Paket: Det bästa av Peru – Inkalandet, 12 dagar

Prisexempel: 25 900 kr

Vill du se landet som är präglat av den mystiska inkakulturen? Då är denna resa något för dig. Vi börjar i den historiska huvudstaden Lima, åker sen vidare till Arequipa, Colca Canyon, Puno med den berömda Titicacasjön där inkariket enligt myten grundades, Cusco, den heliga inkadalen (Sacred Valley) och når därefter resans höjdpunkt: det imponerande Machu Picchu, den försvunna inkastaden.
Resan har engelsktalande guidning och går att ordna året runt.

Artikelnr: EST21 ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår:

 • Flyg Skandinavien-Lima t o r med KLM/Air France/Iberia eller annat flygbolag. Möjligt att resa från flera avreseorter i hela Skandinavien (t ex Arlanda, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Oslo).
 • Alla flygskatter.
 • Alla flygtransporter enligt programmet.
 • 11 övernattningar (välj mellan 3* eller 4* hotell) inkl. frukost.
 • Andra måltider enligt programmet.
 • Utflykter och transfers enligt programmet.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Entréavgifter.
 • Lokala skatter och serviceavgifter på hotellen.

Detta ingår inte:

 • Flygplatsskatter.
 • Personliga utgifter och dricks.
 • Lokal dricks.
 • All dryck.

Dagsprogram
F=frukost, L=lunch, M=middag

Dag 1: Skandinavien – Lima

Flyg från Skandinavien-Lima. När ni anländer till Limas internationella flygplats möts ni  av en av våra representanter som hjälper er med ert bagage och kör er till hotellet.
Boende i Lima: mellanklass: Allpa Hotel 3* eller liknande. Komfortklass: Sol de Oro 4* eller liknande.

Dag 2: Lima
På förmiddagen avnjuter ni en guidad halvdagstur till de mest attraktiva och viktiga platserna i Lima, ”City of Kings”. På turen får ni se Limas historiska centrum, Plaza San Martin, Plaza Mayor, Statsrådsborgen, Stadshuset, katedralen och dess religiösa konstmuseum. Slutligen besöker ni bostadsområdena i San Isidro och Miraflores, vi passerar genom Huaca Pucllana som är ett Av Lima kulturens ceremoniella och administrativa centrum, byggd 400 e.Kr. Ni besöker också El Olivar Park som är den centrala parken i Miraflores. Med olivträd som på 1400-talet kom från Spanien. Eftermiddag finns det tid för egna aktiviteter.
Boende i mellanklass: Allpa Hotel 3* eller liknande.
Boende i komfortklass: Sol de Oro 4* eller liknande.
Måltider: frukost.

Dag 3: Lima / Arequipa
Tidigt på morgonen, får ni transfer till Limas flygplats för att ta flyget till staden Arequipa. Vid ankomsten till Arequipa flygplats möts ni av en chaufför som hjälper er med ert bagage och kör er till hotellet. På eftermiddagen blir det sightseeingtur i staden med besök till ”Stora torget” som är ett av de vackraste torgen i Peru och katedralen ett utmärkt exempel på 1800-talets peruanska arkitektur. Ni kommer också att besöka La Compañia kyrkan, ett gammalt jesuittempel som kanske är det viktigaste i Arequipa på grund av sin historia och tradition. Sedan fortsätter besöket till Santa Catalina klostret, det mest fascinerande, religiösa, koloniala komplexet i landets arkitektur. Med religiös konst och inredning i en värld som verkar ha stått stilla sedan 1579.
Boende i mellanklass: San Agustin Posada del Monasterio eller liknande.
Boende i komfortklass:  El Cabildo eller liknande.
Måltider: frukost.

Dag 4: Arequipa / Colca Canyon
Tidigt på morgonen åker ni på en fyra timmars underbar resa till Colca Canyon, en av de djupaste ravinerna i världen (3 400 meter.) På resan korsar ni Pampa Cañahuas i Aguada Blanca National Reserve, där det bor hjordar av vikunja och Alpacas (sydamerikanska kameldjur). Ni kommer också se vackra förcolombianska terrasser, som fortfarande odlas av de infödda Collaguas. Lunchbox ingår på turen. Vid ankomsten till Colca Canyon får ni transfer till den valda lodgen. Om ni är i god form kommer ni att få fri tid att strosa runt lodgens omgivning och ni har också möjlighet att ta ett relaxbad i de varma källorna i närheten av lodgen.
Boende i mellanklass: Eco Inn eller liknande.
Boende i komfortklass:  Colca lodge eller liknande.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 5: Colca Canyon / Puno
Mycket tidigt på morgonen blir ni körda till observationspunkten ”Cruz del Condor”. Även om detta inte är den djupaste punkten i Colca Canyon, så kan man uppskatta Cruz del Condor storhet i kanjonen och med lite tur så kanske ni ser kondoren, den största flygande fågeln i världen, svävande över den höga slätten. På vägen tillbaka kan ni besöka städerna i Maca placerade nedanför vulkanen Sabancaya och Yanque. Kyrkan Yanque med sin barockfasad vittnar om den kulturella symbiosen i den koloniala eran. Resan fortsätter från Colca Valley mot syd östra Lake Titicaca, resan tar uppskattningsvis ca 8 timmar (332 km) den största delen av rutten är stenlagd. Ni kommer se vackra landskaps längs vägen till Puno, som ligger intill Lake Titicaca – den högsta segelbara sjön i världen. Detta område är födelseplatsen för Inkarikets mytologi. Enligt legenden steg Manco Capac och Mama Ocllo upp från den heliga Titicacasjön för att grunda Inkariket och föda Inkacivilisationen. Framme i Puno får ni transfer till hotellet.
Boende i mellanklass: Eco Inn eller liknande.
Boende i komfortklass:Sonesta Posadas del Inca eller liknande
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Puno-Titicaka sjön
Tidigt på morgonen får ni uppleva en oförglömlig utflykt med motorbåt på Titicacasjöns vatten till de unika ”Floating Islands” Uros. Sjöns gamla invånare som är kända som ”The Water Tribe” har byggt sina egna öar genom att regelbundet lägga till nya lager av en viss typ av vass. Den är unik för området och kallas ”Totora” (Scirpus totora) och är en växtfiber från Papyrus familjen. Sedan fortsätter motorbåtsresan till Taquile Island, som bebos av Quechua-talande infödingar som bl a har utvecklat fina handvävnings tekniker som de fört vidare i generationer. Vid ankomst till staden Taquile avnjuts en lunch i sällskap av lokalbefolkningen. Sedan kan ni vandra runt de olika kullarna och arkeologiska fyndplatserna på denna 6 km långa ö. Åter till Puno.
Boende i mellanklass: Eco Inn eller liknande.
Boende i komfortklass: Sonesta Posadas del Inca eller liknande.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 7: Puno / Cusco
Tidig avresa med turistbuss till staden Cusco. Ni reser längst med högplatån i Collao, bussen stannar i staden Ayaviri en kort stund. Ett viktigt centrum för boskap och textiltillverkning. Vi besöker också det imponerande templet Kalasasaya (som härstammar från den gamla Pucara kulturen). På vägen stannar ni i Raqchi där ni får se en spektakulär Inkahelgedom som byggdes av Inka Pachacutec och är tillägnad till den store Inkaguden Wiracocha. Templet har en stor vägg med en fin Inkaarkitektur i sten, andra väggar i templet är av gigantiska adobetegel. Runt templet finns många fler byggnader som har använts som bostäder och förvaring. Ungefär 70 km fram, passerar ni La Raya Ranch där ni kan se hjordar av vikunjor och lamor. Under resan kommer ni att passera härliga Wacarpay Lake, med iögonfallande utsikt över bergen som återspeglas i det lugna vattnet. Sedan fortsätter ni till den vackra staden Andahuaylillas där ni besöker kyrkan San Pedro, mer känd som Sixtinska kapellet, på grund av sitt dekorerade polykromtak. Lunch på en genuin landsbygdsrestaurang, där ni kan njuta av områdets förtjusande kulinariska konst. På eftermiddagen kommer ni till Cusco och därifrån får ni transfer till ert hotell.
Boende i mellanklass: Los Portales eller liknande.
Boende i komfortklass:  San Agustin Plaza eller liknande.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Cusco
På förmiddagen finns det avsatt tid för egna valfria aktiviteter.
På eftermiddagen blir det en halvdagstur i staden Cusco den arkeologiska huvudstaden i Sydamerika. Cusco visar också upp de finaste exemplen på Inkas historia och arkitektur. Det blir ett besök till stadens viktigaste historiska monument Plaza de Armas, katedralen, Koricancha templet, och ett besök till de omgivande ruinerna av Kenko Amphitheater, Tambomachay, Puca Pucara och Sacsayhuaman fästningen. Efter turen skjutsas ni tillbaka till ert hotell.
Boende i mellanklass: Los Portales eller liknande.
Boende i komfortklass:San Agustin Plaza eller liknande.
Måltider: frukost.

Dag 9: Cusco
En dag tillägnad er till att utforska och njuta av de många utmärkta kaféerna, barerna och restaurangerna i Cuzco. Eller för andra egna valfria aktiviteter.
Boende i mellanklass: Los Portales eller liknande.
Boende i komfortklass: San Agustin Plaza eller liknande.
Måltider: frukost.

Dag 10: Cusco / Sacred Valley
På vägen mot Urubamba valley stannar vi till i Pisacmarknaden där ni kommer att få chansen att interagera med lokalbefolkningen och köpslå på marknadsstånden. Efter att ni ätit lunch på en lokal landsbygdsrestaurang, avslutas dagen med ett besök på en Inka fästning och citadellet i Ollantaytambo. Denna fästning byggdes för att vakta ingången till denna del av dalen och skydda den från eventuella invasioner av stammar från djungelns lågland och blev senare skådeplats för Inkas motstånd år 1537, då Manco Inka styrkorna konfronterade Hernando Pizarros trupper. Efter turen får ni skjuts tillbaka till ert hotell.
Boende i mellanklass: Hacienda Del Valle hotel eller liknande.
Boende i komfortklass: Sonesta Posada del Inca eller liknande.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: Sacred Valley / Machu Picchu
Morgontransfer till tågstationen för en otrolig tågresa till den kända Inkastaden Machu Picchu. Staden på den stora bergstoppen som övergavs av Inkaväldet, återgick till djungeln och förlorades av mänskligheten för att år 1911 återupptäckas. Denna legendariska plats är utan tvekan en av världens mest imponerade arkeologiska platser. Byggd på toppen av ”Machu Picchu” (gammal topp), med utsikt över Urubamba flodens djupa kanjon i Urubamba floden i ett semi-tropiskt område, 120 km från staden Cusco 3 400 m.ö.h. Machu Picchu ligger på en bergsplats av extraordinär skönhet, mitt i en tropisk bergsskog. Den var förmodligen den mest fantastiska av alla städer som skapades i Inkariket. Med sina gigantiska murar, terrasser och ramper som verkar ha skurits naturligt i bergets branta sluttningar. Machu Picchu är också en av Inkas bäst bevarade hemligheter, eftersom de inte har lämnat några skriftliga anteckningar och i spanska krönikor görs inget omnämnande av citadellet. Detta är fortfarande ett mysterium. Vid ankomst till ruinerna efter en kort bussresa från Aguas Calientes, får ni en guidad tur i Machu Picchu, (Plaza, the Circular Tower, the Sacred Sun Dial, the Royal Quarters, the Temple of the Three Windows och olika graver). Lunch på en lokal restaurang. På eftermiddagen åker ni tillbaka till Cusco med tåg och därefter transfer till ert hotell.
Boende i mellanklass:  Los Portales eller liknande.
Boende i komfortklass: San Agustin Plaza eller liknande.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Cusco / Lima / Skandinavien
Frukost på hotellet och sedan får ni transfer till Cusco för att ta ert sena morgonflyg till Lima och ansluta till ert flyg till Skandinavien (nattflyg).
Måltider: frukost.

Totalpris per person (del av dubbelrum):

Mellanklass: från 25 900 SEK
Allt boende sker i 3* mellanklasshotell med möjlighet att uppgraderat till bättre standarder.

Resan har engelsktalande guidning hela vägen.

Se vår inspirationsfilm om Peru!

Intern kod: EST21

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Det bästa av Peru – Inkalandet, 12 dagar”