Näsapa
NäsapaBorneo båt

Expedition till södra och centrala Borneo – ekoresa 12 dagar

Prisexempel: 44 900 kr

Denna spännande eko-resa är en expedition som tar dig genom södra och centrala Borneo.  Orangutanger, utrotningshotade näsapor, andra arter av apor, varaner, skäggsvin, silverbladsapor, över hundra olika fågelarter, orkidéer och läkeväxter. I denna tropiska natur finns frodig djungel, mangroveskogar, regnskog, stränder och träsk. Fantastiska naturupplevelser utlovas, samtidigt som vi bor på såväl 5-stjärniga hotell som i sovsal hos Iban-folket – allt för att få den bästa upplevelsen av Borneos natur, kultur, minoritetsfolk och arkitektur.

Artikelnr: BET10 Kategorier: , , Etiketter: , ,

Resan är totalt 12 dagar (11 nätter)

Resan består i ett grundpaket med fokus på Borneos fascinerande natur och kultur, med tre alternativa avslutningar.

Datum:

Detta är en individuell resa, som går att genomföra året runt. På grund av vädret kan vi dock inte rekommenderar denna resa under perioden november-februari.

Vad ingår?

– Guideturer och transfer enligt specificerat
– Expressbåt Kuching – Sarekei
– Privat snabb båt för aktiviteterna i samband med aktiviteter vid Melanau-stammen
– Måltider enligt ovan med lokala delikatesser
– Boende enligt ovan – allt från 5* hotell till enklare övernattning i Iban-folkets traditionella långhus (sovsal)
– Engelskspråkig guide

Grundprogram

Dag 1: Ankomst Kuching

Upphämtning på flygplatsen och transport till hotellet. Resten av dagen på egen hand.
Boende: The Waterfront Hotel, 4*eller liknande

Dag 2: Halvdagsvandring i Kuching – Semenggoh orangutangcenter 

På morgonen samlas vi i lobbyn för att promenera och se Kuchings sevärdheter – allt från Tua Pek kong, Sarawaks äldsta kinesiska tempel som är byggt 1876 till den vackra parlamentsbyggnaden  från 2009.  Vi ser gamla ståtliga palats och traditionella malaysiska hus som står på styltor. Turens höjdpunkt är Sarawaks museum.

På eftermiddagen åker vi till Semenggoh orangutangcenter , en halvtimme utanför Kuching. Här rehabiliteras orangutanger som ska anpassas till det fria livet i djungeln igen. På väg till deras utfodringsplats, där du kommer spana på när orangutangerna äter, vandrar du genom orörd regnskog – en upplevelse i sig.  Efter besöket återvänder vi till hotellet.
Boende: The Waterfront Hotel, 4*eller liknande
Måltid: Frukost, lunch

Dag 3: Bako nationalpark

Näsapa

Efter en tidig frukost väntar en naturskön färd mot Sarawaks mest populära nationalpark, Bako. Färden sker både med bil och med båt.  Väl framme kan du utforska den vilda, vackra naturen och djurlivet via olika vandringsleder. Här lever de utrotningshotade näsaporna som endast finns på Borneo. Det finns också flera andra arter av apor, varaner, skäggsvin, silverbladsapor och över hundra olika fågelarter. I denna fantastiska tropiska natur finns både mangroveskogar, regnskog, stränder och träsk. Om du vill kan du avrunda din vandring på en avsides strand.  Enklare lunch serveras innan vi vänder tillbaka till hotellet.
Boende: The Waterfront Hotel, 4*eller liknande
Måltid: Frukost, lunch

Dag 4: Kuching – Sarikei – Ulu Sarikei

Vi tar båt till Sarikei, känd för sina korgar och sin ananas.  Lokala delikatesser utlovas till lunch på en enklare restaurang. Vi fortsätter genom den vackra landsbygden med pepparodling, gummiplantage, risfält och långhus.  I natt kommer vi bo i ett traditionellt långhus. Vi hälsas varmt välkomna till byn, blir bjudna på traditionell mat (såsom kyckling i bambu), får prova risvin, tar en promenad och sitter på verandan och lyssna på olika historier.
Boende:  Iban långhus
Måltid: Frukost, middag

Dag 5: Den vackra landsbygden

Tidigt på morgonen får vi vara med och se det tunga arbetet med att tappa naturgummi. Efter frukost och lite vila får vi upptäcka djungeln – höra ljuden, se ovanliga orkidéer och läkeväxter, vattenångan som dallrar i luften, äta en picknick mitt i djungeln med ljudet av vattenfall i bakgrunden.  På eftermiddagen åker vi vidare till Sibu – och på kvällen kan vi inte låta bli att ta en tur till den spännande nattmarknaden – här finns det mesta: mat, textiler, prylar…
Boende: Sibu Tanahmas Hotel 4* eller liknande
Måltid: Frukost, BBQ-lunch

Dag 6: Malaysias längsta flod – Sibu – Mukah

Ströva längs Malaysias längsta flod, mäktiga Rajang, där expressbåtar, taxibåtar, traditionella båtar flytande grönsaksbutiker samsas sida vid sida. Vandra genom gamla stan i Sibu, känn doften från bakugnarna, prova färsk frukt, shoppa och få ett smakprov på både Sibus nutid och historia.

Med båt åker vi mot staden Dalat, förbi Malaysiska byar, skeppsvarv, Ibanfolkets traditionella långhus och byar där stammen Melanau bor. Melanau är en traditionell stam i Sarawak, som är kända för sin naturdyrkan och sin skicklighet till sjöss.  Vi stannar i en traditionell by och får ett smakprov på hur livet kan te sig i en avlägsen by. Efter besöket åker vi vidare till den traditionella Melanau-byn Lamin Dana, där vi får veta mer om kulturen och där värden får berätta om hur det varit tidigare.
Boende: Lamin Dana Melanau Heritage Lodge, Mukah Town
Måltid: Frukost, middag

Dag 7: Etniska minoriteter och en dag på floden: Mukah – Bintulu

Borneo båt

Vi färdas med båt på floderna Tellian och Misan. Vi ser sagopalmer, en traditionell gröda för Melanau-folket, flottas längs floden. Vi får vara med när palmerna förädlas innan turen går längs floden Mukah, där vi besöker den lokala marknaden.  Sen lunch serveras när vi är tillbaka i Lamin Dana. Färden fortsätter på land via Balingian och Kuala Tatau till Bintulu.
Boende: Bintulu Nu Hotel 4* eller liknande med frukost
Måltid: Frukost, lunch

Dag 8: Bintulu – Niah National Park – Miri

Vi besöker nationalparken Niah. En långbåt tar oss in till Niah museum, och vi får se de grottor som anses vara den asiatiska civilisationens vagga. Vi besöker de stora grottorna där människor levde för 100000 år sedan och vi ser grottmålningar. Efter en sen lunch åker vi till Miri, där vi checkar in. Middag på lokal restaurang.
Boende: Pullman Waterfront 5* eller liknande med frukost
Måltid: Frukost, middag

Tilläggsprogram A – Kota Kinabalu

Dag 9-12 Kota Kinabalu

Miri på egen hand innan flyget tar dig vidare mot Kota Kinabalu. Transfer till Bunga Raya Resort.  Resten av semestern på resortet (4 dagar/3 nätter) tills flyget går hem till Skandinavien.
Boende: Bunga Raya Resort, 4* eller liknande
Måltid: Frukost

Tilläggsprogram B – Kuala Lumpur

Dag 9 Miri – Kuala Lumpur

Miri på egen hand innan flyget tar dig vidare mot Kuala Lumpur. Transfer till hotellet.
Boende:  Melia Hotel 4* eller liknande
Måltid: Frukost

Dag 10 – Rundtur i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur– staden som lyckats balansera skyskrapor med historiska byggnader i lummig grönska. Rundturen tar dig till nationalmonumentet, nationalmoskén, frihetstorget, KL tornet (för telekommunikation) och mycket mer. Dagens sista stopp blir vid Batu-grottorna med sin enastående utsikt.
Boende:  Melia Hotel 4* eller liknande
Måltid: Frukost

Dag 11 – Staden på egen hand

Boende:  Melia Hotel 4* eller liknande
Måltid: Frukost

Dag 12  Hemresa

Transfer till flygplatsen.
Måltid: Frukost

Tilläggsprogram C – Brunei Darulsalam & Kuala Lumpur

Dag 9 Brunei Darulsalam

Efter frukost åker vi till Brunei Darulsalam där vi ser Lapau, the Dewan Majlis, moskén Sir Omar Ali Saifuddien, marknaden Tamu, tekniska museet, sultanens palats, ser vattenvägar med avslutning vid den nya moskénJame’ Asr Hassanil Bolkiah Mosque. Natten tillbringas i Miri.
Boende: Pullman Waterfront 5* eller liknande
Måltid: Frukost

Notera
Moskén Jame’ Asr Hassanil Bolkiah är stängd torsdagar och fredagar för icke-muslimer
– fotografering förbjuden i mosken och i Bruneis museum
– kvinnor får täcka sig med kläder som mosken lånar ut
– inga skor inne i moskén
– inga skor i Royal Regalia Centre

Dag 10 Miri – Kuala Lumpur

Miri på egen hand innan flyget tar dig vidare mot Kuala Lumpur. Transfer till hotellet.
Boende:  Melia Hotel 4* eller liknande
Måltid: Frukost

Dag 11: Rundtur i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur – staden som lyckats balansera skyskrapor med historiska byggnader i lummig grönska. Rundturen tar dig till nationalmonumentet, nationalmoskén, frihetstorget, KL tornet (för telekommunikation) och mycket mer. Dagens sista stopp blir vid Batu-grottorna med sin enastående utsikt.
Boende:  Melia Hotel 4* eller liknande
Måltid: Frukost

Dag 12  Hemresa

Transfer till flygplatsen.
Måltid: Frukost

Bra att veta

Alla turister i Malaysia ska enligt malaysisk lag betala en turistskatt på RM 10 (cirka 20 SEK) per rum och natt på samtliga turistboenden. Skatten betalas direkt till boendet vid incheckning

Pris

Prisexempel per person i dubbelrum: 44 900 SEK
Enkelrumstillägg från 5 500 SEK

Prisexemplet är beräknat på att ni är fyra personer i sällskapet, resa under billigaste säsongen och flyg i lägsta bokningsklass. Skicka in en förfrågan med önskat resedatum så återkommer vi med en offert med aktuellt pris.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till [email protected] eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: BET10

 

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Expedition till södra och centrala Borneo – ekoresa 12 dagar”

Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm