Resa till Ecuador Reventador vulkan
Resa till Ecuador tåg Devil's NoseResa till Ecuador IngapircaResa till Ecuador QuitoResa till Ecuador Cuenca rosodlingResa till Ecuador Otavalos indianmarknad

Ecuador – historia, kultur och natur, 8 dagar

Prisexempel: 30 900 kr

Denna resa börjar i Guayaquil och tar dig vidare till kolonialstaden Cuenca. Du får uppleva den hisnande tågresan till Devil’s Nose innan ni åker vidare till djungelstaden Baños. Därifrån fortsätter ni till Quito och Otavalodalen. Resans längd är sju nätter men går att förlänga med till exempel en kryssning runt de unika Galapagosöarna.

Artikelnr: EXP7 Kategori: Etiketter: ,

Ecuador – historia, kultur och natur

Denna resa är en fristående resa och kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta internationella grupper, övrig tid spenderar du på egen hand. Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom om platserna ni besöker. Vill du ha en privat guide för utflykterna kan vi arrangera det.

Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar. Vill du ändra något i programmet skräddarsyr vi gärna ett program som passar just dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo.

Detta ingår i resan till Ecuador

 • Flyg Skandinavien–Guayaquil, Quito–Skandinavien.
 • Flygskatter.
 • Boende i dubbelrum på 3* hotell inkl. frukost (med möjlighet att uppgradera till bättre standard).
  Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglihet.
 • Nedan program (minimum 2 deltagare).
 • Alla entré/inträdesavgifter och utflykter enligt programbeskrivningen
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Transfer med engelsktalande förare/guide.

Detta tillkommer

 • Måltider utöver frukost.
 • Dryck.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien–Guayaquil
Avresa från Skandinavien och ankomst till Guayaquil. Transfer från flygplatsen till Grand Hotel.

Dag 2: Guayaquil
Heldags stadsrundtur och besök till Parque Historico. Övernattning på Grand Hotel.

Dag 3: Cuenca
Avresa från Guayaquil till Cuenca. På vägen kommer ni bland annat att se ris- och bananplantager. Ni åker upp mer än 4 100 meter innan ni når Cuenca, Ecuadors bästa kolonialstad. Ni besöker här blomstermarknaden, katedralen, Gamla stan och utsiktsplatsen Turi där ni har en fantastisk utsikt över Cuenca! Övernattning på Hotel Victoria.

Dag 4: Cuenca – Devil’s Nose – Riobamba
Ni lämnar Cuenca på morgonen och åker till Ingapirca som är Ecuadors viktigaste inkaruiner. Ruinerna ger dig en inblick i hur stor och viktig inkakulturen var för Sydamerika. Ni fortsätter sedan till Alausí för att ta tåget till Nariz del Diablo, Djävulens näsa. Tåget går från Alausí till en viss punkt där det sedan kör i sicksack ner för berget. Järnvägen är ett imponerande bygge då det gjordes i början av 1900-talet. Vid stationen blir det en kulturell uppvisning av musik och dans. Efter det fortsätter ni till Riobamba för övernattning på hotell.

Dag 5: Riobamba – Baños
Transfer till Baños, en mycket trevlig liten stad som ligger vid djungeln. Här kan ni hyra cyklar (tillval, ingår ej) och göra en cykeltur ner för backarna. Längs vägen ser ni flera vattenfall, och vi föreslår att ni avslutar med en liten promenad fram till ett av vattenfallen för att se det på nära håll! Ett annat tillval är att åka en bit längre upp till Puyo där ni kan besöka en hantverksaffär med föremål som är typiska för området. Ni kan också stanna i Baños och njuta av den lilla stadens magiska atmosfär. Övernattning på Hotel Alisamay.

Dag 6: Baños – Quito
Ni lämnar Baños och åker norrut, via Panamericana, till Ecuadors huvudstad Quito. Där gör ni en stadsrundtur för att se stadens största sevärdheter. Quitos koloniala centrum är det största av alla i Latinamerika och är även deklarerat världsarv av UNESCO. Ni åker även till Ekvatormonumentet norr om Quito. Övernattning på Hotel Dann Carlton.

Dag 7: Quito – Otavalo
Ni åker idag till Otavalo. På vägen får ni se ett omväxlande och vackert landskap. Ni stannar till vid en rosodling och får där lära er mer om odling av dessa vackra blommor som exporteras till flera länder. I Otavalo får ni uppleva ecuadorianskt hantverk, speciellt textiler. Efter Otavalo är ett besök till Cotacachi ett måste. Här hittar ni lädervaror av mycket hög kvalité. Ni återvänder sedan till Otavalo där ni övernattar på Indio Inn Hotel.

Dag 8: Hemresa
Transfer till flygplatsen för flyg till Quito och därifrån till Skandinavien.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 30 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under billigaste perioden med lägsta flygpris. Priset påverkas av skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med aktuellt pris.

Förläng resan till Galapagos

Ovanstående program kan kombineras med en kryssning runt Galapagosöarna enligt nedan program. Hör av dig till oss för prisuppgift för hela resan.

Dag 1: Flyg till Baltra – Kryssning
Flyg till Baltra där ni möts upp av personal från katamaranen Nemo I. På eftermiddagen besöker ni Bachas Beach på ön Santa Cruz där ni bland annat kan se havssköldpaddor och olika fåglar. Därefter går ni ombord på Nemo I för att åka på en fem dagars segelkryssning. Helpension ingår.

Dag 2: Kryssning – Isabela
På förmiddagen besöker ni Whitetip Reef Shark Canal på Isabela för att se haj och andra marina djur. På eftermiddagen besöker ni ett center på Isabela där man föder upp de utrotningshotade jättesköldpaddorna.

Dag 3: Kryssning – Floreana
På förmiddagen besöker ni ön Floreana där ni får ni se Cormorant Point med flamingolagunen. Ni fortsätter sedan till vulkankratern Devil’s Crown där det finns fina möjligheter att snorkla. På eftermiddagen besöker ni Post Office Bay vid Floreana, och sedan tar ni er norrut på ön till Baroness Lookout.

Dag 4: Kryssning – Española
Ni får idag se imponerande kolonier av sjöfåglar när ni på förmiddagen besöker Suarez Point på Española. Eftermiddagen spenderar ni vid Gardner Bay (Española) där ni kan koppla av på den vackra stranden. Stranden lockar även många sjölejon som gärna tar en tupplur här. Du som vill kan ta en sim- eller snorklingstur.

Dag 5: Kryssningens sista dag
På förmiddagen besöker ni Charles Darwins forskningscenter på Santa Cruz. Ni checkar sedan in på Hotel Mainao och kan spendera eftermiddagen på egen hand.

Dag 6: Santa Cruz
Fri dag. Vi föreslår ett besök till Tortuga Bay eller Las Grieetas. Övernattning på Hotel Mainao.

Dag 7: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa via Guayaquil.

Detta ingår på Galapagos

 • Inrikesflyg Guayaquil–Baltra (Galapagos) t/r.
 • Flygskatter.
 • Fem dagars segelkryssning på Nemo I, inkl helpension och utflykter.
 • Engelsktalande lokal guide på kryssningen.
 • Privat transfer.

Detta tillkommer på Galapagos

 • Dricks.
 • Drycker.
 • Nationalparksavgift och transitavgift på Galapagos, cirka 120 USD per person.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: EXP7

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Ecuador – historia, kultur och natur, 8 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm