Resa till Costa Rica spindelapa
Resa till Costa Rica Arenal vulkanResa till Costa Rica Monteverde regnskog hängbroResa till Costa Rica TukanResa till Costa Rica Sengångare

Det bästa av Costa Rica, 14 dagar

Prisexempel: 24 300 kr

Costa Rica är rikt på upplevelser och har underbara stränder vid Stilla havet. Här finns mullrande vulkaner och smaragdgröna kratersjöar. Djurlivet är makalöst med apor, sengångare, jaguarer, ozeloter, tapirer och den mytomspunna fågeln quetzalen för att nämna några få. Du kan uppleva den tropiska molnskogen både från marken och via de hängbroar som går högt uppe bland träden. Genom dem kommer du helt nära det gåtfulla livet i trädkronorna. De klassiska Stilla havsstränderna är en upplevelse i sig, och de får du njuta av när du bor vid vackra Tamarindo Beach.

Det bästa av Costa Rica

Denna resa är en fristående på privat basis. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar ni på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill ni ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just era önskemål om reslängd, aktiviteter, boende m.m.

Minimum två deltagare krävs på denna resa.

Datum

Resan kan genomföras alla dagar året om, men december–april är högsäsong.

Detta ingår i resan till Costa Rica

  • Flyg Skandinavien-San José t/r i ekonomiklass.
  • Alla flyg- och hotellskatter.
  • Boende 13 nätter på hotell enligt dagsprogrammet.
    Möjlighet att uppgradera boendestandarden till 4* mot pristillägg.
  • 13 x frukost, lunch dag 2 och middag dag 5. Exkl. dryck.
  • All transfer till och från flyg, hotell och aktiviteter. Transporter mellan orterna sker med minibuss utan guide.
  • Nedan dagsprogram med guidade aktiviteter inkl. inträden.
  • Engelsktalande guider.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vid ankomsten till Costa Rica möts ni av personal som ordnar privat transfer till hotellet i San José.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.

Dag 2: Poas nationalpark
Efter frukost åker ni till de praktfulla vattenfallsträdgårdarna och vulkanen Poas nationalpark. Vägen dit går genom vackra landskap och ni passerar kaffeplantager, jordgubbsfält och vackra växthus.

Poasvulkanen har världens största aktiva gejserkrater, och i den varma gulgröna kratersjön sprutar pelare av kokande lera högt upp i luften. Kratern omges av en frodig molnskog med många inhemska djurarter. En skogsstig leder till Botossjön, en inaktiv krater fylld med smaragdgrönt vatten. Ni fortsätter till vattenfallsträdgårdarna, cirka 15 minuter från Poasvulkanen. I området finns fjärilsobservatorium, kolibriträdgård och fem vackra vattenfall som ni besöker via den led som går genom området. Efteråt serveras det lunch och därefter återvänder ni till San José.
Rekommenderas: lätt jacka och promenadskor.
Boende: Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: San José – La Fortuna
Efter frukost besöker ni området runt La Fortuna. Här ligger den imponerande vulkanen Arenal som tornar upp sig över Arenalsjöns östra strand. Costa Ricas mest aktiva vulkan mullrar ofta och skjuter ibland klippblock högt upp i luften. Arenal kallas även för Eldberget, och på kvällen kan man titta på vulkanens utbrott som ser ut som fyrverkerier.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Fortunaområdet
Koppla av och utforska området kring La Fortuna på egen hand.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 5: På upptäcktsfärd i La Fortuna
Efter frukost blir det en spännande vandring genom Arenals nationalpark. Ni åker bil till den aktiva västsidan av vulkanen. Härifrån vandrar ni på Toucanleden som går genom regnskogen, och fortsätter sedan över en stor lavaström från 1992. På vägen kan man se många intressanta växter, djur och fantastiska lavaformationer. Från toppen av lavaströmmen har man en vacker utsikt över Arenalsjön.

Efter besöket i nationalparken fortsätter dagen med en avkopplande kväll vid Ecotermales varma källor. Ecotermales ligger inbäddad i en frodig dal på norrsidan av vulkanen. Resorten består av en rad naturliga bassänger fyllda med varmt källvatten, omgivna av ett vackert odlat landskap och en fin utsikt mot vulkanen.
Boende: Hotel San Bosco 3* eller Hotel Magic Mountain 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost, middag.

Dag 6: Arenal – Monteverde
Efter frukost åker ni vidare till Monteverde via Costa Ricas största sjö, Arenalsjön. Här kan man se olika inhemska fåglar, flyttfåglar och en del däggdjur. När vädret är klart har man härifrån en fantastisk utsikt över vulkanen. Ni tar båten till Rio Chiquito på andra sidan sjön och tar därifrån en minibuss till hotellet i Monteverde.

Monteverdes molnskogsreservat är känt som ett av de bästa naturskyddsområdena i den tropiska Nya Världen. Här finns mer än 100 däggdjursarter, 400 fågelarter, 120 amfibie- och reptilarter och över 2 500 växtarter varav 420 är orkidéer. Därtill finns det tiotusentals insektsarter. Efter incheckning på hotellet kan ni på egen hand njuta av området eller hotellets faciliteter.
Boende: Hotel Monteverde Country Inn Lodge 3* eller Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 7: Molnskogens hemligheter
Efter frukost får ni uppleva det dolda livet i molnskogens trädtoppar genom en tur på de berömda hängande broarna. Åtta broar skapar tillsammans en tre kilometer lång led som går genom skogens trädtoppar. Broarna är mellan 52 och 170 meter långa och hänger mellan 12 och 79 meter över marken. På det sättet kan man utforska molnskogen på olika nivåer. Man kan välja att ta en guidad tur eller vandra på egen hand. Efter turen återvänder ni till hotellet för en eftermiddag på egen hand.
Boende: Hotel Monteverde Country Inn Lodge 3* eller Hotel Poco a Poco 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 8: Monteverde – Tamarindo
Efter frukost fortsätter resan till Tamarindo där ni kan njuta av det vackra Stilla havet.
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*, Tropical Poolside rum eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9–12: Tamarindo
Njut av den sköna stranden, eller ta en tur i området eller till Tamarindo stad (turerna ingår inte).
Boende: Hotel Pasa Tiembo 3* eller Hotel Tamarindo Diria 4*, Tropical Poolside rum eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 13: Tamarindo – San José
Efter frukost får ni transfer från Tamarindo till San José. Resten av dagen disponerar ni själva.
Boende:  Hotel Sleep Inn San Jose 4* eller Hotel Radisson San Jose 5* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Privat transfer från hotellet till San José flygplats och flyg till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 24 300 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: CRDT7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Det bästa av Costa Rica, 14 dagar”