Resa till Polen Gdansk
Resa till Polen Malbork slottResa till Polen ElblagkanalenResa till Polen Mikolajki hamn

Polens norra pärlor – Gdansk, Sopot & Masurien, 7 dagar

Prisexempel: 11 900 kr

Polen är lite av en okänd pärla bland Europas turistmål. Här finns många spännande platser att se, och det är dessutom en låg prisnivå. Vår svensktalande guide tar er med till livliga och färggranna hansastaden Gdansk med sina historiska sevärdheter, praktfulla arkitektur och trevliga restauranger. Ni besöker också den lyxiga badorten Sopot, Westerplatte där Andra världskriget startade och den pampiga ordensborgen Malbork som är ett UNESCO världsarv. Resan fortsätter till Masurien och den mysiga segelstaden Mikolajki, varifrån ni tar en tur till Adolf Hitlers högkvarter Vargskansen. Välj mellan att flyga eller att ta färjan till Polen.

Artikelnr: Polsca2 , ,

Polens norra pärlor – Gdansk, Sopot & Masurien

Gruppstorlek: 20–30 personer + färdledare.
Minst 20 deltagare krävs för att resan ska genomföras.

Datum

11–17 september 2019

Flygtider

11 september Arlanda–Warszawa 07.55–09.35
11 september Warszawa–Gdansk 10.35–11.35

17 september Warszawa–Arlanda 20.05–21.50

Färjetider

10 september Nynäshamn–Gdansk 18.00–12.00

17 september Gdansk–Nynäshamn 18.00–12.00

Läs mer om Polferries här.

Detta ingår

  • Flyg Arlanda–Gdansk t/r alternativt färja Nynäshamn–Gdansk t/r.
  • All transfer inom programmet.
  • 4 nätter på hotell i Gdansk.
  • 2 nätter på hotell i Masurien.
  • Nedan program med utflykter inkl. inträden.
  • Måltider enligt programmet.
  • Svensktalande guide under hela resan i Polen.

Dagsprogram

11 sept: Gdansk – Gdynia
Flyg eller färja till Gdansk där er svensktalande guide väntar. Ni åker sedan till Gdynia för en rundtur. Gdynia tillhör ett område som kallas Trippelstaden tillsammans med Sopot och Gdansk. Från bussen får ni se Gdynias modernistiska arkitektur. Ni stannar på en restaurang för att äta lunch innan ni besöker stranden och träpiren i Orlowo. På eftermiddagen åker ni till hotellet i Gdansk.
Boende: Hotel Number One 3*
Måltider: middag.

12 sept: Gdansk stadstur
Idag lär ni känna Gdansk lite bättre. Ni börjar med Europeiska solidaritetscentret som ligger vid Gdansks varv. På varvet arbetade Lech Walesa innan han blev den första demokratiska presidenten efter andra världskriget. Byggnaden har fått många priser i europeiska arkitektoniska tävlingar. Där finns också en intressant utställning som beskriver Polens yngre historia och landets väg till att frigöra sig från den kommunistiska regeringen.

Ni fortsätter sedan till Gdansks Gamla stan där ni stannar resten av dagen. Ni promenerar via paradgatan Långa torget och passerar flera vackra gamla byggnader. Ni får bland annat se Gyllene porten som är ingången till stadsdelen, Rådhuset, Artusgården, Gyllene huset och Gröna porten som en gång var kungliga kvarter. Ni fortsätter längs boulevarden vid floden där ni ser den kända hamnkranen. Ni tar sedan in på den mysiga och pittoreska Mariagatan som leder till den magnifika Mariakyrkan vilken ni också besöker. Här får ni se den gotiska interiören och en enorm astronomisk klocka som fortfarande fungerar. Efter detta går ni tillbaka till hotellet och spenderar resten av dagen på egen hand.
Boende: Hotel Number One 3*
Måltider: frukost.

13 sept: Dagstur till Oliwa och Sopot
Efter frukost åker ni till distriktet Gdansk Oliwa. Där besöker ni parken och katedralen med sina stora orglar. Ni fortsätter sedan till Sopot som ligger mellan Gdansk och Gdynia. Sopot är en känd och lyxig badort där rika köpmän förr hade sina sommarresidens. Nuförtiden lockas många turister hit för dess lyxiga hotell.

I Sopot promenerar ni längs den berömda 500 meter långa träbryggan och beskådar en av Polens bredaste stränder. I Sopot råder en avslappnad atmosfär som ni kommer att känna av under promenaden innan det är dags för en fikapaus. På eftermiddagen åker ni tillbaka till Gdansk där ni på kvällen äter middag på en restaurang.
Boende: Hotel Number One 3*
Måltider: frukost, middag.

14 sept: Dagstur till Westerplatte och Malbork
Idag tar ni färjan till halvön Westerplatte, den historiska platsen där Andra världskriget startade. Ni fortsätter sedan till en ekologisk lantgård som producerar ekologiska ostar. Här äter ni en polsk lunch och provar öl från små lokala bryggerier.

Efter lunchen åker ni till Malbork där ni besöker den gamla tyska ordensborgen. Malbork är världens största tegelborg och har utsetts till världsarv av UNESCO. Ni återvänder sedan till Gdansk dit ni kommer sen eftermiddag. Middag äter ni på egen hand. Eftersom Gdansk är en populär weekendstad bör man på helgerna boka bord på restaurangerna. Er guide tipsar gärna om restauranger och hjälper till med bordsbokningar.
Boende: Hotel Number One 3*
Måltider: frukost, lunch.

15 sept: Gdansk – Masurien
Ni lämnar idag Gdansk och åker till Masurien som är den nordostligaste delen av Polen. Masurien kallas också Tusen sjöars land. Innan ni åker till ert pittoreskt belägna hotell vid sjön gör ni en två timmars kryssning längs den unika Elblagkanalen. I stället för slussar transporteras båtarna på vagnar längs järnvägsspår mellan kanalerna. Efter kryssningen äter ni lunch och fortsätter sedan på kurviga masuriska vägar till Mikolajki där ni bor två nätter. Ni äter middag på hotellets restaurang.
Boende: Hotel Amax 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

16 sept: Dagstur till Vargskansen i Ketrzyn
Efter frukost åker ni längs sjöarna till Ketrzyn. Där djupt i skogen ligger Vargskansen, Hitlers högkvarter från andra världskriget. I det stora komplexet av betongbunkrar genomförde Claus von Stauffenberg det misslyckande bombattentatet mot Hitler 1944. Den amerikanska thrillerfilmen ”Valkyria” handlar om de historiska händelserna i Vargskansen.

Efter besöket i Vargskansen åker ni tillbaka till Mikolajki. På vägen dit äter ni lunch i en av de gamla tyska ordensslotten i Ryn. Ni är tillbaka i Mikolajki tidig eftermiddag och har då tid att ta in denna seglingsstads atmosfär. Efter middagen finns möjlighet att ordna en kryssning på de masuriska sjöarna (ingår inte, betalas på plats).
Boende: Hotel Amax 3*
Måltider: frukost, lunch, middag.

17 sept: Mikolajki – Warszawa
Ni lämnar idag Mikolajki och åker till Warszawa om du ska flyga hem, eller till Gdansk om du ska ta färjan till Nynäshamn. I Warszawa äter ni lunch på en av stadens mest intressanta restauranger. Ni kommer att kunna se några av Warszawas sevärdheter från bussen. Innan ni åker ut till flygplatsen hinner ni även med en kort promenad i Warszawas Gamla stan som finns med på UNESCO:s världsarvlista.
Måltider: frukost.

Pris

Pris per person i dubbelrum:
– med flyg t/r: 13 900 SEK.
– med färja t/r: 11 900 SEK.

Enkelrumstillägg: 2 500 SEK.

Med reservation för eventuella prisändringar som beror på skiftande valutakurser, lokala skatter och andra faktorer som ligger utanför vår kontroll.

Information och bokning

För mer information, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

För att boka, fyll i detta formulär där du även fyller i ansvarig säljares namn Aki Nicolaides samt artikelnummer Polsca2 . Så snart vi har bokat in dig på resan skickar vi en bekräftelse. Vi reserverar oss för att resan kan bli fullbokad.

Artikelnr: Polsca2

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Polens norra pärlor – Gdansk, Sopot & Masurien, 7 dagar”