Resa till Kuba Trinidad kyrka torg
Resa till Kuba stadsbildResa till Kuba gatuartisterResa till Mexiko TulumResa till Mexiko Tulum strandResa till Mexiko Merida

Det bästa av Kuba & Mexiko, 15 dagar

Prisexempel: 41 900 kr

Upplev det bästa av Kuba och Mexiko på denna 15 dagars kombinationsresa! Resan börjar på Kuba med sju dagar av sightseeing, sol och bad. Möt härliga rytmer och exotiska smaker, besök sockerrörsplantage och ta del av Kubas fascinerande historia. Ni tar sedan flyget till Mexiko för en rundresa i mayaimperiets fotspår. Här får du lära dig mer om Mexikos flora och fauna i naturreservat och mangroveträsk, och dyka i de mystiska cenoterna. Du som vill kan förlänga resan med en veckas solsemester i Mexiko efter rundresan.

Det bästa av Kuba & Mexiko

Denna resa är en gruppresa med fasta avresedatum. Detta innebär att resan har ett fast program och att alla deltagare följer samma program. Perfekt för dig som reser själv, eller för er som vill dela upplevelsen med andra! Vill ni kombinera denna resa med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi självklart ordna det. Du kan till exempel förlänga med en veckas solsemester i Mexiko efter rundresan. Kontakta oss för en offert!

Gruppstorlek: 218 personer.

Datum

Denna resa har fasta avgångar ungefär en gång i månaden. Specificera när du vill resa när du skickar in din förfrågan.

Detta ingår i resan till Kuba & Mexiko

  • Flyg Skandinavien–Havanna och Cancun–Skandinavien.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 14 nätter på hotell inkl. frukost eller Casa Particular². Frukosten på Casa Particular betalas på plats.
  • Nedan program med guidade utflykter inkl. inträden.
  • Måltider enligt dagsprogrammet.
  • Kvalificerade flerspråkiga guider.
  • Visum.
  • All transfer.

² Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med ett Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra rum, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Havanna
Flyg Skandinavien–Havanna och transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.
Boende: hotell 4* i Havanna.
Måltider: –

Dag 2: Havanna
I dag får ni en guidad stadsrundtur i UNESCO-listade Gamla Havanna. Turen leds av en engelsktalande kubansk guide. Under promenaden kommer ni att känna Havannas storstadspuls av svunna tider. Efter detta blir ni upphämtade av en klassisk amerikanare för en rundtur i Havannas modernare delar. Ni får också besöka Havana Club Museum.
Boende: hotell 4* i Havanna.
Måltider: frukost.

Resa Kuba Havanna

Dag 3: Havanna – Viñales
Efter frukost åker ni västerut mot Viñales. På vägen genom den berömda Viñalesdalen besöker ni Casa del Veguero, en tobaksodlares gård vackert belägen bland de grönskande tobaksfälten. Ni besöker också den vackra kartsgrottan Cuevo del Indio. Ni fortsätter sedan till Viñales, en liten stad belägen mellan gröna tobaksfält och monumentala kalkstensformationer, så kallade mogotes.
Boende: Hotell 2* i Viñales.
Måltider: frukost.

Dag 4: Viñales – Cienfuegos
I dag är målet den soliga staden Cienfuegos, en av Kubas vackraste och livligaste städer. På vägen dit stannar ni i Grisbukten där ni tar en båttur på den vackra Treasure Lake. Sjön har oräkneliga kanaler och ligger omsluten av mangroveskog och palmer. Vid ankomst till Cienfuegos är dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Hotell 4* i Cienfuegos.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Cienfuegos – Trinidad
I dag går resan vidare till Trinidad, en kolonial stad som grundades redan 1514 och i dag finns med på UNESCO:s världsarvslista. På vägen dit gör ni en utflykt i El Cubanoparken som ligger i nationalparken Topes de Collantes. Lunch serveras på en lokal restaurang.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Trinidad
Dagen startar med en guidad stadstur i Trinidad då ni får se denna koloniala stads största sevärdheter. En av stadens vackraste platser är Palacio Brunet. Det en gång koloniala residenset för överklassen är idag ett museum där man kan beskåda inredning, porslin och annat från 1800-talet. På eftermiddagen blir det strandbesök, och ni kan då njuta av det Karibiska havet och koppla av under palmerna.
Boende: Casa Particular i Trinidad.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 7: Trinidad – Havanna
Efter frukost återvänder ni till Havanna. På vägen gör ni ett stopp i Santa Clara för att besöka Che Guevaras mausoleum där den kända revolutionären vilar.
Boende: hotell 4* i Havanna.
Måltider: frukost (betalas på plats).

Dag 8: Havanna – Cancun
I dag är det dags att säga farväl till Kuba och resa vidare till Mexiko. Ni får transfer med buss till Havannas flygplats och flyger därifrån till Cancun. Vid ankomst i Cancun möter guiden upp er och tar er till hotellet i Cancun.
Boende: hotell 3* i Cancun.
Måltider: frukost.

Dag 9: Cancun – Chichen Itza – Izamal – Mérida
I dag får ni besöka den fantastiska arkeologiska platsen Chichen Itza, utsedd till världsarv av UNESCO. Där får ni lära er mycket om mayakulturen, dess arkitektur, seder och mystiska slut. Efter rundturen i denna gamla mayastad fortsätter ni till Izamal, en lugn liten kolonial stad förklarad Pueblo Mágico, magisk plats, för att hedra stadens äkthet och skönhet. Ni fortsätter sedan till Mérida, Yucatans största stad och regionens kulturella center.
Boende: hotell 3* i Mérida.
Måltider: frukost.

Dag 10: Mérida
Idag får ni en guidad tur på godset Hacienda Yaxcopoil. Det uppfördes på 1600-talet för boskapsuppfödning och användes senare som agaveplantage. Ni fortsätter sedan till cenoten X’batun, en kristallklar underjordisk källa. Du som vill kan ta ett uppfriskande dopp, så glöm inte att ta med badkläder!  På eftermiddagen återvänder ni till Mérida.
Boende: hotell 3* i Mérida.
Måltider: frukost.

Dag 11: Mérida – Valladolid
Ni fortsätter idag vidare till Valladolid, en kolonial stad som också klassificeras som en Pueblo Mágico. Ni får en guidad stadsrundtur i staden och får då se de viktigaste sevärdheterna.
Boende: hotell 4* i Valladolid.
Måltider: frukost.

Dag 12: Valladolid – Tulum
Resan fortsätter i dag till ruinerna av den vackra mayastaden Tulum. Den arkeologiska platsen ligger på en klippa och man har en spektakulär utsikt över Karibiska havet. Passa på att koppla av och njut av den idylliska karibiska kusten.
Boende: hotell 4* i Tulum.
Måltider: frukost.

Dag 13: Tulum – Playa del Carmen
Ni återvänder i dag till Playa del Carmen. Här kan du spendera dagen på stranden eller koppla av i skuggan. På kvällen rekommenderas ett besök på någon av stadens många restauranger och barer.
Boende: hotell 3* i Playa del Carmen.
Måltider: frukost.

Dag 14: Playa del Carmen
Spendera dagen som du vill. Koppla till exempel av på den underbara stranden eller shoppa souvenirer och ät en god mexikansk middag på någon av de många restaurangerna.
Boende: hotell 3* i Playa del Carmen.
Måltider: frukost.

Dag 15: Hemresa
Transfer till Cancuns internationella flyg för nattflyg till Skandinavien med ankomst nästa dag.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 41 900 SEK.

Enkelrumstillägg: 5 900 SEK/person.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: SPR4

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Det bästa av Kuba & Mexiko, 15 dagar”