Chimborazo Ecuador
Quito och Cotopaxi.Chimborazo djurreservat EcuadorHisnande tågresa till Devil's Nose.

Erbjudande: Bergstrekking i Ecuador, 14 dagar

Prisexempel: 51 900 kr

Denna äventyrsresa passar dig som söker en tuff fysisk utmaning i ett spektakulärt landskap. Färdledare är Mats Goldberg, professionell äventyrs- och fjällguide. Ni kommer att vandra uppför sex av Ecuadors vulkaner inklusive de två högsta, mäktiga Cotopaxi (5 897 m) och majestätiska Chimborazo (6 310 m). Vandringarna är tuffa men värda all möda när man ser den spektakulära, milsvida utsikten. Förutom trekkingen gör ni också den kända tågresan till Devil’s Nose och besöker kolonialstaden Cuenca. Ni rundar slutligen av med välförtjänt vila på spa i Papallacta.

Bergstrekking i Ecuador

Gruppstorlek: 10–14 personer.
Endast deltagare från Kenzan Tours. Svensk färdledare.

Datum

15–28 mars 2019.

Detta ingår

 • Flyg Skandinavien–Quito t o r.
  Flyg möjligt från Arlanda, Göteborg, Linköping, Köpenhamn och Oslo.
 • Inrikesflyg Cuenca–Quito.
 • Flygskatter.
 • Boende 13 nätter.
 • Hotellfrukost. Alla måltider då gruppen befinner sig i lägren.
 • Transfer.
 • 2 personer per guide under klättring.
 • Svensk färdledare.
 • Lokala engelsktalande guider.
 • Entréavgifter.
 • Olycksförsäkring upp till 50 000 USD.

Detta tillkommer

 • Klätterutrustning.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Quito
När ni anländer till Quito möts ni upp av vår lokala arrangör och får transfer till hotellet.
Boende: Hotel Fuenta de Piedra II

Dag 2: Ruco Pichincha
Efter frukost åker ni till den närmaste vulkanen, Ruco Pichincha (4 630 m). Ni tar linbanan en bit upp, och därifrån vandrar ni upp till kratern. Denna fyra timmars vandring blir första träningen på hög höjd. Från toppen har ni en storslagen utsikt över flera andra vulkantoppar som Cotopaxi, Antisana och Cayambe. Efter vandringen åker ni tillbaka till hotellet.
Boende: Hotel Fuenta de Piedra II

Dag 3: Quito – Pasochoa
Efter frukost transfer till Pasochoa (4 230 m), en slocknad vulkan som ligger i Chillosdalen. Denna vandring tar cirka fyra timmar och har en något högre svårighetsgrad.
Boende: Chuquiragua Lodge

Dag 4: Corazon
Efter frukost får ni transfer till Corazon (4 790 m), en icke aktiv vulkan. Detta är er första intensiva träningsdag med fem timmars klättring upp till toppen för att hjälpa kroppen att acklimatiseras till dessa höjder.
Boende: Chuquiragua Lodge

Dag 5: Illiniza North
Idag bestiger ni Illiniza North (5 160 m), och det är den första riktiga utmaningen hittills. Tidig morgon åker ni till baslägret på 4 000 meters höjd varifrån ni börjar klättringen. Ni gör en paus vid tältlägret och fortsätter sedan upp till toppen. Idag krävs klättringsutrustning, och det blir en dag med cirka 10 timmars aktivitet.
Boende: Chuquiragua Lodge

Dag 6: Till Cotopaxi
Idag åker ni till Cotopaxi (5 897 m), världens högsta aktiva vulkan. Första etappen är en vandring på cirka 50 minuter upp till baslägret. Om vädret tillåter kommer ni att träna på glaciären och få en grundlig genomgång om hur ni ska samarbeta som team för att klara bestigningen till toppen. Därefter återvänder ni till baslägret för ytterligare information. Efter en tidig middag väntar vila och sömn inför nästa dags klättring.
Boende: hytta i baslägret.

Dag 7: Bestig Cotopaxi
Tidig morgon medan det fortfarande är mörkt plockar ni ihop er utrustning och gör er klara för att bestiga Cotopaxi. Om vädret tillåter klättrar ni hela vägen upp till toppen. Dagens klättring har en mycket hög svårighetsgrad, och klättringen tar cirka 10 timmar. Under eftermiddagen får ni transfer till Chimborazo där ni äter middag och vilar upp er inför morgondagen.
Boende: La Quinta Colorada

Dag 8: Chimborazo
Chimborazo (6 310 m) är Ecuadors högsta berg. Under förmiddagen gör ni er klara i lugn och ro, och efter lunch är det dags att påbörja klättringen upp till första baslägret, Carrell (4 800 m). Där vilar ni, och gör under kvällen i ordning utrustningen inför morgondagen.
Boende: hytta i baslägret.

Dag 9: Chimborazo
Om vädret tillåter klättrar ni hela vägen upp till toppen, vilket tar ungefär 12 timmar. Ni återvänder till lägret och får transfer till Riobamba där klättringsturen avslutas. Resten av dagen tillbringar ni i Riobamba.
Boende: Mansion Isabella Hotel

Dag 10: Riobamba – Alausi – Cuenca
Efter en lång, avkopplande frukost åker ni söderut till Alausi där ni tar det klassiska tåget upp till The Devil’s Nose. Tåget sicksackar sig upp längs bergssidorna, och under färden har man en hisnande utsikt över Andernas landskap. Därefter gör ni en rundtur i Ingapirca, Ecuadors bäst bevarade inkaruiner. Här finns också lämningar från den kultur som fanns här före inkafolken. I Ingapirca finns en stor utställning som förklarar solens betydelse för inkafolket, liksom deras stora kunskaper om astrologi och jordbruk.
Boende: Hotel Victoria

Dag 11: Cuenca
Frukost på hotellet och därefter en stadsrundtur i Cuenca. Cuenca kallas ibland för Ecuadors Aten på grund av arkitekturen och den kulturella atmosfären.
Boende: Hotel Victoria

Dag 12: Cuenca – Papallacta
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen och flyger tillbaka till Quito. Vid ankomst får ni transfer till Papallacta, ett spa med varma källor som får sitt vatten uppvärmt av vulkanerna runt Cotopaxi. Här har ni möjlighet att koppla av och njuta av naturen på 3 300 meters höjd.
Boende: Termas Papallacta

Dag 13: Papallacta
Ledig tid för egna aktiviteter.
Boende: Termas Papallacta

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Skandinavien.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 51 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 000 SEK.

Bra att veta

Trekkingen på denna resa har en hög svårighetsgrad med krävande vandringar och klättring på hög höjd. Du behöver inte ha någon tidigare trekkingvana, men du måste vara i god fysisk form.

Färdledare Mats Goldberg

Med på resan följer vår svenska färdledare Mats Goldberg som är äventyrare och verksam som professionell äventyrs- och fjällguide. Mats är en van fjällvandrare med goda kunskaper inom sjukvård och riskhantering. Med sitt lugn och sin goda erfarenhet från liknande turer kommer Mats att kunna säkerställa deltagarnas säkerhet och framgång på denna unika resa.

För att du som deltagare ska få ut det mesta möjliga från detta expeditionsliknande äventyr kommer vi att ha en informationsträff innan avresan. På så vis får du de bästa förutsättningarna för att lyckas med ett av ditt livs bästa upplevelser.

Information och bokning

För mer information och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP14

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Bergstrekking i Ecuador, 14 dagar”