Kvinna från Chivay, Peru
TiwanakuTiwanakuPeru

Erbjudande: Gruppresa Klassiska Peru & Bolivia, 16 dagar

Prisexempel: 33 900 kr

Denna 16 dagars resa till Peru och Bolivia tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO:s världsarvslista, soltemplet, Inkas Heliga dal samt det vackra landskapet runt Moon Valley.

Vi färdas från storstäderna Lima, Cuzco och La Paz till de flytande vassöarna i Titicacasjön och den fascinerande arkeologiska platsen Tiahuanaco för att sedan ta oss vidare ut i Salar de Uyunis berömda saltöken.

Gruppresa Klassiska Peru & Bolivia

Välkommen att uppleva Perus och Bolivias skatter i tryggt sällskap av en grupp och svensktalande reseledare!

Gruppstorlek: 8–15 deltagare.

Avresa från flera flygplatser i Skandinavien med KLM.

Datum 2018

16 oktober – 1 november

Dagsprogram

F=Frukost, L=Lunch, M=Middag

Dag 1: Lima
Vid ankomsten till Lima’s Jorge Chavez flygplatsen möts ni upp av en representant från Machete Tours och får transfer till ert hotell som ligger vackert beläget i Mirafloresdistriktet. Miraflores är ett trevligt, lättnavigerat område med många bra restauranger, barer och faciliteter. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.

Dag 2: Lima
Ni startar med ett informationsmöte där vi går igenom vår kommande resa. Därefter får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker  bland annat det stora torget, den imponerande katedralen, stadshuset och ett av stadens många museum. Vi äter lunch på en restaurang i Larcomars shoppingcenter där vi har en underbar utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri. (F, L)

Dag 3: Lima – Cusco
Vi får transfer till Lima flygplats för att flyga till Cusco, det forna Inkariket huvudstad. Här finns lämningar från inkatiden, men staden är minst lika imponerande för dess stora koloniala arv. Vi ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera er till höjden. (F)

Dag 4: Cusco
I dag tar en lokal guide med oss på en stadsrundtur i Cusco och dess omgivningar. Vi besöker bland annat katedralen Santo Domingo och ”Koricancha”(inkafolkets magnifika soltempel). Vi får också beskåda det ceremoniella centret Sacsayhuaman som är byggt av perfekt formade stenblock som väger upp mot 125 ton. Innan vi återvänder till Cusco besöker vi även de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Resten av dagen är fri. (F)

Dag 5: Cuzco – Machu Picchu
Idag besöker vi inkafolkets Heliga dal.  Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna som delar Cusco från detta fascinerande center för Quechuas kultur. Vi besöker marknaden i Pisac som vaktas av ett imponerande inkafort och fortsätter sedan till Ollantaytambo, en charmerande stad i hjärtat av dalen.

På eftermiddagen går vi ombord på tåget som tar oss till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i Andernas tropiska bergsskog ligger ruinerna av Machu Picchu, den stora inkastad som återupptäcktes av Hiram Bingham för över hundra år sedan. (F, M)

Dag 6: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu på 2 380 m ö.h. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vi återvänder på eftermiddagen till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco. Vi kommer fram tidig kväll och får transfer till vårt hotell. Kvällen är fri att utforska Cusco på egen hand. (F)

Dag 7: Cusco – Puno
Idag fortsätter vår resa till Puno som ligger vid Titicacasjöns stränder. Resan tar cirka 9 timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Längs vägen stannar vi på flera intressanta platser, bland annat det höga bergspasset La Raya där vi får beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inkarikets heligaste platser, ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos utmärkta restauranger och nattliv. (F, L)

Dag 8: Puno – Amantani (Titicacasjön)
Idag börjar vi vår båttur på Titicacasjön, och vår första anhalt är de berömda flytande vassöarna som byggts av urosfolket. De har anpassat sig till ett liv på sina öar där de bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat.

Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokalbefolkningen. Vi får en guidad tur på ön av en lokal guide som berättar om öns pre-colombianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö. (F, L, M)

Dag 9: Amantani – Puno
Vi lämnar Amantani för att återvända till Puno. På vägen besöker vi Taquile Island, en ö som domineras av antika inkaterrasser. På ön får vi se en demonstration av traditionella vävtekniker, och vi äter lunch bestående av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag går vi ombord på vår båt igen och fortsätter till Puno där vi upplever ännu en lugn natt vid Titicacassjöns stränder. (F, L)

Dag 10: Puno – La Paz
Idag fortsätter vår resa till Bolivia, och vi når gränsen efter en cirka tre timmar lång bussresa. Vi beger oss först till Tiahuanacos arkeologiska plats som ligger cirka 72 km sydväst om huvudstaden La Paz. Här finns lämningar från den inkacivilisation som dominerade området mellan år 500 och 900 e.Kr. Vi äter lunch och gör ett kort besök på museet innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen med lämningar av statyer, pyramider, tempel och andra byggnadsverk.

Efter Tiahuanacos fortsätter vi till La Paz dit vi kommer fram sen kväll. La Paz är världens högst belägna huvudstad. Här klänger sig husen fast längs bergväggarna, och den mäktiga snötäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig 6 kilometer över staden. (F, L)

Dag 11: La Paz
Idag går vi en stadsrundtur i metropolen La Paz. Vi besöker basaren, den indianska häxmarknaden och den fantastiska Moon Valley i utkanten av La Paz. Efter att ha beskådat det vackra landskapet återvänder vi till La Paz och har resten av dagen fri. (F, M)

Dag 12: La Paz – Potosi
Vi beger oss idag söderut i buss mot Potosi. Resan går genom ett omväxlande landskap, och har vi tur får vi se både flamingos och lamadjur. Vi stannar för picknicklunch och fortsätter sedan till Potosi. Staden var en gång en välmående gruvstad där man utvann stora mängder silver och andra mineraler. Gruvan är fortfarande i drift. Efter incheckning på hotellet är kvällen fri att spendera på egen hand. (F, L)

Dag 13: Potosi – Uyunis saltöken
Under förmiddagen får vi en guidad tur i Potosi då vi bland annat besöker myntmuseet och lär oss stadens historia. Lunchen införskaffas på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi med buss till Uyuni där vi checkar in på vårt hotell. (F)

Dag 14: Uyunis saltöken
Idag startar vår två dagars tur i Uyunis fantastiska landskap. Första stoppet blir vid den berömda tågkyrkogården där lok och vagnar stått övergivna sedan mitten av 1900-talet och rostat i Uyunis saltvindar. Vi fortsätter sedan till en by där man kan köpa souvenirer gjorda av salt. Därefter beger vi oss in i själva öknen där vi besöker Salt Mounds, Eyes of water och Inkawasi Island innan vi beskådar den fantastiska solnedgången. Vi beger oss sedan till vår lodge för middag. (F, L, M)

Dag 15: Uyuni – La Paz
Under vår andra dag i detta saltlandskap åker vi till vulkanen Tunupa. I området finns mumier begravda, och vi beskådar några av dem. Efter lunch åker vi till det berömda salthotellet. Det är gratis att gå in, men man förväntas köpa någon souvenir i stället för entrén. Vi återvänder sedan till Uyuni för att flyga tillbaka till La Paz. Kvällen är fri att spendera på egen hand. Passa på att köpa några sista souvenirer och njut av det bolivianska köket en sista gång. (F, L)

Dag 16: Hemresa
Idag får ni transfer till La Paz flygplats för ert flyg hem till Skandinavien. (F)

Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 33 900 SEK.
Enkelrumstillägg: 4 330 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.

Detta ingår i vår gruppresa till Peru och Bolivia

Personal
Svensk talande reseledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
Engelsktalande lokala guider.
Lokala professionella buss och båtförare.

Boende
Alla hotell är 4*, 3+ och 3* med undantag för boendet på Amantani Island vilket är med en lokal familj samt boendet i Salar de Uyuni vilket är på delad lodge. Om något av nedan hotell inte är tillgängliga vid resetillfället bokar vi ett annat hotell med likvärdig standard.

 • 2 nätter på Hotel San Agustin Exclusive, Lima 4*
 • 3 nätter på Hotel Casa Andina, Cusco 3+*
 • 1 natt på Hotel Inka Town, Machu Picchu 3*
 • 2 nätter på Hotel Casona Plaza, Puno 4*
 • 1 natt inneboende hos en lokal familj på Amantani Island, Titicacasjön
 • 3 nätter på Hotel Rey Palace, La Paz 4*
 • 1 natt på Hotel Tonito i Uyuni 3*
 • 1 natt på Eco Lodge Bellavista i Salar de Uyuni.

Lokala turer och aktiviteter

 • Stadsrundtur i Lima.
 • Stadsrundtur i Cusco.
 • Tur till Inkas Heliga dal.
 • Tur till Machu Picchu och Aguas Calientes.
 • 2 dagars tur till Titicacasjön med övernattning på Amatani Island.
 • Stadsrundtur i La Paz.
 • Tur till Tiahuanacu.
 • 2 dagars tur till Salar de Uyuni, saltöknen.

Internationell och lokal transport

 • Flyg Skandinavien–Lima och La Paz–Skandinavien med KLM.
  Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Oslo och Bergen.
 • Alla flygskatter.
 • Inrikesflyg Lima–Cusco.
 • Turistbuss Cusco–Puno.
 • Båttransporter på Titicacasjön.
 • Tåg från/till Aguas Calientes.
 • Busstransport till La Paz.
 • Tåg till Uyuni.
 • Flyg Uyuni–La Paz.
 • Alla flygplats- och hotelltransfers.

Måltider (se dagspresentationen för detaljer)

15 frukostar, 8 luncher och 4 middagar.

Obs! Om du har någon allergi, är vegetarian eller har andra speciella önskemål på maten vänligen meddela detta vid bokningstillfället.

Detta ingår ej

 • Eventuella lokala flygplatsskatter.
 • Visumkostnader vid gränsen till Bolivia.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.
Intern kod: MAC3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Gruppresa Klassiska Peru & Bolivia, 16 dagar”