Resa till Kenya safari gaseller
Resa till Kenya Safari gnuerResa till Kenya safari flodhästarResa till Kenya safari elefanterResa till Kenya safari lejon

Paket: En mix av Kenya, 15 dagar

Prisexempel: 29 900 kr

Vill ni åka på en variationsrik resa till Kenya? Uppleva mångfalden i primitivt liv och liv i lyx? Då är denna resa något för dig. Denna 15 dagars resa kombinerar sol, bad, kultur och safari i det genuina Kenya. Safarin går till nationalparkerna Tsavo East, Tsavo West och Amboseli. Här får ni chansen att se Afrikas vilda djur på nära håll i sin naturliga miljö. Ni avslutar med en vecka på en strandresort vid Malindis vackra stränder.

Artikelnr: NBO9 Kategori: Taggar: ,

En mix av Kenya

Upplev det genuina Afrika i Kenya med oss! Kenzan Tours har hittat till fiskebyn Watamu norr om Mombasa. Byn ligger inbäddad i vacker omgivning med grönområden och kritvita sandstränder. Hit har turistströmmen ännu inte riktigt nått, och speciellt med denna by är stämningen: Hakuna Matata – inga problem, allt löser sig.

Detta ingår i resan till Kenya

  • Flyg Skandinavien–Mombasa t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • All transfer inom programmet.
  • 4 nätter på Marijani Resort på Watamukusten, ett strandnära 2* guesthouse 150 km norr om Mombasa. Inkl. frukost.
  • 5 dagars / 4 nätters Kibo safari i Amboseli och Tsavo nationalparker. Inkl. helpension.
  • 6 nätter på Diamonds Dream of Africa 4+* på Malindikusten. Inkl. All Inclusive.

Avkoppling i Watamu
I Watamu finns allt du behöver: Kenyas bästa stränder (utmärkta även för dykning och snorkling) och ett marinreservat, affärer av alla de slag, god mat och riktigt serviceinriktade människor. Här finns också Marijani Resort, ett bekvämt boende nära ett flertal härliga sandstränder, varav den närmaste ligger cirka 100 meter från hotellet. På resorten bor ni i dubbelrum med egen wc/dusch, kylskåp, fläkt och myggnät.

Efter en härlig frukost finns mycket att hitta på. Varför inte ta en cykeltur runt grannbyarna? Eller en segelutflykt till en öde strand med lunch bestående av nyfångad fisk tillagad direkt på stranden? Hotellets kock tillagar precis det ni önskar och serverar det när ni känner er hungriga. Vill ni för omväxlingens skull ha lite stadsliv ligger staden Malindi inom nära räckhåll: stoppa bara en matatu, den lokala minibussen som byborna tar när de ska in till staden för att handla eller arbeta. I Malindi kan ni besöka marknaderna eller verkstaden där de tillverkar afrikansk konst.

Safari
Efter fyra nätter i Watamu åker ni vidare på en 5-dagars safari. Ett utmärkt tillfälle att kombinera ett besök i Kenyas största nationalpark, Tsavo med Ambosili, som av Hemingway beskrivs som den verkliga essensen i Afrika. I Amboseli som ligger vid Tanzanias gräns, njuter man av en spektakulär utsikt över det snötäckta Mount Kilimanjaro, Afrikas högsta berg. Större delen av safarin går till sumpmarker och permanenta vattenreservat i centrala och södra delen av parken. Där kan man se elefanter, bufflar, lejon och andra rovdjur, giraffer, zebror och babianer samt den svarta noshörningen. Ni avslutar med sex nätters boende på en lyxig beachresort med All Inclusive vid Malindikusten. En perfekt avslutning på semestern!

Diamonds Dream of Africa
Välkommen till en resort där den förtrollande naturens kraft smälter in med den exotiska stilen av de indo-arabiska byggnaderna för att erbjuda en fascinerande charm, som på swahili heter “bembeleza”. Resorten ligger längs sandstranden Malindi, cirka två timmars bilfärd från Mombasa internationella flygplats och 10 minuter från Malindi stad.

Anläggningen har 33 juniorsviter och två sviter inredda med möbler av italiensk design, jacuzzi, satellit-tv och trådlöst internet. De elegant inredda interiörerna har en exotisk känsla och erbjuder alla bekvämligheter för den moderna livsstilen.

Dagsprogram

Dag 1: Skandinavien – Mombasa
Utresa från Skandinavien med ankomst till Mombasa nästa dag.

Dag 2: Mombasa – Watamu
Transfer från Mombasa flygplats till Marijani Resort 2* i Watamu.

Dag 3–5: Watamu
Boende i dubbelrum inkl. frukost på Marijani Resort 2*.

Dag 6: Tsavo East nationalpark
Avfärd från Watamu tidigt på morgonen. Resan till Tsavo East nationalpark är cirka 17 mil, och ni kommer fram lagom till lunch. Här övernattar ni på Voi Safari Lodge som har utsikt över två vattenhål dit många djur kommer för att dricka.

Dag 7: Amboseli nationalpark
Efter tidig frukost åker ni cirka 32 mil till Amboseli nationalpark som ligger vid foten av Kilimanjaro. Lunch serveras vid ankomst. Senare på eftermiddagen står en game drive på programmet då ni får skåda efter djuren som lever i parken.
Middag och övernattning på Sentrim Amboseli eller Kilima Amboseli.

Dag 8: Amboseli nationalpark
Heldags game drive i Amboseli. Måltider och övernattning på Sentrim Amboseli eller Kilima Amboseli.

Dag 9: Tsavo West nationalpark
Efter en tidig frukost åker ni vidare till Tsavo West nationalpark, cirka 20 mil. Omgivet av Chyulu Hills och Pare Mountains erbjuder parken en vulkanisk miljö. Ni äter lunch på Ngulia Safari Lodge och åker sedan ut på game drive. Middag och övernattning på er lodge.

Dag 10: Tsavo West – Malindi
Efter frukost får ni transfer till ert strandhotell Diamonds Dream of Africa 4+* strax utanför Malindi. All Inclusive ingår. Välj mellan olika rumskategorier.

Dag 11–15: Malindi
Spendera några härliga dagar vid de vackra stränderna. Boende på Diamonds Dream of Africa 4+*.

Dag 16: Malindi – Mombasa – Skandinavien
Transfer från hotellet till Mombasa flygplats för hemresa till Skandinavien. Ankomst samma kväll.

Har du andra önskemål om hotell längs Kenyas kust, kontakta oss så tar vi fram andra förslag.

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 29 900 SEK.

Barnrabatter och enkelrumstillägg tillämpas.

Prisexemplet är beräknat på billigaste reseperioden och lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: NBO9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: En mix av Kenya, 15 dagar”