REsa till Myanmar Burma Bagan
Resa till Myanmar Burma Kandawgyi lake YangonResa till Myanmar Burma Schwedagon pagoda YangonResa till Myanmar Burma YangonResa till Myanmar Burma Lake Yangon

En smak av Myanmar (Burma), 14 dagar

Prisexempel: 19 900 kr

Följ med på en unik resa till Myanmar (Burma) full av kultur, historia och vackra miljöer. Under denna rundresa besöker du såväl myllrande storstäder som den pittoreska landsbygden. Du besöker bland annat storstäderna Rangoon och Mandalay och den vackra Inlesjön med sina flytande trädgårdar och pålade hus. Resans höjdpunkt är kanske den magiska forntida tempelstaden Bagan med dess tusentals gamla tempelbyggnader utspridda på slätten. En resa till Myanmar (Burma) är en resa som ger dig oförglömliga upplevelser!

Artikelnr: ASI9

En smak av Myanmar (Burma)

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just dig och dina önskemål. Du bestämmer själv när du vill åka, vad du vill göra och hur du vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Resan sker på privat basis med egen chaufför/guide. Din lokala, engelsktalande guide/chaufför har stor kännedom om platserna du besöker. I de fall där guiden saknar tillräckliga kunskaper för att guida anlitas andra lokala guider, och då kan den aktiviteten/utflykten ske i lokalt sammansatta turistgrupper. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar, men går som sagt att skräddarsy.

Detta ingår i resan till Myanmar (Burma)

 • Flyg Skandinavien–Rangoon t/r.
 • Flyg Heho–Rangoon i ekonomiklass, inkl. flygplatsskatt.
 • Buss Yangon–Bagan och Bagan–Mandalay.
 • Alla flyg- och hotellskatter.
 • Boende inkl. frukost på 3* hotell. Uppgradering till 4* möjligt mot pristillägg.
 • Privat transfer under resan.
 • Guidad vandring dag 9.
 • Vissa inträdesavgifter.
 • Engelsktalande guide.

Obs! Skulle de namngivna hotellen vara fullbokade förbehåller vi oss rätten att boka ett likvärdigt alternativ.

Tillkommer

 • Visumavgift.
 • Flygplatsskatt vid ankomst och avresa till/från Rangoon.
 • Dricks till guider och chaufförer.
 • Frivilliga guidade turer dag 3 och 4.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Rangoon
Resan börjar i Rangoon, Myanmars största stad. Efter incheckning fri tid för egna aktiviteter. Ett tips är att besöka stadens största sevärdhet, den enligt legenden 2 500 år gamla förgyllda Shwedagonpagoden som stäcker sig 99 meter upp i skyn.
Boende: New Aye Yar Hotel 3* (deluxerum), alternativt Summit Parkview Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: –

Dag 2: Rangoon – Mandalay med nattbuss
På kvällen reser du vidare norrut till Mandalay med nattbuss. Fram tills dess kan du utforska Rangoon på egen hand. Några tips är att promenera genom gamla stan, besöka marknaden, stadshuset, Sulepagodan och Nationalmuseet för den som är historieintresserad. Vill du ha lugn och ro kan du söka dig till stadsparken eller Kandawgyisjön. På kvällen avgår nattbussen till Mandalay från busstationen.
Måltider: frukost.

Dag 3: Ankomst Mandalay
I dag kan du utforska Myanmars näst största stad Mandalay. Besök till exempel Mandalay Hill för en fantastisk utsikt över staden, särskilt i solnedgången. Kuthadowpagodan med världens största bok liksom palatset är också väl värda ett besök.

I dag finns också möjligheten att köpa till en guidad tur till Mingun inkl. lunch. Ni hämtas av arrangörens lokala guide och får därefter en timmes båttur längs den mäktiga Irrawaddyfloden som flyter genom hela Myanmar. Under båtturen får du bland annat se det fascinerade landskapet och vardagslivet som pågår längs floden. I Mingun besöker ni den aldrig färdigställda Mingunpagodan, Mingunklockan som är världens tyngsta fungerande klocka och den ovanliga vita Myatheindanpagodan. Turen avslutas vid ditt hotell.
Boende: Hotel Mandalay 3* (superiorrum), alternativt Mandalay Hill Resort 4* (superiorrum).
Måltider: – (lunch vid utflykt).

Dag 4: Mandalay
Ännu en dag att utforska Mandalay. Gör det på egen hand eller köp till en guidad tur inkl. lunch till de kungliga städerna Amarapura, Sagaing och Ava. Turen inkluderar bland annat en två timmars båttur på Irrawaddy-floden till Ava. Där får du under en tur i hästkärra besöka sevärdheter som klostret Maenu Okkyaung, Nan Myinttornet och Bargayarklostret. Turen avslutas vid ditt hotell. Boende: Hotel Mandalay 3* (superiorrum), alternativt Mandalay Hill Resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 5: Mandalay – Bagan med expressbuss
I dag reser du vidare med expressbuss till den forntida tempelstaden Bagan. På en 40 km² stor slätt ligger omkring 2 200 buddistiska tempel, pagoder och kloster utspridda. Staden grundades år 847, och många av templen byggdes kring 1000-talet. Att blicka ut över slätten här är en mäktig syn, särskilt vid soluppgång och solnedgång.
Boende: Thazin Garden Hotel 3* (superiorrum), alternativt Bagan Thiripyitsaya Sanctuary Resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 6: Bagan
En dag att utforska fascinerande Bagan. Ta dig runt på området själv eller följ med på en guidad tur. Det finns också cyklar och hästdroskor att hyra.
Boende: Thazin Garden Hotel 3* (superiorrum), alternativt Bagan Thiripyitsaya Sanctuary Resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 7: Bagan
Ännu en dag att utforska Bagan. I dag får du besöka några av de bästa platserna i området, som Shwezigon, en förgylld stupa som blev klar år 1090, och templet Kyaukgu Umin som byggts direkt i en bergvägg och rymmer en 6 meter hög Buddhastaty. Det magnifika templet Ananda är Bagans mest religiösa tempel med fyra 10 m höga buddhastatyer. Om du hinner bör du inte missa Thatbyinnyutemplet, Bagans högsta byggnad på 61 meter.
Boende: Thazin Garden Hotel 3* (superiorrum), alternativt Bagan Thiripyitsaya Sanctuary Resort 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 8: Bagan – Mount Popa – Kalaw
I dag reser du vidare med privat buss till Kalaw. På vägen kör ni till Mount Popa, en 1 500 meter hög utdöd vulkan där ett kloster balanserar på toppen. Vi fortsätter resan mot Kalaw genom chilifält och upp i bergen. Väl framme kan du resten av dagen utforska denna tidigare Brittiska kurort som ligger på 1 300 m ö.h. Här finns bland annat många koloniala byggnader kvar, och det finns många pagodas att titta på.
Boende: Green Haven Hotel 3* (superiorrum), alternativt Royal Kalaw Hills Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 9: Vandring till Palaung Village
Området kring Kalaw är idealiskt för vandringar. Du som vill får i dag vandra till Palaung med en lokal guide som berättar om invånarnas vardagsliv och seder. Turen ingår men är frivillig. Du som hellre vill stanna i Kalaw kan utforska orten på egen hand.
Boende: Green Haven Hotel 3* (superiorrum), alternativt Royal Kalaw Hills Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 10: Kalaw – Pindaya – Inlesjön
Resan fortsätter i dag vidare mot Inlesjön. På vägen stannar vi vid Pindayas kalkstensgrottor som rymmer över 8 000 Buddhastatyer i olika material. Därefter fortsätter du till Nyaung Shwe vid norra Inlesjön. Där kan du utforska staden till fots eller ta en kanottur på kanalerna. Du kan också köpa till en guidad tur till Pindayagrottorna som rymmer över 8 000 statyer och bilder av Buddha. På vägen dit får du se ett vackert bergigt landskap med grönsaks- och terrassodlingar.
Boende: Hupin Khaung Daing Hotel 3* (superiorrum), alternativt Amata Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 11: Inlesjön
Utforska Inlesjön med omnejd på egen hand. Inle är Myanmars näst största sjö och berömd för sina flytande trädgårdar. Här kan du till exempel ta en avkopplande båttur och se hur de lokala invånarna lever längs floden. Du kan också vandra eller cykla på den pittoreska landsbygden.
Boende: Hupin Khaung Daing Hotel 3* (superiorrum), alternativt Amata Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 12: Inlesjön
Ännu en dag på egen hand. Några tips är att besöka marknaderna i någon närliggande by som man lättast når med båt. Du kan också ta en vandringstur till de varma källor som finns i närheten av Nyaung Shwe. Du som hellre vill kan förstås spendera dagen i staden och bekanta dig med lokalborna.
Boende: Hupin Khaung Daing Hotel 3* (superiorrum), alternativt Amata Resort 4* (deluxerum).
Måltider: frukost.

Dag 13: Inlesjön – Heho – Rangoon
I dag fortsätter du till Heho för att flyga tillbaka till Rangoon. Beroende på ankomsttiden till Rangoon kan du till exempel strosa på stadens marknader. Har du mycket tid kan du också ta en tur till landsbygden och besöka Twante, känd för sin keramik och vävning.
Boende: New Aye Yar Hotel 3* (deluxerum), alternativt Summit Parkview Hotel 4* (superiorrum).
Måltider: frukost.

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Prisexempel per person: 19 900 SEK.

Prisexemplet avser resa under lågsäsong med lägsta flygpris och del i dubbelrum i den enklaste boendestandarden enligt programmet. Priset påverkas bland annat av säsong, boendestandard, hur många som reser tillsammans och skiftningar i valutakurserna. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: ASI9

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “En smak av Myanmar (Burma), 14 dagar”