Resa till Ecuador Amazonas
Resa till Ecuador AmazonasResa till Ecuador AmazonasResa till Ecuador ekorrapaResa till Kuba bilarResa till Costa Rica Varadeo

Ecuador (Amazonas) + Kuba, 18 dagar

Prisexempel: 38 500 kr

Denna kombinerade resa till Ecuador och Kuba erbjuder spännande kontraster! I Ecuador får du chansen att bo på en ekolodge i Amazonas frodiga regnskog. Genom de aktiviteter som erbjuds får du utforska regnskogen och lära dig mer om dess växt- och djurliv och hur det lokala Kichwafolket lever. Du reser sedan vidare till Kuba för att lära känna färgstarka Havanna liksom vackra Viñalesdalen. Du avslutar resan med avkopplande sol och bad i Varadero eller någon annan badort.

Artikelnr: EXP11+CTR9 Kategorier: , Etiketter: , , , ,

Ecuador (Amazonas) + Kuba

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i resan till Ecuador & Kuba

 • Flyg Skandinavien–Quito, Quito–Havanna och Havanna–Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Alla transfers inom programmet (privata i egen bil, samt delade transfers i kollektiva turistbussar).
 • 3 nätters boende på hotell inkl. frukost i Quito.
 • 4 nätter på eco-lodge inkl. helpension i Amazonas.
 • 4 nätter i Havanna på hotell eller Casa Particular*. Frukost ingår.
 • 6 nätters boende på strandhotell med All Inclusive i Varadero eller annan badort.
 • Rundturer i Havanna med omgivning i 2 dagar.
 • Entréavgifter till museer och andra sevärdheter ni besöker.
 • Engelsktalande guidning på dagsturerna.
 • 24 timmars lokal jourservice på plats i Kuba av svensktalande personal.
 • Visum (värde 400 SEK/person).
 • Nedanstående dagsprogram och måltidsplaner.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Quito
Transfer från Tababela Airport till hotellet i Quito.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: –

Dag 2: Quito och ekvatorn
På förmiddagen stadsrundtur i Quito. Quito är världens högst belägna huvudstad (2 818 m ö.h.) och är också den huvudstad som ligger närmast ekvatorn. Quitos historiska stadskärna är en av de största, minst förändrade och bäst bevarade historiska stadskärnorna i Latinamerika. Därför finns Quito också med på UNESCO:s världsarvslista. Din guide tar dig med till de viktigaste platserna som Carondelet Palace, Plaza de la Independencia, Street of the Seven Crosses, katedralen och kyrkorna La Compañía och San Francisco. På eftermiddagen besöker du Ekvatormonumentet 26 km norr om Quito. Monumentet visar den exakta placeringen av ekvatorn. Där finns också en utställning över Ecuadors etniska grupper, landets olika regioner och hur de influerats av ekvatorn.
Boende:  Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 3­: Quito – Liana Lodge, Amazonas
Transfer från Quito till Puerto Barantilla där en kanot tar dig till eco-lodgen Liana Lodge i Amazonas. Här spenderar du några dagar mitt i Amazonas frodiga djungel. Välj själv om du vill ligga i hammocken på din altan och lyssna till djungelns ljud eller utforska regnskogen under någon av de aktiviteter som erbjuds, se nedan. Du kan välja två aktiviteter per dag.
Boende: Liana Lodge 3+*
Måltider: helpension.

 

Dag 4–6: Amazonas
Egen tid i Amazonas. Se alternativa aktiviteter under dag 3.
Boende: Liana Lodge 3+*
Måltider: helpension. 

Dag 7: Liana Lodge – Pallapacta
Efter frukost transfer tillbaka till Puerto Barantilla. Därifrån vidare till den lilla staden Papallacta som har Ecuadors bästa resort för varma källor, Termas de Pallapacta. Här får du koppla av och njuta av källorna som värms upp av den aktiva vulkanen Cotopaxi. Du övernattar på resorten.
Boende: Termas de Papallacta 4+*
Måltider: frukost.

Dag 8: Pallapacta – Havanna
I dag reser du vidare till Kuba. Spendera tiden innan flygtransfern som du vill. Ett alternativ är att vandra över The páramo, det stäppområde som är källan för Quitos vattenförsörjning. Du får i god tid transfer till flygplatsen för att flyga vidare till Havanna. Vid ankomst i Havanna får ni transfer till ert boende.

Välj mellan nedanstående kategorier och boenden i Havanna. Frukost ingår på samtliga boenden.

Hotell:
Standard: Hotel Plaza i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Superior: Något av följande: Hotel Beltrán de Santa Cruz 3* , Hotel Los Frailes 3*, Hotel Mesón de la Flota 3*, Hotel Habana 612 3*, i standard dubbelrum.
Deluxe: Hotel Ambos Mundos 4*, Hotel Telégrafo 4* , Hotel Florida 4*,  Hotel Raquel 4*, Hotel Marqués de Prado Ameno 4*, Hotel Tejadillo 3* , Hotel Comendador 4*, Hotel Palacio O’Farrill 4*, Hotel Conde de Villanueva 4*, Hostal Valencia 3*, Hotel Armadores de Santander 4*, Hotel Palacio San Miguel 4*,  Hotel Sevilla i standard dubbelrum.
Premium: Hotel Santa Isabel 5*, Hotel San Felipe y Santiago 5* i standard dubbelrum.

Casa Particular:
Standard: Hostal Colonial Habanera 1715. Eller likvärdigt.
Superior: Casa Cuarteles Boutique Eller likvärdigt.

Måltider: frukost.

Dag 9: Havanna på egen hand
Informationsmöte om programmet i Havanna. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att bekanta dig med Havanna i lugn och ro.
Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost.

Dag 10: Guidad stadstur i Havanna
Efter frukost får du följa med på en två timmars guidad vandring i UNESCO-listade Gamla Havanna. Turen leds av en svensktalande kubansk guide. Efter promenaden fortsätter turen i en klassisk amerikansk bil. Ni får då bland annat se John Lennons park, revolutionens torg och fortet Castillo del Morro. På eftermiddagen återvänder ni till hotellet och har resten av dagen fri.
Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost.

Dag 11: Heldagstur Las Terrazas eller Viñales
Välj någon av följande två dagsturer.

Las Terrazas
Guidad rundtur till ekobyn Las Terrazas. Du får en välkomstdrink på Rancho Curujey och en kort beskrivning av Nature Wondersprojektet. Du kommer att besöka Buenavistas kaffeplantage, en delvis renoverad gård från 1600-talet. Du får också en guidad rundtur längst huvudgatan i samhället. Lunch ingår. Efteråt fri tid att simma i det klara vattnet i San Juanfloden. Du är tillbaka i Havanna under sen eftermiddag.

Vinalesdalen
Dagens utfärd går till Pinar del Rio provinsen, Kubas västra provins. Här odlas världens bästa tobak som ni får lära er mer om vid ett besök på en tobaksfabrik. Ni fortsätter till Viñalesdalen med dess fantastiska vyer. Därifrån vidare till La Cueva del Indio för en båttur på floddalen genom Haystack Hillock Mountains. Ni äter lunch på El Palenque de los Cimarrones restaurang och åker därefter till Havanna för övernattning.

Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost och lunch.

Dag 12–17: Varadero eller annan sol- och badort
Efter frukost dag 12 får du transfer från Havanna till Varadero eller annan vald badort.

Välj boendestandard och hotell i Varadero nedan. Alla hotell är med All Inclusive. Rumskategorierna går att uppgradera mot pristillägg.

Standard: Hotel Be Live Experience Turquesa eller Hotel Be Live Experience Tuxpan i standardrum.
Superior: Hotel Roc Barlovento,  Memories Varadero Beach Resort i standardrum.
Deluxe: Hotel Grand Memories Varadero, eller Starfish Cuatro Palmas (vuxenhotell) i standardrum.
Premium: Hotel Royalton Hicacos (vuxenhotell) i junior suite eller Hotel Grand Memories Varadero Junior Suite Sanctuary (vuxenhotell)

Vi erbjuder även boende på andra badorter i Kuba. Läs mer om alternativa badorter och hotell. 

Dag 18: Hemresa
Transfer i god tid till Havannas flygplats för vidare färd till Skandinavien.
Måltider: frukost. 

Pris

Prisexempel per person: 38 500 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i boendestandard Basic.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP11+CTR9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ecuador (Amazonas) + Kuba, 18 dagar”