Resa till Galapagos Isabela Island jättesköldpadda
Resa till Galapagos sjölejonResa till Galapagos Ecuador Tortuga Bay leguanerResa till Galapagos Isabela Island FlamingolagunenResa till Galapagos Tintoreras leguanerresa till ecuador Galapagos Blåfotad sulaResa till Ecuador Galapagos Isabela Island havsleguan

Specialerbjudande: Galapagos höstresa, 11 dagar

Prisexempel: 33 900 kr

Drömmer du om att se Galapagos? Nu har du chansen att följa med på en mycket prisvärd resa till denna unika plats på jorden. Resan är dessutom prissänkt med 3 000 kr/person. Här väntar många magiska upplevelser av den spännande naturen och det fascinerande djurlivet. På Galapagos har du chansen att se djuren på riktigt nära håll eftersom de är orädda för oss människor. Resan innehåller också inslag av kultur då ni även får se både Guayaquil och Quito. Resan är lugn och behaglig och passar såväl barn som äldre resenärer. I resan ingår både guidade utflykter och fria dagar då du bestämmer agendan själv.

Artikelnr: EXP17 , ,

Galapagos höstresa

Gruppstorlek: 10–20 personer

Detta ingår i resan till Ecuador

  • Internationellt flyg Arlanda–Guayaquil och Quito–Arlanda.
  • Inrikesflyg Guayaquil–Galapagos och Galapagos–Quito.
  • Alla flygskatter.
  • Boende 10 nätter på hotell i dubbelrum inkl. frukost.
  • Nedan program med nämnda utflykter.
  • Måltider enligt programmet.
  • Engelsktalande guider.

Flygtider

4 oktober Arlanda–Amsterdam
Amsterdam–Guayaquil
06.30–08.40
10.00–17.00
KLM
14–15 oktober Quito–Paris CDG
Paris CDG–Arlanda
20.10–14.20
20.50–23.25
Air France

Vill du resa från en annan ort än Arlanda ordnar vi även anslutningsflyg.

Dagsprogram

4 oktober: Ankomst till Guayaquil
Ankomst till Guayaquil och transfer till ert hotell i hjärtat av Guayaquil. Hotellet ligger mitt emot den pampiga Metropolitankatedralen.
Boende: Hotel Unipark
Måltider: –

5 oktober: Guayaquil
Efter en god frukostbuffé väntar en guidad tur till fots i Ecuadors största stad Guayaquil. Under promenaden får ni se viktiga platser som Stadshuset med sin imponerande arkitektur, strandpromenaden Malecón 2000 med sina stora mango- och fikusträd vid Guayasfloden. Ni avslutar turen vid Las Penas, kullen där staden grundades 1537. Las Penas är full av traditioner och historia, och lyser upp med sina många färgglada hus.

Under dagen besöker ni också Historiska parken. Här blandas Guayaquils historia och traditioner med områdets växt- och djurliv. Husen från början av 1900-talet visar till exempel stadens historia och hur den har utvecklats. I parken finns även djur som apor, krokodiler och papegojor. En perfekt utflykt även för de minsta.
Boende: Hotel Unipark
Måltider: frukost.

6 oktober: Guayaquil – Santa Cruz
Transfer till flygplatsen och flyg till Galapagos. Er första utflykt här blir till Puerto Ayora på Santa Cruz, Galapagos näst största ö. Puerto Ayora är Galapagos viktigaste hamn, och här finns även Charles Darwins forskningsstation som ni nu besöker. Stationen är huvudkontor för den vetenskapliga forskning som bedrivs på Galapagos. Man arbetar också med att bevara utrotningshotade arter och att administrera nationalparken. Här kan ni komma i närkontakt med köldpaddor, olika fågelarter och jättekaktusar.
Boende: Hotel Galapagos Island
Måltider: lunch och middag.

OBS! Inträdesavgift till Galapagos tillkommer med 130 USD per person.

7 oktober: Tortuga Bay och Parte Alta
Idag besöker ni Tortuga Bay, ett favorittillhåll för bland annat havssköldpaddor, sjölejon och havsleguaner. Den vackra paradisstranden med kritvit sand är omgiven av mangroveträd. För att komma dit promenerar ni 45 minuter på en stenbelagd gång, och på vägen dit kan ni se kaktusar, finkar och lavaödlor.

Efter lunch fortsätter ni till Parte Alta som är Santa Cruz högländer. Ni besöker först en ranch där ni har möjlighet att se sköldpaddor som lever fritt i sin naturliga miljö. Här får ni också se de stora lavatunnlarna som bildats vid vulkanutbrotten. Ni stannar också vid tvillingkratrarna där orkidéer, mossor och träd skapar en frodig grönska.
Boende: Hotel Galapagos Island
Måltider: middag

8 oktober: Santa Cruz
Fri dag för egna aktiviteter eller avkoppling på stranden.
Boende: Hotel Galapagos Island
Måltider: frukost, lunch och middag.

9 oktober: Santa Cruz – Isla Isabela
Transfer till Isla Isabela som är Galapagos största ö. Där åker ni till Flamingolagunen där ni kan observera flamingos på nära håll medan de vadar i vattnet på jakt efter mat.
Boende: Hotel Coral Blanco
Måltider: frukost, lunch och middag.

OBS! Inträde till Isla Isabela tillkommer med 10 USD per person.

10 oktober: Las Tintoreras
Idag tar ni en kort båttur till Las Tintoreras där ni går iland för att se hajar vila i en lavakanal, ibland tillsammans med sjölejon. Här kan ni också se havsleguaner, pingviner, blåfotade sulor och sköldpaddor. Du som vill kan också passa på att snorkla i bukten innan ni återvänder till Isabela vid lunchtid.

På eftermiddagen besöker ni vulkanen Sierra Negra på södra Isabela. Det är Galapagos största vulkan och den näst största i världen. Kratern har en diameter på cirka tio kilometer. Utflykten till Sierra Negra börjar i Puerto Villamil. Härifrån väntar en bussresa till vandringsledens startpunkt. Ni vandrar sedan cirka 1,5 timmar till gränsen av kratern där ni har en spektakulär utsikt över den. Obs! Vid dåligt väder är en vandring inte möjlig, och en alternativ utflykt ordnas då.
Boende: Hotel Coral Blanco
Måltider: frukost, lunch och middag.

11 oktober: Isla Isabela
Fri dag för egna aktiviteter eller avkoppling på stranden.
Boende: Hotel Coral Blanco
Måltider: frukost, lunch och middag.

12 oktober: Quito
Idag flyger ni till Ecuadors huvudstad Quito. Vid ankomst får ni transfer till ert hotell.
Boende: Hotel Fuente de Piedra
Måltider: –

13 oktober: Quito
Efter frukost väntar en rundtur i UNESCO-världsarvet Quito och besök vid Ekvatormonumentet. Sightseeingturen i Quito leder dig genom den historiska stadskärnan som har en kulturellt mångskiftande historia. Ni besöker bland annat Plaza de la Independencia, kyrkan La Compañia och den historiska delen av staden. Därefter besöker ni monumentet vid ekvatorlinjen.
Boende: Hotel Fuente de Piedra
Måltider: frukost.

14 oktober: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Arlanda.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per person: 33 900 SEK (ord. pris 36 900 SEK)
Enkelrumstillägg: 4 500 SEK.

Totalpris per barn upp till 11 år, i extrabädd eller i familjerum (max 2 barn): 31 900 SEK

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, valutaförändringar och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer EXP17. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: EXP17

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Specialerbjudande: Galapagos höstresa, 11 dagar”