Resa till Mexiko Izamal
Resa till Mexiko Laguna Bacalar havResa till Mexico ValladolidResa till Mexiko MeridaResa till Mexiko Chichen ItzaResa till Mexiko Tulum strand

Cykeläventyr i Mexiko, 8 dagar

Prisexempel: 17 900 kr

Följ med på ett cykeläventyr i Mexiko! Resan går runt norra Yucatanhalvön där ni tar buss och båt mellan olika vackra och spännande platser som ni sedan utforskar på cykel. Det är en äventyrlig resa för dig som gillar att upptäcka ett lands natur och kultur på ett aktivt sätt. Bland höjdpunkterna finns världsarven Chichén Itzás fascinerande mayaruiner och Sian Ka’ans naturreservat, liksom vackra och levande städer som Valladolid och Mérida.

Cykeläventyr i Mexiko

Denna resa är en gruppresa med internationellt anslutna deltagare och engelsktalande färdledare som följer med hela resan. Resan har fasta avresedatum. Det innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra!

Resan går att kombinera med valfritt antal dagar med sol och bad i Cancun/Playa del Carmen innan nedan program. Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Datum

Denna resa har fasta avgångar cirka en gång per månad. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Mexiko

 • Flyg Skandinavien–Cancun t/r.
 • Alla flygskatter.
 • Engelsktalande färdledare och lokala guider.
 • Boende 7 nätter på hotell 3–4* standard inkl. frukost.
 • 7 frukostar.
 • All transfer i minibuss med luftkonditionering.
 • Cykel, cykelhjälm och transport av bagage.
 • Guidade turer vid Chichén Itzá och Tulum.
 • Guidad cykeltur på Cozumel, inkl. färja.
 • Stadstur i Valladolid och Izamal inkl. besök i en katedral.
 • Inträde till Cuzamas cenoter.

Detta tillkommer

 • Måltider utöver frukost.
 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Egna turer och utflykter.
 • Ev. lokala flygplatsskatter.

Dagsprogram

Dag 1: Cancún – Playa del Carmen, Mexiko
Ankomst till Cancun och transfer till ert boende i Playa del Carmen. Resten av dagen spenderas på egen hand.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 2: Cozumel
Idag tar ni färjan till Cozumel, en av världens mest besökta öar. Förr var det en plats dit mayafolket vallfärdade, idag är det ett dykparadis. Ni kommer att utforska ön med cykel och koppla av på de vackra karibiska stränderna. Ni återvänder sedan till hotellet.
Dagens cykeletapp: ca 20 km.
Boende: hotell i Playa del Carmen, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 3: Playa del Carmen – Valladolid – Chichén Itzá
Ni reser idag med buss till den vackra koloniala staden Valladolid där ni får en stadsrundtur. Under turen får ni se de koloniala byggnaderna och den imponerande katedralen San Servacio som byggdes 1706. Härifrån cyklar ni till de fascinerande mayaruinerna i Chichén Itzá.
Dagens cykeletapp: ca 50 km.
Boende: hotell i Chichén Itzá, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 4: Chichén Itzá – Izamal
Idag påbörjar vi resan till Yucatánhalvön. På morgonen får ni en guidad tur av Chichén Itzá som utsetts till världsarv av UNESCO. Staden utvecklades under ett tusen år och var mayakulturens centrum. Ni fortsätter sedan er resa till Izamal med buss och sedan cykel tills ni når den “gula staden”. Där besöker ni bland annat klostret San Antonio de Padua.
Dagens cykeletapp: ca 50 km.
Boende: hotell i Izamal, 4* standard.
Måltider: frukost.

Dag 5: Izamal – Cuzama – Mérida
Idag kommer ni att cykla genom spännande mayabyar till Cuzamas cenoter. Efter att ha utforskat dessa otroliga undervattensgrottor fortsätter ni med buss till den livliga staden Mérida.
Dagens cykeletapp: ca 50 km.
Boende: hotell i Mérida, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 6: Mérida
Dagen är fri för egna aktiviteter. Passa på att ta det lugnt och utforska staden, uppleva den härliga mexikanska kulturen och se den vackra arkitekturen. Vill du göra en utflykt är ett tips att besöka fågelrika Celestún nationalpark.
Boende: hotell i Mérida, 3* standard.
Måltider: frukost.

Dag 7: Mérida – Sian Ka’an – Tulum
Idag tar ni er tillbaka till Riviera Maya där ni kommer att besöka Tulums historiska ruiner som ligger vid havet. Innan ni trampar iväg på cyklarna hinner ni äta lunch i Tulum. Motorvägen som går längs kusten tar er till nästa stopp, Sian Ka’anreservatet. UNESCO har utsett detta biosfärreservat till ett världsarv för sin natur och enastående rika flora och fauna. Här finns tropiska skogar, mangroveskogar och andra typer av våtmarker där bland annat över 300 fågelarter lever. På vägen dit stannar ni till på den vackra stranden Boca Paila där ni kan vila och ta ett dopp.  Efter turen i naturreservatet åker ni buss tillbaka till hotellet i Tulum.
Dagens cykeletapp: ca 40 km.
Boende: hotell i Tulum, 4* standard.
Måltider: frukost.

Dag 8: Hemresa
Transfer till Cancuns flygplats och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Ovanstående resa är ett exempel på en av alla våra grupprundresor som vi kan erbjuda. Vi har även flera gruppreseupplägg som inte finns publicerade på vår hemsida. Hör gärna av dig om du har några specifika önskemål som inte uppfylls här.

Pris

Prisexempel per vuxen i dubbelrum: 19 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 2 900 SEK/person.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Cykeläventyr i Mexiko, 8 dagar”