Paket: Cykeläventyr i Mexiko, 12 dagar

Prisexempel: 20 900 kr

Följ med på ett cykeläventyr Mexiko runt! Vi tar buss och båt mellan olika vackra och spännande platser där vi sedan utforskar områdena med hjälp av våra cyklar. En fartfylld och äventyrlig resa för dig som gillar att upptäcka och uppleva mycket nytt. Vi besöker bland annat stränder i Playa del Carmen, vackra och historiska Yucatan halvön, fornlämningar från mayariket och spektakulära Lake of Seven Colors i Bacalar.

Cykeläventyr i Mexiko

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter, kan vi självklart ordna det.

Avresedatum

Denna resa har fasta avgångar ungefär en gång i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Cancun t o r.
 • Alla flygskatter.
 • Engelsktalande guider (guidningen kan ske på flera språk).
 • 11 hotellnätter (om de nämnda hotellen inte är tillgängliga reserverar vi oss för ändringar av dessa, alltid till likvärdig standard.)
 • 11 frukostar.
 • Guidade turer vid Chichen Itza, Calakmul och Kohunlich-ruinen.
 • Guidad cykeltur vid Island of Cozumel, inklusive cyklar.
 • Stadstur i Valladolid och Izamal (inklusive besök på katedral).
 • Cykel, cykelhjälm och transport av allt bagage.
 • Transfer i minibuss med luftkonditionering.
 • Inträde vid Lookout Muna.
 • Alla transfers/transporter

Tillkommer

 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Skatt vid flygplatser.

Dagsprogram

Dag 1: Cancún – Playa del Carmen, Mexiko
Ankomkst Cancun. Transfers till ert boende. Resten av dagen spenderas på egen hand. Hotellet för natten är Hotel Playa del Carmen by H&A.

Dag 2: Playa del Carmen – Cozumel – Playa del Carmen
Idag tar vi färjan till Cozumel, en av världens mest besökta öar. Vi kommer sedan att cykla från färjan till Chankanaab Park där det finns tid till att ta det lugnt och njuta av omgivningarna. Natten spenderas återigen på Hotel Playa del Carmen by H&A.

Dag 3: Playa del Carmen – Valladolid – Chichén Itzá
Vi reser till den vackra koloniala staden Valladolid med buss för att ta en spännande stadsrundtur. Härifrån cyklar vi till mayaruinerna i Chichen Itza. Här bor vi nära ruinerna på Hotel Dolores Alba Chichen Itza.

Dag 4: Chichén Itzá – Izamal
Idag påbörjar vi resan till Yucatán halvön. Morgonen spenderas med en guidad tur av Chichén Itzá där vi bland annat besöker en pyramid. Vi fortsätter sedan vår resa till Izamal för en stadstur och ett besök på klostret San Antonio de Padua. Hotellet för natten är Hotel Izamal.

Dag 5: Izamal – Cuzama – Mérida
Idag kommer du cykla genom spännande mayabyar till Cuzama Cenotes. Efter att ha utforskat dess otroliga undervattensgrottor kommer vi med buss ta oss till den livliga staden Merida. Natten spenderas återigen på Hotel Dolores Alba.

Dag 6: Mérida
Dagen är fri för egna aktiviteter. Passa på att ta det lugnt eller besök fågelrika Celestún National Park. Ytterligare en natt på Hotel Dolores Alba.

Dag 7: Mérida – Muna – Campeche
Idag cyklar vi mellan Mérida och Muna. Väl på plats i Muna får vi njuta av utsikten från Yucatán bergens högsta punkt. Här bor fortfarande munafolket på traditionellt vis. Varje år reser många turister hit för att se hur mayafolket levde vid slottet Uxmal. Efter att vi utforskat området tar vi bussen till Campeche. Boendet för kvällen är Hotel Baluartes.

Dag 8: Campeche – Calakmul – Xpujil
Vi reser med buss till Xpujil. På vägen stannar vi vid Calakmul Arcaheological Site. Hotellet för kvällen är Hotel Debliz.

Dag 9: Xpujil – Kohunlich – Bacalar
Idag utforskar vi Kohunlichs arkitektur på cykel! Efter turen reser vi till Lake of Seven Colors i Bacalar, ett verkligt naturunder. Natten spenderas precis intill sjön på vackra Hotel Laguna Bacalar.

Dag 10: Bacalar – Playa del Carmen
Du har dagen fri till att utforska Playa del Carmen eller boka ytterligare aktiviteter. Njut av vackra stränder och en spännande atmosfär. Vi är återigen tillbaka på Hotel Playa del Carmen by H&A.

Dag 11: Playa del Carmen
Ännu en fri dag där du själv bestämmer vad du vill göra. Passa på att se stadens aktiva och spännande nattliv! En sista natt på Hotel Playa del Carmen by H&A.

Dag 12: Avfärd från Playa del Carmen/Cancún, Mexiko-Skandinavien
Det är dags för avresa efter en spännande resa. Välj att resa tillbaka till Skandinavien eller kombinera rundresan med fler resmål eller förläng med extranätter i Playa del Carmen/Cancun!

Ovanstående resa är ett exempel på en av alla våra grupprundresor som vi kan erbjuda. Vi har även flera gruppreseupplägg som inte finns publicerade på vår hemsida. Hör er gärna för om ni har några specifika önskemål som inte uppfylls nedan.
Artikelnr: SPR8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Cykeläventyr i Mexiko, 12 dagar”