Resa till Grekland kryssning Egina hamn
Resa till Grekland kryssning PorosResa till Grekland kryssning PorosResa till Grekland kryssning Aegean Party Life segelyachterResa till Grekland kryssning Aegan Party Life hyttResa till Grekland kryssning Aegean Party Life yachtResa till Grekland Ever Eden Beach ResortResa till Grekland Ever Eden Beach Resort hotellrumResa till Grekland Ever Eden Beach Resort strand

Sommarresor till Grekland, 10 nätter

Prisexempel: 14 700 kr

Specialerbjudande exklusivt för MittMedias läsare: kryssning i Greklands vackra ö-värld eller boende på strandresort på Atens riviera. I kryssningspaketet ingår flyg, tre nätter i Aten och sju nätters kryssning med segelyacht i Greklands vackra ö-värld. Här får du chansen att se flera öar på samma resa, den ena mer pittoresk än den andra. För dig som hellre kopplar av på en fin strandresort finns ett paket med flyg och tio nätter på Ever Eden Beach Resort 4* på Atens riviera. En heldagskryssning till tre öar ingår också i det paketet. Avresa i juli.

Artikelnr: MittMediaGrekland , ,

Sommarresor till Grekland

Observera att det är 18-årsgräns på denna resa. Kryssningen passar er som vill ha en lugn och behaglig resa där fokus ligger på att se platserna ni besöker.

Flygtider

19 juli
29 juli
Arlanda–Aten
Aten–Arlanda
06.00–10.40
22.10–00.45
SAS
SAS

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda ordnar vi även anslutningsflyg från andra flygplatser.

Detta ingår

 • Flyg Arlanda–Aten t/r i ekonomiklass.
 • Tre nätter på hotell i Aten, dubbelrum inkl. frukost.
 • Sju nätters segelkryssning i dubbelhytt inkl. hamnavgifter och halvpension (frukost och middag).
 • Stadsrundtur i Aten med engelsktalande guide.
 • Utflykt till vulkanen i Méthana inkl. middag.
 • Transfers i turistbuss med övriga deltagare från MittMedia/Kenzan Tours.

Dagsprogram

19 juli: Arlanda – Aten
Flyg från Arlanda till Aten och transfer till hotellet. Resten av dagen spenderar du på egen hand.
Boende: Athen Avenue Hotel 4* (dubbel deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

20 juli: Aten
Efter frukost väntar en guidad stadsrundtur i Aten som inkluderar Akropolis och Parthenon. Därefter får ni transfer till segelyachten som ska ta er med på en fantastisk kryssning i Saroniska bukten.
Boende: ombord på Aegean Party Life.
Måltider: frukost och middag.

21 juli: Aten – Poros
På förmiddagen lämnar ni Aten och seglar till Poros. På vägen ankrar ni för ett dopp i havet. Ett måste på Poros är att beskåda den vackra solnedgången uppifrån kullen vid det gamla klocktornet. Du kan också ta dig till den mysiga Love Bay för en simtur i det kristallklara vattnet. Dit tar du dig antingen till fots eller med fyrhjuling som finns att hyra. I mysiga Poros stad kan du strosa längs kullerstensgatorna och slå dig ner på ett kafé eller en taverna och titta på folklivet.
Måltider: frukost och middag.

22 juli: Poros – Hydra
Idag kommer du att få uppleva fantastiska Hydra. För att hinna se så mycket som möjligt av den fina ön stannar ni inte för att bada på vägen. På Hydra är all motortrafik förbjuden, så ön är ett paradis för dig som söker lugnet. Här kan du sakta strosa genom gränderna och bara ta in den genuina atmosfären. Det finns också en lokal marknad att besöka. På kvällen kan du njuta av solnedgången från en av alla barer vid hamnen.
Måltider: frukost och middag.

23 juli: Hydra – Ermioni
Idag seglar ni till Ermioni, en liten hamnstad på halvön Peloponnesos. Ni gör ett kortare badstopp på vägen. I vackra och charmiga Ermioni kan ni till exempel hyra en cykel och utforska området på egen hand, strosa längs hamnpromenaden eller bara koppla av på någon av de små stränderna och njuta av ett dopp i havet.
Måltider: frukost och middag.

24 juli: Ermioni – Methana
Ni fortsätter idag till halvön Methana med ett badstopp på vägen. Ön är egentligen en vulkan som uppstod ur havet för flera tusen år sedan. En guidad utflykt till toppen av vulkanen ingår, inkl. transfer och middag med vin på en traditionell taverna.
Måltider: frukost och middag.

25 juli: Methana – Egina
Kryssningen fortsätter idag till den lilla traditionella fiskebyn Perdika på Egina. Här finns alla möjliga aktiviteter för dig som vill se mer än byn och hamnen. Utöver att solbada kan du till exempel hyra en fyrhjuling och utforska ön på egen hand. Ett tips är att besöka Afaiatemplet som är ett av Greklands mest kända antika tempel. Du kan också ta en båt till den obebodda ön Moni och solbada med öns enda invånare: påfåglar och rådjur.
Måltider: frukost och middag.

26 juli: Perdika – Aten
Ni seglar idag tillbaka Aten med ett badstopp på vägen. I Aten övernattar ni en sista natt på yachten.
Måltider: frukost och middag.

27 juli: Aten
Kryssningen har nått sitt slut, och efter utcheckning och landstigning får ni transfer till hotellet i Aten.
Boende: Athen Avenue Hotel 4* (dubbel deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

28 juli: Aten
Dagen fri för egna aktiviteter.
Boende: Athen Avenue Hotel 4* (dubbel deluxerum) eller likvärdigt.
Måltider: frukost.

29 juli: Hemresa
Transfer till flygplatsen i god tid före planets avgångstid.
Måltider: frukost.

Med reservation för att programmet kan ändras beroende på väderförhållanden och andra yttre faktorer.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum/dubbelhytt: 19 900 kr (ord. pris 22 900 kr).

En lokal grekisk hotellskatt för nätterna i Aten tillkommer med 3 euro per rum och natt. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning. Nätterna på yachten berörs inte av denna skatt.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, ändrade valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Om segelkryssningen

Kryssningen sker med rederiet Aegan Party Life vars flotta med 10–12 moderna segelyachter tillsammans seglar från Aten ut i Saroniska bukten. Kenzan Tours har chartrat flera av båtarna endast för MittMedias resenärer. Varje yacht har fyra eller fem hytter med plats för totalt 8–10 resenärer.

Dagsetapper
De flesta dagsetapper består av cirka 2–3 timmars segling, ett badstopp nära en vacker bukt och sedan fortsatt segling till den hamn ni ankrar i för natten. I våra chartrade båtar tar vi dagen som den kommer. Inget gemensamt utflyktsprogram finns i land, så du kan göra vad du vill i din egen takt.

Faciliteter
Yachterna är fullt utrustade och har allt du behöver för en bekväm kryssning. Varje yacht har 2–3 badrum. Dusch finns på däck. I det gemensamma utrymmet finns ett fullt utrustat pentry och ett rymligt kylskåp om du vill ta med egen mat och dryck.

Alla yachter har engelsktalande besättning som ser till att ni alltid är trygga ombord.

Måltider
Frukosten bereder ni själva ombord av det besättningen tillhandahåller. Middagen äter ni gemensamt på en lokal taverna. I måltiden ingår 2–3 förrätter per fyra gäster, en huvudrätt (välj mellan tre olika rätter) och en läsk eller en öl eller ett glas vin.

Flygtider

2 juli
12 juli
Arlanda–Aten
Aten–Arlanda
06.00–10.40
11.30–14.05
SAS
SAS
19 juli
29 juli
Arlanda–Aten
Aten–Arlanda
06.00–10.40
22.10–00.45
SAS
SAS
23 juli
2 augusti
Arlanda–Aten
Aten–Arlanda
06.00–10.40
11.30–14.05
SAS
SAS

Vill du flyga från en annan ort än Arlanda ordnar vi även anslutningsflyg från andra flygplatser.

Detta ingår

 • Flyg Arlanda–Aten t/r i ekonomiklass.
 • Tio nätter på Ever Eden Beach Resort 4* inkl. halvpension (frukost + middag).
  Välj mellan deluxerum (max 1 barn i extrasäng) eller deluxe superiorrum (max 2 barn i extrasäng).
 • Transfers i turistbuss med övriga deltagare från MittMedia/Kenzan Tours.
 • Dagskryssning i Saroniska bukten inkl. transfer och lunchbuffé.

Dagsprogram

Dag 1: Arlanda – Aten
Flyg från Arlanda till Aten och transfer till Ever Eden Beach Resort. Det nyrenoverade hotellet ligger i Anavyssos 2,5 mil från flygplatsen och direkt vid den berömda stranden som utgör Atens riviera.
Boende: Ever Eden Beach Resort 4* (deluxe eller deluxe superiorrum).
Måltider: halvpension (frukost och middag).

Dag 2–9: Ever Eden Beach Resort 4* 
Njut av avkoppling, värme, sol och bad. Boende i nyrenoverade deluxerum alt. deluxe superiorrum inkl. halvpension. En heldagskryssning till tre grekiska öar ingår någon av dagarna, läs mer om den längre ned.

Rummen
Deluxerum: 22 m² med plats för 1–2 personer (max 1 barn i extrasäng). Deluxe superiorrum: 30 m² med plats för 1–4 personer (max 2 barn i extrasäng). Alla rum är modernt inredda och har balkong, badrum med dusch, AC, minibar, wifi, värdeförvaringsskåp, satellit-tv och telefon.

Faciliteter
Hotellet har en privat strand med gratis solstolar och en snackbar samt en stor pool med snackbar. Vill man inte koppla av i en solstol finns ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Det finns också en vattenpark och ett vattensportcenter där man bland annat hyra jet ski, kanot och paddelbåtar. Det finns även ett dykcenter som erbjuder dykturer. Vill du träna finns ett fullt utrustat inomhusgym och ett utomhusgym. På hotellets spa finns möjlighet att boka massage och skönhetsbehandlingar.

Mat och dryck
I halvpensionen ingår en stor frukostbuffé och middag. Ever Eden har flera restauranger som serverar vällagad mat från medelhavsköket och grekiska klassiker med en modern twist. Alla har en vacker utsikt över havet. Vill du ta en drink finns flera barer.

Dag 10: Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Arlanda.
Måltider: frukost.

Dagskryssning (12 timmar) till Poros, Hydra och Egina
Grekland är kanske mest känt för sina pittoreska öar. Denna heldagskryssning i Saroniska bukten tar er till tre vackra och unika öar. Ni hämtas på hotellet kl. 07.00 och åker till Pireus där båten väntar. Första stoppet är den mysiga ön Poros där ni kommer att ha mycket tid att strosa runt och titta i de små lokala butikerna.

Därefter fortsätter ni till Hydra där ni spenderar cirka 1,5 timme. Ön är mest känd för att motordrivna fordon är förbjudna. Här kan man gå runt i lugn och ro och bara ta in den genuina atmosfären och titta på de små stenhusens traditionella arkitektur och imponerande nyklassicistiska herrgårdar.

Sista stoppet för dagen är Egina. Är du intresserad av arkeologi och historia kan du besöka Afaiatemplet som är en valbar tur (ingår inte). Annars är det bara att slå sig ner och njuta på ett av alla caféer vid havet. Ni återvänder sedan till Pireus dit ni kommer cirka kl. 19.00 och får transfer tillbaka till hotellet.

I kryssningen ingår lunchbuffé, en show med grekisk folkdans och all transfer.

Pris

Avresa 2 juli
Deluxerum
Pris per vuxen: 14 700 kr
Pris per barn: 8 500 kr

Deluxe superiorrum
Pris per vuxen: 15 700 kr
Pris per barn: 8 500 kr

Avresa 19 juli
Deluxerum
Pris per vuxen: 15 900 kr
Pris per barn: 8 600 kr

Deluxe superiorrum
Pris per vuxen: 16 900 kr
Pris per barn: 8 600 kr

Avresa 23 juli
Deluxerum
Pris per vuxen: 15 500 kr
Pris per barn: 8 300 kr

Deluxe superiorrum
Pris per vuxen: 16 500 kr
Pris per barn: 8 300 kr

Ovanstående priser är rabatterade med 5 000 kr per vuxen och 2 500 kr per barn jämfört med ordinarie priser.

En lokal grekisk hotellskatt tillkommer med 3 euro per rum och natt. Skatten betalas direkt till hotellet vid incheckning.

Vi reserverar oss för prisförändringar som beror på lokala skatter, ändrade valutakurser och andra yttre faktorer som ligger utanför vår kontroll.

 

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer MittMediaGrekland. Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: MittMediaGrekland

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Sommarresor till Grekland, 10 nätter”