Resa till Peru Chivay kvinna lamm
Resa till Bolivia Valle de la Luna Måndalen La PazResa till Bolivia, Tiwanaku ruiner La PazResa till Bolivia, Tiwanaku gateway La PazResa till Peru Titicacajön Amanataní öResa till Peru Colca Valley kondorerResa till Peru Inkas heliga dal alpackafarm

Klassiska Peru & Bolivia, rundresa 16 dagar

Prisexempel: 43 500 kr

Denna 14 dagars resa till Peru och Bolivia tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Ni besöker inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO:s världsarvslista, soltemplet, Inkas Heliga dal samt det dramatiska landskapet runt Moon Valley. Ni reser också till storstäderna Lima, Cusco och La Paz liksom till de flytande vassöarna Uros i Titicacasjön och den fascinerande arkeologiska platsen Tiahuanaco.

Artikelnr: MAC3 Kategorier: , Taggar: ,

Klassiska Peru & Bolivia

Välkommen att uppleva Perus och Bolivias skatter i tryggt sällskap av en svensktalande färdledare och skandinaviska medresenärer.

Gruppstorlek: minst 15, max 25 deltagare.
Minst 15 deltagare krävs för att gruppresan ska genomföras. Vid färre antal anmälda genomförs resan utan svensk färdledare.

Datum 2020

26 juni 12 juli
16 oktober – 01 november

Detta ingår i resan till Peru & Bolivia

 • Flyg Skandinavien–Lima och La Paz–Skandinavien med KLM.
  Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Oslo och Bergen.
 • Alla flygskatter.
 • All inrikes transport med flyg, buss, båt och tåg.
 • Boende 15 nätter. Om namngivet hotell är fullbokat bokar vi ett annat hotell av likvärdig standard.
 • Svensktalande färdledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
 • Stadsrundtur i Lima.
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till Inkas Heliga dal.
 • Tur till Aguas Calientes och Machu Picchu.
 • Två dagars tur till Titicacasjön med övernattning på Amatani Island.
 • Stadsrundtur i La Paz.
 • Tur till Tiahuanacu.

Detta ingår ej

 • Eventuella lokala flygplatsskatter.
 • Visumkostnader vid gränsen till Bolivia.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez internationella flygplats får vi transfer till hotellet som ligger vackert beläget i Mirafloresdistriktet. Miraflores är ett trevligt, lättnavigerat område med många bra restauranger och barer. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotell Sol de Oro 5*

Peru Lima Resa Upplevelse

Dag 2: Lima
På morgonen får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker  bland annat det stora torget, den imponerande katedralen, stadshuset och ett av stadens många museum. Vi äter lunch på en restaurang i Larcomars shoppingcenter där vi har en underbar utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotell Sol de Oro 5*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Lima – Cusco
Transfer till Limas flygplats och flyg till Cusco, det forna Inkariket huvudstad. Här finns lämningar från inkatiden, men staden är minst lika imponerande för dess stora koloniala arv. Idag är Cusco en livlig, multikulturell storstad. Vi ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera oss till höjden.
Boende: Hotell San Augustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

Resa till Peru Cusco Cuzco

Dag 4: Cusco
I dag tar en lokal guide med oss på en stadsrundtur i Cusco och dess omgivningar. Vi besöker bland annat katedralen Santo Domingo och inkafolkets magnifika soltempel Koricancha. Vi besöker också det ceremoniella centret Sacsayhuaman som är byggt av perfekt formade stenblock som väger upp mot 125 ton. Innan vi återvänder till Cusco besöker vi även de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotell San Augustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

 

Dag 5: Machu Picchu
Idag besöker vi marknaden i Pisac och fortsätter sedan till Ollantaytambo som ligger i hjärtat av den heliga dalen. I Ollantaytambo håller invånarna på gamla traditioner  och här besöker vi både den arkeologiska platsen och stadens lokala marknad. Vi går sedan på vårt tåg som tar oss med till Aguas Calientes som ligger nedanför det berömda citadellet Machu Picchu.
Boende: Hotell Jaya Suites 4*
Måltider: frukost, middag.

Machu Picchu, Peru

Dag 6: Machu Picchu – Cusco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu på 2 380 m ö.h. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vi återvänder på eftermiddagen till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cusco dit vi kommer fram tidig kväll. Efter transfer till hotellet är kvällen fri att utforska Cuzco på egen hand.
Boende: Hotell San Augustin Plaza 4*
Måltider: frukost.

Dag 7: Cusco – Puno
Idag fortsätter vår resa till Puno som ligger vid Titicacasjöns stränder. Resan tar cirka nio timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Längs vägen stannar vi på flera intressanta platser, bland annat det höga bergspasset La Raya där vi får beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inkarikets heligaste platser, ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos utmärkta restauranger och nattliv.
Boende: Hotell Sonesta 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Puno – Amantani, Titicacasjön
Idag börjar vi vår båttur på Titicacasjön, och första anhalt är de berömda flytande vassöarna som byggts av urosfolket. De har anpassat sig till ett liv på sina öar där de bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat.

Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokalbefolkningen. Vi får en guidad tur på ön av en lokal guide som berättar om öns precolumbianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö.
Boende hos lokala familjer på Amantani Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Titicacasjön Peru

Dag 9: Amantani – Puno
På vägen tillbaka till Puno besöker vi Taquile Island som domineras av antika inkaterrasser. På ön får vi se en demonstration av traditionella vävtekniker, och vi äter lunch bestående av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag tar vi båten tillbaka till Puno där vi övernattar.
Boende: Hotell Sonesta 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Puno – La Paz
Idag fortsätter vår resa till Bolivia, och vi når gränsen efter en cirka tre timmar lång bussresa. Vi beger oss först till Tiahuanacos arkeologiska plats som ligger cirka 72 km sydväst om huvudstaden La Paz. Här finns lämningar från den inkacivilisation som dominerade området mellan år 500 och 900 e.Kr. Vi äter lunch och gör ett kort besök på museet innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen med lämningar av statyer, pyramider, tempel och andra byggnadsverk.

Vi fortsätter sedan till La Paz, som är världens högst belägna huvudstad. Här klänger sig husen fast längs bergväggarna, och den mäktiga snötäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig sex kilometer över staden. Vi kommer fram under sen kväll.
Boende: Hotell Stannum 4*
Måltider: frukost, lunch.

Resa till Bolivia La Paz stad

Dag 11: La Paz
Idag gör vi en stadsrundtur med besök till basaren och häxmarknaden. Sedan tar vi en tur till det fantastiska Moon Valley som ligger i utkanten av La Paz. Här njuter vi av det vackra landskapet med dess imponerande klippformationer.
Kvällen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotell Stannum 4*
Måltider: frukost, middag.

Dag 12: La Paz – Potosi
Idag färdas vi söderut i buss. Vi åker igenom ett omväxlande landskap och har vi tur kan vi få se både flamingos och lamadjur utefter vägen. Efter en picknick lunch fortsätter vår färd till Potosi. I Potosi ligger en gammal gruva där man har utvunnit stora mängder silver och andra mineraler genom åren. Gruvan är i drift än idag. Vi checkar in på vårt hotell. Kvällen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotell Coloso 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Potosi – Uyuni saltöken
Under förmiddagen får vi en guidad tur i Potosi. Vi besöker myntmuseet och lär oss om stadens historia.  På eftermiddagen fortsätter vi med buss till Uyuni. Vid ankomsten checkar vi in på vårt salthotell.
Boende: Salar de Uynuni Salt Hotel 4*
Måltider: frukost.

Dag 14: Uyuni Saltöken
Idag börjar vår 2 dagars tur i detta fantastiska landskap. Vårt första stopp blir till den berömda Train Cemetary där tid ges för fotografering av denna underbara natur. Vi beger oss sedan till en by där man kan köpa souvenirer gjorda av salt. Vi fortsätter sedan in i själva öknen där vi besöker Salt Mounds, Eyes of water och Inkawasi Island innan vi njuter av en fantastisk solnedgång.
Boende: Salar de Uynuni Salt Hotel 4*
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Uyuni Saltöken – La Paz
På vår andra dag i detta saltlandskap åker vi till vulkanen Tunupa. Här i området finns mumier begravda och vi tittar på några av dem. Har man tur kan man även få se flamingos. Efter lunch beger vi oss till det berömda Salt hotellet. Det är gratis att gå in men man förväntas köpa någon lite souvenir istället för entrén. Vi återvänder sedan till Uyuni flygplats för att flyga tillbaka till La Paz. Kvällen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotell Stannum 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 16: Hemresa
Transfer till La Paz flygplats och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 43 500 SEK.
Enkelrumstillägg: 7 400 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar, höjda flygskatter och andra faktorer utanför vår kontroll som påverkar det slutgiltiga priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Klassiska Peru & Bolivia, rundresa 16 dagar”