Leguan, Galapagos
GalapagosBlåfotad sula, Galapagos.

Paket: Galapagos ursprung, 2 veckors ö-luff

Prisexempel: 41 900 kr

Följ med på en 2 veckors ö-expedition där ni upptäcker Galapagos mest intressanta sevärdheter! Ni får uppleva dess fantastiska djur- och naturliv på flera olika öar samtidigt som egen tid är inlagt i programmet för egna upplevelser, t ex snorkling i havet eller egna dagsutflykter!
Resan är med 14 nätter på plats, men kan förlängas enligt önskemål.

Artikelnr: EXP1 , ,

Denna resa är en fristående resa utan fasta avresedatum. Vi skräddarsyr en resa och ett program som passar just er och era önskemål. Ni bestämmer själva när ni vill åka, vad ni vill göra och hur ni vill bo. Resan kan genomföras alla dagar året om. Alla utflykter och aktiviteter sker i lokalt sammansatta, internationella grupper men övrig tid spenderar ni enbart med eget sällskap. Vill ni däremot ha en privat guide för turerna kan vi även arrangera det! Aktiviteterna har alltid lokala, engelsktalande guider med stor kännedom för platserna ni besöker. Programmet nedan är ett förslag på en resa som vi själva varmt rekommenderar!

Detta ingår:
– Flyg Skandinavien-Quito t o r (med KLM eller liknande. Möjligt att resa från flera avreseorter i hela Skandinavien).
– Alla flygskatter
– 14 nätter på plats enligt nedan programbeskrivning.
– Alla transfers
– Inrikesflyg Quito-Baltra t o r
– Nationalparks avgifter
– Engelsktalande lokal guidning

Dag 1 Skandinavien-Quito
Flyg Skandinavien-Quito.Vid ankomsten transfer från flygplatsen till hotellet. Hotel Dann Carlton eller liknande.

Dag 2: Quito-San Cristobal
Flyg från Quito till San Cristobal. Vid ankomst till San Cristobal får ni transfer till ert boende på Eco Hotel Arena Blanca. Resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 3: San Cristobal
Heldagstur, välj mellan:

Alternativ 1
Ni åker med buss (ca 40 min.) till de sydöstra delarna av San Cristobal där ni bl. a. får se Calandrinia galapagosa, en utrotningshotad växt som bara växer här och de berömda jättesköldpaddorna.

Alternativ 2
Eller så väljer ni att åka till Puerto Chino på den sydöstra sidan av ön för att njuta av den vackra stranden. På vägen dit kan ni se imponerande fält med kaktusar och massor av olika finkar.

Boende på Eco Hotel Arena Blanca

Dag 4: San Cristobal
Idag en heldagstur till Leon Dormido där ni kan snorkla och se många av Galapagos havslevande djur. Boende på Eco Hotel Arena Blanca

Dag 5: Isabela island
Båttransfer till ön Isabela. Resten av dagen fri för egna aktiviteter eller vila. Boende på Casa Marita. 

Dag 6 – 8: Isabela Island
Tre fria dagar att på egen hand njuta av ön. Dagsturer kan ordnas lokalt (ingår ej). Personalen på Casa Marita kan guida er. Boende på Casa Marita. 

Dag 9: Santa Cruz
Båttransfer till ön Santa Cruz. Vid ankomst får ni på egen hand ta en taxi till Hotel Mainao (ingår ej). Boende på Hotel Mainao.

Dag 10: Santa Cruz – Bartolome – Santa Cruz
Dagstur till Bartolome och ”Pinnacle of Bartolome”!
Det ingår frukost, lunch, snorkelutrustning, tvåspråkig guide, snorkling rund den kända ”Pinnacle of Bartolome”, fågelskådning, marina- och landdjur som t.ex. pingviner, sjölejon, havssköldpaddor och leguaner.
Boende på Hotel Mainao.

Dag 11: Santa Cruz 
Dagstur till Seymor. Norra delen av ön är en naturlig tillflyktsort för några av de mest eftertraktade fåglarna på Galapagos – Blåfotad sula! En naturstig slingrar sig i sakta mak genom stora kolonier av häckande fregattfåglar och blåfotade sulor. Kommer ni vid rätt tid på året så är detta en utmärkt plats för att se de spännande parningsritualer som dessa fåglar är kända för. Ni kan också på nära håll uppleva den fascinerande dynamiken mellan hona och unge. Till havs får ni se sjölejonen surfa på vågorna ända in till stranden. Det görs även ett stopp för snorkling i det ljumma vattnet vid den isolerade stranden Bachas. En avstickare görs också till en liten lagun där ni får möjlighet att se flamingos äta.
Boende på Hotel Mainao.

Dag 12: Santa Cruz
Dagstur till South Plaza. Bara den södra ön av de två halvmåneformade öarna, som ligger bara några hundra meter från Santa Cruz östkust, kan besökas då den norra ön enbart används för vetenskapliga ändamål. South Plaza är en av de minsta öarna i skärgården, bara 130 m bred. Ön bildades då havsbottnen lyfts. Här finns ovanlig växtlighet. Boende på Hotel Mainao.

Dag 13: Santa Cruz
Fri dag utan guide. Förslag på besök ni kan göra på egen hand (ingår ej):

  • Las Grietas – en vandring som tar er till en salt sjö där ni kan bada och njuta av en frisk temperatur i vattnet. På vägen kan ni se olika finkar, kaktusar och lavaformationer.
  • Tortuga Bay – en vandring på ca 1½ timmer tar er till en vit strandstrand där ni kan se havsleguaner, mangrove och njuta av lugnet och tystnaden.
  • Charles Darwin Station – Här kan ni se hur man tar hand om jättesköldpaddorna innan de vid lämplig ålder återförs till naturen.

Boende på Hotel Mainao.

Dag 14: Santa Cruz
Fri dag.
Boende på Hotel Mainao.

Dag 15 Baltra-Quito-Skandinavien
Transfer till flygplatsen för er hemresa, via Quito. Möjligt att lägga in en övernattning i Quito om så önskas.

Detta ingår:
– frukost dagligen
– transfers på vatten och land.

Detta tillkommer:
– entréavgift till Galapagos nationalpark (100 USD/person)
– luncher och middagar (med undantag för de dagar då lunchbox ingår)
– lokala skatter för gå iland på öarna (ca 20 USD/person)
– dricks

Totalpriser per person från  41 900 SEK (del i dubbelrum)

Möjlighet att lägga till dagar i Quito eller andra delar av fastlandet, innan eller efter Galapagos.

Intern kod: EXP1

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Paket: Galapagos ursprung, 2 veckors ö-luff”