Resa till Madagaskar Fianarantsoa Ranohia lemur
Resa till Madagaskar husResa till Madagaskar kameleontResa till madagaskar lemurerResa till Madagaskar vattenfall

Det bästa av Madagaskar, 18 dagar

Prisexempel: 38 700 kr

Följ med på en unik 17 dagars rundresa i grupp till Madagaskar. Guidningen sker på engelska med den omtyckta och professionella guiden Klaus Heimer som bott på Madagaskar i över 19 år. Klaus har arbetat som fotograf och journalist, och är författare till en populär guidebok om Madagaskar. Rundresan omfattar cirka 250 mils resa genom vulkanområdena Ampefy och Analavory, genom östra sidan längs Pangalaneskanalen, genom Tamatave och Foulpointe till den vackra ön Sainte Marie. Sedan tillbaka till Antananarivo och vidare genom höglandet till Fianarantsoa. Därefter med tåg till Manakara på sydostkusten och vidare till Ranomafana nationalpark.

Det bästa av Madagaskar

Denna resa är en gruppresa, perfekt för dig som reser själv eller som vill dela upplevelsen med andra. Vill du kombinera resan med fler aktiviteter eller resmål före eller efter kan vi även ordna det.

Datum 2019

5–22 september
24 oktober – 10 november
21 november – 8 december

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Antananarivo t/r i ekonomiklass.
 • Färja Soanierana-Ivongo–Sainte Marie
 • Flyg Sainte Marie–Antananarivo.
 • Michelinetåget Fianarantsoa–Manakara om ni är minst 6 deltagare.
 • All transfer.
 • Boende i dubbelrum inkl. frukost, på Sainte Marie ingår halvpension. Namngivna eller likvärdiga mellanklasshotell beroende på tillgänglighet.
 • Båtutflykt till Aye Aye-lemuren.
 • Besök vid sevärdheter som nämns i programmet.
 • Avgifter för parker och reservat (Andasibe, Ranomafana).
 • Engelsktalande färdledare och lokala guider.
 • Turistavgift och moms.
 • En flaska vatten per person och dag.

Detta ingår inte

 • Visumavgifter (cirka 35 euro beroende på valutakursen).
 • Ankomstavgift ca 10 euro.
 • Övriga måltider och drycker.
 • Individuell reseförsäkring.

Dag 1: Antananarivo
Vid ankomst välkomnar vår lokala arrangör er på flygplatsen i Antananarivo och ordnar transfer till Hotel Belvédère i centrum.

Dag 2:  Antananarivo Andasibe
Dagens etapp: ca 14 mil, ca 3,5 timmar.
Ni åker idag till den kända Andasibe nationalpark (Analamazaotra – Mantadia). På vägen stannar ni vid reptilparken i Marozevo där ni kan se kameleonter och andra djur på nära håll. Därefter checkar ni in på Andasibe Forest Lodge som ligger vackert omgiven av naturen.

På kvällen finns möjlighet att tillsammans med en lokal naturguide ta en promenad längs vägen utanför nationalparken. Med hjälp av ficklampor kan då ni se nattaktiva lemurer, sovande kameleonter, trädgrodor och andra djur. Ni äter middag på en lokal restaurang och övernattar på Andasibe Forest Lodge.

Dag 3: Andasibe –  Manambato – Akanin’ny Nofy
Dagens etapp: ca 13 mil med bil och 1–1,5 timme med båt.
På morgonen tar en naturguide med er på en cirka tre timmar lång vandring i Analamazaotraparkens gröna skog. Med lite tur får ni se och höra några familjer av den stora indrilemuren. Här kan man också se andra lemurarter, många fågelarter och reptiler. Ni åker sedan vidare till Manambato som ligger vid Rasoabesjön. Där kliver ni ombord på en båt som tar er längs Pangalaneskanalen till naturreservatet Akanin’ny Nofy vid Ampitabassjön. Ni övernattar på Hotel Palmarium som ligger intill en lemurpark, eller på annexet Palmarium beach.

Dag 4: Akanin’ny Nofy
Efter frukost går ni in i Palmariumparken för att skåda efter de olika arter av lemurer som lever där. De kommer att betrakta er uppmärksamt där ni går, och några av dem får ni se på mycket nära håll. När natten faller tar ni en båtutflykt till en ö där du kan se den mycket sällsynta och nattaktiva lemurarten Aye Aye, fingerdjur, med sitt säregna långfinger. Ni övernattar på Hotel Palmarium.

Dag 5: Akanin’ny Nofy – Tamatave – Foulpointe
Dagens etapp: ca 2,5 timmar med båt och ca 6 mil på väg.
I dag åker ni motorbåt till Madagaskars största hamnstad Tamatave. Ni fortsätter sedan med buss till badorten Foulpointe som är populär bland lokalbefolkningen på helgerna. Ni utforskar får en guidad tur på det gamla fortet, njuter av havet och maten, promenerar längs stranden eller kopplar bara av. Ni äter middag på en lokal restaurang. Övernattning på Manda Beach Hotel.

Dag 6: Foulpointe – Soanierana-Ivongo – Sainte Marie
Dagens etapp: ca 10 mil på väg och ca 1,5–2 timmar på färja.
Efter en tidig frukost åker ni till Soanierana-Ivongo där ni tar färjan över till den vackra tidigare piratön Sainte Marie. Om sjögången är för hård ställs färjorna in, och i så fall stannar ni ytterligare en natt i Foulpointe. På Sainte Marie övernattar ni på Lakana Hotel.

Dag 7: Sainte Marie
Spendera dagen på denna tropiska paradisö på egen hand. Ni kan till exempel utforska södra delen av ön och den lilla, lika vackra ön Ile aux Nattes, eller utforska norra eller östra delen till fots eller på cykel. Ni kan också prova på vattensporter eller bara koppla av på den fantastiska stranden. Piratkyrkogården är också att intressant att se. Mellan juli och september finns även en utflykt med valskådning (bokas och betalas på hotellet). På kvällen kan ni njuta av den mycket vackra solnedgången på ön. Övernattning på Lakana Hotel.

Om ni på grund av den hårda sjögången inte kunde åka över till Sainte Marie igår börjar ni istället köra den långa vägen tillbaka till Antananarivo. Ni övernattar på hotell i Andasibe eller Moramanga beroende på tillgänglighet, och fortsätter till Antananarivo imorgon.

Dag 8: Sainte Marie – Antananarivo
Transfer till flygplatsen för flyg till Antananarivo där ni spenderar resten av dagen på egen hand. Kunde ni inte åka till Sainte Marie fortsätter ni istället dit landvägen. Övernattning på Hotel Belvédère.

Dag 9: Antananarivo – Ampefy
Dagens etapp: ca 12 mil, 3,5 timmar.
Efter frukost åker ni tillsammans med er guide i lugn takt mot ”vilda västern”. Efter cirka två mil stannar ni vid en fem hektar stor lemurpark där nio arter av lemurer lever fritt. Ni fortsätter sedan en kort bit till den lilla byn Ambohikely där många familjer tillverkar miniatyrfordon av ölburkar och annat återvunnet material. Deras hantverk exporteras till hela världen. Ni åker vidare till Miarinarivo där ni besöker ett elevhem för skolbarn (endast under skolsäsongen) där ni också äter lunch. Därefter fortsätter ni till Ampefy vid Itasysjön där ni övernattar på Hotel Kavitaha.

Dag 10: Ampefy
Dagens etapp: ca 10 mil.
Efter frukost besöker ni omgivningarna, vattenfallet i Lilyfloden, gejsrarna i Analavory och utsiktspunkten på Ilot de la Vierge. Ni äter lunch och middag på en lokal restaurang. Övernattning på Hotel Kavitaha.

Dag 11: Ampefy – Faratsiho – Antsirabe
Dagens etapp: ca 16 mil, ca 5 timmar.
Ni kör genom ett av Madagaskars kallaste områden till Antsirabe via Faratsiho. Ni besöker den vackra kratersjön Andraikiba och om tiden tillåter även en workshop där de tillverkar miniatyrcyklar av tomma ölburkar och liknande. N i övernattar på Flower Palace Hotel. 

Dag 12: Antsirabe – Ambositra – Fianarantsoa
Dagens etapp: ca 24 mil, ca 6 timmar.
Ni kör genom ett vackert landskap via Ambositra till Fianarantsoa. Från den högsta punkten i denna ”staden med 1001 kyrkor” har ni en fin utsikt mot den närbelägna lilla staden Ambalavao. Madagaskars mest kända fotograf heter Perrot Men, och i hans butik här får ni en inblick i hans verk. Därefter skaffar ni tågbiljetterna till nästa dags tågresa. Övernattning på Villa Sylvestre alt. La Rizière eller likvärdigt.

Dag 13: Fianarantsoa Manakara
Dagens etapp: ca 16 mil, ca 8–17 timmar.
”Jungle Express” till Manakara på östkusten avgår tidigt på morgonen. Tåget går genom ett bergigt landskap med skogar, vattenfall, risterrasser och fruktodlingar, och går över 67 broar och genom 48 tunnlar. Tåget är en livlina för de byar som ligger i det ofta väglösa landskapet, och vid varje station möter byborna upp och säljer frukt, sötsaker och snacks till resenärerna. Strax före ankomst till Manakara passerar tåget över flygplatsens landningsbana, något man bara kan uppleva på några få platser i världen. Tågresan tar i bästa fall åtta timmar, men för det mesta längre tid än så. Om det ordinarie tåget är kraftigt försenat kanske ni istället tar en mindre motorvagn. Ni får då också flera fotostopp längs vägen. Vid ankomst i Manakara får ni transfer till Hotel Parthenay Club vid havet eller ett likvärdigt hotell.

Skulle tåget vara inställt eller ha en kraftigt försenad avgångstid besöker ni istället den historiska övre delen av Fianarantsoa. Ni kör sedan till Ambalavao och tillbringar natten på Bougainvillées Hotel eller likvärdigt.

Dag 14: Manakara – Ranomafana
Dagens etapp: ca 20 mil.
Efter frukost spenderar ni morgonen på egen hand i Manakara. Ni kan till exempel gå till hamnen och titta på fiskarna som kommer tillbaka från havet med sin fångst, eller göra en liten kanottur på Pangalaneskanalen. Innan lunchtid fortsätter ni med tåg inåt land till den lilla byn Ranomafana som ligger intill nationalparken med samma namn. Det är en av Madagaskars mest spektakulära nationalparker och känd för sina varma källor. Ni tar en kvällspromenad längs vägen för att försöka få syn på nattaktiva muslemurer, kameleoner, grodor och andra djur. Övernattning på Lodge Chez Gaspard.

Om tåget dag 13 blev inställt eller kraftigt försenat besöker ni i stället Anjareservatet tolv kilometer söder om Ambalavao. Där finns goda chanser att få se några familjer av den välkända ringsvanslemuren. Därefter kör ni till Ranomafana för övernattning.

Dag 15: Ranomafana – Sahambavy
Dagens etapp: ca 7 mil.
Efter frukost besöker ni den cirka 41 000 hektar stora nationalparken Ranomafana som ligger vid Namoronafloden. Parken har en rik flora och fauna med bland annat ett hundratal fågelarter, nästan lika många amfibiearter och över 60 reptilarter. Här finns flera lemurarter, bland annat den sällsynta gyllenhalvmakin som upptäcktes så sent som 1986. Vandringen i parken kan upplevas som ansträngande då terrängen är kuperad och ibland går genom skogen. God fysisk form krävs därför för denna tur.

Tidig eftermiddag kör ni till Fianarantsoa. Därifrån tar ni en tur med den historiska Michelin-motorvagnen, ett tåg med luftfyllda gummidäck som går till Sahambavysjön som ligger vackert omgiven av böljande teplantage. Tågturen görs om ni är minst sex personer i gruppen, annars åker ni dit med minibuss. Hinner ni fram medan teplantagen är öppna besöker ni ett av dem. Ni övernattar på Lac Hotel som ligger vid stranden och har en magnifik blomsterträdgård.

Dag 16: Sahambavy – Ambositra
Dagens etapp: ca 15 mil.
I dag besöker ni den lokala betsileostammen vars risodlingar skapar ett vackert landskap. Ni åker därefter till Ambositra, en liten stad som ligger i en pittoresk dal och omges av risfält. Längs vägen besöker ni en av zafimaniryfolkets träsnideriverkstäder. Övernattning på Grand Hotel Ambositra eller likvärdigt.

Dag 17: Ambositra – Antsirabe – Antananarivo – ev. Skandinavien
Dagens etapp: ca 26 mil, ca 5,5 timmar.
Efter frukost tar ni en liten promenad i Ambositra och åker sedan vidare till Antsirabe och Antananarivo. Beroende på när ni kommer fram finns kanske tid att besöka hantverksmarknaden. Efter middag på en lokal restaurang (ingår inte) får ni transfer till flygplasten om ert flyg hem avgår idag. Annars transfer till ett hotell nära flygplatsen för övernattning.

Ev. Dag 18: Antananarivo  – Skandinavien
Transfer till flygplatsen för flyg till Skandinavien.

 

Ruttkarta

Pris

Totalpris per person: 38 700 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 400 SEK

Prisexemplet är beräknat på resa under billigaste säsong, med lägsta flygpris och boende i turistkategori. Skicka in en förfrågan med önskemål om resedatum och boendestandard så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på skattehöjningar, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utom vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAD1.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Det bästa av Madagaskar, 18 dagar”