Urosöarna i Titicacasjön.

Paket: Det bästa av Peru – Inkalandet, 12 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Vill du se landet som är präglat av den mystiska inkakulturen? Då är denna resa något för dig. Vi börjar i den historiska huvudstaden Lima. Resan fortsätter sedan till Arequipa, Colca Canyon och Puno med den berömda Titicacasjön där inkariket enligt myten grundades. Ni reser vidare till Cuzco och den heliga inkadalen, och når därefter resans höjdpunkt: det imponerande Machu Picchu, den försvunna inkastaden. Resan har engelsktalande guidning och går att ordna året runt.

Artikelnr: EST21 ,

Det bästa av Peru – Inkalandet

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum, och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper, men övrig tid spenderar ni på egen hand. Vill ni ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Skulle ni vilja ändra på något i programmet skräddarsyr vi en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Lima t o r.
  Möjligt att resa från flera orter i Skandinavien (t.ex. Arlanda, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Oslo).
 • Alla flygskatter.
 • Alla flygtransporter enligt programmet.
 • 11 övernattningar i dubbelrum på hotell 3*, inkl. frukost. Uppgradering till 4* hotell är möjligt.
 • Måltider enligt programmet.
 • Utflykter och transfers enligt programmet.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Entréavgifter.
 • Lokala skatter och serviceavgifter på hotellen.

Detta ingår inte

 • Flygplatsskatter.
 • Personliga utgifter och dricks.
 • Lokal dricks.
 • All dryck.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Lima
Flyg från Skandinavien till Lima. När ni anländer till Limas internationella flygplats möts ni  av vår lokala arrangör som hjälper er med ert bagage och kör er till hotellet.
Boende i mellanklass: Allpa Hotel 3* eller likvärdigt.
Boende i komfortklass: Sol de Oro 4* eller likvärdigt.

Dag 2: Lima
På förmiddagen får ni en guidad halvdagstur till de mest attraktiva och viktiga platserna i Lima, ”City of Kings”. Under turen får ni se Limas historiska centrum, Plaza San Martin, Plaza Mayor, Statsrådsborgen, Stadshuset, katedralen och dess religiösa konstmuseum. Slutligen besöker ni bostadsområdena i San Isidro och Miraflores, och passerar genom Huaca Pucllana som är ett av Limakulturens ceremoniella och administrativa centrum, byggd 400 e.Kr. Ni besöker också El Olivar Park som är den centrala parken i Miraflores med olivträd som på 1400-talet kom från Spanien. På eftermiddagen finns tid för egna aktiviteter.
Boende i mellanklass: Allpa Hotel 3* eller likvärdigt.
Boende i komfortklass: Sol de Oro 4* eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 3: Lima – Arequipa
Tidigt på morgonen får ni transfer till Limas flygplats för att ta flyget till Arequipa. Vid ankomsten till Arequipa flygplats möts ni av en chaufför som hjälper er med ert bagage och kör er till hotellet. På eftermiddagen blir det sightseeingtur i staden. Ni besöker stora torget som är ett av de vackraste torgen i Peru, och katedralen som är ett utmärkt exempel på 1800-talets peruanska arkitektur. Ni kommer också att besöka La Compañia-kyrkan, ett gammalt jesuittempel som kanske är det viktigaste i Arequipa på grund av sin historia och tradition. Sedan fortsätter ni till Santa Catalinaklostret. Det är det mest fascinerande, religiösa, koloniala komplexet i landets arkitektur med religiös konst och inredning i en värld som verkar ha stått stilla sedan 1579.
Boende i mellanklass: San Agustin Posada del Monasterio eller likvärdigt.
Boende i komfortklass:  El Cabildo eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 4: Arequipa – Colca Canyon
Tidigt på morgonen åker ni på en fyra timmars underbar resa till Colca Canyon, en av världens djupaste raviner (3 400 meter.) På resan korsar ni Pampa Cañahuas i Aguada Blanca National Reserve där det bor hjordar av vikunja och alpackor. Ni kommer också se vackra förcolombianska terrasser som fortfarande odlas av de infödda Collaguas. Lunchbox ingår på turen. Vid ankomsten till Colca Canyon får ni transfer till den valda lodgen. Ni får där fri tid att strosa i lodgens omgivningar, och har möjlighet att ta ett relaxbad i de varma källorna i närheten av lodgen.
Boende i mellanklass: Eco Inn eller likvärdigt.
Boende i komfortklass:  Colca lodge eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Colca Canyon – Puno
Mycket tidigt på morgonen åker ni till observationspunkten Cruz del Condor. Även om det inte är den djupaste punkten i Colca Canyon så har man ändå en hisnande utsikt här! Med lite tur får ni också se den mäktiga kondoren sväva över den djupa dalen. På vägen tillbaka kan ni besöka Maca nedanför vulkanen Sabancaya och Yanque. Kyrkan Yanque med sin barockfasad vittnar om den kulturella symbiosen i den koloniala eran. Resan fortsätter från Colca Valley mot Puno vid sydöstra Titicacasjön, världens högsta segelbara sjö. Resan tar cirka 8 timmar (332 km), och den största delen av rutten är stenlagd. Längs vägen kommer ni att få se vackra landskap. Området kring Titicacasjön är födelseplatsen för Inkarikets mytologi. Enligt legenden steg Manco Capac och Mama Ocllo upp från den heliga Titicacasjön för att grunda Inkariket. Framme i Puno får ni transfer till hotellet.
Boende i mellanklass: Eco Inn eller likvärdigt.
Boende i komfortklass:Sonesta Posadas del Inca eller likvärdigt
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Dagstur på Titicacasjön
Tidigt på morgonen får ni uppleva en oförglömlig utflykt med motorbåt på Titicacasjön. Målet för turen är de unika flytande vassöarna Uros där vi möter dess invånare. De har byggt sina egna öar genom att regelbundet lägga till nya lager av en viss typ av vass som är unik för området. Efter besöket fortsätter båtturen till Taquile Island. Ön bebos av ett Quechua-talande folk som bland annat har utvecklat fina handvävningstekniker som de fört vidare i generationer. Vid ankomst till staden Taquile avnjuts en lunch i sällskap av lokalbefolkningen. Efter det kan ni vandra runt de olika kullarna och arkeologiska fyndplatserna på denna sex kilometer långa ö. Ni återvänder sedan till Puno.
Boende i mellanklass: Eco Inn eller likvärdigt.
Boende i komfortklass: Sonesta Posadas del Inca eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Puno – Cuzco
Tidig avresa med turistbuss till Cusco. Ni reser längst med högplatån i Collao och bussen stannar en kort stund i staden Ayaviri, ett viktigt centrum för boskap och textiltillverkning. Ni besöker också det imponerande templet Kalasasaya som härstammar från den gamla Pucarakulturen. På vägen stannar ni i Raqchi där ni får se en spektakulär inkahelgedom som byggdes av Inka Pachacutec och är tillägnad till den store inkaguden Wiracocha. Templet har en stor vägg med en fin inkaarkitektur i sten medan andra väggar är uppförda av gigantiska adobetegel. Runt templet finns många fler byggnader som har använts som bostäder och förvaring.

Ni fortsätter resan och passerar La Raya Ranch där ni kan se hjordar av vikunjor och lamor. Ni passerar också härliga Wacarpay Lake, med en iögonfallande utsikt över bergen som återspeglas i det lugna vattnet. Sedan fortsätter ni till den vackra staden Andahuaylillas där ni besöker San Pedrokyrkan, mer känd som Sixtinska kapellet för sitt dekorerade polykromtak. Ni äter lunch på en genuin landsbygdsrestaurang där ni kan njuta av områdets delikata kulinariska konst. På eftermiddagen kommer ni till Cuzco, och därifrån får ni transfer till ert hotell.
Boende i mellanklass: Los Portales eller likvärdigt.
Boende i komfortklass:  San Agustin Plaza eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Cuzco
På förmiddagen finns det avsatt tid för egna valfria aktiviteter.
På eftermiddagen blir det en halvdagstur i Cuzco, den arkeologiska huvudstaden i Sydamerika. Cuzco visar också upp de finaste exemplen på inkas historia och arkitektur. Det blir ett besök till stadens viktigaste historiska monument Plaza de Armas, katedralen, Koricanchatemplet, och ett besök till de omgivande ruinerna av Kenko Amphitheater, Tambomachay, Puca Pucara och fästningen Sacsayhuaman. Efter turen får ni transfer tillbaka till hotellet.
Boende i mellanklass: Los Portales eller liknande.
Boende i komfortklass:San Agustin Plaza eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 9: Cuzco
I dag har ni fri tid till valfria aktiviteter. Ni kan till exempel utforska Cuzco och njuta av stadens många utmärkta kaféerna, barerna och restaurangerna.
Boende i mellanklass: Los Portales eller likvärdigt.
Boende i komfortklass: San Agustin Plaza eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

Dag 10: Cuzco – Inkas Heliga dal
På vägen mot Urubamba valley stannar ni till på marknaden i Pisac. Där får ni chansen att interagera med lokalbefolkningen och köpslå i marknadsstånden. Efter att ni ätit lunch på en lokal landsbygdsrestaurang avslutar ni dagen med ett besök på en inkafästning och citadellet i Ollantaytambo. Denna fästning byggdes för att vakta ingången till den här delen av dalen och skydda den från eventuella invasioner av stammar från djungelns lågland. Den blev senare skådeplats för inkas motstånd år 1537 då Manco Inkas styrkor konfronterade Hernando Pizarros trupper. Efter turen får ni transfer tillbaka till ert hotell.
Boende i mellanklass: Hacienda Del Valle hotel eller likvärdigt.
Boende i komfortklass: Sonesta Posada del Inca eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Inkas Heliga dal – Machu Picchu
Morgontransfer till tågstationen för en otrolig tågresa till den kända inkastaden Machu Picchu. Staden på den stora bergstoppen som övergavs av inkaväldet återupptäcktes år 1911. Denna legendariska plats är utan tvekan en av världens mest imponerade arkeologiska platser. Staden är byggd på toppen av Machu Picchu (=gammal topp) 3 400 m.ö.h, med utsikt över Urubambaflodens djupa kanjon och den omgivande tropiska bergsskogen. Den var förmodligen den mest fantastiska av alla städer som skapades i inkariket med sina gigantiska murar, terrasser och ramper som verkar ha skurits naturligt i bergets branta sluttningar. Machu Picchu är också en av inkas bäst bevarade hemligheter eftersom de inte har lämnat några skriftliga anteckningar efter sig. Citadellet omnämns inte heller i några spanska skrifter, och det är fortfarande ett mysterium varför staden övergavs.

Tåget går till Aguas Calientes, och efter en kort bussresa till inkaruinerna får ni en guidad tur i Machu Picchu. Ni äter lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen tar ni tåget tillbaka till Cuzco och får transfer till ert hotell.
Boende i mellanklass:  Los Portales eller likvärdigt.
Boende i komfortklass: San Agustin Plaza eller likvärdigt.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Cuzco – Lima – Skandinavien
Efter frukost på hotellet får ni transfer till Cuzco för att ta ert sena morgonflyg till Lima och ansluta till ert flyg till Skandinavien (nattflyg).
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum på mellanklasshotell 3*: 25 900 SEK.

Möjlighet finns att uppgradera boendet till bättre standarder.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris. Priset påverkas bland annat av säsong och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Inspiration om Peru

Se vår inspirationsfilm om Peru!

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EST21

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Det bästa av Peru – Inkalandet, 12 dagar”