Kvinna från Chivay, Peru
TiwanakuTiwanakuPeru

Erbjudande: Gruppresa Klassiska Peru & Bolivia, 16 dagar

Prisexempel: 37 500 kr

Denna 16 dagars resa till Peru och Bolivia tar er med till den sydamerikanska kontinentens kulturella hjärta. Vi besöker inkafolkets förlorade stad Machu Picchu, en plats upptagen på UNESCO:s världsarvslista, soltemplet, Inkas Heliga dal samt det vackra landskapet runt Moon Valley.

Vi färdas från storstäderna Lima, Cuzco och La Paz till de flytande vassöarna i Titicacasjön och den fascinerande arkeologiska platsen Tiahuanaco för att sedan ta oss vidare ut i Salar de Uyunis berömda saltöken.

Gruppresa Klassiska Peru & Bolivia

Välkommen att uppleva Perus och Bolivias skatter i tryggt sällskap av en grupp och svensktalande färdledare.

Gruppstorlek: 8–15 deltagare.

Avresa från flera flygplatser i Skandinavien med KLM.

Datum 2019

21 mars – 6 april
26 juni – 12 juli
16 oktober – 1 november

Detta ingår i gruppresan

 • Flyg Skandinavien–Lima och La Paz–Skandinavien med KLM.
  Avreseorter: Stockholm, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Oslo och Bergen.
 • Alla flygskatter.
 • All inrikes transport med flyg, buss, båt och tåg.
 • Boende 15 nätter. Om namngivet hotell är fullbokat bokar vi ett annat hotell av likvärdig standard.
 • Svensktalande färdledare som möter upp i Lima och är med under hela rundresan.
 • Engelsktalande lokala guider.
 • Lokala professionella buss- och båtförare.
 • Stadsrundtur i Lima.
 • Stadsrundtur i Cuzco.
 • Tur till Inkas Heliga dal.
 • Tur till Aguas Calientes och Machu Picchu.
 • Två dagars tur till Titicacasjön med övernattning på Amatani Island.
 • Stadsrundtur i La Paz.
 • Tur till Tiahuanacu.
 • Två dagars tur till Salar de Uyuni.

Detta ingår ej

 • Eventuella lokala flygplatsskatter.
 • Visumkostnader vid gränsen till Bolivia.
 • Måltider som inte nämns i programmet.
 • Alkoholhaltiga drycker.
 • Dricks.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Lima
Vid ankomsten till Jorge Chavez internationella flygplats får vi transfer till hotellet som ligger vackert beläget i Mirafloresdistriktet. Miraflores är ett trevligt, lättnavigerat område med många bra restauranger och barer. Resten av dagen är fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotel San Augustin Exclusive 4*

Dag 2: Lima
På morgonen får vi en guidad tur genom Limas historiska centrum. Vi besöker  bland annat det stora torget, den imponerande katedralen, stadshuset och ett av stadens många museum. Vi äter lunch på en restaurang i Larcomars shoppingcenter där vi har en underbar utsikt över Stilla havet. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel San Augustin Exclusive 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 3: Lima – Cuzco
Transfer till Limas flygplats och flyg till Cuzco, det forna Inkariket huvudstad. Här finns lämningar från inkatiden, men staden är minst lika imponerande för dess stora koloniala arv. Idag är Cuzco en livlig, multikulturell storstad. Vi ankomsten möts vi av den lokala personalen och får transfer till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och för att acklimatisera oss till höjden.
Boende: Hotel Casa Andina 3*
Måltider: frukost.

Dag 4: Cuzco
I dag tar en lokal guide med oss på en stadsrundtur i Cuzco och dess omgivningar. Vi besöker bland annat katedralen Santo Domingo och inkafolkets magnifika soltempel Koricancha. Vi besöker också det ceremoniella centret Sacsayhuaman som är byggt av perfekt formade stenblock som väger upp mot 125 ton. Innan vi återvänder till Cuzco besöker vi även de välbevarade inkastäderna Quenco, Puka Pukara och templet Tambo Machay. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Casa Andina 3*
Måltider: frukost.

Dag 5: Cuzco – Machu Picchu
Idag besöker vi inkafolkets Heliga dal. Vi lämnar Cuzco med buss och åker över kullarna som delar Cuzco från detta fascinerande center för Quechuas kultur. Vi besöker marknaden i Pisac som vaktas av ett imponerande inkafort, och fortsätter sedan till den charmerande staden Ollantaytambo i hjärtat av dalen.

På eftermiddagen tar vi tåget till Aguas Calientes. Högt ovanför oss inbäddat i Andernas tropiska bergsskog ligger ruinerna av Machu Picchu, den stora inkastad som återupptäcktes för över hundra år sedan som vi ska besöka imorgon.
Boende: Hotel Taypikala 3*
Måltider: frukost.

Dag 6: Machu Picchu – Cuzco
Dagen börjar tidigt med en 25 minuters färd upp till det fantastiska inkacitadellet Machu Picchu på 2 380 m ö.h. Efter en guidad tur har du möjlighet att utforska ruinerna på egen hand. Vi återvänder på eftermiddagen till Aguas Calientes för att ta tåget tillbaka till Cuzco dit vi kommer fram tidig kväll. Efter transfer till hotellet är kvällen fri att utforska Cuzco på egen hand.
Boende: Hotel Casa Andina 3*
Måltider: frukost.

Dag 7: Cuzco – Puno
Idag fortsätter vår resa till Puno som ligger vid Titicacasjöns stränder. Resan tar cirka nio timmar och går genom ett spektakulärt landskap. Längs vägen stannar vi på flera intressanta platser, bland annat det höga bergspasset La Raya där vi får beundra den storslagna utsikten. Vi tar oss sedan ned till Raqchi och besöker en av Inkarikets heligaste platser, ruinerna av templet Viracocha. Enligt inkafolkets mytologi är Viracocha skaparen av allt liv och den heligaste av deras gudar. Vid ankomsten till Puno checkar vi in på vårt hotell. Kvällen är fri att på egen hand utforska Punos utmärkta restauranger och nattliv.
Boende: Hotel José Antonio 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 8: Puno – Amantani, Titicacasjön
Idag börjar vi vår båttur på Titicacasjön, och första anhalt är de berömda flytande vassöarna som byggts av urosfolket. De har anpassat sig till ett liv på sina öar där de bygger sina hus och båtar av vass och jagar och fiskar för att få mat.

Vi fortsätter sedan till den lugna ön Amantani där vi spenderar tid ihop med lokalbefolkningen. Vi får en guidad tur på ön av en lokal guide som berättar om öns precolumbianska historia. Därefter njuter vi av den vackra solnedgången över sjön. Vi övernattar hos lokala familjer som ger oss inblick i deras kultur och livsstil på denna traditionella ö.
Boende hos lokala familjer på Amantani Island.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 9: Amantani – Puno
På vägen tillbaka till Puno besöker vi Taquile Island som domineras av antika inkaterrasser. På ön får vi se en demonstration av traditionella vävtekniker, och vi äter lunch bestående av nyfångad forell och lokalt odlade frukter och grönsaker. Sen eftermiddag tar vi båten tillbaka till Puno där vi övernattar.
Boende: Hotel José Antonio 4*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 10: Puno – La Paz
Idag fortsätter vår resa till Bolivia, och vi når gränsen efter en cirka tre timmar lång bussresa. Vi beger oss först till Tiahuanacos arkeologiska plats som ligger cirka 72 km sydväst om huvudstaden La Paz. Här finns lämningar från den inkacivilisation som dominerade området mellan år 500 och 900 e.Kr. Vi äter lunch och gör ett kort besök på museet innan vi beger oss ut på den arkeologiska platsen med lämningar av statyer, pyramider, tempel och andra byggnadsverk.

Vi fortsätter sedan till La Paz, som är världens högst belägna huvudstad. Här klänger sig husen fast längs bergväggarna, och den mäktiga snötäckta toppen av Huayna Potosi tronar upp sig sex kilometer över staden. Vi kommer fram under sen kväll.
Boende: Hotel Ritz 5*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 11: La Paz
Idag går vi en stadsrundtur i metropolen La Paz. Vi besöker basaren och den indianska häxmarknaden innan vi äter lunch på en lokal restaurang. Mätta och belåtna beger vi oss sedan till den fantastiska Valle de la Luna i utkanten av La Paz. Här finns ett dramatiskt landskap med geologiska formationer av sand och lera som skulpterats av erosionen för många miljoner år sedan. Efter att ha beskådat det spektakulära landskapet återvänder vi till hotellet i La Paz. Resten av dagen är fri.
Boende: Hotel Ritz 5*
Måltider: frukost.

Dag 12: La Paz – Potosi
Vi beger oss idag söderut i buss till Potosi. Resan går genom ett omväxlande landskap, och har vi tur får vi se både flamingos och lamadjur. Vi stannar för picknicklunch och fortsätter sedan till Potosi. Staden var en gång en välmående gruvstad där man utvann stora mängder silver och andra mineraler. Gruvan är fortfarande i drift. Efter incheckning på hotellet är kvällen fri att spendera på egen hand.
Boende: Hotel Cima Argentum 3*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 13: Potosi – Uyuni
Under förmiddagen får vi en guidad tur i Potosi då vi bland annat besöker myntmuseet och lär oss stadens historia. Lunchen införskaffas på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi med buss till Uyuni där vi checkar in på vårt hotell.
Boende: Hotel Tonito 3*
Måltider: frukost.

Dag 14: Uyunis saltöken
Idag startar vår två dagars tur i Uyunis fantastiska landskap. Första stoppet blir vid den berömda tågkyrkogården där lok och vagnar stått övergivna sedan mitten av 1900-talet och rostat i Uyunis saltvindar. Vi fortsätter sedan till en by där man kan köpa souvenirer gjorda av salt. Därefter beger vi oss in i själva öknen där vi besöker Salt Mounds, Eyes of water och Inkawasi Island innan vi beskådar den fantastiska solnedgången. Vi beger oss sedan till vår lodge för middag. Denna natt delas boende med gruppen.
Boende: Eco Lodge Bellavista, delat boende med gruppen.
Måltider: frukost, lunch, middag.

Dag 15: Uyuni – La Paz
Under vår andra dag i detta saltlandskap åker vi till vulkanen Tunupa. I området finns mumier begravda, och vi beskådar några av dem. Efter lunch åker vi till det berömda salthotellet. Det är gratis att gå in, men man förväntas köpa någon souvenir i stället för inträdet. Vi återvänder sedan till Uyuni för att flyga tillbaka till La Paz. Kvällen är fri att spendera på egen hand. Passa på att köpa några sista souvenirer och njut av det bolivianska köket en sista gång.
Boende: Hotel Ritz 5*
Måltider: frukost, lunch.

Dag 16: Hemresa
Transfer till La Paz flygplats och flyg hem till Skandinavien.
Måltider: frukost.

Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Pris

Totalpris per person i dubbelrum: 37 500 SEK.
Enkelrumstillägg: 6 000 SEK.

Priset är baserat på lägsta bokningsklass/säsong på flygen. Högsäsongstillägg tillkommer. Priset fastställs vid en preliminär bokning, dock reserverar vi oss för valutaändringar och höjda flygskatter som påverkar det slutgiltiga priset.

Information och bokning

För mer information, förfrågningar och bokning, fyll i detta formulär, maila till info@kenzantours.se eller ring oss på 021-18 16 17.

Artikelnr: MAC3

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Erbjudande: Gruppresa Klassiska Peru & Bolivia, 16 dagar”