resa Ingapirca Kuba
Resa till Ecuador Cuenca rosodlingResa till Ecuador OtavaloResa till Ecuador AndernaResa till Kuba HavannaResa till Kuba sola bada

Ecuador (Anderna) + Kuba, 18 dagar

Prisexempel: 38 900 kr

Välkommen till en rundresa i två av Latinamerikas mest intressanta länder, Ecuador och Kuba. I Ecuador reser du genom Anderna och får då uppleva de skiftande och fascinerande landskapen. Längs vägen lär du känna Ecuadors historia och kultur med besök i stora och små städer, på marknader och vid Inkarikets lämningar. Du fortsätter sedan till Kuba där du får uppleva färgstarka Havanna och Viñalesdalens vackra landskap. Du avslutar resan med avkopplande sol och bad vid Varaderos vackra stränder.

Artikelnr: EXP9+CTR7 Kategorier: , Etiketter: , , ,

Ecuador (Anderna) + Kuba

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i resan till Ecuador & Kuba

 • Flyg Skandinavien-Guayaquil, Quito-Havanna och Havanna-Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • 7 nätters boende på hotell inkl. frukost i Ecuador.
 • 4 nätter i Havanna på hotell eller Casa Particular*. Frukost ingår.
 • 6 nätters boende på strandhotell med All Inclusive i Varadero eller annan badort.
 • Alla transfers (privata i egen bil, samt delade transfers i kollektiva turistbussar).
 • Rundturer i Havanna med omgivning i 2 dagar.
 • Entréavgifter till museer och andra sevärdheter ni besöker.
 • Engelsktalande guidning på dagsturerna.
 • 24 timmars lokal jourservice på plats i Kuba av svensktalande personal.
 • Visum (värde 400 SEK/person).
 • Nedanstående dagsprogram och måltidsplaner.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Guayaquil
Vid ankomst möter den lokala arrangören upp och ordnar transfer från flygplatsen till hotellet. Unipark Hotel ligger i hjärtat av Guayaquil, framför Iguana Park och har en vacker utsikt över katedralen.
Boende: Unipark Hotel 4* 
Måltider: –

Dag 2: Guayaquil – Cuenca
Efter en panoramisk stadsrundtur i Guayaquil lämnar du kusten och fortsätter till UNESCO-listade staden Cuenca i Anderna. Längs vägen får du se ett vackert landskap med odlingar av bananer, choklad, papaya, mango och ris. Väl framme i Cuenca kommer du att få se Ecuadors vackraste koloniala stad. Här får du besöka flera intressanta platser, bland annat den gamla och nya katedralen, rosmarknaden, Calle Larga och dess marknad och Broken Bridge.
Boende: Hotel Victoria 3+*
Måltider: frukost.

Dag 3: Cuenca – Baños
Resan fortsätter i dag norrut mot Baños. På vägen får du besöka inkaruinerna vid Ecuadors viktigaste arkeologiska plats, Ingapirca, som ofta kallas Ecuadors Machu Picchu. Här får du se både inkaruiner och lämningar från den lokala kultur som fanns där före Inka. Här finns också en utställning om Inka. Efter detta intressanta besök fortsätter du upp till Baños.
Boende: Hotel Alisamay 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Baños – Lasso
I Baños kan du som vill följa med på en cykeltur längs en naturskön rutt där du får se vackra vattenfall och ett landskap där geologin visar hur denna kontinent en gång skapades (valfri tur, ingår inte i programmet). Med lite tur kan du till och med höra och/eller se Tungurahua, en aktiv vulkan i närheten av Baños. Efter det fortsätter du upp till det lilla samhället Lasso som ligger vid Cotopaxi, världens högsta vulkan (5897 m ö.h.).
Boende: Hostería La Ciénega 4*
Måltider: frukost.

Dag 5: Lasso – Otavalo
I dag besöker du Quilotoas vackra kratersjö på 3 914 m ö.h. Beroende på solljuset ändras vattnets färg från djupt blå till turkosgrön. Att befinna sig här är en unik upplevelse då det förutom denna “lilla” aktiva vulkan också finns fyra andra berg som omger området. Med lite tur kan du se Cotopaxi, Ilinizas (norr och syd) och Rumiñahui. Efter detta besök fortsätter du norrut till staden Otavalo.
Boende: Hotel El Indio Inn 3*
Måltider: frukost.

Dag 6: Otavalo – Cotacachi
Otavalo är en liten stad, men dess invånare är beresta och har spridit sina hantverk runt om i världen. Kanske har du sett dem eller deras produkter någon gång. Invånarna i Otavalo är hantverkare och arbetar främst med textilier. På Plaza de Ponchos marknad kan man se deras produkter, till exempel ponchos, halsdukar, handskar, kjolar och byxor. Här finns också andra hantverk som trädekorationer, målningar och andra produkter. I Otavalo får du tillräckligt med tid för att gå runt och bekanta dig med denna etniska grupp. Efter det fortsätter du till Cotacachi, också känd som läderstaden för sina högkvalitativa läderprodukter. Du återvänder sedan till Otavalo och har resten av dagen fri.
Boende: Hotel El Indio Inn 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Otavalo – Quito
I dag reser du till Ecuadors huvudstad Quito. Quito är världens högst belägna huvudstad (2 818 m ö.h.) och är också den huvudstad som ligger närmast ekvatorn. Quitos historiska stadskärna är en av de största, minst förändrade och bäst bevarade historiska stadskärnorna i Latinamerika. Därför finns Quito också med på UNESCO:s världsarvslista. Din guide tar dig med till de viktigaste platserna som Carondelet Palace, Plaza de la Independencia, Street of the Seven Crosses, katedralen och kyrkorna La Compañía och San Francisco. Eftermiddagen är fri.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Quito – Havanna
I dag reser du vidare till Kuba. Men innan det är dags att lämna Ecuador besöker du Ekvatormonumentet 26 km norr om Quito. Detta monument visar den exakta placeringen av ekvatorn. Där finns också en utställning över Ecuadors etniska grupper, landets olika regioner och hur de influerats av ekvatorn. Efter detta besök får du några timmars avkoppling på Termas de Papallacta, Ecuadors bästa resort för varma källor. Efter detta avkopplande besök får du transfer till flygplatsen för att flyga vidare till Havanna. Vid ankomst blir ni uppmötta för transfer till ert boende.

Välj mellan nedanstående kategorier och boenden i Havanna. Frukost ingår på samtliga boenden.

Hotell:
Standard: Hotel Plaza i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Superior: Något av följande: Hotel Beltrán de Santa Cruz 3* , Hotel Los Frailes 3*, Hotel Mesón de la Flota 3*, Hotel Habana 612 3*, i standard dubbelrum.
Deluxe: Hotel Ambos Mundos 4*, Hotel Telégrafo 4* , Hotel Florida 4*,  Hotel Raquel 4*, Hotel Marqués de Prado Ameno 4*, Hotel Tejadillo 3* , Hotel Comendador 4*, Hotel Palacio O’Farrill 4*, Hotel Conde de Villanueva 4*, Hostal Valencia 3*, Hotel Armadores de Santander 4*, Hotel Palacio San Miguel 4*,  Hotel Sevilla i standard dubbelrum.
Premium: Hotel Santa Isabel 5*, Hotel San Felipe y Santiago 5* i standard dubbelrum.

Casa Particular:
Standard: Hostal Colonial Habanera 1715. Eller likvärdigt.
Superior: Casa Cuarteles Boutique Eller likvärdigt.

Måltider: frukost.

Dag 9: Havanna på egen hand
Informationsmöte om programmet i Havanna. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att bekanta dig med Havanna i lugn och ro.
Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost.

Dag 10: Guidad stadstur i Havanna
På förmiddagen eller eftermiddagen får du en två timmar lång guidad vandring i UNESCO-listade Gamla Havanna. Turen leds av en svensktalande kubansk guide. Därefter hämtar en klassisk amerikansk bil upp er för en två timmars stadsrundtur med besök vid Havannas största sevärdheter. Efter turen återvänder du till hotellet och har resten av dagen fri.
Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost.

Dag 11: Heldagstur Las Terrazas eller Viñales
Välj någon av följande två dagsturer.

Las Terrazas
Guidad rundtur till ekobyn Las Terrazas. Du får en välkomstdrink på Rancho Curujey och en kort beskrivning av Nature Wondersprojektet. Du kommer att besöka Buenavistas kaffeplantage, en delvis renoverad gård från 1600-talet. Du får också en guidad rundtur längst huvudgatan i samhället. Lunch ingår. Efteråt fri tid att simma i det klara vattnet i San Juanfloden. Du är tillbaka i Havanna under sen eftermiddag.

Vinalesdalen
Dagens utfärd går till Pinar del Rio provinsen, Kubas västra provins. Här odlas världens bästa tobak som ni får lära er mer om vid ett besök på en tobaksfabrik. Ni fortsätter till Viñalesdalen med dess fantastiska vyer. Därifrån vidare till La Cueva del Indio för en båttur på floddalen genom Haystack Hillock Mountains. Ni äter lunch på El Palenque de los Cimarrones restaurang och åker därefter till Havanna för övernattning.

Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 1218: Varadero eller annan valfri sol- och badort
Efter frukost dag 12 får du transfer från Havanna till Varadero eller annan vald badort för 6 nätters vistelse.

Välj boendestandard och hotell i Varadero nedan. Alla hotell är med All Inclusive. Rumskategorierna går att uppgradera mot pristillägg.

Standard: Hotel Be Live Experience Turquesa eller Hotel Be Live Experience Tuxpan i standardrum.
Superior: Hotel Roc Barlovento,  Memories Varadero Beach Resort i standardrum.
Deluxe: Hotel Grand Memories Varadero, eller Starfish Cuatro Palmas (vuxenhotell) i standardrum.
Premium: Hotel Royalton Hicacos (vuxenhotell) i junior suite eller Hotel Grand Memories Varadero Junior Suite Sanctuary (vuxenhotell)

Vi erbjuder även boende på andra badorter i Kuba. Läs mer om alternativa badorter och hotell. 

Dag 18: Hemresa
Ni får i god tid transfer till Havannas flygplats för vidare färd till Skandinavien.
Måltider: frukost. 

Pris

Prisexempel per person: 38 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i boendestandard Basic.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP9+CTR7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ecuador (Anderna) + Kuba, 18 dagar”