Resa till Ecuador tåg Devil's Nose
Resa till Ecuador Cuenca rosodlingResa till Ecuador ChimborazoResa till Ecuador QuitoResa till Ecuadir Quito Cotopaxi trekking

En äventyrsresa i Ecuador, 14 dagar

Prisexempel: 38 900 kr

Ecuador är trots sin lilla yta ett fantastiskt land för en äventyrsresa. Denna gruppresa tar er genom Andernas spektakulära landskap där ni vandrar på vulkaner och tar del av andra äventyrsaktiviteter. Ni tar också en hisnande tågresa till Devil’s Nose, besöker indianmarknaden i Otavalo, inkalämningarna Ingapirca och andra intressanta platser längs vägen. Dessutom får ni lära känna de vackra städerna Guayaquil, Cuenca och Quito. En engelsktalande guide följer med er under hela resan.

En äventyrsresa i Ecuador

Gruppstorlek: 12–16 personer.
Endast deltagare från Kenzan Tours.

Datum

Avresa 8 oktober 2019 med hemresa 21 oktober, åter i Skandinavien 22 oktober.

Detta ingår i resan till Ecuador

  • Flyg Skandinavien–Guayaquil och Quito–Skandinavien.
  • Flygskatter.
  • Boende 13 nätter på mellanklasshotell (3–4* standard).
  • Frukost.
  • Privat transfer.
  • Engelsktalande lokal färdledning och guidning.
  • Entréavgifter i Quito.
  • Valbara turer i Bañjos (cykling, 3 timmars ridning, forsränning m.m.).
  • Besök i indianbyn nära Bañjos inkl. lunch.
  • Alla lokala skatter.

Tillkommer

Dricks, måltider ej specificerade i programmet.

Dagsprogram

8 okt, dag 1: Ankomst Guayaquil
Vid ankomst till Guayaqil får ni transfer från flygplatsen till hotellet.

9 okt, dag 2: Guayaquil
Guayaquil är inte bara Ecuadors största stad. Det är också en stad full av traditioner, handel och liv. Ni kommer att få se Guayaquils höjdpunkter, som leguanparken mitt i staden, katedralen i nygotisk stil, hamnen vid Guayafloden, den gamla staden Las Peñas och mycket mer.

Under eftermiddagen besöker ni Parque Historico där man hittar många utrotningshotade djurarter. Där finns också en stor utställning med en rekonstruktion av det gamla Guayaquil och några av de lokala traditionerna.

10 okt, dag 3: Guayaqil – Cuenca
Efter frukost åker ni till Cuenca, den mest traditionsrika staden i södra Anderna i Ecuador. På vägen dit åker ni genom Cajas nationalpark och ser de mer än 220 sjöar som ligger över 4 000 m ö.h. Väl framme i Cuenca kommer ni att göra en stadsrundtur, mestadels gående, eftersom det finns så mycket att se i staden.

11 okt, dag 4: Cuenca – Ingapirca – Alausi
Idag gör ni en rundtur i Ingapirca, Ecuadors bäst bevarade inkaruiner. Här finns också lämningar från den kultur som fanns här före inkafolken. I Ingapirca finns en stor utställning som förklarar solens betydelse för inkafolket, liksom deras stora kunskaper om astrologi och jordbruk. Ni åker sedan vidare till Alausi där ni tar det klassiska tåget upp till The Devil’s Nose. Tåget sicksackar sig upp längs bergssidorna, och under färden har man en hisnande utsikt över Andernas landskap.

12 okt, dag 5: Alausi – Chimborazo – Baños
Idag väntar en vandring på Chimborazo (6 310 m), Ecuadors högsta berg. Ni kommer att vandra på bergssluttningen i cirka tre timmar och fortsätter sedan till Baños där ni övernattar.

13 okt, dag 6: Baños
En dag öppen för egna aktiviteter. Baños är en populär ort för äventyr och aktiviteter och ligger i ett mycket vackert landskap bland grönklädda berg. Här finns ett stort utbud av aktiviteter, och ni kan välja mellan cykling, ridning, forsränning, kajakpaddling eller en tur på hängande broar bland trädens grönska.

14 okt, dag 7: Baños
Ledig dag för egna aktiviteter. Om ni vill kan vi ordna med en utflykt till en indianby så att ni får spendera lite tid med dem. De visar er sin kultur, sina danser och vardagsliv. Ni äter också lunch där.

15 okt, dag 8: Baños – Cotopaxi
Idag besöker ni nationalparken i Cotopaxi och vandrar upp till baslägret som ligger på 4 600 meters höjd. Ni som vill kan vandra ännu högre upp.

16 okt, dag 9: Cotopaxi – Quito
Efter frukost fortsätter ni till Quito som är världens högst belägna huvudstad (2 818 m ö.h.). Det är också den huvudstad som ligger närmast ekvatorn. Quitos historiska stadskärna är en av de största, minst förändrade och bäst bevarade historiska stadskärnorna i Latinamerika, och har därför tagits upp på UNESCO:s världsarvslista. Ni besöker stadens viktigaste sevärdheter, däribland de magnifika gulddekorerade kyrkorna La Compañía och San Francisco. Ni åker också till den gröna kullen Panesillo som delar Quito i två delar. Här har ni en panoramavy över Quito och kan blicka ut över staden och dess omgivande vulkaner. Ni besöker också Ekvatormonumentet 26 km norr om Quito som visar den exakta placeringen av ekvatorn. Där finns också en utställning över Ecuadors etniska grupper, landets olika regioner och hur de influerats av ekvatorn.

17 okt, dag 10: Pichincha
Idag besöker ni vulkanen Pichincha, väster om Quito. Ni tar linbanan upp från 2 900 m till 4 200 m. Här får ni tid att vandra och utforska området i ungefär fyra timmar.

18 okt, dag 11: Quito – Otavalo
Ni åker idag till Otavalo. På vägen kan ni beundra det omväxlande landskapet. Ni besöker en rosplantage där ni får veta mer om odling av rosor, en av Ecuadors största exportvaror. På den välkända marknaden i Otavalo får ni bland annat se ecuadorianskt hantverk, speciellt färggranna textilier som lokalborna säljer. På eftermiddagen har ni fri tid.

19 okt, dag 12: Cuicocha
Efter frukost beger ni er till vulkanen Cuicocha för att vandra runt kratern. Vandringen tar cirka 6–7 timmar. Därefter återvänder ni till hotellet.

20 okt, dag 13: Otavalo – Papallacta
Efter frukost får ni transfer till Papallacta som ligger på 3 200 meters höjd. Här kan ni njuta av Ecuadors bästa varmvattenkällor eller vandra på de vackra bergssluttningarna. Det är ett perfekt sätt att avsluta er resa i Ecuador.

21 okt, dag 14: Hemresa
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen för att flyga hem. Ankomst den 22 oktober.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 38 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 000 SEK.

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Bra att veta

Den här resan passar dig som är i god fysisk form. Den innehåller ingen klättring, men ganska krävande vandringar på hög höjd.

Mer information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP15

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En äventyrsresa i Ecuador, 14 dagar”