Ecuador Quito Cotopaxi
Bolivia Uyuni Salt flatsCusco PeruAmazonas regnskogRuiner i San Augustin Archeological Park ColombiaLokal marknad i Colombia.

Paket: En resa genom Anderna

Prisexempel: 22 900 kr

Denna fantastiska resa i Sydamerika börjar i Bolivia, fortsätter till Peru och Ecuador och slutar i Colombia. Sex delresor bildar tillsammans en 72 dagars resa genom de storslagna Anderna. Förutom hänförande landskap och hisnande utsikter får ni också se historiska kulturskatter och möta den moderna kulturen. Resan går från huvudstad till huvudstad, och däremellan stannar ni vid många sevärdheter och unika platser. Machu Picchu, Colca Canyon, Amazonas regnskog och Uyunis saltöken är bara några få av höjdpunkterna. Välj en eller flera delresor, eller följ med på hela äventyret!

En resa genom Anderna

Denna gruppresa består av sex delresor som tillsammans bildar en 72 dagar lång rundresa i Sydamerika. Välj en eller flera delresor och skapa din egen resa med de platser du vill besöka.

Gruppen kan bestå av deltagare från hela världen. Engelsktalande färdledare i respektive land följer med på resan, och utflykterna guidas på engelska. Vissa utflykter ingår i programmen medan andra turer är tillval som bokas och betalas på plats.

Resan finns i två kategorier, Adventure och Comfort.

Adventure
I Adventure reser ni med allmänna bussar, biljetter ingår under hela resan om inget annat meddelas. Dit inga allmänna bussar går ordnas privat transport. Transport till och från boenden och busstationerna ingår inte.

Ni övernattar på hotell ofta av enklare mellanklass i dubbelrum eller enkelrum mot tillägg. Ibland är boendet av högre standard, medan er sovplats en annan natt kan vara en hängmatta i friska luften. Frukost ingår.

Comfort
I Comfort ingår privat transport under hela resan. Det ingår också fler utflykter än i Adventure, och programmen kan därför skilja sig något åt.

Ni övernattar på hotell 3–5* inkl. frukost.

För båda kategorierna tillkommer

  • flyg Skandinavien t/r
  • tillvalsturer
  • måltider som inte nämns i programmen
  • dricks.

Datum

Se respektive delresa för datum.

Dagsprogram

 

Del 1 Santa Cruz – La Paz, 11 dagar

Första etappen på detta 72-dagars äventyr startar i Bolivias största stad Santa Cruz. Under de kommande elva dagarna kommer ni att besöka inkaruiner, en nationalpark, lära er Ché Guevaras historia, besöka koloniala staden Sucre, den stora silvergruvan Potosi, Uyunis saltöken och La Paz på över 3 600 m ö.h.

Dag 1: Ankomst Santa Cruz
Första dagen på resan träffar du och dina medresenärer färdledaren på hotellet för en genomgång av resan. Efter det väntar en god natts sömn.

Dag 2: Santa Cruz – Samaipata
På morgonen reser ni mot den lilla byn Samaipata dit ni kommer tidig eftermiddag. I området finns de stora inkaruinerna El Fuerte, och där får ni lära er om denna antika kultur. I närheten finns också Amboro nationalpark där det finns fina möjligheter att skåda fåglar, björnar, myrslokar och till och med jaguarer. Ni övernattar i Samaipata.

Dag 3: I Ché Guevaras fotspår
Hela dagen ägnas åt Ché Guevara som slutade sitt korta liv när han som gerillaledare stred mot den bolivianska armén. Hans dramatiska men korta levnadshistoria fascinerar många. I Vallegrande besöker ni hans museum och sjukhuset där hans kropp visades upp för världspressen. Ni besöker sedan hans mausoleum där han låg begravd under tre decennier innan hans kropp återfördes till Kuba.

Ni äter lunch i Vallegrande och kör sedan genom pittoreska Pucará till La Higuera. Che avrättades i byns skola 1967, och platsen är nu ett museum. Här finns tre statyer som hedrar honom, och man kan se kondorer som svävar högt ovanför de små gatorna. Om tid finns tar ni en mer naturskön rutt längs Rio Grande till La Higuera där ni övernattar på ett lugnt och romantiskt hostel som på Chés tid var telegrafistens hus.

Alla måltider, inträden och transporter ingår under Ché Guevara-turen.

Dag 4: La Higuera – Sucre
Efter en stärkande frukost fortsätter ni mot nästa destination, den vackra kolonialstaden och Bolivias konstitutionella huvudstad Sucre. Längs vägen stannar ni vid flera intressanta platser.

Dag 5: Sucre
Ni befinner er nu högt upp i Anderna på över 2 700 meters höjd. Sucre, också känd som Den vita staden, är bedårande vacker vid soluppgången med Cordillera de los Frailes berg som bakgrund. I Sucre finns mycket att se, och du kan lätt spendera en hel dag med att titta på den välbevarade spanska koloniala arkitekturen och de smala gatornas labyrinter. Bestäm själv om du vill utforska staden på egen hand eller tillsammans med guiden.

Tillvalstur: halvdags stadsrundtur i Sucre. 

Dag 6: Sucre – Potosi
Ni fortsätter i dag ännu högre upp till Potosi, en gång en mycket rik och välmående gruvstad med en enorm silvergruva. Över husen och gatorna tronar Cerro Ricos majestätiska berg. Utforska Potosi på egen hand eller följ med på den guidade stadsturen på eftermiddagen.

Tillvalstur: dagstur i Potosi. (Ingår i Comfort.)

Dag 7: Potosi – Uyuni
På morgonen rekommenderar vi ett besök till silvergruvan i Cerro Rico. Gruvan är fortfarande i bruk och arbetsförhållandena har inte förändrats mycket genom århundradena. På eftermiddagens fortsatta resa får ni se landskapet drastiskt förändras då ni närmar er Uyunis spektakulära saltöken. Ni övernattar i Uyuni.

Tillvalstur: besök Potosigruvan.

Dag 8: Uyunis saltöken
Hela dagen ägnas åt världens största saltöken som på 3 600 meters höjd täcker en yta av över 10 580 km², nästan lika stort som Skåne. Med den ändlösa horisonten liknar saltslätterna ett stilla hav, lätt berört av vindarna. De magiska gula, gröna och röda sjöarna är färgade av olika arter av alger, och man får nästan en känsla av att befinna sig i en förhistorisk tid. Där finns också gejsrar, intressanta geologiska formationer och vulkaniska toppar som bidrar till intrycket av att färdas tillbaka i tiden. Ni kan också möta den lokala befolkningen med sina traditionella seder i och bruk.

Dag 9: Uyunis – La Paz
Efter övernattning i Uyuni tar ni en kort morgonflygning till Bolivias stad av fred, La Paz. Efter att ha acklimatiserats till höjden under de föregående dagarna kan du nu göra det du själv önskar under resten av dagen.

Dag 10: La Paz
Första morgonen i den unika dalen i La Paz kan du välja mellan tre utflykter: stadsrundtur med arkitektur och kultur, en tur till Tiwanakuruinerna eller en mycket naturskön mountainbiketur på den så kallade Death Road (den är säkrare än den låter!).

Tillvalsturer: stadstur, Tiwanaku-ruinerna och mountainbike längs Death Road.

Dag 11: Sista dagen?
Om i dag är den sista dagen på din resa genom Anderna ordnas en taxi som tar dig till El Alto internationella flygplats. Om du bestämmer dig för att fortsätta denna magiska resa går den vidare till Peru och den vackra staden Cusco.

Datum

7–17 november

Pris för del 1

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 25 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 2 600 SEK.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 29 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 600 SEK.

Del 2 La Paz Cusco, 12 dagar

Del 2 av äventyret genom Anderna börjar på 3 600 m ö.h. i den bolivianska metropolen La Paz . Här har ni två dagar för att acklimatisera er till höjden innan ni gör en kort resa till Titicacasjön, Sydamerikas största sjö. Ni fortsätter längs en naturskön väg till Perus historiska stad Cusco, och når till sist Machu Picchus magiska inkaruiner som tronar högt uppe i bergen.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst La Paz
Sen eftermiddag träffar du dina medresenärer och färdledare på hotellet för en genomgång av resan. Efter det väntar en god natts sömn.

Dag 2: La Paz
Er första morgon i den unika dalen i La Paz kan ni välja mellan tre utflykter: stadsrundtur med arkitektur och kultur, en tur till Tiwanakuruinerna eller en mycket naturskön tur på mountainbike längs den så kallade ”Death Road” (den är säkrare än den låter!)

Tillvalsturer: stadsrundtur, Tiwanaku-ruinerna och mountainbike längs Death Road.

Dag 3: La Paz – Isla del sol
Ni beger er till den vackra staden Copacabana som ligger vid den enorma Titicacasjön vilken delas av Bolivia och Peru. Ni fortsätter direkt med båt till Isla del Sol, en stor ö i sjön där ni ska tillbringa natten. Altituden är bara något lägre än La Paz, och du behöver både en varm tröja och solskydd.

Dag 4: Isla del sol – Copacabana
Ni vaknar på Isla del Sol som har mycket att erbjuda i form av lokala samhällen och en fin promenad längs öns fridfulla strandlinje. Efter lunch tar ni båten tillbaka till Copacabana för en god natts sömn.

Dag 5: Copacabana – Puno
I dag korsar ni gränsen till Peru där er bolivianska guide lämnar över till sin peruanska kollega. Ni reser vidare mot Puno som ligger på motsatt sida av den enorma Titicacasjön.

Dag 6: Puno
Under frukosten kan du fundera på vad du vill göra under dagen. Vill du koppla av och utforska Puno, eller besöka Uros flytande och bebodda vassöar under en halv- eller heldagstur? Llachonhalvön har intressanta samhällen som er guide gärna visar. Den längre turen inkluderar Taquile Island.

Tillvalsturer: halvdag till Uros flytande vassöar och Llachon Peninsula eller heldag som tidigare plus Taquile Island.

Dag 7: Puno – Cusco
Ni reser vidare till den mystiska Cusco (stavas även Cuzco eller Qosqo), Inkarikets forntida epicentrum vars grunder från 1100-talet kompletterades med ståtlig kolonial arkitektur och nu är ett populärt basläger för resor till Machu Picchu. Cuscos natursköna omgivningar har flera inkaruiner som ni besöker innan ni anländer till ert centrala hotell.

Dag 8: Cusco
Er heldag i Cusco innehåller en stadstur till fots för att lära er mer om Perus arkeologiska huvudstad, en del av Inkas Heliga Dal. Du kan också boka en guidad tur längs den spektakulära Inkaleden eller den lika fantastiska Lares Trek från Cusco till Machu Picchu, eller följa med på arrangörens standardrutt.

Tillvalsturer: Inkaleden och Lares Trek.

Dag 9: Cusco – Heliga Dalen
I dag beger ni er mot Inkas Heliga Dal. Ert första stopp är Pisacs livliga indianmarknad där invånarna från olika indiansamhällen deltar klädda i sina färgstarka traditionella dräkter. Efter lunchen tittar ni på de mäktiga ruinerna i Ollantaytambo. Ett av de bäst bevarade områdena är Hanan Hucayapata med sina elegant utformade stengångar. Ni tillbringar natten i Urubamba, en annan liten by i närheten.

Dag 10: Heliga Dalen – Pueblo Machu Picchu
I dag går ni ombord på ett tåg till Pueblo Machu Picchu, staden intill Machu Picchu. Där finns de varma källorna Mandor att besöka, men det viktigaste i dag är en tidig natt för att kunna vara först genom grindarna nästa morgon.

Tillvalstur: två dagars vandring på Inkaleden.

Dag 11: Machu Picchu – Cusco
Det majestätiska Machu Picchu, ett av världens sju underverk, kan ses på en dag men blir ett minne för resten av livet! Ni kan antingen ta er upp till fots eller med buss till detta extraordinära historiska underverk. Citadellet breder ut sig över toppen av ett berg i ett område med frodig subtropisk molnskog och med utsikt över Urubambaflodens djupa kanjon nedanför. Machu Picchu var en plats för dyrkan, stjärnskådning och inkakungen Pachacutecs privata hacienda. Nu kan man förundras över tempelruiner, torg och gravar liksom de trappor och kanaler som huggits ur sten och finns över hela denna arkeologiska skatt. En engelsktalande guide kommer att berätta allt för er innan ni återvänder till Cusco med tåg.

Dag 12: Hejdå Cusco?
Du kan antingen avsluta äventyret här och flyga hem, eller följa med på nästa etapp till Perus huvudstad Lima. Du borde definitivt följa med, för Peru har så mycket mer att erbjuda!

Datum

15–26 november

Pris för del 2

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 22 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 2 200 SEK.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 28 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 100 SEK.

Del 3 Cusco Lima, 14 dagar

Denna etapp av resan börjar på 3 300 meters höjd i den peruanska pärlan Cusco. Under de närmaste 14 dagarna besöker ni Inkas Heliga Dal, Colca Canyon, huvudstaden Lima och naturligtvis ett av världens sju underverk, Machu Picchus otroliga inkaruiner.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Cusco
Om du börjar resan här hämtar du andan och träffar sedan dina medresenärer och färdledare på hotellet. Cuzco är den arkeologiska huvudstaden i Amerika och den äldsta bebodda staden på kontinenten. Det gamla Inkarikets epicentrum med sin stenarkitektur från 1100-talet kompletterades av spanjorerna med ståtlig kolonial arkitektur. Cusco är nu utgångspunkten för många resor till Machu Picchu.

Dag 2: Cusco
Under vår heldag i Cusco ingår en stadstur till fots för att lära er historien om denna Perus historiska skatt som ingår i Inkas Heliga Dal. Du som vill kan boka en tur längs en av de spektakulära vandringsleder som går från Cusco till Machu Picchu. Välj mellan en 2-dagars eller 4-dagars vandring eller följ med på arrangörens standardrutt.

Tillvalsturer: Inkaleden eller Lares Trek.

Dag 3: Cusco – Heliga Dalen
Vi beger oss i dag mot den Heliga Dalen där vårt första stopp är indianmarknaden i Pisac, en levande marknad där invånare från olika byar deltar klädda i sina färgstarka traditionella dräkter. Efter lunchen tittar vi på Ollantaytambos ruiner. Ett av de bäst bevarade områdena är Hanan Hucayapata, med sina elegant utformade stengator. Vi tillbringar natten i Urubamba, en annan liten by i närheten.

Dag 4: Heliga Dalen – Machu Picchu
I dag går vi ombord på tåget till Pueblo Machu Picchu som är den närliggande staden till Machu Picchus ruiner. Här kan du njuta av Mandors varma källor, men det viktigaste är att det blir en tidig kväll för att kunna vara först genom grindarna till Machu Picchu i morgon.

Tillvalstur: två dagars vandring på Inkaleden.

Dag 5: Machu Picchu – Cusco
Den majestätiska och mytomspunna Machu Picchu, en av världens sju underverk, kan ses på en dag men blir ett minne för resten av livet! Ni kan antingen tar er upp till fots eller med buss till detta historiska underverk. Citadellet breder ut sig över toppen av ett berg och har en makalös utsikt över Urubambaflodens djupa kanjon i ett område med frodig subtropisk molnskog. Det var en plats för dyrkan, stjärnskådning och inkakungen Pachacutecs privata hacienda. Här kan du bland annat beskåda ruinerna av arbetarbostäder, tempel, torg och gravar liksom de trappor och kanaler av sten som är ett återkommande inslag i hela denna arkeologiska skatt. En engelsktalande guide kommer att berätta allt som finns att veta under en guidad tur. Ni återvänder sedan till Cusco.

Dag 6: Cusco – Arequipa
Ni lämnar Cusco och kommer till vackra Arequipa tidig eftermiddag. Om du inte väljer en 3-dagars vandringstur till Colca Canyon har du tid att utforska staden på egen hand. Vi rekommenderar ett besök i det gamla Santa Catalina-klostret där en liten grupp nunnor fortfarande bor.

Tillvalstur: vandring till Colca Canyon.

Dag 7: Arequipa – Colca
Huvudattraktion utanför Arequipa är den spektakulära Colca Canyon, och i dag reser vi med buss till den lilla byn Colca. På eftermiddagen kan du koppla av eller utforska området på egen hand.

Dag 8: Colca
Efter en härlig frukost på hotellet träffar ni en lokal bybo som tar er med hem för en dags arbete på farmen. Ni bestämmer tillsammans vad som ska göras. Exempel på arbetsuppgifter är att hjälpa till på fälten eller valla djur. Ni återvänder sedan till hotellet för vila eller aktiviteter som vandring, cykelturer eller ridning (ingår inte). I dag är också en bra dag att träna på spanskan ni lärt er under resan eller tidigare.

Dag 9: Colca – Arequipa
Ni äter en extra tidig frukost i dag för att bege er till Cruz del Condor där ni får beskåda de mäktiga kondorerna breda ut sina enorma vingar när de seglar fram och tillbaka över den djupa ravinen.  Därefter tar ni en kort vandring vid sidan av ravinen och reser sedan vidare till den traditionella byn Pinchollo. Där har ni en fantastisk utsikt över de 1500-åriga terrasser som byggdes av Collaguafolket, långt före Inkafolket. En annan historisk pärla är Titomaqueta som är terrasser uthuggna ur sten. Ni fortsätter till städerna Maca och vidare till Yanque som har dalens vackraste kyrka innan ni återvänder till Arequipa.

Dag 10: Arequipa – Nazca
I dag blir en lång resa genom fantastiska landskap. Målet är Nazca där en serie gigantiska forntida geoglyfer ristats in i den torra Nazcaöknen. Ni kommer fram sen eftermiddag och kan då vila ut efter dagens resa.

Dag 11: Nazca – Ica
För dig som vill beskåda Nazcalinjerna från ovan finns möjlighet att på morgonen ta en flygtur över dessa mystiska figurer. Du kan också välja att bara koppla av och gå på en kortare upptäcktsfärd. Efter lunchen beger ni er till hotellet i Ica, och där finns också möjlighet att besöka ökenoasen Huacachina där du på surfbrädor kan surfa nerför de enorma sanddynerna.

Tillvalsturer: flygtur över Nazcalinjerna och sandsurfing i Huacachina.

Dag 12: Ica – Paracas – Lima
I dag kan du välja att utforska Ica på egen hand eller följa med på en båttur till Ballestas Island med dess intressanta djurarter. På eftermiddagen reser ni vidare till Lima.

Tillvalstur: Ballestas Island. (Ingår i Comfort.)

Dag 13: Lima
Ni vaknar i en livlig stad med mycket att se och göra. Om du inte har planerat något rekommenderas den guidade turen på morgonen. På eftermiddagen kan du koppla av eller utforska staden mer.

Tillvalstur: stadsrundtur i Lima.

Dag 14: Sista dagen?
Om i dag är den sista dagen på din resa genom Anderna får du transfer till Limas flygplats för hemresa. Vill du fortsätta resan är nästa destination Ecuadors huvudstad Quito. Följ med oss, för det här är en utmärkt möjlighet att upptäcka ett annat fantastiskt land i Sydamerika!

Datum

21 november – 4 december

Pris för del 3

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 27 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 300 SEK.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 37 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 200 SEK.

Del 4 Lima Quito, 20 dagar

Under de närmaste 20 dagarna reser ni till stränder, ruiner, vulkaner, öken, regnskog, djungel, molnskogar och storslagna koloniala byggnader. Du kan välja att åka till de unika Galapagosöarna eller besöka höjdpunkterna på Ecuadors fastland på er mångskiftande resa mot Quito.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Lima
Ankomst i Lima, och under sen eftermiddag genomgång av resan med medresenärer och färdledare på hotellet. Efter det väntar en god natts sömn.

Dag 2: Lima
Ni vaknar i en livlig stad med mycket att se och göra. Om du inte har planerat något rekommenderas den guidade morgonturen i Lima. På eftermiddagen kan du koppla av, utforska Lima eller ta en svävande tur med ett paraglidingproffs.

Tillvalstur: stadsrundtur i Lima.

Dag 3: Lima – Trujillo
Ni lämnar Lima vid middagstid och beger er norrut till kolonialstaden Trujillo som också har många arkeologiska sevärdheter i närheten. En del av dem får ni möjlighet att se i morgon. Ni anländer till hotellet på kvällen.

För Comfort: ni flyger till Trujillo, och den som vill har tid för en tillvalstur till Chan Chan-komplexet, Huanchacho Beach och Arco Iris Temple. 

Dag 4: Trujillo – Chiclayo
Morgonens höjdpunkt är den valbara guidade turen till Chan Chans ruiner i närheten av Trujillo. Chan Chan var den försvunna Chimukulturens huvudstad och blomstrade på 1400-talet innan den erövrades av Inka. Ruinerna är utsedda till världsarv av UNESCO och visar fascinerande uthuggna former och mönster i resterna av de stenbyggnader som finns kvar. 20 km² återstår av staden och där finns ruiner från tempel, bostadshus, reservoarer och andra arkitektoniska byggnader.

Tillvalstur Adventure: Chan Chan-komplexet.

Tillvalstur Comfort: Tucume & Huaca Las Balsas.

Dag 5: Chiclayo
I dag har finns flera alternativa turer. Om gårdagens ruiner gav dig mersmak kan du besöka de arkeologiska platserna Huaca Rajada/Ventarron som härstammar från 1 000 år före Inka. Du kan också besöka de otroliga kungliga gravarna i Sipan som visar den sista viloplatsen för en krigarpräst från Mochekulturen. Där finns också originalartefakter från samma period. Huaca Las Balsas/Tucume är två andra intressanta ruiner du kan besöka.

Tillvalstur: tur till Huaca Rajada/Ventarron, Royal Tombs of Sipan och Huaca Las Balsas/Tucume.

Dag 6: Chiclayo – Mancora – Punta Sal
Tid för stranden! Ni reser i dag till Mancora, en lugn badort med gott om gästfrihet där du kan prova cocktails och delikatesser som ceviche. Ni fortsätter sedan till ert hotell som ligger en snabb bilresa bort i Punta Sal.

Dag 7: Punta Sal
Punta Sal erbjuder häftiga surfklasser, magiska ridturer och en liknande strandupplevelse som i Mancora, men den här gången har ni hela dagen att njuta av stranden. Ni är inte långt från Ecuador nu, så spendera dina sista slantar på souvenirer.

Dag 8: Punta Sal – Aguas verdes – Huaquillas – Cuenca alt. fantastiska Galapagosöarna
När ni korsar gränsen till Ecuador kör ni några timmar till Cuencas koloniala pärlor, alternativt kustmetropolen Guayaquil om du som valbar tur ska flyga till de magiska Galapagosöarna för några dagars kryssning och utforskande av öarnas unika flora och fauna.

Tillvalstur: Galapagoskryssning 5 alt. 8 dagar.

Dag 9: Cuenca
I dag utforskar ni den intressanta historiska staden Cuenca. Kulturvärldsarvet Cuenca har den lilla stadens trevliga atmosfär men är också rik på arkitektur, kyrkor och konst som fascinerar besökarna. Det omgivande landskapets skönhet och harmonin mellan koloniala och moderna byggnader är en stor anledning till att Cuenca är så populär bland utländska pensionärer.

Dag 10: Cuenca – Cajas – Cuenca
Cajas nationalpark är dagens alternativa utflykt med en blandning av vandring, fantastiska vyer och djurliv. Nationalparken i Ecuadors högländer är en av landets vackraste vildmarksområden och har bland annat över 230 sjöar och ett rikt fågelliv.

Tillvalstur: heldags vandring i Cajas nationalpark. (Ingår i Comfort.)

Dag 11: Cuenca – Alausi
På vägen till Alausi kan ni stanna vid Ingapirca, Ecuadors viktigaste och mest välbevarade inkaruiner.  På en kulle står ruinerna av ett soltempel kvar, men där finns också andra element från tidigare kulturer som också använt platsen. Åker ni i stället direkt till Alausi har ni mer tid där.

Tillvalstur: Ingapircas ruiner. (Ingår i Comfort.)

Dag 12: Alausi – Baños
På morgonen kliver ni ombord på det prisbelönta tåget Devil’s Nose som är världens mest komplicerade järnväg som byggts. Tåget sicksackar sig upp längs Andernas bergssidor och ni har en hisnande utsikt över de omgivande bergen och dalarna. Ni kliver av vid Conder Puñanamuseet där ni får se traditionell dans innan ni återvänder till Alausi. Därifrån åker ni buss till den populära turistorten Baños som ligger vid en stor aktiv vulkan.

Dag 13: Baños
Baños har massor av aktiviteter att erbjuda som forsränning, cykelturer, hästridning, bungy jump, zipline och mycket mer. Det finns också lugnare aktiviteter som avkopplande varma pooler, ångmassage och en kvällstur då ni i mörkret kan se Tungurahuavulkanens glödande lava flöda nerför vulkanens sidor. Arrangörens egen valbara tur är en mountainbiketur som går förbi flera vackra vattenfall.

Tillvalstur: mountainbiketur längs Waterfall Route.

Dag 14: Baños – Amazonas
I dag tar ni er ner från molnskogen till Amazonas regnskog. Er inkörsport till Amazonas är Tena vid Napo River. Här finns vattenaktiviteter som forsränning och kajakpaddling. Andra alternativ är att följa med en lokal guide in i regnskogen på en fin vandring till ett vattenfall, eller ta en båttur för att besöka lokalsamhället. Ni kommer att se gott om vilda djur längs vägen. Ni fortsätter till lodgen och möter där era medresenärer som varit på Galapagos. Alla måltider ingår under dagarna i Amazonas.

Tillvalstur: halvdags forsränning.

Dag 15: Tena
Med en hel dag i Tena till ert förfogande finns flera valmöjligheter. Med en heldags forsränning kan du uppleva mer av Amazonas än de flesta turister. Du kan också utforska regnskogen på vandringar tillsammans med erfarna guider.

Tillvalstur: heldags forsränning.

Dag 16: Tena – Papallacta
Fler fantastiska upplevelser väntar i dag vid de varma Papallactakällorna i Anderna, bara några timmar bort. De fina termiska baden njuter du bäst av efter en promenad runt de natursköna omgivningarna följt av en lugn kväll av återhämtning från de senaste dagarna.

Dag 17: Papallacta – Cotopaxi
Nästa stopp är Ecuadors berömda vulkan Cotopaxi och dess vackra nationalpark. Målet är den hänförande utsikten från baslägerstugan på 4 800 meters höjd, och vi garanterar att det är värt ansträngningen! Detta kommer att ta större delen av dagen, om ni går långsamt.

Dag 18: Cotopaxi – Quito
I dag får ni som vill en fantastisk möjlighet att tidigt på morgonen rida ut på hästar längs en väldigt populär och naturskön rutt. Efter turen reser ni vidare till huvudstaden Quito.

Tillvalstur: naturskön ridtur.

Dag 19: Quito
I dag får ni lära er varför Quito var en av världens första kulturarvsstäder som deklarerades av UNESCO. Det historiska centrumets prakt utforskar ni enkelt till fots med en karta, eller så kan du ta en dubbeldäckad turistbuss. Ett annat alternativ är arrangörens guidade stadstur genom de koloniala gatorna och sedan en tur till Mitad del Mundo, ekvatormonumentet strax norr om Quito.

Tillvalstur: Quito stadsrundtur och ekvatormonumentet.

Dag 20: Sista dagen?
Om du reser hem i dag får du transfer till Quitos internationella flygplats. Vill du upptäcka mer av Sydamerika finns mycket mer att se! Följ med på fortsättningen av denna episka resa med destination Bogota, Colombia.

Datum

2–21 december

Pris för del 4

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 28 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 600 SEK.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 42 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 600 SEK.

Del 5 Quito – Bogotá, 20 dagar

Under de närmaste 20 dagarna kommer ni att få se gamla Quitos koloniala prakt, de berömda marknaderna i Otavalo, Colombias kafferegioner, den legendariska staden Medellin och sist men inte minst Colombias häftiga huvudstad Bogotá.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Quito
Börjar du resan här landar du i Quito på över 2 600 meters höjd. Du hämtar andan och träffar på eftermiddagen medresenärer och färdledare på hotellet för en genomgång av resan. Efter detta väntar en god natts sömn.

Dag 2: Quito
I dag får ni veta varför Quito var en de första städer som utsågs till kulturvärldsarv av UNESCO. Utforska det praktfulla historiska centrumet på egen hand till fots eller ta en tur med turistbuss. Ett annat alternativ är att följa med på en guidad tur genom de koloniala gatorna och till ekvatormonumentet Mitad del Mundo strax norr om staden.

Tillvalstur: Quito stadsrundtur och Mitad del Mundo.

Dag 3: Quito – Otavalo
Efter frukost tar ni en kort bilresa norrut på en slingrande naturskön väg till Otavalo, via Panamerican Highway. Otavalo är känt för sin ursprungsbefolkning, deras hantverk och folkmusik. Här finns också den kända marknaden som sedan århundraden varit en handelsplats för invånarna i Otavala och kringliggande byar. Det finns också vulkaner och laguner i närheten dit du kan ta en tillvalstur.

Tillvalstur: Cuicocha Lake och Cotacachi Village. (Ingår i Comfort.)

Dag 4: Otavalo – Ibarra
I dag tar ni ett tåg som går genom Andernas otroliga landskap till Salinas. Där får ni se en traditionell dansföreställning och utforskar staden. Sedan fortsätter ni genom lagun- och vulkanlandskapet till Ibarra där ni tillbringar natten.

Dag 5: Ibarra – Pasto
Er sista dag i Ecuador betyder att er colombianske guide tar över och ni byter era återstående dollar till pesos. Efter en snabb gränsövergång fortsätter ni till staden Pasto som ligger några timmar bort.

Dag 6: Pasto – Popayan
Ni lämnar Pasto tidigt på morgonen och tar er till Popayan. Där har ni det mesta av dagen för att av se stadens koloniala arkitektur och den colombianska kulturen.

Dag 7: Popayan – San Agustin
Ni fortsätter sydöst över berg och dalar till San Augustin. När ni kommer fram ser ni kaffeodlingarna runt El Maco gården där ni tillbringar natten. Där finns många platser av arkeologiskt intresse, och vår guide berättar gärna om Colombias senare historia.

Dag 8: San Agustin
I dag är en ledig dag med möjlighet att åka till den arkeologiska parken, ett av UNESCO:s världsarv och Colombias mest anmärkningsvärda ruiner.

Tillvalstur: Arkeologiska parken. (Ingår i Comfort.)

Dag 9: San Agustin
Ännu en ledig dag i San Augustin. Vi rekommenderar en magisk ridtur på stigar och över öppna fält till den underbara Rio Magdalena Canyon.

Tillägstur: ridtur till Rio Magdalena Canyon.

Dag 10: Tatacoaöknen / Villa Vieja
Nästa mål på resan är Tatacoaöknen nära Villa Vieja. Öknen är en oändlig slätt med röd och grå sand, och spektakulära formationer formade av vind och regn. Om natthimlen är klar kan du också beskåda den fantastiska stjärnhimlen. För Comfort: ni övernattar på hotell i Villa Vieja.

Dag 11: Villa Vieja
Ni vaknar i öknens stigande temperaturer och ger er iväg för ett svalare klimat i Villa Vieja där ni tillbringar natten. För Comfort: ni vaknar upp på hotellet och åker på en guidad tur till Tatacoaöknen (ingår).

Dag 12: Villa Vieja – Armenia
Ni lämnar Villa Vieja för att fortsätta till Armenia. Efter denna lite längre resa belönas ni av en vacker natur på er destination, Finca La Combia. Ni kopplar av med en lugn kväll och gör upp planer för morgondagen.

Dag 13: Armenia
De lummiga omgivningarna i staden är mysiga att utforska eller bara koppla av i, men Salento och Cocoradalen är väl värda ett besök. Följer du med på turen dit får du se den välbevarade koloniala staden Salento innan ni vandrar genom Cocoradalens spektakulära landskap.

Tillvalstur: Salento och Cocora Valley. (Ingår i Comfort.)

Dag 14: Besök på kaffeplantage
I dag får ni njuta av en fantastisk kaffeupplevelse under en tur till ett kaffeplantage. Ni får lära er hemligheterna bakom det högkvalitativa kaffet, vandra genom de vackra kaffefälten och andra odlingar, och ni får självklart en kaffeprovning också.

Tillvalstur: besök på kaffeplantage. (Ingår i Comfort.)

Dag 15: Armenia – Manizales
Efter frukost ger ni er iväg en liten bit norrut till Manizales, en levande bergsstad där ni kan promenera omkring och titta på vardagslivet.

Dag 16: Manizales – Medellin
I dag tar ni en buss till Medellin där Pablo Escobar och drogerna nu bara är ett avlägset minne. Numer är staden med sitt behagliga klimat en multikulturell smältdegel med influenser från hela världen och ett stort utbud av evenemang, aktiviteter, mat och kultur.

Dag 17: Medellin
Du har hela dagen att upptäcka Medellin, och vad är väl bättre än att gå med på en guidad stadsrundtur? Kvällen är som alltid fri tid på egen hand.

Tillvalstur: stadsrundtur i Medellin.

Dag 18: Medellin – Flyg till Bogotá
Ni tar ett morgonflyg från Medellin till Colombias huvudstad Bogotá högt upp i Anderna. Den stora metropolen har två huvudområden av intresse för turister: de smala koloniala gatorna och byggnaderna i Candelariadistriktet, och den mer exklusiva norra delen med shopping, restauranger och nattliv.

Dag 19: Bogotá
I dag är en ledig dag, men vill du veta mer om Bogotá finns en guidad stadsrundtur under eftermiddagen. Här finns som man kan förvänta sig mycket att se.

Tillvalstur: stadsrundtur Bogotá.

Dag 20: Sista dagen?
Reser du hem i dag får du transfer till Bogotás internationella flygplats. Vill du hellre se fler vackra platser i norra Colombia, följ med på ett sista äventyr när ni ändå är här innan ni reser hem.

Datum

19 december – 7 januari 2019

Pris för del 5

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 33 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 300 SEK.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 45 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 800 SEK.

Del 6 Bogotá  Cartagena, 13 dagar

Under de kommande 13 dagarna utforskar ni först Bogotá och fortsätter sedan till pittoreska byar, koloniala städer, en nationalpark, dalar, bondgårdar, karibiska vita strandparadis och slutligen den tropiska staden Cartagena.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Bogotá
Efter ankomst till Bogotá hämtar du andan och träffar på eftermiddagen dina medresenärer och färdledare på hotellet för en genomgång av den kommande resan. Efter detta väntar en god natts sömn.

Dag 2: Bogotá
Ni vaknar i Bogotá, högt på en andinsk platå. I den stora metropolen finns mycket att se, och ett bra sätt att se staden är att följa med på en guidad stadstur. Följ med längs de smala koloniala gatorna i Candelariadistriktet och till den mer exklusiva norra delen med shopping, restauranger och nattliv.

Tillvalstur: stadsrundtur Bogota.

Dag 3: Bogotá – Villa de Leyva
Ni fortsätter i dag till en av Colombias äldsta städer, Villa de Leyva, där tiden verkar ha stannat. Staden är full av historia, vintage-arkitektur och bohemisk atmosfär. Torget och de flesta omgivande gatorna är fortfarande kullerstensgator och är vackrare än någonsin.

Dag 4: Villa de Leyva
I dag väljer du själv hur du spenderar dagen. Du kan till exempel lära känna staden, promenera runt, titta på den vackra arkitekturen och utforska omgivningarna. Du kan också följa med på en mountainbiketur som tillvalstur. Ni övernattar i denna magiska stad innan resan fortsätter i morgon.

Tillvalstur: mountainbiketur.

Dag 5: Villa de Leyva – Barichara
Ni reser vidare till Barichara, en ännu mindre kolonistad där ni sannolikt är de enda turisterna. Insup den lantliga atmosfären och passa på att vila om du imorgon ska följa med på tillvalsturen, en härlig vandring.

Dag 6: Barichara
Andra dagen i Barichara kan ni som vill ge er ut på en vandring i de underbara områdena längs Camino Real, den Kungliga Leden. Leden går från de övre slätterna ner i en dal mot byn Guane. Medan ni vandrar genom skogar och över åkrar får ni lyssna på guiden som berättar intressanta gamla historier, och kanske översätter några samtal med de människor ni möter under vägen. När ni vandrat i cirka tre timmar kommer ni till Guane, precis vid skogens kant, där tiden verkligen står stilla.

Tillvalstur: vandring längs Camino Real. (Ingår i Comfort.)

Dag 7: Barichara – Bucarmanga
Ni tar oss i dag med buss till Bucaramanga, huvudstaden i regionen Santander. På vägen till den livliga staden passerar ni genom Chicomocha nationalpark, och ni som vill kan ta en tillvalstur och besöka parken. Chicomocha är Colombias största ravin, och under turen får du beskåda den ovanifrån via linbanan som går över ravinen. Ni fortsätter sedan till Bucaramanga, känd för sina textilier och skor.

Tillvalstur: Chicomocha nationalpark. (Ingår i Comfort.)

Dag 8: Bucarmanga – Santa Marta
Efter frukost beger ni er till Santa Marta, en liten strandstad på den Karibiska kusten. Resan tar nästan hela dagen, men längs vägen kommer du att få se fantastiska utsikter! På kvällen vilar ni upp er för nästa dags härliga äventyr.

Dag 9: Tayrona Park
Ni vaknar till ljudet och doften av havet och kan se fram emot dagens utflykt, den fantastiska Tayrona nationalpark. Dess vita sandstränder, palmer och kristallklara vatten är som rena paradiset. Ni gör en härlig vandring till Cabo San Juan som har de allra vackraste stränderna och stannar där resten av eftermiddagen. Njut av de fantastiska stränderna, det varma vattnet, exotisk mat och den karibiska atmosfären. Ni som valt Adventure tillbringar natten i en hängmatta i det fria. För Comfort gäller övernattning på hotell.

Dag 10: Tayrona Park – Santa Marta
När ni vaknar, ta gärna ett dopp i det sköna havet innan ni avnjuter en exotisk karibisk frukost. Vackert väder kommer att följa med er ​​tillbaka till Santa Marta där ni tillbringar natten.

Dag 11: Santa Marta – Cartagena
Nu beger ni er i lugn takt söderut mot ert slutmål, Cartagena. Denna kuststads kolonialt muromgärdade innerstad och fästning utsågs till världsarv av UNESCO och är verkligen en av Colombias höjdpunkter!

Dag 12: Cartagena
I dag får du välja att utforska staden på egen hand eller följa med på en guidad stadsrundtur. Vi rekommenderar varmt att följa med på denna intressanta tur och upptäcka staden med den lokala guiden som kan allt om denna fantastiska stad.

Tillvalstur: stadsrundtur i Cartagena. (Ingår i Comfort.)

Dag 13: Sista dagen!
Nu är resan genom Anderna slut, oavsett om du anslöt i Bolivia, Peru, Ecuador eller Colombia. Du har förhoppningsvis fått många fina minnen från resan genom Sydamerika, något att tänka på när du flyger hem till Skandinavien.

Datum

3–15 november
6–18 januari 2019

Pris för del 6

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 23 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 100 SEK.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 34 300 SEK.
Enkelrumstillägg: 5 000 SEK.

 

Pris för hela resan, 72 dagar

Adventure
Per vuxen i dubbelrum: 110 900 SEK.
Enkelrumstillägg: pris på förfrågan.

Comfort
Per vuxen i dubbelrum: 162 900 SEK.
Enkelrumstillägg: pris på förfrågan.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: PUCO

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: En resa genom Anderna”