resa till ecuador Galapagos Blåfotad sula
Resa till Ecuador Galapagos sjölejonResa till Galapagos varanResa till Kuba Havanna kustResa till Kuba HavannaResa till Kuba vinalesResa till Kuba strand

Ecuador (Galapagos) + Kuba, 18 dagar

Prisexempel: 44 900 kr

Följ med på en resa med en spännande kombination av magiska Galapagos enastående natur och djurliv och Kubas färgstarka kultur och vackra stränder. På Galapagos får du lära dig om denna ögrupps säregna ekosystem. Du får också chansen att komma nära jättesköldpaddor, leguaner, sjölejon och andra djurarter som bebor öarnas land och vatten. Efter ett besök i Ecuadors historiska huvudstad Quito reser du vidare till Kuba för att bland annat utforska Havanna och till sist avrunda med avkopplande sol och bad.

Artikelnr: EXP10+CTR8 Kategorier: , Etiketter: , , , ,

Ecuador (Galapagos) + Kuba

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum och kan genomföras året om. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program så att du får en resa som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper. Övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det.

Detta ingår i resan till Galapagos & Kuba

 • Flyg Skandinavien-Guayaquil, Guayaquil-Galapagos, Galapagos-Quito, Quito-Havanna, Havanna-Skandinavien.
 • Alla flygskatter.
 • Båttransfer på Galapagos och alla övriga transfers (privata i egen bil, samt delade transfers i kollektiva turistbussar).
 • 7 nätters boende på hotell i Ecuador, varav 3 nätter på fastlandet (inkl. frukost) och 4 nätter på Galapagos (inkl. helpension).
 • 4 nätter i Havanna på hotell eller Casa Particular* (inkl. frukost).
 • 6 nätters boende på strandhotell med All Inclusive i Varadero eller annan badort.
 • Rundturer i Havanna med omgivning i 2 dagar.
 • Entréavgifter till museer och andra sevärdheter ni besöker.
 • Engelsktalande guidning på dagsturerna.
 • 24 timmars lokal jourservice på plats i Kuba av svensktalande personal.
 • Visum (värde 400 SEK/person).
 • Nedanstående dagsprogram och måltidsplaner.

* Casa Particular är en spännande boendeform som är populär på Kuba. Gemensamt är att de drivs av kubanska familjer. Det kan liknas med Bed & Breakfast-hotell eller guesthouses, som ägs av värdparet och drivs med tillstånd från kubanska staten. Antalet rum i ett Casa Particular är normalt mellan ett och fyra, men kan även vara fler. Våra noga utvalda Casa Particulares är av hög kvalitet, med bra läge nära kultur och sevärdheter och har komfort i form av egna badrum och luftkonditionerade sovrum. En riktig upplevelse och ett måste när du besöker Kuba!

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Guayaquil
Vid ankomst till Guayaquils flygplats möter den lokala arrangören upp och ordnar transfer till hotellet. Unipark Hotel ligger i hjärtat av Guayaquil, framför Iguana Park och har en vacker utsikt över katedralen.
Boende: Unipark Hotel 4*
Måltider: –

Dag 2: Guayaquil – Isabela
Transfer till flygplatsen, flyg till Galapagos flygplats Baltra och båt till Isabela. På eftermiddagen blir det ett kort besök på Poza de Flamingoes, Galapagos största lagun och en av de viktigaste parningsplatserna för flamingos.
Boende: Hotel Albemarle 3+*
Måltider: frukost.

Dag 3: Heldagstur till Sierra Negra
Vulkanen Sierra Negra är en av Isabelas fem vulkaner och ståtar med världens näst största krater efter Yellowstone i USA. Under turen vandrar du till kanten av den cirka 9,5 km breda kratern och går sedan över ett utomjordiskt landskap av lavafält och fumaroler. Sierra Negra är en de mest aktiva vulkanerna på Galapagos och hade sitt senaste utbrott 2005. Även om du troligen inte kommer att se några lavafloder får du möjligheten att utforska termiska källor och andra fascinerande geologiska fenomen.  Utsikten härifrån är storslagen, och vid klart väder kan man även se andra vulkaner på Isabela och Fernandina. På eftermiddagen besöker du Las Tintoreras, en grupp små öar där det finns mängder av vikar och gömda stränder. Här kan man bland annat se sjölejon, havssköldpaddor, leguaner, mantor, hajar och andra tropiska fiskar.
Boende: Hotel Albemarle 3+*
Måltider: frukost.

Dag 4: Isabela – Santa Cruz
I dag reser du vidare till Santa Cruz med snabbåt. Där besöker du Charles Darwins forskningscenter och får där se Galapagosöarna genom denna legendariska upptäcksresandes ögon. På centret forskar man om hur man kan bevara Galapagos bräckliga och säregna ekosystem. Vid besöket får du lära dig om öarnas historia och se den endemiska och inhemska floran och faunan, inklusive landleguaner och de evigt populära jättesköldpaddorna.
På eftermiddagen besöker du Las Grietas. Direkt översatt betyder “grieta” ungefär spricka eller klyfta. Las Grietas kan beskrivas som en vattenfylld klyfta mellan två höga klippor som formar en kanal med kristallklart och svalt havsvatten. Här kan du njuta av en uppfriskande simtur och snorkla.
Boende: Hotel Isla Sol 3+*
Måltider: frukost.

Dag 5: Dagstur till Tortuga Bay
I dag får du njuta av en av Galapagos vackraste platser, den vita stranden vid Tortuga Bay. Man når stranden efter 40 minuters promenad genom kaktus och mangrove och välkomnas då av havsleguanerna som lever här. Vi rekommenderar varmt en snorklingstur medan du är där. På eftermiddagen får du en guidad stadsrundtur i Puerto Ayora, Galapagos största stad.
Boende: Hotel Isla Sol 3+*
Måltider: frukost.

Dag 6: Santa Cruz – Quito
Transfer till flygplatsen och flyg till Quito. Vid ankomst i Quito transfer till hotellet.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Quito och ekvatorn
På förmiddagen stadsrundtur i Quito. Quito är världens högst belägna huvudstad (2 818 m ö.h.) och är också den huvudstad som ligger närmast ekvatorn. Quitos historiska stadskärna är en av de största, minst förändrade och bäst bevarade historiska stadskärnorna i Latinamerika. Därför finns Quito också med på UNESCO:s världsarvslista. Din guide tar dig med till de viktigaste platserna som Carondelet Palace, Plaza de la Independencia, Street of the Seven Crosses, katedralen och kyrkorna La Compañía och San Francisco. På eftermiddagen besöker du Ekvatormonumentet 26 km norr om Quito. Monumentet visar den exakta placeringen av ekvatorn. Där finns också en utställning över Ecuadors etniska grupper, landets olika regioner och hur de influerats av ekvatorn.
Boende: Hotel Fuente de Piedra I 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Quito – Havanna
I dag reser du vidare till Kuba. Men innan dess får du besöka Mindo, en by på landsbygden åtta mil från Quito. Mindo är känt för sin ekoturism i Mindo–Nambillo molnskogsreservat. Många åker hit för att se och uppleva det vackra landskapet med sin molnskog och rika flora and fauna. Mindo ligger mellan regnskogen och en höghöjdszon, och det ger området sin karaktäristiska biologiska mångfald. Här finns till exempel över 500 fågelarter, orkideer, ananasväxter och över 40 arter av fjärilar. Efter besöket i Mindo får du några timmars avkoppling på Termas de Papallacta, Ecuadors bästa resort för varma källor. Efter detta avkopplande besök får du transfer till Quitos flygplats för att flyga vidare till Havanna. Vid ankomst får ni transfer från flygplatsen till ert boende.

Välj mellan nedanstående kategorier och boenden i Havanna. Frukost ingår på samtliga boenden.

Hotell:
Standard: Hotel Plaza i standard dubbelrum, eller likvärdigt hotell.
Superior: Något av följande: Hotel Beltrán de Santa Cruz 3* , Hotel Los Frailes 3*, Hotel Mesón de la Flota 3*, Hotel Habana 612 3*, i standard dubbelrum.
Deluxe: Hotel Ambos Mundos 4*, Hotel Telégrafo 4* , Hotel Florida 4*,  Hotel Raquel 4*, Hotel Marqués de Prado Ameno 4*, Hotel Tejadillo 3* , Hotel Comendador 4*, Hotel Palacio O’Farrill 4*, Hotel Conde de Villanueva 4*, Hostal Valencia 3*, Hotel Armadores de Santander 4*, Hotel Palacio San Miguel 4*,  Hotel Sevilla i standard dubbelrum.
Premium: Hotel Santa Isabel 5*, Hotel San Felipe y Santiago 5* i standard dubbelrum.

Casa Particular:
Standard: Hostal Colonial Habanera 1715. Eller likvärdigt.
Superior: Casa Cuarteles Boutique Eller likvärdigt.

Dag 9: Havanna på egen hand
Informationsmöte om programmet i Havanna. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att bekanta dig med Havanna i lugn och ro.
Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost.

Dag 10: Guidad stadstur i Havanna
På förmiddagen eller eftermiddagen får du en två timmar lång guidad vandring i UNESCO-listade Gamla Havanna. Turen leds av en svensktalande kubansk guide. Därefter hämtar en klassisk amerikans bil upp för en två timmars stadsrundtur med besök vid Havannas största sevärdheter. Efter turen återvänder du till hotellet och har resten av dagen fri.
Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost.

Dag 11: Heldagstur Las Terrazas eller Viñales
Välj någon av följande två dagsturer.

Las Terrazas
Guidad rundtur till ekobyn Las Terrazas. Du får en välkomstdrink på Rancho Curujey och en kort beskrivning av Nature Wondersprojektet. Du kommer att besöka Buenavistas kaffeplantage, en delvis renoverad gård från 1600-talet. Du får också en guidad rundtur längst huvudgatan i samhället. Lunch ingår. Efteråt fri tid att simma i det klara vattnet i San Juanfloden. Du är tillbaka i Havanna under sen eftermiddag.

Vinalesdalen
Dagens utfärd går till Pinar del Rio provinsen, Kubas västra provins. Här odlas världens bästa tobak som ni får lära er mer om vid ett besök på en tobaksfabrik. Ni fortsätter till Viñalesdalen med dess fantastiska vyer. Därifrån vidare till La Cueva del Indio för en båttur på floddalen genom Haystack Hillock Mountains. Ni äter lunch på El Palenque de los Cimarrones restaurang och åker därefter till Havanna för övernattning.

Boendealternativ: samma som dag 8.
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12–17 Varadero eller annan valfri sol- och badort
Efter frukost dag 12 får du transfer från Havanna till Varadero eller annan vald badort för 6 nätters vistelse.

Välj boendestandard och hotell i Varadero nedan. Alla hotell är med All Inclusive. Rumskategorierna går att uppgradera mot pristillägg.

Standard: Hotel Be Live Experience Turquesa eller Hotel Be Live Experience Tuxpan i standardrum.
Superior: Hotel Roc Barlovento,  Memories Varadero Beach Resort i standardrum.
Deluxe: Hotel Grand Memories Varadero, eller Starfish Cuatro Palmas (vuxenhotell) i standardrum.
Premium: Hotel Royalton Hicacos (vuxenhotell) i junior suite eller Hotel Grand Memories Varadero Junior Suite Sanctuary (vuxenhotell)

Vi erbjuder även boende på andra badorter i Kuba. Läs mer om alternativa badorter och hotell. 

Dag 18: Hemresa
Ni får i god tid transfer från Varadero eller annan badort till Havannas flygplats för vidare färd till Skandinavien.
Måltider: frukost. 

Pris

Prisexempel per person: 44 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i boendestandard Basic.

Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard och skiftningar i valutakurserna. Skicka en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP10+CTR8

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ecuador (Galapagos) + Kuba, 18 dagar”