Fågelskådning i Costa Rica, 20-30 november

Prisexempel: 31 700 kr

Följ med på en spännande fågelskådningsresa till Costa Rica. Tack vare den höga biologiska mångfalden rankas Costa Rica bland topp 5 av länder i världen när det kommer till fågelskådning. Costa Rica är hem åt över 870 fågelarter permanent eller tillfälligt, så mycket närmare fågelparadiset än det går knappast att komma! Kunniga guider tar er bl.a till nationalparkerna Braulio Carrillo, Tapanti & Corcovado.

Kategori: Taggar: ,

Fågelskådning i Costa Rica

Datum 

Detta är en en gruppresa som går av stapeln mellan 20-30 november 2021 och mellan 19-29 mars 2022. Minimum antal personer är 8 och maximum 15 personer

Detta ingår i resan till Costa Rica 

  • Flyg Skandinavien–San José t/r i ekonomiklass (från Arlanda, Göteborg, Köpenhamn, Oslo) 
  • Alla flygskatter. 
  • Boende 10 nätter i dubbelrum på hotell inkl. frukost.  
  • Nedan program med utflykter. Engelsktalande guider. 
  • Måltider enligt programmet 
  • Entréavgifter enligt program
  • Ev. hotell & turistskatter
  • Alla transfersPacka gärna: kikare, vattentäta packpåsar, hatt, solskyddskräm och solglasögon, snabbtorkade funktionskläder, nätt regnponcho, ficklampa, tunn tröja, bra skor och myggmedel. 

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Costa Rica
Vår lokala arrangör välkomnar er på flygplatsen, lämnar över eventuella  rdhandlingar och tar er till ert hotell i San José. Ca 30 minuters transfer.
Boende: Hotel Colonial eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Middag

Dag 2: Regnskogens skatter
Efter en god frukost tar ni er till Quebrada Gonzalez i Braulio Carrillo National Park. Ni besöker de tre lederna Las Palmas, El Ceibo & Botarrama där ni framförallt vandrar i låglands-regnskog. Eftersom ni kommer korsa ett vattendrag är det bra att ha ett torrt ombyte till fötterna med sig.  

Ni fortsätter sedan vidare till La Tirimbina biological reserve. 

Vi hoppas vi bland annat att få se: strimbröstad gärdsmyg , strimhuvad myrvireo, olika orters mysmyg, rödstjärtar myjob, svart/gula snårtangaras , smaragdglansstare, randig skogsmyg vitbröstad tangera
Dagens parker/områden: Braulio Carrillo National Park
Boende: Biological Reserve La Tirimbina eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost 

Braulio Carrillo National Park
Braulio är en av Costas Ricas största och viktigaste nationalparker som skyddar tropisk regnskog från höghöjder på vulkanerna Brava & Irazu till lågland vid Karibiens kust och som därmed fungerar som korridor för arter som migrerar mellan de olika habitaterna. 

Dag 3: En härlig fågelskådningsdag i Sarapiqui-området
Med er engelskspråkiga guide ägnar ni hela dagen åt fågelskådning. Ni besöker La Selva biological research centre som är hem åt inte mindre än 400 fågelarter och kanske det bästa stället att få se tinamoer. Ni besöker även Copes Garden som ägs av Jose Alberto Perez. På La Tirimbina gör ni en spännande nattvandring. 

Vi hoppas bl.a. att få se: olika sorters tinamoer, större soldatara, kolibris and tangaror, tretömmad klockkotinga, potoer, ugglor, och en tam snårmyrpitta
Dagens parker/områden: La Selva OTS biological research station, Copes Gardens & La Tirimbina biological Reserve
Boende: Biological Reserve La Tirimbina eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost & middag 

La Tirimbina biological reserve
Med 9 km leder fördelade så att besökaren kan uppleva habitater som trädgård, våtland, flodbanker och regnskog. På 345 hektar samsas 1216 arter av växtlighet, 408 arter av fjärilar, 396 fågelarter, 110 arter av däggdjur, 61 reptilarter och 46 olika groddjur. 

Dag 4: Från Sarapiqui till Turrialba
Efter en tidig frukost och utcheckning fortsätter ni till Turrialba. Längs vägen besöker ni Santa Cruz där ni får möjlighet att uppleva en aktiv vulkan men även förhoppningsvis bland annat stöta på flera arter av kolibris. 

Vi hoppas bl.a. att få se: tinamoer, större soldatara, kolibris & tanagaror
Dagens parker/områden: Santa Cruz community
Boende: Hotel Guayabo lodge, eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost & middag

Bild av BelaMarie,

 

Dag 5: En hel dag med fågelskådning i Turrialbaområdet
Idag väntar en heldag med fågelskådning i Tapanti National Park och i Espino Bianco Biolagical Reserve.  

Vi hoppas bl.a. att få se: strimmig uppnäbb, rostbröstad myrtrast, rostgumpad myrsmyg, gulpannad lövletare, myrpittor, praktörn
Dagens parker/områden: Tapantí National Park & Espino blanco biological reserve
Boende: Hotel Guayabo lodge eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost & middag 

Tapanti National Park
Tapanti är en av de regnigaste platserna i Costa Rica, med en genomsnittlig årlig nederbörd på över 6500 mm. Den ligger på mellan 700 och 3 491 meter över havet och skyddar ett stort antal ekosystem som hedmarker, torvmyrar, träsk, savanner, regnskogar och molnskogar. På dess 583 km2 lever över 400 fågelarter. 

Dag 6: Från Turrialba till San Gerardo de Dota
Efter frukost åker ni vidare. Dagens mål är San Gerardo de Dota. Med sitt läge i floddalen omgärdat av molnskogarna i Talamancabergen skapas en hög krispig luft, ett perfekt habitat för flera fågelarter. Efter incheckning tar er ut på en eftermiddagstur längs hotellets leder tillsammans med engelskspråkig guide. 

Vi hoppas bl.a. att få se: quetzal, smaragdtucanett, klockkotingor, trogoner, kolibris, tangaror och hackspettar
Dagens parker/områden: San Gerardo de Dota
Boende: Hotel Suria eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost & middag

Foto av James Ting, Unsplash

 

Dag 7: På jakt efter quetzalen
Tidigt, tidigt just som solens strålar vaknar börjar ni dagens tur. Ni ägnar dagen åt att försöka få se quetzalen som av många vara världens vackraste fågel med sina starka färger och långa stjärtfjädrar. Men i parken återfinner ni även 175 andra arter av fåglar som finns här. Efter er tidiga morgonvandring åker ni tillbaka till hotellet för en stadig frukost för att därefter färdas vidare till halvön Osa, ett av Costa Ricas mest avlägsna områden.

 

Vi hoppas bl.a. att få se: quetzal 
Dagens parker/områden: Quetzales National Park & Osa Peninsula
Boende: Rancho Corcovado lodge eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost & middag

Dag 8: Corcovado national park
Hela den här dagen viker ni för fågelskådning i Corocovado som är utnämnd av National Geographic till världens mest artrika plats. Här bor inte mindre än 2,5% av världens alla arter. 

Dagens park: Corcovado national park
Boende: Rancho Corcovado lodge eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost, lunchbox & middag 

Corcovados nationalpark
Corcovados nationalpark är känd som Costa Ricas Amazonas, och är den största regnskogen längs med Stilla havskusten. Corcovado är en av de mest biologiskt intensiva platserna i världen. Området har 1 000-tals olika sorters växt- och djurarter, varav många är utrotningshotade och unika för området. Här finns ett stort antal arter av fjärilar, fåglar, däggdjur, groddjur, reptiler, färskvattenfiskar och trädarter som alla lever i symbios med varandra.

Dag 9:  En ledig dag
Idag är det vilodag men om så önskas kan ni upptäcka omgivningarna med vår guide eller ta en annan av tillgängliga turer i området. 

Boende: Rancho Corcovado lodge eller likvärdigt, standardrum
Måltider: Frukost, lunch & middag

 

Dag 10: Från Rancho Corcovado till Manuel Antonio
Före frukost tar ni en tidig vandring för att få uppleva när naturen vaknar. När ni sedan är tillbaka på hotellet äter ni frukost innan ni far vidare till Manuel Antonio National Park vid Stilla havets kust. 

Boende: Hotel Verde Mar
Måltider: Frukost 

Dag 11: Manual Antonio nations park och tillbaka till flygplatsen
Ni hinner med en tur i Manuel Antonio innan det är dags att ta er tillbaka till flygplatsen.  Manuel Antonio är en av Costa Ricas mest kända och välbesökta parker och erbjuder inte bara otroligt vackra stränder utan även spännande regnskog. 

Vi hoppas bl.a. att få se: kolibis, bairdtrogon, eldnäbbsaraçari, guldnackad hackspett, orangekragad manakin, flodgärdsmyg och brunsula. 
Dagens parker/områden: Manuel Antonio National park
Måltider: Frukost

Om så önskas kan ni förlänga resan här med extra dagar för att få lite avkopplande strandliv. 

Program vid förlängning:

Dag 11:  Manuel Antonio nationalpark & en avkopplande dag
Efter att ni besökt Manuel Antonios nationalpark under tidig morgon återvänder ni till hotellet för avkoppling och varför inte en stund på stranden.

Boende: Boende: Hotel Verde Mar
Måltider: Frukost

Dag 12-13:  Avkoppling i Manuel Antonio 
Två avkopplande dagar. Upptäck den lilla staden Manuel Antonio, åk på någon av de utflykter som finns eller bara njut av avkopplande dagar på stranden.

Boende: Boende: Hotel Verde Mar
Måltider: Frukost

Dag 14:  Dags för hemfärd
Det är dags att åka hemåt. Vid utsatt tid blir ni upphämtade på hotellet för färd mot flygplatsen för ert flyg tillbaka hem.

Måltider: Frukost
Transfertid: Ca 3 timmar

Pris

Prisexempel per vuxen med hotell i standard dubbelrum: 31 700  SEK. Enkelrumstillägg: 4 200 SEK per person.
Prisexempel förlängning av resan i Manuel Antonio: 4 200 SEK. Enkelrumstillägg: 2 500 SEK per person.

Detta är en gruppresa och prisexemplet är beräknat på ett resesällskap om minimum åtta personer och med flyg i lägsta flygpris. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med en offert med aktuellt pris för dina önskade datum. Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftande valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

 

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Fågelskådning i Costa Rica, 20-30 november”