Resa till Förenade Arabemiraten Burj Khalifa
Resa till Förenade Arabemiraten Abu Dhabi Sheikh Zayed moskéResa till Förenade ArabemiratenResa till Förenade Arabemiraten Masdar CityResa till Förenade Arabemiraten Al Ain utsiktResa till Förenade Arabemiraten ökensafari

Förenade Arabemiraten – tradition, framtid och lyx, rundresa 8 dagar

Prisexempel: 23 900 kr

Förenade Arabemiraten är ett spännande resmål med sin mix av traditionell arabisk kultur och hypermoderna städer. Denna innehållsrika rundresa tar dig till fyra av emiraterna som alla är unika på sitt sätt. Här får du se Dubais glittrande skyskrapor och jättelika shoppinggallerior, men också den historiska delen av staden liksom myllrande gamla souker. I Abu Dhabi besöker ni bl.a. ekostaden Masdar City och den magnifika Schejk Zayeds moské. Ni får se ökenstaden Al Ain med sin oas och tillika världsarv liksom Sharjah som har flera sevärda museer. I Ras Al Kaimah väntar avkoppling på en 5* strandresort och ökensafari bland gyllene sanddyner.

Förenade Arabemiraten – tradition, framtid och lyx

Gruppstorlek: 20–30 personer.

Datum

9–17 november 2019

Flygtider

9 nov
17 nov
Arlanda – Dubai
Dubai – Arlanda
15.05–00.30 (+1)
08.30–12.15
Emirates
Emirates

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda kan vi även boka anslutningsflyg från andra flygplatser.

Detta ingår i rundresan

  • Flyg Stockholm–Dubai t/r i ekonomiklass.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 7 nätter på hotell inkl. frukost och hotellskatter. Namngivna hotell eller likvärdiga beroende på tillgänglighet.
  • Helpension inkl. alkoholfria drycker.
  • Nedan program med guidade utflykter inkl. inträdesavgifter.
  • All transfer inom programmet. Vatten ingår under alla transfersträckor.
  • Engelsktalande guide.

Dagsprogram

9 nov: Avresa från Arlanda

10 nov: Ankomst till Dubai, stadstur och middagskryssning
Ni ankommer till Dubai natten till den 10 november. Er guide möter er då på flygplatsen och tar er till hotellet.

På  förmiddagen väntar en stadsvandring till fots och med vattentaxi i Dubais gamla del Bastakiya. Där besöker ni bland annat några av konstgallerierna. Ni äter lunch tillsammans med några lokala invånare och får lära er mer om deras kultur och traditioner. Efter lunch besöker ni några souker och återvänder sedan till hotellet en stund. På kvällen åker ni på en middagskryssning på Dubai Creek med en traditionell dhowbåt.
Boende: Arabian Court Yard Hotel & Spa 4*
Måltider: helpension.

11 nov: Heldags stadstur i moderna Dubai
Efter frukost åker ni på en sightseeingtur med buss i det moderna Dubai. Ni får bland annat se Jumeirahmoskén och det berömda lyxhotellet Burj al Arab. Ni besöker sedan shoppinggallerian Souk Madina Jumeirah. Ni fortsätter därefter till The Pointe på den konstgjorda ön The Palm. Här spenderar ni tid på egen hand och kan äta lunch med utsikt över det spektakulära hotellet Atlantis.

Rundturen fortsätter med fotostopp vid Dubais marina och Bluewaters Island. Ni åker sedan in till Dubai Mall som till ytan är världens största galleria. Därefter besöker ni Burj Khalifa som är världens högsta byggnad. Ni åker ända upp till toppen av skyskrapan för att njuta av den fantastiska utsikten från den 124:e våningen. Innan ni återvänder till hotellet får ni egen tid att spendera i Dubai Mall, ett perfekt tillfälle för dig som vill shoppa.
Boende: Arabian Court Yard Hotel & Spa 4*
Måltider: helpension.

12 nov: Sharjah heldagstur
Idag besöker åker ni till emiratet Sharjah norr om Dubai. Här besöker ni först Sharjah Museum of Islamic Civilization. Här finns över 5 000 historiska artefakter från den islamska kulturen, och det är väl värt ett besök. I närheten ligger Blue Souk, Sharjahfortet och den stora moskén som ni också får se. Om tiden räcker till besöker ni även Sharjahs kulturarvsmuseum och Sjöfartsmuseet. Ni äter lunch på en lokal restaurang och fortsätter sedan rundturen. Ni återvänder till hotellet på eftermiddagen och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Arabian Court Yard Hotel & Spa 4*
Måltider: helpension.

13 nov: Al Ain heldagstur
Dagens utflykt går till ökenstaden Al Ain. På vägen dit stannar ni till vid en kapplöpningsbana för kameler där ni får se hur de görs i ordning inför ett lopp. I Al Ain besöker ni Desert Learning Centre där ni får lära er allt om växt- och djurlivet i öknen. Ni äter sedan lunch på en lokal restaurang.

På eftermiddagen åker ni till UNESCO-världsarvet Al Ain-oasen. Här skapar de nästan 150 000 palmerna och fruktträden en idyllisk och lugn oas i staden. På ekocentret får ni lära er mer om träden och hur de får sitt vatten genom falaj, världens äldsta bevattningssystem. Ni går även på Sheikh Zayed-museet innan ni återvänder till hotellet i Dubai.
Boende: Arabian Court Yard Hotel & Spa 4*
Måltider: helpension.

14 nov: Abu Dhabi heldagstur
Idag åker ni till Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi. Här besöker ni Masdar City som är ett av världens mest hållbara samhällen. Målet är att bli en bilfri och miljövänlig stad utan avfall och koldioxidutsläpp. Innan lunchen på en lokal restaurang får ni också se den enorma, vackra Schejk Zayeds moské med sin storslagna arkitektur i vitt och guld.

Efter lunch fortsätter turen med fotostopp vid de överdådiga Presidential Palace och Emirates Palace. Ni besöker sedan det nyrenoverade Al Husn fort som är Abu Dhabis äldsta byggnad. Innan ni lämnar Abu Dhabi går ni också in på dadelmarknaden. På vägen tillbaka till Dubai gör ni fotostopp vid Louvre och det stora nöjescentret Yas Island. Ni stannar också och äter middag på vägen.
Boende: Arabian Court Yard Hotel & Spa 4*
Måltider: helpension.

15 nov: Ras Al Khaimah
Efter frukost checkar ni ut och åker vidare till Ras Al Khaimah för sol och bad. Ni kommer fram tidig eftermiddag, och efter incheckning på hotellet spenderar ni resten av dagen på egen hand.
Boende: The Cove Rotana Resort 5*
Måltider: helpension.

16 nov: Ras Al Khaimah, ökensafari
Programfri förmiddag. På eftermiddagen åker ni ut på ökensafari för en fantastisk upplevelse bland de gyllene sanddynerna. Förutom jeepfärden genom öknen finns också möjlighet att prova på kamelridning och hennamålning. På kvällen äter ni middag till arabisk underhållning innan ni åker tillbaka till hotellet.
Boende: The Cove Rotana Resort 5*
Måltider: helpension.

17 nov: Hemresa
Efter frukost får ni transfer till flygplatsen i Dubai för hemresa.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum: 23 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 900 SEK.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, skiftningar i valutakurser och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer LIB1. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: LIB1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Förenade Arabemiraten – tradition, framtid och lyx, rundresa 8 dagar”