Resa till Peru Chivay kvinna lamm
Resa till Bolivia Valle de la Luna Måndalen La PazResa till Bolivia, Tiwanaku ruiner La PazResa till Bolivia, Tiwanaku gateway La PazResa till Peru Titicacajön Amanataní öResa till Peru Colca Valley kondorerResa till Peru Inkas heliga dal alpackafarm

Klassiska Peru & Bolivia, rundresa 14 dagar

Prisexempel: 29 400 kr

Denna 14 dagars resa till Peru och Bolivia tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Ni besöker inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO:s världsarvslista, soltemplet, Inkas Heliga dal samt det dramatiska landskapet runt Moon Valley. Ni reser också till storstäderna Lima, Cusco och La Paz liksom till de flytande vassöarna Uros i Titicacasjön och den fascinerande arkeologiska platsen Tiahuanaco.

Klassiska Peru & Bolivia

Välkommen att uppleva Perus och Bolivias skatter i tryggt sällskap av en svensktalande färdledare och skandinaviska medresenärer.

Gruppstorlek: minst 15, max 25 deltagare.
Minst 15 deltagare krävs för att gruppresan ska genomföras. Vid färre antal anmälda genomförs resan utan svensk färdledare.

Datum 2020

21 mars 6 april
26 juni 10 juli
16  30 oktober

Detta ingår i resan till Peru & Bolivia

 • Flyg Skandinavien–Lima och La Paz–Skandinavien med KLM.
  Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Oslo och Bergen.
 • Alla flygskatter.
 • All inrikes transport med flyg, buss, båt och tåg.
 • Boende 13 nätter. Om namngivet hotell är fullbokat bokar vi ett annat hotell av likvärdig standard.
 • Svensktalande färdledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
 • Stadsrundtur i Lima.
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till Inkas Heliga dal.
 • Tur till Aguas Calientes och Machu Picchu.
 • Två dagars tur till Titicacasjön med övernattning på Amatani Island.
 • Stadsrundtur i La Paz.
 • Tur till Tiahuanacu.

Detta ingår ej

 • Eventuella lokala flygplatsskatter.
 • Visumkostnader vid gränsen till Bolivia.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez internationella flygplats får vi transfer till hotellet som ligger vackert beläget i Mirafloresdistriktet. Miraflores är ett trevligt, lättnavigerat område med många bra restauranger och barer. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotel Britania 3*

Peru Lima Resa Upplevelse

Dag 2: Lima
På morgonen får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker  bland annat det stora torget, den imponerande katedralen, stadshuset och ett av stadens många museum. Vi äter lunch på en restaurang i Larcomars shoppingcenter där vi har en underbar utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Britania 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Lima – Cusco
Transfer till Limas flygplats och flyg till Cusco, det forna Inkariket huvudstad. Här finns lämningar från inkatiden, men staden är minst lika imponerande för dess stora koloniala arv. Idag är Cusco en livlig, multikulturell storstad. Vi ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera oss till höjden.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Cusco Cuzco

Dag 4: Cusco
I dag tar en lokal guide med oss på en stadsrundtur i Cusco och dess omgivningar. Vi besöker bland annat katedralen Santo Domingo och inkafolkets magnifika soltempel Koricancha. Vi besöker också det ceremoniella centret Sacsayhuaman som är byggt av perfekt formade stenblock som väger upp mot 125 ton. Innan vi återvänder till Cusco besöker vi även de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost.

Dag 5: Heliga Dalen
I dag går turen till Inkaindianernas heliga dal. Vi börjar turen med ett besök till Chincheros. Från denna lantliga by har man en fantastisk utsikt över början på Anderna. Vi besöker kyrkan, ser de gamla jordbruksterrasserna samt den lokala marknaden. Vi fortsätter sedan till Moray där man kan se cirklar och olika odlingsterraser från Inka riket. Den djupaste av dem är på hela 150 meter. Vi hinner även med ett besök till saltgruvan i Maras innan vi kommer fram till Urubamba där vi övernattar.
Boende: Hotel Sol Natura 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 6: Machu Picchu
Idag besöker vi Ollantaytambo som ligger i hjärtat av den heliga dalen. I Ollantaytambo håller invånarna på gamla traditioner  och här besöker vi både den arkeologiska platsen och stadens lokala marknad. Vi går sedan på vårt tåg som tar oss med till Aguas Calientes som ligger nedanför det berömda citadellet Machu Picchu.
Boende: Hotel Inka Tower 3*
Måltider: frukost, middag.

Machu Picchu, Peru

Dag 7: Machu Picchu – Cusco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu på 2 380 m ö.h. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vi återvänder på eftermiddagen till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco dit vi kommer fram tidig kväll. Efter transfer till hotellet är kvällen fri att utforska Cuzco på egen hand.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost.

Dag 8: Cusco
Dagen är fri att spendera på egen hand. Passa på att handla på indianmarknaden.
Boende: Hotel Qosqo Wasi 3*
Måltider: frukost.

Dag 9: Cusco – Puno
Idag fortsätter vår resa till Puno som ligger vid Titicacasjöns stränder. Resan tar cirka nio timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Längs vägen stannar vi på flera intressanta platser, bland annat det höga bergspasset La Raya där vi får beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inkarikets heligaste platser, ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos utmärkta restauranger och nattliv.
Boende: Hotel Qelqatani 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Puno – Amantani, Titicacasjön
Idag börjar vi vår båttur på Titicacasjön, och första anhalt är de berömda flytande vassöarna som byggts av urosfolket. De har anpassat sig till ett liv på sina öar där de bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat.

Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokalbefolkningen. Vi får en guidad tur på ön av en lokal guide som berättar om öns precolumbianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö.
Boende hos lokala familjer på Amantani Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Titicacasjön Peru

Dag 11: Amantani – Puno
På vägen tillbaka till Puno besöker vi Taquile Island som domineras av antika inkaterrasser. På ön får vi se en demonstration av traditionella vävtekniker, och vi äter lunch bestående av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag tar vi båten tillbaka till Puno där vi övernattar.
Boende: Hotel Qelqatani 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 12: Puno – La Paz
Idag fortsätter vår resa till Bolivia, och vi når gränsen efter en cirka tre timmar lång bussresa. Vi beger oss först till Tiahuanacos arkeologiska plats som ligger cirka 72 km sydväst om huvudstaden La Paz. Här finns lämningar från den inkacivilisation som dominerade området mellan år 500 och 900 e.Kr. Vi äter lunch och gör ett kort besök på museet innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen med lämningar av statyer, pyramider, tempel och andra byggnadsverk.

Vi fortsätter sedan till La Paz, som är världens högst belägna huvudstad. Här klänger sig husen fast längs bergväggarna, och den mäktiga snötäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig sex kilometer över staden. Vi kommer fram under sen kväll.
Boende: Hotel Ritz 5*
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Bolivia La Paz stad

Dag 13: La Paz
Dagen börjar med en tur till det fantastiska Moon Valley som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet med dess imponerande klippformationer. Vi beger oss sedan ned till centrum för att besöka Plaza Murillo med presidentpalatset, Plaza San Fransisco med den stora katedralen samt basaren framför. Vi besöker även häxmarknaden.
Kvällen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotel Inkas Room 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 14: Hemresa
Transfer till La Paz flygplats och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 29 400 SEK.
Enkelrumstillägg: 3 400 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer utanför vår kontroll som påverkar det slutgiltiga priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Klassiska Peru & Bolivia, rundresa 14 dagar”