakulär och forsarna måttliga. Flodens övre sektion med en måttlig lutning tillsammans med den nedre sektionens lite lugnare upplevelse i kombination med lite mer avancerad paddling gör denna tur lämplig för de flesta. Den lummiga vegetationen med dess tjocka trädtoppar längs med den smala, slingrande floden är hem till djurarter som tukaner, skarvfågel, kungsfiskare, vrålapor, kolibrier med mera. Allt som allt kommer det att bli en rolig dag där ni passerar spännande forsar i kombination med lugna bassänger samtidigt som ni insuper den enastående tropiska naturen.

Detta ingår: transport, guide, utrustning, frukost och lunch.
Rekommenderad packning: handduk, badkläder, solskydd, sandaler, torra ombyteskläder (du kommer bli blöt!).

 

Linbanetur med hästridning

Varaktighet: ca 4 timmar.

Häng med på ett säkert och roligt sätt uppleva en av Costa Ricas vackraste tropiska skogar. Denna utflykt startar på två olika sätt, antingen med en bekväm 20 minuters färd i en traktorvagn eller en 45 minuters tur på hästryggen. Oavsett transportsätt får ni från observationsdäcket en 30-45 minuters naturhistorisk guidad promenad där ni får lära er om det tropiska ekosystemet.

Därefter startar turen längs de 10 linbanorna som är från 200 meter upp till 800 meter långa. Var och en erbjuder nya upplevelser bland trädtopparna. Utsikt över bland annat vattenfallen The Fortuna och Pino Blanco och den majestätiska vulkanen Arenal är några exempel på vad ni kommer att få beskåda under turen.

Detta ingår: transport, guide, utrustning, fruktjuice och vatten.
Rekommenderad packning: långbyxor, vandringsskor, insektsmedel, solskydd, hatt, kikare.

 

Dag 4: Njut av La Fortuna
Under förmiddagen har ni möjligheten att på egen hand utforska hotellets faciliteter eller kanske delta i någon aktivitet (ingår inte). Exempel på aktiviteter i området är safari i vildmarksreservatet Caño Negro, forsränning på floden Sarapiqui eller linbaneäventyr i kombination med hästridning.

På eftermiddagen kommer guiden att ta er till en kväll i avkopplingens tecken då ni besöker de varma källorna Paradise Hot Springs. Ni får där en rofylld upplevelse som involverar alla sinnen med regnskogens ljud och lukter, synen av den vackra miljön och de härliga smakupplevelserna. På kvällen serveras middagen i anläggningens restaurang, och därefter återvänder ni till hotellet.

Boende: Hotel San Bosco Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Arenal – Monteverde
Ni äter frukost, checkar ut från hotellet och fortsätter er upptäcktsfärd i Costa Rica. Dagens slutdestination är Monteverde vars molnskog är landets viktigaste. På vägen dit besöker ni nationalparken Arenal med sin aktiva vulkan, och ni kommer där att vandra på Tukanstigen som korsar regnskogen över ett stort lavaflöde från 1992. Landskapet har en stor variation av vilda växter och djur men även magnifika lavaformationer. Väl på toppen av lavaflödet har ni en fantastisk utsikt över Arenalsjön. Efter detta fortsätter ni mot Monteverde där ni checkar in och har möjligheten att utforska området på egen hand eller följ med på en aktivitet (bokas och betalas på plats), läs mer nedan.

Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, eller Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Aktiviteter i Monteverde

Monteverdes molnskogsreservat
Varaktighet: ca 4 timmar.

Utforska den förtrollade molnskogen i denna guidade tur som närmast påminner om en vandring i en enorm grön katedral. Vi vandrar på olika stigar i vår jakt på att få syn på fåglar och däggdjur, samtidigt som vi diskuterar den fantastiska variation av växtliv som ni kommer uppleva.

Detta ingår: transport, guide och entréavgift.
Rekommenderad packning: lätta kläder, vandringsskor, solskydd, solglasögon, hatt och kamera.

 

Linbanetur bland trädtopparna
Varaktighet: ca 3 timmar.

Spänn fast dig, glid ut över trädtopparna och utforska regnskogen från ovan. Via ett 15-tal linbanor med varierande höjd och längd susar du genom regnskogen och får bland annat se ananasväxter, orkidéer, fåglar och andra djur från ett väldigt annorlunda perspektiv. Den högsta och längsta linbanan är hela 600 meter lång och sträcker sig 80 meter över marken! Längs vägen får ni också prova på den svindlande “The Tarzan Swing”, som precis som namnet antyder är en gunga 30 meter upp i luften.

Detta ingår: transport, guide och hyra av utrustning.
Rekommenderad packning: lätta kläder, vandringsskor, solskydd, solglasögon, hatt och kamera. 

 

Don Juan kaffetur
Varaktighet: ca 3 timmar.

Denna familjedrivna och underhållande kaffetur anses vara en av de bästa turerna i Costa Rica. Under turen får ni möjligheten att lära er om odling och processande av kaffebönor i det vulkaniska området samt om den stolta traditionen av hur riktigt autentiskt kaffe framställs. Efter besöket på kaffeplantaget återvänder ni till ert hotell.

Detta ingår: transport, guide och entréavgift.
Rekommenderad packning: lätta kläder, vandringsskor, solskydd, solglasögon, hatt och kamera.

 

Dag 6: Njut av molnskogen
Efter frukost får ni utforska vad som döljer sig bland molnskogens trädkronor via de hängande broarna som kryssar sig fram genom trädtopparna. Den nära 7 km långa stigen som slingrar sig genom skogen har åtta olika broar. Deras längd varierar från 50 till nära 200 meter och är mellan 10 och nästan 90 meter höga, vilket gör dem ett perfekt sätt att utforska skogens olika nivåer. Efter denna unika naturupplevelse återvänder ni till hotellet för en eftermiddag fri från schemalagda aktiviteter. Aktiviteter som linbanetur, besök i Monteverdes molnskogsreservat eller Don Juans kaffeplantage kan arrangeras (ingår inte).

Boende: Hotel Monteverde Country Lodge 3* eller likvärdigt, eller Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Välkommen till Stilla havet!
Efter frukost hämtar er guide upp er i lobbyn för en dag av nya naturupplevelser. Denna dag står stränder vid Stilla havet på schemat, och ni kan välja mellan att bo i Tamarindo, Samara eller Manuel Antonio. Varje område har sin egen charm och skiljer sig därmed ganska mycket ifrån varandra, men alla orter erbjuder avkoppling i strandmiljö och möjlighet att njuta av Costa Ricas underbara kust. Vid ankomsten till hotellet på vald strandort kommer guiden att kort berätta om området och vilka aktiviteter som orten har att erbjuda. Därefter återvänder guiden till San José och ni får i lugn och ro utforska området på egen hand under några dagar.

Boende dag 712:
I Samara: Hotel Giada 3* eller likvärdigt, eller Montelaguna Boutique Hotel 4* eller likvärdigt.
I Tamarindo: Hotel Pasatiempo 3* eller likvärdigt, eller Hotel Tamarindo Diria 4* eller likvärdigt.
I Manuel Antonio: Hotel Verde Mar 3* eller likvärdigt, eller Hotel Parador 4* eller likvärdigt.

Måltider: frukost.

Dag 8–12: Sol, bad och spännande aktiviteter
Koppla av och njut vid hotellpoolen eller på stranden, gå på upptäcktsfärd eller ta någon organiserad tur.
Måltider: frukost.

Dag 13: Tillbaka till San José
Efter frukost och utcheckning väntar er privattransport vid lobbyn för att köra er tillbaka till San José. Efter incheckning har ni resten av dagen fri.

Boende: Hotel The Palm House Inn 3* eller likvärdigt, eller Hotel Radisson San José 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till San Josés internationella flygplats i god tid före ert flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person när minst 5 personer reser tillsammans: 27 000 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den lägsta boendekategorin enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT14

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Costa Rica i ditt tempo, 14 dagar”